joaskaw123 19.05.09, 18:59 hej dziewczyny czy mozna w czasie ciazy stosowac spirytus salicylowy w przypadku skaleczen na skorze np na twarzy, rece itp. czy sa moze jakies specjalne preparaty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syswia Re: ciaza a stosowanie spirytusu salicylowego 19.05.09, 19:06 niewiarygodne... Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: ciaza a stosowanie spirytusu salicylowego 19.05.09, 19:10 woda utleniona Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: ciaza a stosowanie spirytusu salicylowego 19.05.09, 19:27 nie mozna bo upijesz dzidzie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: ciaza a stosowanie spirytusu salicylowego 19.05.09, 19:31 Matko, czy ktoś Ci powiedział, że nie można i w to uwierzyłaś ?? Nawet jakbyś wypiła całą butelkę, będzie to znacznie bezpieczniejsze niż kilka łyków wina, spirytus salicylowy ma "całe" 2% ! Odpowiedz Link Zgłoś
joaskaw123 Re: ciaza a stosowanie spirytusu salicylowego 19.05.09, 19:39 tak wlasnie ktos mi to powiedzial i nie uwierzylam ze to prawda tylko chcialam zobaczyc wasze opinie na ten temat, to wszystko, dzieki. czasem jednak nie warto pytac, chociaz przyslowie mowi co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo bzdura! 19.05.09, 20:09 > Matko, czy ktoś Ci powiedział, że nie można i w to uwierzyłaś ?? > Nawet jakbyś wypiła całą butelkę, będzie to znacznie bezpieczniejsze niż kilka > łyków wina, spirytus salicylowy ma "całe" 2% ! ma 2%, ale kwasu salicylowego, a nie etanolu! Etanolu ma 68%! Jakby miał 2% etanolu, to by nie dezynfekował Odpowiedz Link Zgłoś
sigma00 Re: ciaza a stosowanie spirytusu salicylowego 20.05.09, 23:19 tak ma 2% ale kwasu salicylowego, a reszta to spirytus 96 stopniowy Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: ciaza a stosowanie spirytusu salicylowego 20.05.09, 07:35 Jak do użytku wewnętrznego, to ja myślę, nie więcej niż 0,5 l dziennie, ale polecalabym raczej zamiast spirytusu salicylowego zwykłą np. żołądkową. Bo nie sądzę, że pytasz, czy można używać zewnętrznie? Odpowiedz Link Zgłoś
sigma00 Re: ciaza a stosowanie spirytusu salicylowego 20.05.09, 23:15 Spirytus salicylowy w ogóle nie jest dobry na rany i skaleczenia bo zawiera kwas salicylowy. Można stosowac wode utlenioną albo zwykły spirytus. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 czemu tak głupio odpowiadacie? 21.05.09, 10:33 sorry ale ja tego niekumam.. nawet jesli ktoś zadaje pytanie typu z tych oczywistych, czemu tak nie uprzejmie odpowiadacie? Czy nie lepiej napisać :" spokojnie nic sie nie stanie".. tylko od razu sprowadzanie do parteru.. Rozumiem, ze dla wielu z nas pewne pytania padały juz tysiace razy..ale moze ktos jest nowy na forum.. i moze nie skorzystał z wyszukiwarki.. pyta bo i po to jest forum..a tu normalnie 80 % odpowiedzi mogłoby nie istnieć bo i tak nic nie wnoszą.. Ale chyba fajnie jest mieć satysfakcję.."ahhhhh ja mądra jej dokopałam".. Naprawde smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: czemu tak głupio odpowiadacie? 21.05.09, 10:34 no i się uniosłam i nasoliłam błędów.. przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś