olcia-3 06.05.09, 00:26 hej jestem w 28 tygodniu i dziecko ułożyło sie miednicowo. czy jest możliwe żeby sie jeszcze ułożyło główką w dół. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 00:54 A czemu nie? Do 36 tygodnia dziecko luzikiem się obraca i o tym powie każdy lekarz, 28 tc to pikuś. Moja był na tyle wiercącą się istotą, że obracała się do ok 40 tc, co było dość uciążliwe, no ale.. I mała przy tym wcale nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
miska-moniska Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 09:13 oczywiście, niektórzy "akrobaci" potrafią się obrócić na parę dni przed porodem Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_tee Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 09:18 Kochana! mnie tydzień przed porodem robiono USG z "przepływami" itd i dziecko było ułożone pośladkowo. A rano, na izbie przyjęć, w dniu porodu, dowiedziałam się, że mała ułożona jest główką. Nawet nie wiem kiedy się odwróciła! Nic nie czułam - po opowieściach koleżanek jak to czuły,brzuch im "falował", kiedy dziecię im "fikało". Nie mogłam uwierzyć. Zatem, wszystko jest możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 09:14 No pewnie, że jest możliwośc'i to całkiem spora! Odpowiedz Link Zgłoś
3.mamuska Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 10:34 W moim przypadku i to dwa razy dzieciaczki się nie obróciły. Teraz jestem w trzeciej ciąży też 28 tydz., przed tyg. miałam USG i to maleństwo w ogóle przybrało jakąś dziwną pozycję, dosłownie leży w poprzek wypięte na świat i tak leży sobie już od jakiś 3 tygodni. Zdaniem mojego lekarza, w moim przypadku dzieci tak się dziwnie układały i nie obracały główką w dół bo miałam i mam mało płynów owodniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 10:41 Ja jestem w 27 tyg i tylko z moich obserwacji(bo ostatnio usg nie miałam) mogę wywnioskować że Mały jest wszędzie Raz kopie na dole raz przy samym żołądku raz na boki chyba faktycznie akrobata Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aszkerson Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 13:06 Ja jestem w 39. tc i mała ciągle się obraca Dziecko może się odwrócić nawet 5 minut przed porodem, więc reguły nie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś