mond33 13.08.09, 15:30 Dziewczyny, często piszecie, że parę dni po cc miałyście ściągane szwy. Czy to oznacza, że po cc zakładają zawsze nierozpuszczalne szwy? Czy też może zależy to od dodatkowych czynników np. od szpitala, od długości cięcia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ellaf30 Re: Do mam po cc 13.08.09, 15:39 Ja miałam rozpuszczalne, tylko na drugi dzień przecieli mi końcówki szwów. Po dwóch tyg miałam praktycznie zagojoną ranę. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Do mam po cc 13.08.09, 15:45 miałam 2 razy cc w 2 różnych szpitalach. szwy zewnetrzne były nierozpuszczalne i po ok. 7-8 dniach mi je ściągali. Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Re: Do mam po cc 13.08.09, 15:48 Miałam normalne szwy, wyciąganie ich mnie bolało, bo miejsce było i tak bez czucia. Inna sprawa, że mi się ten szew rozlazł... Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek9876 Re: Do mam po cc 13.08.09, 15:50 Ja miałam jakby jeden wzdłuż rany i na drugi dzień po CC przecięli końcówkę tego szwa a na 4 dobę przy wypisie do domu mi wyciągnęli. Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Do mam po cc 13.08.09, 17:53 W środku rozpuszczalne na zewnątrz "zwykłe".W czwartej dobie mi ściagali i była to wieeelka ulga. Po operacji którą miałam wcześniej,gdzie miałam szwy rozpuszczalne,mogę stwierdzić że te zwykłe są o niebo lepsze.Bo je wyciagną i gitarra a jak masz rozpuszczalne to czujesz je cały czas i jest to lekki ból/dyskomfort do czasu az się wchłoną.A to trwa ponad tydzień do dwóch. Takie jest moje porównanie,co nie znaczy że wszystkie tak czują.Według mnie szwy zwykłe są lepsze,bo pozbywasz się ich po 4-6 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Do mam po cc 13.08.09, 19:49 Miałam dwie cc w dwóch rożnych szpitalach. Szwy były nierozpuszczalne. Za pierwszym razem ściągnęli przy wypisie (czyli 4 dni po cc), za drugim razem kazali się stawić w 7 dobie po cc ale że miałam daleko to gin mi ściągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
marylenkag Re: Do mam po cc 13.08.09, 20:08 zalezy od szpitala, ja na przyklad mialam szwy rozpuszczalne, zalozone tak ze wcale ich nie czulam, po dwoch dniach biegalam po korytarzach szpitala bo rana juz nie bolala Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Do mam po cc 13.08.09, 23:55 Ja miałam nierozpuszczalne, ściągane w 6 dobie. Ściąganie nieprzyjemne uczucie, ale nie bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: Do mam po cc 15.08.09, 21:51 Miałam dwa cc w tym samym szpitalu. W obu przypadkach miałam założone szwy nierozpuszczalne. W dniu wyjścia w 4 dobie odcinali mi tylko końcówkę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
bridal Re: Do mam po cc 15.08.09, 23:03 Miałam nierozpuszczalny szew (jeden, a nie kilka). rana zszyta jakby od środka, z dwoma supełkami na końcach. Po 7 dniach zgłosiłam isę do szpitala i tam wyjęto ten szew (z jednej strony połozna odcięła supełek, chwyciła narzędziem za drugi koniec i wyciągnęła szew z blizny). Dodam, ze to w ogóle nie bolało, choć jak zobaczyłam, co ona chce zrobić, to się przestraszyłam Teraz mam ślad który przypomina zadrapanie. Jest to milimetrowej szerokości blizna. Jestem 4 tyg po cc. Odpowiedz Link Zgłoś