nika791 04.12.03, 13:27 czesc dziewczyny Mam pytanie - który test ciazowy jest najbardziej czuly - tzn który najszybciej jest w stanie wykryc ciaze? Ja juz tak bym chciala wiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glupiakazia Re: test ciazowy - który? 04.12.03, 13:38 Ja zawsze stosowałam clearview i zawsze (ok.6 razy) bez pudła, ale nigdy nie stosowałam go wcześniej niż 1 dnia po spodziewanej miesiączce. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: test ciazowy - który? 04.12.03, 13:57 test Quick View zrobialm po 6 dniach od wspolzycia (w piatek bylo przytulanko, w sobote byl skok temperatury, a test zrobilam w nastepny piatek) nie wykazal ciazy wiec bylam przekonana, ze tym razem sie nie udalo potem zrobialm w dniu przewidywanej miesiaczki - nie rano tlyko okolo 15 wysezdl pozytywny Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: test ciazowy - który? 04.12.03, 15:32 Są testy, które podobno wykrywają ciążę po kilku dniach od zapłodnienia (np. Quick Test) choć u mnie on się np. nie sprawdził. Dwukrotnie dał wynik ujemny choć byłam w ciąży. Jeśli mogę coś poradzić, to nie rób nigdy testu przed terminem spodziewanej miesiączki. Kilkadziesiąt procent ciąż nie utrzymuje się i zostaje wydalonych z miesiączką (to nie jest poronienie, choć czasami nazywane jest samoistnym). Przyczyny są różne - generalnie organizm sam, słusznie decyduje, że ... to jeszcze nie teraz. Zrobisz test, wyjdzie ci pozytywnie i po co potem rozczarowanie. To jeszcze nie była ciąża a człowiek, wiadomo, już się cieszy. Kilka moich koleżanek miało takie sytuacje i zupełnie to niepotrzebne. Ale jeśli chcesz to po prostu zapytaj w aptece, który test jest najczulszy. Taka "przyspieszona" wiedza moim zdaniem może być potrzebna tylkio wtedy, kiedy podejrzewasz ciąże a musisz się np. leczyć antybiotykiem. Ale wtedy lepiej nie sprawdzać tylko powiedzieć lekarzowi o podejrzeniu ciąży i zastosowanie odpowiednich leków. Pozdrawiam i życzę cierpliwości. G. Odpowiedz Link Zgłoś