doda_only 17.06.09, 09:28 Witam, powiedzcie mi jak to jest w końcu z tym wiekiem ciąży. Czy mam liczyć od ostatniej miesiączki czy od dnia zapłodnienia. Jak lekarz zakłada kartę ciąży to którym "czasem" się posługuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi683 Re: kalkulatory ciąży 17.06.09, 09:30 lekarze inaczej licza bo licza 40 tc księzycowych i tego sie trzymaj Odpowiedz Link Zgłoś
mamulabrzydula Re: kalkulatory ciąży 17.06.09, 09:54 Zawsze liczy od daty OM bo nigdy nie wiadomo w którym dniu było zapłodnienie Odpowiedz Link Zgłoś
k_sawa Re: kalkulatory ciąży 17.06.09, 22:06 a co jeśli miesiączka nie wystąpiła np: po porodzie, albo jeśli 1 dzień ostatniej miesiączki był 2 mies. temu ? Odpowiedz Link Zgłoś
meggi502 Re: kalkulatory ciąży 17.06.09, 22:09 to obliczają wiek ciąży na podstawie badania usg Odpowiedz Link Zgłoś
cafemokate Re: kalkulatory ciąży 18.06.09, 09:11 Hej Tu są przydatne kalkulatory: ciazowy.pl/kalkulator,termin-porodu.html - termin porodu ciazowy.pl/kalkulator,ktory-tydzien-ciazy.html - tydzien ciazy Mają tam jeszcze kalkulator wagi w ciązy, urlopu macierzynskiego i porodu Bardzo przydatne - ja np. ciągle mylę, w którym tygodniu ciąży jestem Odpowiedz Link Zgłoś