joanka75 19.12.03, 12:20 Witam Nie wiem czy kogos to zainteresuje, ale wlasnie dowiedzialam sie, ze USG u dr Roszkowskiego w Wawie, od 1 lutego bedzie kosztowalo 250. Radosna wiadomosc, prawda ? Swoja droga to juz jest przesada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgog Re: dr Roszkowski - zmiana ceny 19.12.03, 12:46 Zapisałam się na 8 stycznia i pani zapisująca nic nie wspominała o zmianie ceny od lutego, ale może to jeszcze za wcześnie, aby informować klientki o takim drobnym fakcie. No cóż, pewnie zmiana ceny nie wpłynie na ilość ciężarówek w poczekalni i okres oczekiwania na USG. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka75 Re: dr Roszkowski - zmiana ceny 19.12.03, 13:34 Dzwonilam wczoraj, zapisywalam sie na luty dlatego mi powiedziala. Moze i ilosc pacjentek sie nie zmieni, ale zdanie na temat lekarza mozna sobie wyrobic. To takie perfidne bazowanie na ludzkim strachu. Nie wspomnie o skandalicznym fakcie, jakim jest notoryczne przesuniecia godziny przyjec. Siebie ceni pan doktor, ale czasu pacjentow ma w glebokim powazaniu. Na szczescie, to moje bedzie juz ostatnim usg , a przy nastepnej ciazy trzeba bedzie poszukac kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin24 Re: dr Roszkowski - zmiana ceny 19.12.03, 14:19 Wynika z tego, ze zalapie sie jeszcze na "nizsza" cene, bo mam wizyte na 9 stycznia? Swoja droga powiem Wam, ze w sumie troche to rozumiem. Po opiniach jakie pojawily sie na forum postanowilam robic usg 3D w klinice supernova na Domaniewskiej. Zaplacilam "tylko" 280 zl, termin oczekiwania podobny, lekarka robiaca usg byla bardzo mila, doklanie nam wszystko opowiadala, pokazywala kazdy narzad... Tylko co z tego, skoro po pierwsze przediagnozowala wade u mojego synka, nie wyjasnila podstawowej sprawy (dowiedzialam sie o tym od przyjaciolki, ktora studiuje medycyne), moja gin prowadzaca i znajoma ( obie II stopien specj.) byly mocno zszokowane tym co pani doktor napisala. Nie wspomne juz o tym, ze filmik i zdjecia mialy byc nagrane na plyte cd - po powrocie do domu okazalo sie, ze plyta jest pusta. Maz pojecha 2 dni pozniej, ale nie bylo informatyka, ktory moglby to zgrac. Do dzis czekam na plyte, mam ja dostac listem poleconym. A swoja droga portrecik mojego malenstwa nie jest taki ladny jak zdjecia prezentowane na stronie tej kliniki, nie jest tak wyrazny... a funkcje 3D pani doktor wlaczyla doslownie na 3 minuty )) tak wiec skutek jest taki,ze i tak wyladuje u Roszkowskiego, bez wzgledu na cene, bo jest specjalista i wiem, ze nie nagada mi takich glupot jak wspomniana wyzej pani doktor, przez ktora nie funkcjonowalam przez 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
nervusmama Re: dr Roszkowski - zmiana ceny 19.12.03, 22:26 no to rzecyzwiscie kanal w zabrzu na slasku usg na tej samej maszynie prywatnie 50zl ale roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaizuzia Re: dr Roszkowski - zmiana ceny 29.12.03, 16:00 A ile kosztuje USG u Osóbki - Morawskiego? Przecież to specjalista tej samej klasy, chyba jednak trochę tańszy... A może nie jestem na bieżąco... Odpowiedz Link Zgłoś
agaa5 Re: dr Roszkowski - zmiana ceny 29.12.03, 17:49 Troszkę taniej. Za badanie we wczesnym etapie ciąży -położnicze 110zł, natomiast z tzw. oceną prenatalną płodu w późniejszej ciąży 140zł(bodajże od 12 tyg??). Tak było jeszcze kilka tyg temu ale nie znam cennika na nowy rok. Bdanie robi wrażenie, bo jest na tw Dopplerze z oceną przepływów, ponadto dokładny opis i informacja co jest aktualnie badane. . Osóbka Morawski sprawdza stan przydatków, usytuowanie łożyska i tym podobne. Odnośnie Roszkowskiego. Jest b. drogi ale faktem jest, że w opinii lekarzy tylko on zna się na wykrywaniu wad rozwojowych u płodu. Ma też dobry sprzęt i duże doświadczenie.Minusem jest to nie bada przydatków, łożyska skupia się wyłącznie na badaniu płodu POzdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: dr Roszkowski - zmiana ceny 29.12.03, 18:34 agaa5 napisała: > Odnośnie Roszkowskiego. Jest b. drogi ale faktem jest, że w opinii lekarzy > tylko on zna się na wykrywaniu wad rozwojowych u płodu. Ma też dobry sprzęt i > duże doświadczenie.Minusem jest to nie bada przydatków, łożyska skupia się > wyłącznie na badaniu płodu > POzdrawiam Aga A u mnie w 25 tygodniu sprawdził nawet moje nerki (!?). I to nie proszony, bo nic nie sugerowałam.... Łożyko też dokładnie sprawdził i opisał. Nie zrobił faktycznie przepływów ale podejrzewam, że nie wszyscy sprawdzają je na tym etapie ciąży. Mnie to nie zmartwiło bo wiedziałam, że tydzień później będę mieć krótki pobyt w szpitalu i to wszystko będzie sprawdzone ale ciekawa jestem, czy którejś z Was badał przepływy i oceniał łożysko w skali Granuma już w późniejszej ciąży (ja się wybieram w połowie stycznia na ostatnie USG). Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
pyzapyza Re: dr Roszkowski - zmiana ceny 29.12.03, 20:25 w Poznaniu lekarka zrobiła mi USG 4D za 30 (trzydzieści) złotych, no comments. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_25 Re: dr Roszkowski - zmiana ceny 29.12.03, 21:50 Tyle, ze te 250 PLN u Roszkowskiego, czy 160 PLN u Osóbki-Morawskiego to tak naprawdę nie cena wykonania USG 3D-4D, a cena przeprowadzenia diagnostyki prenatalnej za pomocą aparatu USG. Płaci się nie za opcję 3D, czy 4D w aparacie USG (choc okreslenie 4D to tak naprawdę tylko chwyt marketingowy - coś takiego nie istnieje, jest to tylko poprawiona jakość obrazu w rozbudowanej opcji 3D) a za wiedzę, doświadczenie i umiejętności lekarza!!! USG 4D w Poznaniu za 30 PLN nie robi na mnie specjalnego wrazenia - zalezy jeszcze za co się płaci. Bo jeśli komuś zależy aby mieć zrobioną elegancką fotkę dzidziusia z okresu płodowego lub nagrane dziecko na VHS (lub nawet DVD, bo taka mozliwosc tez istnieje) w opcji 3D to napewno nie wybierze się do Roszkowskiego i nie wyda na wizytę 250 PLN, bo to sie mija z celem. Pójdzie do pierwszego lepszego lekarza, który robi USG 3D i wyda na to znacznie, znacznie mniej!!! Te 160 PLN czy 250 PLN to nie jest cena za przyjemnosc obcowania z aparatem USG 3D-4D, tylko cena przeprowadzonej rzetelnie diagnostyki. A ze cena ta jest wygórowana, to inna sprawa... Aneta PS: Szczerze mówiąc dawno nie słyszałam o USG za 30 PLN na jakimkolwiek aparacie, w żadnym wiekszym mieście w Polsce... Chyba, ze chodzi o USG wykonywane w trakcie wizyty... Jesli tak, to sie zgadza - ja też płace 30 PLN za USG, jeśli jest ono wykonywane przy okazji normalnej wizyty, której koszt to 70 PLN. pyzapyza napisała: > w Poznaniu lekarka zrobiła mi USG 4D za 30 (trzydzieści) złotych, no comments. Odpowiedz Link Zgłoś