dziamber 24.12.03, 07:45 Witam panie. Czy jest ktos kto potrafi powiedziec czy na poczatq ciazy bola piersi? po jakim czasie pojawia sie mleko i piersi sie powiekszaja? i czy wypuklenie na poczatku nastepuje na dole czy na gorze brzucha? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunis Re: poczatek 24.12.03, 10:02 Witaj, zaraz po zapłodnieniu na sutkach pojawiają się zaczerwienienia i lekko bolą całe piersi jak przed miesiaczką.Mi się powiększyły tak od 3 miesiąca ciąży,a mleko czasami wycieka, gdzieś od 5 miesiąca.U mnie brzuszek zaczął rosnąć dopiero na przełomie 5,6 miesiąca.Ale to zależy jak się u kogo dziecko ułoży.Ja mam akurat mały brzuszek bo tak się ułozył dzidziuś.A jeżeli chodzi o wypuklenie- to nie wiec o co Ci dokładnie chodzi, u mnie np.brzuch zaczął odstawać tam gdzie pępek.Teraz powiększa się do piersi.Ale nie sugeruj się tym bo u każdej kobiety to może być inaczej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziamber Re: poczatek 24.12.03, 14:55 Dziekuje za odpowiedz i za to ze jednak ktos sie zainteresowal moim listem. Jeszcze jedno pytanie czy to co jemy ma wplym na plec dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
jagonia Re: poczatek 24.12.03, 15:16 U mnie powiększenie, bolesnosc i tkliwosc piersi były pierwszym objawem ciązy. W 6-7 tygodniu bolesność piersi praktycznie ustąpiła, ale piersi pozostały powiększone (tak jeden rozmiar do przodu Wypuklenie z reguły występuje w dolnej czesci(ponizej pępka). To kiedy sie pojawia brzuszek zależy przede wszystkim od sylwetki i masy ciała. U kobiet bardzo szczuplych pojawia się praktycznie od razu (u mnie brzuszek wyskoczył już ok. 7 tygodnia, ale moze dlatego, ze zawsze mialam malutki, wklesły brzuszek, a jednak powiększona macica, pęcherzyk i zarodek mają już swój rozmiar i gdzies sie musza pomiescić) Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
pokusa6 Re: poczatek 24.12.03, 23:01 u mnie bolesnosc ok 2,3,4 miesiąca.potem znikla.a co najdziwniejsze:piersi najpierw urosly a potem zmalaly prawie do poprzednich rozmiaruw.co do jedzonka to tak ale to przed ciązą a nie w czasie.alicja Odpowiedz Link Zgłoś
beatriki Re: poczatek 25.12.03, 15:39 witam wszystkie ciężarówki!!1 Mój brzuszek nie powiększył się, ale za to od razu powiększyły się moje rozmiary. Pirsi powiększyły się od razu i potwornie mnie bolały. Teraz jestem w 14 tyg. i mnie swędzą. Pewnie nadal mi rosną. Pech, bo i tak już mam za wielkie. Pozdrawiam Beata Pokusa mam prośbę, napisz coś więcej na temat tego jedzenia, co i na jaką płeć, i czy to naprawdę się sprawdza - ktoś już doświadczył tego? Odpowiedz Link Zgłoś
dziamber Re: poczatek 26.12.03, 00:26 wlasnie co z jedzonkiem? przyda sie kilka rad. czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
fizula Re: poczatek 26.12.03, 03:21 Brzuszek zaczyna rosnąć od dołu w górę. Im starsze dzieciątko w brzuszku, tym macica wyżej sięga. Hehe! pod koniec będzie sięgać aż pod żołądek. Odpowiedz Link Zgłoś
pokusa6 Re: poczatek 26.12.03, 10:10 kurcze dziewczyny no wyczytalam to gdzies.musicie poszukac na necie lub w gazetach dzieciowych.przykro mi ze niemoge pomuc.alicja Odpowiedz Link Zgłoś