Dodaj do ulubionych

test ciazowy - który?

04.12.03, 13:27
czesc dziewczyny

Mam pytanie - który test ciazowy jest najbardziej czuly - tzn który
najszybciej jest w stanie wykryc ciaze? Ja juz tak bym chciala wiedziec...smile
Obserwuj wątek
    • glupiakazia Re: test ciazowy - który? 04.12.03, 13:38
      Ja zawsze stosowałam clearview i zawsze (ok.6 razy) bez pudła, ale nigdy nie
      stosowałam go wcześniej niż 1 dnia po spodziewanej miesiączce. Pzdr!
      • la_lunia Re: test ciazowy - który? 04.12.03, 13:57
        test Quick View zrobialm po 6 dniach od wspolzycia (w piatek bylo przytulanko,
        w sobote byl skok temperatury, a test zrobilam w nastepny piatek)
        nie wykazal ciazy wiec bylam przekonana, ze tym razem sie nie udalo
        potem zrobialm w dniu przewidywanej miesiaczki - nie rano tlyko okolo 15
        wysezdl pozytywny
        • malwes Re: test ciazowy - który? 04.12.03, 15:32
          Są testy, które podobno wykrywają ciążę po kilku dniach od zapłodnienia (np.
          Quick Test) choć u mnie on się np. nie sprawdził. Dwukrotnie dał wynik ujemny
          choć byłam w ciąży.
          Jeśli mogę coś poradzić, to nie rób nigdy testu przed terminem spodziewanej
          miesiączki. Kilkadziesiąt procent ciąż nie utrzymuje się i zostaje wydalonych z
          miesiączką (to nie jest poronienie, choć czasami nazywane jest samoistnym).
          Przyczyny są różne - generalnie organizm sam, słusznie decyduje, że ... to
          jeszcze nie teraz. Zrobisz test, wyjdzie ci pozytywnie i po co potem
          rozczarowanie. To jeszcze nie była ciąża a człowiek, wiadomo, już się cieszy.
          Kilka moich koleżanek miało takie sytuacje i zupełnie to niepotrzebne.
          Ale jeśli chcesz to po prostu zapytaj w aptece, który test jest najczulszy.
          Taka "przyspieszona" wiedza moim zdaniem może być potrzebna tylkio wtedy, kiedy
          podejrzewasz ciąże a musisz się np. leczyć antybiotykiem. Ale wtedy lepiej nie
          sprawdzać tylko powiedzieć lekarzowi o podejrzeniu ciąży i zastosowanie
          odpowiednich leków.
          Pozdrawiam i życzę cierpliwości.
          G.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka