Dodaj do ulubionych

kołatanie serca w ciąży

02.12.03, 15:31
Od kilku dni mam straszne kolatania serca, nigdy dotąd tak sie nie czułam. To
mój 15 tydzień ciąży ale jak bylam w zeszłym tygodniu u gina wszystko bylo
ok. A teraz mam uczucie ze rozwali mi klatke piersiową. Cisnienie w normie i
bije sie z myślami co tu zrobić czy isć znowu do gina czy lepiej do jakiegos
lekarza rodzinnego.A może któras z was coś wie??

Obserwuj wątek
    • marzena.kubinska Re: kołatanie serca w ciąży 02.12.03, 16:01
      cze Niunia nie martw sie bardzo bo to nie p[omoze ale lekcewazyc tez nie mozna.
      szczerze chyba ci za wiele nie pomoge bo kolatania mialam zawsze i w ciazy tez
      mam czasami , zmierz sobie puls jesli jest wysoki to moze byc przyczyna, ale
      radze udac sie do ginekologa albo nawet do lekarza rodzinnego napewno rozwieja
      watpliwopsci powodzenia i buziaki dla was od nas:0)
      • malwes Re: kołatanie serca w ciąży 02.12.03, 19:49
        Hej,Niunia
        Mnie dzisiaj dopadło to samo: kołatania, zawroty głowy, itp. Tylko, że to mój
        30ty tydzień i przypuszczam, że serducho trochę juz się męczy. Ale idę w
        czwartek do gina z wynikami badań, to dowiem się, jakie mogą być przyczyny
        takich zjawisk.
        Pozdrawiam,
        G.
        • nervusmama Re: kołatanie serca w ciąży 02.12.03, 21:26
          spoko to moja druga ciaza 12 tydz i tez mam kolatania ale w pierwszej tez to
          mialm nawet w nocy slysze jak serducho wali w materac (jeszcze spie na brzuchu)
          nie mart sie to chyba norma
    • dorotakatarzyna Re: kołatanie serca w ciąży 02.12.03, 22:58
      Słuchaj, może po prostu brakuje ci magnezu? To właśnie jego brak powoduje
      kołatanie serca. Spróbuj np. MagneB6 albo Laktomag.
    • dagab3 Re: kołatanie serca w ciąży 03.12.03, 11:50
      Hej Dziewczyny. Ja jestem w 12 tygodniu i też zauważyłam, że serducho mocniej
      mi bije (momentami wali), no i o wiele szybciej się męczę. Nie wiem czy to
      normalne, ale aż tak mnie to nie niepokoi. Za tydzień ide do Doktorka i zobacze
      co mi na to powie.
    • martushka79 Re: kołatanie serca w ciąży 03.12.03, 12:32
      ja jestem w 27 tyg. i kołatanie serca zdarza mi się coraz częściej. Myślę, ze
      to dlatego, ze organizm coraz szybciej się męczy a do tego jeszcze moja waga..
      (przytyłam już 9 kg!).. Coraz częściej zdarza mi się, że nawet w pozycji w
      spoczynku zaczyna telepać..
      Myślę też, że nie ma powodów do niepokoju i niedługowink) przejdzie, jak
      organizm nie będzie tak "przeciążony"..

Pozdrawiam serdecznie, Martushka i Maleństwo.
      • imoenka Re: kołatanie serca w ciąży 03.12.03, 12:55
        Bardzo dziękuje za miłe słowasmile)) Wczoraj bylam u internisty i zrobili mi ekg ,
        wyszlo tak sobie i dpstalam skierowanie na badanie hormonów tarczycy bo
        powiedzial, ze istnieje szansa ze to jest powodem. Troche mnie uspokoil i
        przepisal mi Isoptin, dodal ze potraktował dawke jak dla ciezarnej czyli 3x po
        1 tabletce.Oczywiście na ulotce napisane nie stosowac u cieżarnych do 3
        miesiaca , a u mnie początek 4 wiec nie wzielam jeszcze dopóki moj gin nie
        potwierdzi ze moge. Z tego wszystkiego dostalam wczoraj takiej migreny z
        wymiotami ze myślałam ze niewytrzymam. Na szczescie dzis jest wszystko dobrze i
        serce mi skacze po klatce piersiowej nadal ale nie boli mnie glowa wiec chyba
        mam z czego sie cieszyć.

Pozdrawiam Ania + Żuczek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka