04.12.03, 16:40
proszę o informacje jak można wybrać położną na Karowej bo tam chciałabym
rodzić kiedy dokonuje się opłat np za znieczulenie,poród rodzinny i pomoc
wspomnianej położnej przy porodzie. Jak można umówić się tam z kimś na
obejrzenie oddziału?
I czy przyjmą mnie tam jeśli nie jestem związana z tym szpitalem np nie
chodziłam do ich szkoły rodzenia ani lekarza tam pracującego?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź i pomoc
marta+bąbelek
Obserwuj wątek
    • malwes Re: karowa 04.12.03, 16:57
      Witaj Marta,

To pytanie najlepiej skieruj na forum edziecko-szpitale.
      Co do Karowej to poczytaj wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=8990383
      Tu znajdziesz odpowiedź na część pytań. Wejdź też na stronę:
      www.szpitalkarowa.pl

Przyjęcie do tego szpitala nie zależy tak bardzo od tego, czy jesteś związana z
      przychodnią przyszpitalną, lekarzem, itp tylko od twojego stanu zdrowia.
      To jest szpital kliniczny, zajmujący się patologiami w ciąży więc jeżeli jesteś
      zdrowa i masz ciążę niepowikłaną to jechanie tam do porodu nie ma sensu. Odeślą
      cię na 99% i zresztą trochę słusznie bo ich rolą jest ratowanie życia/zdrowia
      zagrożonych maluszków a każdy inny zdrowiutki dzidziuś może urodzić się niemal
      w każdym innym szpitalu a jest w W-wie sporo miłych, czystych oddziałów
      położniczych.

Jeśli jednak masz powody udawać się na Karową, to spróbuj pojechać na izbę
      przyjęć. Tam jeszcze niedawno były broszurki z opisem oddziałów, co zabrać,
      telefonami, itp a poza tym wszystkiego dokładnie dowiesz się od położnej na
      izbie. Możesz od razu obejrzeć oddział porodowy, jeśli któraś sala będzie wolna.

Jeśli chodzi o wybór położnej, to był na forum szpitale wątek "Położne - TOP
      LISTA" czy jakoś podobnie. Tam były wymienione nazwiska. Możesz zadzwonić na
      izbę przyjęć, dowiedzieć się kiedy dana osoba ma dyżur na porodówce, poprosić o
      połączenie i umówić się na spotkanie. Koszt własnej położnej to 800-1000 zł.

Pozdrawiam gorąco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka