24.12.03, 07:45
Witam panie. Czy jest ktos kto potrafi powiedziec czy na poczatq ciazy bola
piersi? po jakim czasie pojawia sie mleko i piersi sie powiekszaja? i czy
wypuklenie na poczatku nastepuje na dole czy na gorze brzucha?
Obserwuj wątek
    • lunis Re: poczatek 24.12.03, 10:02
      Witaj, zaraz po zapłodnieniu na sutkach pojawiają się zaczerwienienia i lekko
      bolą całe piersi jak przed miesiaczką.Mi się powiększyły tak od 3 miesiąca
      ciąży,a mleko czasami wycieka, gdzieś od 5 miesiąca.U mnie brzuszek zaczął
      rosnąć dopiero na przełomie 5,6 miesiąca.Ale to zależy jak się u kogo dziecko
      ułoży.Ja mam akurat mały brzuszek bo tak się ułozył dzidziuś.A jeżeli chodzi o
      wypuklenie- to nie wiec o co Ci dokładnie chodzi, u mnie np.brzuch zaczął
      odstawać tam gdzie pępek.Teraz powiększa się do piersi.Ale nie sugeruj się tym
      bo u każdej kobiety to może być inaczej.
      pozdrawiam
      • dziamber Re: poczatek 24.12.03, 14:55
        Dziekuje za odpowiedz i za to ze jednak ktos sie zainteresowal moim listem.
        Jeszcze jedno pytanie czy to co jemy ma wplym na plec dziecka?
    • jagonia Re: poczatek 24.12.03, 15:16
      U mnie powiększenie, bolesnosc i tkliwosc piersi były pierwszym objawem ciązy.
      W 6-7 tygodniu bolesność piersi praktycznie ustąpiła, ale piersi pozostały
      powiększone (tak jeden rozmiar do przodusmile Wypuklenie z reguły występuje w
      dolnej czesci(ponizej pępka). To kiedy sie pojawia brzuszek zależy przede
      wszystkim od sylwetki i masy ciała. U kobiet bardzo szczuplych pojawia się
      praktycznie od razu (u mnie brzuszek wyskoczył już ok. 7 tygodnia, ale moze
      dlatego, ze zawsze mialam malutki, wklesły brzuszek, a jednak powiększona
      macica, pęcherzyk i zarodek mają już swój rozmiar i gdzies sie musza pomiescić)

Jagoda
      • pokusa6 Re: poczatek 24.12.03, 23:01
        u mnie bolesnosc ok 2,3,4 miesiąca.potem znikla.a co najdziwniejsze:piersi
        najpierw urosly a potem zmalaly prawie do poprzednich rozmiaruw.co do jedzonka
        to tak ale to przed ciązą a nie w czasie.alicja
        • beatriki Re: poczatek 25.12.03, 15:39
          witam wszystkie ciężarówki!!1 Mój brzuszek nie powiększył się, ale za to od
          razu powiększyły się moje rozmiary. Pirsi powiększyły się od razu i potwornie
          mnie bolały. Teraz jestem w 14 tyg. i mnie swędzą. Pewnie nadal mi rosną.
          Pech, bo i tak już mam za wielkie.
          Pozdrawiam Beata
          Pokusa mam prośbę, napisz coś więcej na temat tego jedzenia, co i na jaką
          płeć, i czy to naprawdę się sprawdza - ktoś już doświadczył tego?
          • dziamber Re: poczatek 26.12.03, 00:26
            wlasnie co z jedzonkiem? przyda sie kilka rad. czekamy.
    • fizula Re: poczatek 26.12.03, 03:21
      Brzuszek zaczyna rosnąć od dołu w górę. Im starsze dzieciątko w brzuszku, tym
      macica wyżej sięga. Hehe! pod koniec będzie sięgać aż pod żołądek.
    • pokusa6 Re: poczatek 26.12.03, 10:10
      kurcze dziewczyny no wyczytalam to gdzies.musicie poszukac na necie lub w
      gazetach dzieciowych.przykro mi ze niemoge pomuc.alicja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka