Dodaj do ulubionych

szpital bródnowski

05.01.04, 13:05
bardzo proszę o jakieś wskazówki w sprawie rodzenia w szpitalu na Bródnie
może ktoś mógłby mi doradzić jakąś miłą panią położną i podpowiedzieć jakie
są koszty pobytu,na ile wcześniej przed porodem należy zgłosić się w celu
zapłacenia za te usługi oraz czy zadowolnoe byłyście z tego szpitala
Z góry dziękuję
Marta + maleństwo
Obserwuj wątek
    • delcia Re: szpital bródnowski 06.01.04, 12:31
      Ja tam chcę rodzić - termin mam na jutro, więc chyba niedługo Ci opiszę jak
      wygląda to w praktyce. Byłam tam ok miesiąc temu, żeby obejrzeć i dowiedzieć
      się, w które drzwi mam się udać w tą stresującą chwilę. Budynek jest na prawo
      od tego głównego, taki mniejszy, uważam, że dobrze, iż osobno, bo w dużym
      wielospecjalistycznym szpitalu zawsze są jakieś "syfy".
      Radzę Ci też tam pojedź, najlepiej w sobotę, nie będziesz się stresowała w
      czasie porodu, gdzie masz iść.
      Warunki lokalowe są chyba średnie, ale przyzwoite, jak to w szpitalach.
      Na dole Izba Przyjęć oraz pojedyncza, płatna 400zł sala o lepszym standarcie,
      jest tylko jedna, więc jak trafisz, że zajęta (chyba nieczęsto) idziesz na górę
      do też pojedynczych, darmowych, w których też można jeśli chcesz rodzić z
      partnerem. Do sali płatnej (z prysznicem i WC) przysługuje za te właśnie 400zl
      pojedyncza sala też z WC i prysznicem później, bez konieczności dopłacania,
      jeśli pobyt po porodzie będzie się przedłużał. Trzymają ok 3-4 dni, ale jeśli
      jest wszystko dobrze z Tobą i dzieckiem, to mówią Ci o tym i możesz wypisać się
      na własną prośbę, z własnej woli nie wypisują wcześniej, bo mają tylko taki
      kontrakt od NFZ i inaczej im nie zapłacą.
      Aha znieczulenie zewnątrzoponowe na Twoje życzenie kosztuje 350zł, jeśli ze
      wskazań lekarskich- za darmo.
      Teraz sale bezpłatne na górze - są chyba 3-4, jedna koło drugiej, oddzielone
      ścianami, są mniejsze od płatnej i brzydsze, drzwi- takie zasuwane harmonijki,
      można z kim chcesz rodzić. Łazienka jest jedna chyba do wszystkich i niezbyt
      estetyczna. Jest sala przedporodowa 2-osobowa, jeśli się nie deklarujesz, czy
      już rodzisz oraz poporodowa. Nie widziałam natomiast sal na te 3 dni później,
      ale ponoć nie są zatłoczone 2-3 osoby.
      Wziąć ze sobą trzeba koszule dla siebie ok 3, kosmetyki dla siebie, wodę,
      pampersy dla dziecka i 3 komplety ciuszków. Kosmetyki mają Bambino. Powiedzieli
      mi, że jak nie będę tego miała to mi dadzą wszystko, ale wiadomo, że wolę mieć
      swoje.
      Chyba wszystko...
      Napiszę jeszcze czemu ja chcę tam rodzić: blisko od domu, mało jest tam porodów
      do ok 3/dziennie, więc opieka dobra, ludzie normalni, mili, szpital w razie
      czego wielospecjalistyczny, dużo personelu, warunki zadowalające, nie tak drogo.
      Powodzenia.
    • delcia Re: szpital bródnowski 06.01.04, 12:37
      zapomniałam napisać, że opłaty ew. tzn 400zl - pojedyncza sala o lepszym
      standarcie oraz 350zl za znieczulenie płacisz w czasie lub po porodzie, bo
      przecież nie wiadomo, czy z tego skorzystasz.
      Zabiegi takie jak lewatywa i golenie krocza (golą tylko miejsce nacięcia)nie są
      konieczne, jeśli nie chcesz. Ja chcę, więc nie kazały mi kupować lewatyw, bo
      mają jakieś b.dobre z jednorazową końcówką.
      Nie polecę Ci położnej, bo idę do dyżurnej, może ktoś inny Ci poleci.
      • bmjo045 Re: szpital bródnowski 06.01.04, 13:06
        dziękuję Ci delciu za odpowiedź i teraz przedewszystkim życzę szczęśliwego
        rozwiązania i jak najlepszych przeżyć samych miłych.
        Mam nadzieję że podzielisz się jeszcze ze swoich doświadczeń już po.
        Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!
        marta + bąbelek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka