1kasi 01.08.09, 14:25 niedawno się dowiedzialam że mam niedoczynnośc tarczycy zaczęłam się leczyć o dzidzie staram się już od jakiegoś czasu ale bez efektów czy chora tarczyca jest powodem że nie mogę zajśc w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dragica Re: mam niedoczynnośc tarczycy 01.08.09, 17:50 Tak,niedoczynnosc moze wplywac na problemy z zajsciem w ciaze.Znajdz dObrego endokrynologa i kontynuuj leczenie.Z wyrownana tarczyca masz wieksze szanse zajsc w ciaze i ja donosic. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: mam niedoczynnośc tarczycy 02.08.09, 10:16 Niedoczynność yarczycy może stwarzać problemy przy staraniach o dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_w Re: mam niedoczynnośc tarczycy IP: 94.122.253.* 05.08.09, 15:43 Moze ale nie musi czego jestem przykladem (10 tydz ciazy) a choruje na niedoczynnosc ladne pare lat... Odpowiedz Link Zgłoś
anesia223 Re: mam niedoczynnośc tarczycy 05.08.09, 16:09 Ja choruję na niedoczynność tarczycy od 18 lat!!! kilka lat temu wykryli hasimoto u mnie(przewlekłe zapalenie tarczycy), jestem w 39 tygodniu ciąży, wszystko przebiega prawidłowo-jak jest pod kontrolą. Natomiast żeby zajść w ciążę musiałam zejść z tsh poniżej 1, najlepiej 0,8. Pozdrawiam i zyczę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś