Gość: kasiaww1 IP: *.unilever.com 04.06.09, 14:10 Witam, Bylam na USG wg, badania BHCG jest to 7 tydzien, lekarz powiedzial, ze nie widac jeszcze zarodka, czy tak moze byc ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia23lubin Re: kiedy widac zarodek 04.06.09, 14:20 ja pierwsze swoje usg miałam robione w 6t1d i mam zdjęcie z tego usg na którym widać zarodek CRL 4.01mm i słyszałam wtedy też bicie serduszka także nie wiem od czego to zależy hmmm czemu tak powiedział twój gin ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaww1 Re: kiedy widac zarodek IP: *.unilever.com 04.06.09, 14:39 powiedzial ze tak czasami bywa, ale mam obawy, pecherzyk jest 17mm a zarodka nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: kiedy widac zarodek 04.06.09, 15:02 aby na stwierdzic prawidlowo rozwijająca sie ciaze, nalezy uwidocznic akcje serca zarodka. Jest to najwczesniej mozliwe okolo 6- 7 tygodni od miesiaczki (USG transwaginalne). Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: kiedy widac zarodek 04.06.09, 15:06 aleksandra1977 napisała: > aby na stwierdzic prawidlowo rozwijająca sie ciaze, nalezy > uwidocznic akcje serca zarodka. Jest to najwczesniej mozliwe okolo 6- > 7 tygodni od miesiaczki (USG transwaginalne). Mialo byc: aby MOZNA BYLO stwierdzic... Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 nie martw sie 04.06.09, 15:46 Powodem do zmartwienia jest brak widocznego zarodka przy pecherzyku 25mm. U mnie było widać zarodek w 6 tc, było tez widac jak bije serduszko, ale mnostwo dziewczyn zobaczyło zarodek dopiero ok 10 tyg. To kwestia wieku ciąży, którą też da się okreslić za pmocą usg, a która często rozmija się z wiekiem liczonym od daty OM. Czy lekarz nie powiedział Ci ze ciąza jest młodsza? Spokojnie powtórz usg za 2 tygodnie i nic sie nie martw. Trzymam kciuki za pięknie bijące serduszko przy nastepnym badaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaww1 Re: nie martw sie IP: *.unilever.com 04.06.09, 16:53 dziekuje Ci bardzo za ta odp. chociaz kazda jest cenna. Powiedzial ze jest wczesna, ja mialam ostatnia miesiaczke 3/04 i potem juz nie ale mialam nieregularne cykle. Ide w pon. na USG do lekarza, ktory prowadzil moja druga udana ciaze ( bo pierwsze mialam poronienie, wiec to moja 3 ciaza ). Napisze w pon. co mi powiedzial. Jeszcze raz dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaww1 Re: nie martw sie IP: *.unilever.com 04.06.09, 16:58 Pani Doktor. Czy moze byc jeszcze wszystko dobrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiu.l.inka Re: nie martw sie 05.06.09, 19:10 u mnie po 3,5 tc bylo juz widac mala miala wtedy niecale 3mm Ale tutaj moze usg jest jakies lepsze i wczesniej widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaww1 Re: kiedy widac zarodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 13:48 Czesc, Bylam dzisiaj na usg i widziala jak serduszko bilo teraz czekam 6 tyg, zeby sie dowiedziec czy jest wszystko dalej dobrze. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: kiedy widac zarodek 08.06.09, 14:15 KASIU strasznie sie cieszę Wiedziałam że wszystko bedzie dobrze. Miłej spokojnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neenya Re: kiedy widac zarodek IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.09, 22:09 Idź do innego lekarza. Moja pani dr już w 5 Hbd pokazała mi na USG dzidzię Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.kurczuk-powolny Re: kiedy widac zarodek 26.06.09, 07:48 w 5 tygodniu zazwyczaj jeszcze nie widać "dzidzi". zarodek ma być widoczny od pęcherzyka 25 mm. wydaje mi sie, że nie musi iść do innego gina Odpowiedz Link Zgłoś
duble_aga Re: kiedy widac zarodek 26.06.09, 11:53 u mnie w pierwszej ciąży 5 lat temu - 4 tydzień - zarodka nie widać, mieszkanko fasolki 81mm. 2 tyg potem i serduszko się pojawiło i zarodek ) więc chyba to nie do końca jest regułą? Odpowiedz Link Zgłoś
duble_aga Re: kiedy widac zarodek 26.06.09, 11:54 ale dałam plamę ) 8,1 mm przepraszam )) Odpowiedz Link Zgłoś