Dodaj do ulubionych

ułożenie dzidziusia

06.05.09, 00:26
hej jestem w 28 tygodniu i dziecko ułożyło sie miednicowo. czy jest możliwe
żeby sie jeszcze ułożyło główką w dół.
Obserwuj wątek
    • nglka Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 00:54
      A czemu nie? Do 36 tygodnia dziecko luzikiem się obraca i o tym powie każdy
      lekarz, 28 tc to pikuś. Moja był na tyle wiercącą się istotą, że obracała się do
      ok 40 tc, co było dość uciążliwe, no ale.. I mała przy tym wcale nie była.
    • miska-moniska Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 09:13
      oczywiście, niektórzy "akrobaci" potrafią się obrócić na parę dni
      przed porodem
      • cafe_tee Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 09:18
        Kochana! mnie tydzień przed porodem robiono USG z "przepływami" itd i dziecko
        było ułożone pośladkowo. A rano, na izbie przyjęć, w dniu porodu, dowiedziałam
        się, że mała ułożona jest główką.
        Nawet nie wiem kiedy się odwróciła! Nic nie czułam - po opowieściach koleżanek
        jak to czuły,brzuch im "falował", kiedy dziecię im "fikało". Nie mogłam uwierzyć.
        Zatem, wszystko jest możliwe smile
    • kasia.46 Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 09:14
      No pewnie, że jest możliwośc'i to całkiem spora!
      • 3.mamuska Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 10:34
        W moim przypadku i to dwa razy dzieciaczki się nie obróciły. Teraz jestem w
        trzeciej ciąży też 28 tydz., przed tyg. miałam USG i to maleństwo w ogóle
        przybrało jakąś dziwną pozycję, dosłownie leży w poprzek wypięte na świat i tak
        leży sobie już od jakiś 3 tygodni. Zdaniem mojego lekarza, w moim przypadku
        dzieci tak się dziwnie układały i nie obracały główką w dół bo miałam i mam mało
        płynów owodniowych.
        • zabaaa1984 Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 10:41
          Ja jestem w 27 tyg i tylko z moich obserwacji(bo ostatnio usg nie miałam) mogę
          wywnioskować że Mały jest wszędziesmile Raz kopie na dole raz przy samym żołądku
          raz na boki chyba faktycznie akrobatasmile Pozdrawiam
    • aszkerson Re: ułożenie dzidziusia 06.05.09, 13:06
      Ja jestem w 39. tc i mała ciągle się obraca smile
      Dziecko może się odwrócić nawet 5 minut przed porodem, więc reguły nie ma..

https://tickers.baby-gaga.com/p/dev133pr___.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka