natalinka.londyn 14.08.09, 09:42 hej wszystkim, czy zna ktoś jakieś przeciwwskazania dla kąpieli w morzu (niestety nie będą to tropiki, woda będzie brrrr) we wczesnej ciąży(8tc)? wiem, że dzieciątko w którymś momencie staje się wrażliwe na temperaturę wody... dzięki wielkie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja_wk Re: kąpiel w morzu... 14.08.09, 12:44 Wydaje mi się, że temperatura wody raczej nie jest przeciwwskazaniem do kąpieli, za wyjątkiem tego, że Ty sama możesz się np. przeziębić. Jednak ja osobiście nie odważyłabym sie na korzystanie z jakiegokolwiek kąpieliska ze względu na ryzyko infekcji, jakie to za sobą niesie. Ludzie są nosicielami tylu świnstw, że chyba nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy. Tyle, że normalnie może nie stanowić to zagrożenia, a dla płodu może oznaczać śmierć. Odkąd wiem, że mam bakterie paciorkowca, staram się unikać tego typu miejsc, bo do dzisiaj nie wiem kiedy i gdzie go załapałam, a stres związany ze strachem o dziecko nie jest wart nawet największej przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: kąpiel w morzu... 16.08.09, 09:28 Nie ma przeciwwskazaą do kąpieli w morzu innych niż u kobiet nieciężarnych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś