mmagda1984 [...] 09.05.10, 22:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Styczeń 2011:D 10.05.10, 07:02 Witam dzis 10 maj zero objawów na zblizajacy sie okres a moze nie ma dlatego ze 4 kwietnia skonczylam paczke tabl antykoncepcyjnych i nie zaczełam nowej paczki,choc nigdy mi sie nie zdarzylo po przerwaniu zeby nie miec okresu ) Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 10.05.10, 08:33 mam nadzieje ze @ nie zawita u mnie sennosc straszna.potrafie o 19.30 juz spac ale jesli z jakiegos powodu sie nie poloze kolo 20 to moge siedziec i do 24 ale z regoly staram sie nie przespac momentu na sen bo jakos sobie wmawiam ze jak bede sluchac organizmu i chodzic spac tak jak mi podpowiada to moze bede miec wiecej "sily" i tak ogromne wymioty tym razem mnie omina...ale pewnie tylko tak sobie wmawiam bo nie mma pojecia czy moz to miec zwiazek ze soba. ogolnie ciezko mi traic co bym chciala zjesc.stracilam apetyt i teraz mecze sie bo sama nie wiem na co mam ochote. a najgorsze jest to ze jestem 2 tyg po tym jak sie dowiedzialam o ciazy a wieczorami juz mi brzuszek wyskakuje! strasznie szybko! w pierwszej ciazy kolo 10-12tc mialma problem z mieszczeniem sie w dzinsach a teraz...dopinam sie bez problemu ale wieczorem juz czuje mocny ucisk przy guziku...ponoc przy kolejnej ciazy macica "pamieta" juz ten stan mega powiekszenia i rosnie szybciej niz w pierwszej ale nieco mnie to przeraza... wczoraj poznym wieczorem mialam pierwszy napad"zaraz zwymiotyje" ale szybko polecialam jakas kanapke wciagnac i obylo sie bez gadania z muszla za tyd pierwsze usg Odpowiedz Link Zgłoś
olkaslask Re: Styczeń 2011:D 10.05.10, 13:45 Cześć jestem tu nowa jak każda z was oczekujeostatnią miesiączke miałam 17 04 2010 i choć jeszcze brakuje 4 dni do następnej ,niewytrzymałam i zrobiłam rano teścik,wyszedł pozytywnie choć druga kreska była bardzo słabiutka,mam nadzieje że będe mogła się niedługo cieszyć 100%oczekiwaniem na dzidziusiapozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olkaslask Re: Styczeń 2011:D 10.05.10, 13:53 ja dzisiaj zobyczyłam 2 kreseczki na teście,lecz ta jedna bardzo słabiutka,mam nadzieje że to to miesiączke mam dostać 14 trzymajcie za mnie kciuki.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Styczeń 2011:D 10.05.10, 14:09 nadeszla @ jestem załamana ale zaraz po okresie bedziemy sie dalej starać.Kiedy dni plodne w maju??? marzec okres 10 -ty kwiecien 9-ty maj 10-ty Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 10.05.10, 19:07 hej, miło was znowu "widzieć" . ja tez wieczorami zauważam duzo wiekszy brzuszek(i to nawet nie z przejedzenia)apetyt mam dosc dobry, generalnie moglabym ciagle jesc ostre rzeczy i slone przedewszytskim, kiełbaska podsmażana...mniam mniam pycha Narazie niewymiotuje, moze mnie to ominie nawet mnie nie mdli rano, jestem strasznie roztargniona, wszytsko mi leci o wszystkim zapominam, maz sie chwilami smieje jak opuszcze kolejną rzecz w ciagu godziny ale cóz tylko sie cieszyc ps. blada kreska oznacza ze juz sie mozesz cieszyć - witamy w klubie Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 10.05.10, 20:05 tak! my z monia mozemy potwierdzic ze slaba kreska = ciaza ja na dzien przed terminem @ mialam sabiutka kotra wyszla po 10 min.w dzien @ tez mega slaba ale juz wyszla w przepisowym czasie.2 dni po terminie nadal slaba kreska i w niedziele postanowilam sie calkowicie uspokoic i 12 dni po terminie zrobilam i byly juz 2 grubasne kreski-chcialam miec pewnosc ze beta rosnie mnie niesttey wczoraj wieczorem zaczelo mdlic i dzis calutki dzien mdlosci...mam nadzieje ze obejdzie sie bez wymiotow.brzuchol wyskakuje az dziwnie sie z tym czuje bo w pierwszej ciazy na tym etapie bylam piekna i zgrabna a teraz maz sie smieje ze juz mis ie boczki na plecka robia jakas masakra.ze 2okg bedzie jak nic! Odpowiedz Link Zgłoś
olkaslask Re: Styczeń 2011:D 10.05.10, 21:38 hmniepowiem że niemam nadziei dzisiaj zrobiłam trzy testy wiem wiem przeginamale odp.mi na jedno pytanie czy jak dam kropelki do testu to może sie pojawić jasna kreska że jakby co to byłaby tam ciemniejsza?? Odpowiedz Link Zgłoś
olkaslask Re: Styczeń 2011:D 10.05.10, 21:39 iem że to może dziwnie brzmi ale jakoś przy pierwszej ciąy wyglądała inaczej temu mam obawy..pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olkaslask Re: Styczeń 2011:D 11.05.10, 18:37 zastanawiam się nad tym czy jak robi się test, gdy już się go wykona czy druga kreska jest zawsze lekko widoczna,pokazując miejsce jej umieszczenia,czy poprostu niema jej wcale,bo u mnie była bardzo słaba i dlatego pytam Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 11.05.10, 23:34 jak sie robi test a nie jest sie w ciazy to wychodzi tylko jedna krecha a w miejscu tej"ciazowej"nie ma nic nawet slabego cienia...wiem o tym napewno bo ponad pol roku na takie testy sie wgapiałam...wiec jesli tobie wychodzi w miejscu "ciązowej" blada- tzn ze ciaza na bank a nalepiej to idz na badanie krwi- beta to Cie napewno uspokoi, albo zrob test bobo test strumieniowy-niebiskie opakowanie Jak mi na jednym tescie wyszla blada to kupilam bobo test strumieniowy i wyszla gruba i problem byl z glowy Odpowiedz Link Zgłoś
miluniak Re: Styczeń 2011:D 11.05.10, 13:57 Co do brzuszka to ja czuję tylko, że moja macica jest trwarda i trochę powiększona, ale nic nadzwyczajnego... Narazie żadnych nudności, wymiotów i oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
dudunia22 [...] 14.06.10, 20:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Dudunia22 proszę o zmniejszenie sygnaturki 14.06.10, 20:31 lub pozostawienie tylko jednego suwaczka,bo 3 suwaczki to zdecydowanie więcej niż przepisowe 4 linijki. Więcej info o sygnaturkach-suwaczkach w przyszpilonym wątku na górze forum. NAstepne Twoje posty będą usuwane! Odpowiedz Link Zgłoś
88monia musze sie pozegnac... 16.06.10, 09:33 hej Wam wszytskim niestety niepoprowadze juz dlużej tego watkuniebędę tez styczniową mamaposzlam na kontrolne Usg i niestety nasze dziecko umarło, serduszko przestało bicJestem po zabiegu pusta w srodku i na duszy. Droga editt jakbys chciala porozmawiac napisz nr gg. wszytskim Wam zycze spokojnej ciazy i samych dobrych wiesci... Żegnam...na jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska znam ten ból... 16.06.10, 12:00 rok temu przeszłam przez to samo i wiem że żadne słowa nie pomogą. wyłam 2 miesiące dzień w dzień. koszmar straszny, tym bardziej że to dziecko wyczekiwane po pierwszym udanym in vitro. dziś wiem, że na szczęście czas goi rany. wierzę w to że i ty niebawem znowu będziesz się cieszyć ze zdrowej ciąży i maleńkiego serduszka. trzymaj się jakoś. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: znam ten ból... 16.06.10, 13:00 monia...strasznie mi przykro bardzo mocno przytulam! Odpowiedz Link Zgłoś
miluniak Re: Styczeń 2011:D 11.05.10, 13:52 ona2010 trzymam kciuki żeby w tym miesiącu się udało. Dni płodne wypadają jakieś 2 tygodnie po skończonej @. Najlepiej obserwować np śluz, który w te dni jest przeźroczysty i rozciągliwy Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 12.05.10, 08:36 u mnie na tescie jak nie bylo ciazy to nie bylo nawet cienia w miejscu "ciazowej" kreskiwiec jesli u ciebie cos sie tam wyroznia to baaaardzo prawdopodobne ze cos z tego bedzie ona2010 to nie jest tak ze owu wystepuje jakies 14 dni po skonczonej @.ja np mialam 3 ostatnie cykle monitorowane i w jednym owu byla w 13-14 dniu liczac zawsze od 1 dnia @ w drugim 16-17 dc a w trzecim 12-13dc. bol owulacyjny mialam okolo 4-5 dni i owu wystepowala mniej wiecej w polowie tych bolowych dni.ale kazda kobieta jest inna wiec ciezko sie sugerowac tym jak ktos inny mial.ja tak od 10dc juz staralam sie kochac i w cyklu w ktorym sie udalo kochalismy sie codziennie przez 5 dni. az do potwierdzonej owu. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaslask Re: Styczeń 2011:D 12.05.10, 17:33 u hu hujakoś jestem szczęśliwa pakuje się do auta i jade po teśik mogło by mogło być,,,mam nadzieje dzieki za odpispozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edittt Re: Styczeń 2011:D 12.05.10, 21:24 robiłam dziś trzeci test, bo dwa pierwsze wyszły takie bladziochy dziś piękna solidna gruba krecha wg moich wyliczeń - zaczynam właśnie 6tc Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 13.05.10, 08:54 Witajcie ja też mam nadzieje do Was niedługo dołączyć. Staramy się z mężem o drugie dziecko oby się teraz udało. Gdyby tak było to termin miała bym na 26 stycznia nie chcę robić za wcześnie testu bo pierwszy dzień miesiączki następnej mam mieć dopiero 20.05 czyli za tydzień i wtedy zrobię test. Czy myślicie , że mogę wcześniej albo może beta hcg z krwi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: Styczeń 2011:D 13.05.10, 09:41 To znowu Ja Od początku cyklu mierzę sobie temp.Od tygodnia temp w pochwie wynosi 37,1-37,3stC.Pod pachą temperatura jest niższa 36,5stC.W zeszłym miesiącu temp.była taka sama zarówno pod pachą jak i w pochwie.Mam nadzieję,że w tym cyklu się w końcu udałoZ testem jeszcze poczekam! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Styczeń 2011:D 14.05.10, 09:21 dziewczyny moj @ trwał 3 dni na trzeci dzien wieczorem juz nic wiec zaczelismy działać Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 14.05.10, 14:29 bylyscie juz u lekarza?ja teoretycznie dzis powinnam miec wizyte, ale wyjechalismy do rodzinywiec wizyta dopiero po powrocie okolo wtorku, srody, troszke sie zaczełam denerwowac...a wy boicie sie przed pierwsza wizytą? Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 14.05.10, 20:58 oczywiście, że się denerwowałam aktualnie oczekuje na testowanie drugiej ciąży ale jak byłam w pierwszej 2 lata temu i czekała mnie pierwsza wizyta strasznie bałam się czy wszystko będzie ok czy będzie dzidzia a nie sam pęcherzyk. Zresztą dla mnie każda wizyta była stresująca za każdym razem obawiałam się czy wszystko będzie z dzidzią dobrze. Głowa do góry musi być ok!!!! Trzymajcie kciuki za moje testowanie ok czwartku Odpowiedz Link Zgłoś
tilan Re: Styczeń 2011:D 15.05.10, 19:58 Witam koleżanki ! również chcę dołączyć do naszej szczęśliwej paczki "styczeń 2011" Termin wg lekarza mam na 01.01.2011rTeraz jestem w 6t5d, byłam już na pierwszym podglądanku bo sie zaczełam denerwować że zanikły mi na dwa dni objawy, a mam za sobą już "puste jajo płodowe" i iegunkzaczełam schizować. Ale widziałam już moje maleństwo i słyszałam serduszko- Cudny moment)). Do tej pory miałam prawie cały dzień nudności i humorki na jedzenie, a dziś znów mnie nie muli cały dzień i znów się martwię. Czy u Was też się tak pojawiają i nagle znikają te objawy. czy brzudzek was pobolewa jak na @, czy kłucia tylko macie po obu stronach? Ja miałam zaparcia do tej pory , a teraz biegunka. Cholera tyle się dzieje róznych objawów , że się juz połapać nie mogę, ale przyjmuję je wszystkie z uśmiechem na twarzy hi hi. Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 16.05.10, 14:26 mam takiego samego nerwa jak tytez sie nad wszystkim zastanawiam, brzuch pobolewa ale juz mniej...boje sie wizyty u lekarza czy wszystko bedzie juz ok...czy bedzie serducho itd. a powiedz co sie dzieje na takiej pierwszej wizycie? Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 16.05.10, 21:09 słuchajcie a ja jak mierze temperaturę w pochwie mam od kilku dni ok 37.4 bolą mnie piersi mam jeszcze 4 dni do testowania i chyba zwariuje!!! To pierwsza rzecz na którą czekam potem już spokojniej będę oczekiwała wizyty u lekarza ehhh Pierwsza wizyta to rutynowe badanie ja byłam prywatnie więc miałam od razu USG lekarz stwierdził czy zarodek dobrze się zagnieździł czy jest "pełny" czyli z dzidziusiem ustaliliśmy termin porodu kolejną wizytę, wagę, dał mi kalendarzyk do wpisywania wyników badań itd. Serduszko było słychać dopiero na następnej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 16.05.10, 23:33 ja tez sie denerwowałam przed testemale robienie testow przed @ jest bez sensu...mi dzien przed@ wyszla jedna krecha, i zamowilam testy owulacyjne na nastepny cykl:d do tej pory okres sie nie pojawił Dlatego radze cierpliwie czekaci czekamy na dobre wiesci w czwartek. a w ktorym tygodniu ciazy bylas ze jeszcze niebylo serduszka?mi sie zacznie 7tydzien w dniu wizyty, na ktora ide w srode tez prywatnietakze licze na pikne pierwsze zdjatko Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 17.05.10, 07:16 pierwszy raz byłam u lekarza około 4-5 tygodnia po testowaniu był mały bąbelek podaj maila to podeślę CI zdjęcie następną wizytę miałam po 6,5 tygodnia od pierwszej wizyty i już było widać śliczną dzidzię i serduszko było słychać.Dziś już poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
misiaku31 Re: Styczeń 2011:D 17.05.10, 10:18 ja byłam u gin i dostałam zastrzyki clexane muszę je do końca ciąży robić codziennie.Ale wcale mnie to nie przeraża nie są bolesne da się wytrzymać.biorę tez luteinę.Mam nadzieję ze tym razem będzie dobrze.Trochę mnie brzuch pobolewał ale juz jest ok.Termin mam na 2 czerwca.Tak w ogóle jestem pod opieką dwóch lekarzy.Do mojego gin idę teraz w piątek a do pani docent 2 czerwca.jest spacjalistą w dziedzinie trudnej ciąży.mam nadzieję że to coś da że opiekuje się mną dwóch lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 17.05.10, 10:55 A ja byłam dzisiaj zarejestrować się do lekarza. Wizytę mam na 17.06 kurcze długo jeszcze!!!!!! Lekarz powiedział , że nie ma co wczesniej bo jak zrobi USG to chce widzieć już. To będzie 8 tydzień. Z tego co czytałam aby dostać becikowe trzeba wybrać się na pierwszą wizytę nie później niż 10 tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 17.05.10, 11:05 ja dizs mam pierwsza wizyteciesze sie bardzo.mam nadzieje ze juz zobaczymy serduszko...i ze moze dostane jakies leki na te mdlosci.doprowadzaja mnie juz do tego za lapie dola.nie jestem w stanie nic zrobic,funkcjonowac przez nie.niby i tak lepiej niz w pierwszej ciazy bo wtedy bardzo wymiotowalam a teraz tylko mdlosci ale...powoli brakuje mi sil a pewnie potrzymaja do12-16 tc. tak mi zle... Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 17.05.10, 13:47 A ja właśnie dostałam jakiś jasno różowy śluz boję się , że mimo wszystko dostanę @ Co o tym myślicie?? mam 2 dni do @ może mogła bym jutro rano zrobić teścik?? Odpowiedz Link Zgłoś
dermoid2 Re: Styczeń 2011:D 17.05.10, 15:33 Hej dziewczyny To i ja sie dopisze, dowiedzialam sie w sobote, staralismy sie 4(!) lata, mam policystyczne jajniki, lekka endiometrioze i wlokniaki, przeszlam laparoskopie i dwie operacje i wlasnie szykowalismy sie do pierwszej inseminacji a tu taka niespodzianka. Termin mam na 16 stycznia ale wiem doklanie kiedy zaszlam bo mialam monitorowana owulacje wiec jak 14 dni po owulacji nie dostalam okresu to juz wiedzialam. No coz, wiem ze nie bedzie to latwa ciaza ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
edittt Re: Styczeń 2011:D 17.05.10, 22:46 byłam u lekarza w piątek, czyli 5t2d wg usg - 4t3d czyli tydzień za mały trochę bąbel, jednakże lekarz uspokaja że to tylko normy. bąbel jest, 4mm, dobrze się zagnieździł, macica jeszcze mała ale rośnie. dostałam duphaston na bóle podbrzusza i zalecenia dużo odpoczywać, mam też L4 na miesiąc nadal mi ciężko, bo mdleję i mi słabo, lekkie smaczki (na słone, ostre itp) bardzo lekkie mdłości, raczej sygnał - JEŚĆ! TERAZ! BO JAK NIE TO ZEMDLEJESZ! następna wizyta 11.06, czekam na bicie serduszka brzuch mi wywaliło, nadal pobolewa, ciągle śpię ja chcę wiosnę a nie jesień!!!! ja chcę słońce!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiolinka Re: Styczeń 2011:D 18.05.10, 05:44 A ja wylądowałam z plamieniami w 5t1d na IP. Za wcześnie, żeby stwierdzić czy z dzidzią ok. Dostałam duphaston i teraz czekam co los przyniesie..trzymajcie kciuki, żeby moja dzidzia chciała ze mną zostać.. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 18.05.10, 08:10 Będzie dobrze trzymamy kciuki. A ja od wczoraj mam lekkie plamienia chyba to zagnieżdżanie bo zrobiłam dziś rano test i widać słabą słabiuteńką kreseczkę.Z jednej strony się cieszę a z drugiej strasznie się martwię. Czy dzidzia wytrzyma i czy za parę dni nie będzie @ a będzie bąbelek. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiolinka Re: Styczeń 2011:D 18.05.10, 08:42 Wierzę,że będzie dobrze, choć mam olbrzymi strach w sobie, żeby się nie skończyło jak poprzednim razem.. Za ciebie marteczko i twojego bąbelka trzymam mocno kciuki. Jak jest kreska nawet blada - to znaczy że jest ciąża! Ja też tak miałam 2 dni przed @ bladziocha 2 dni później tłusta krecha Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 18.05.10, 09:32 Dziękuję tak wiem, ale teraz się oszczędzam bo boję się ze dostanę okres bo jak na razie to tylko ten brązowawy śluz. Oby nie zamienił się w @. Jutro wyjeżdżam i test następny zrobię w poniedziałek o ile nie przyjdzie @. A skąd jesteś?? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: Styczeń 2011:D 18.05.10, 09:47 Marteczka jeżeli widać kreseczkę na teściku to wszystko OK a ten brązowy śluz może być przez zagnieżdżenie Ja od wczoraj jestem zrezygnowana.Sama nie wiem czy chciałabym ujrzeć na teściku dwie kreseczki?!,a wszystko przez moją teściową.Wczoraj byliśmy u teścia na urodzinach.Życzyłam mu dużej gromadki wnuków.Reakcja teściowej była taka,że 5 jej wystarczy.Już więcej wnuków nie chce,bo zwariuje:/.To jest babcia?Kurde Moja mama ma 12 wnuków no i jednego prawnuka i jest szczęśliwa jak może mieć wszystkich u siebie. Przepraszam za zawracanie wam głowyJedynie na tym forum mogę się wyżalić.Przed mężem lepiej się nie odzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 18.05.10, 15:02 Nie przejmuj się nie ważne co mówią teście to inny - gorszy gatunek ludzkości. Myśl o sobie o o swojej najbliższej rodzinie. Ja też nie mam zbyt dobrych relacji z teściami tylko, że oni nie powiedzą nic w prost tylko grają że wszystko ok a tak naprawdę myślą swoje... ehhh ja już przestałam się martwić tym co oni mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiolinka Re: Styczeń 2011:D 18.05.10, 09:57 Masz racją oszczędzaj się, bo w sumie to nigdy nic nie wiadomo Osobiście uważam, że ten brązowawy śluz to raczej przez to że bąbelek się lokuje w dogodnym miejscu Pytałaś skąd jestem - mieszkam na Podhalu, a ty z jakiego zakątka Polski piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 18.05.10, 14:59 Też mam taką nadzieję, że to zagnieżdżanie. Ja jestem z Trójmiasta dziś dużo leżałam mam nadzieje, że to minie. Odpowiedz Link Zgłoś
pola260 Re: Styczeń 2011:D 18.05.10, 21:00 Cześć, od wczoraj wiem a przynajmniej mam nadzieję, że będę styczniową mamą Zobaczymy jak to będzie, jestem po poronieniu, następnie po roku starań, stymulacji, ale dobrej myśli. Proponuję, abyśmy także spotykały się na naszym forum, założyłam je przed chwilą - styczeń 2010. Moderację chętnie oddam komuś bardziej doświadczonemu jakby co. Kiedy byłam w poprzedniej ciąży 5 lat temu forum rówieśnicze mam bardzo dużo mi dało, razem przechodziłyśmy te same problemy, radości itp. i do tej pory mamy to forum, choć nasze dzieci właśnie kończą 4 lata. Nawet raz miałyśmy zjazd gdy dzieciaki miały rok Było by fajnie także teraz stworzyć takie grono mam przeżywających te same sprawy w tym samym czasie a następnie dalej być w kontakcie jak już dzieci się urodzą. Tak więc zapraszam forum.gazeta.pl/forum/f,98053,STYCZEN_2011.html Odpowiedz Link Zgłoś
pola260 Re: Styczeń 2011:D 18.05.10, 22:21 Już znalazłam forum styczniowych mam 2010 więc kasuję to. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 19.05.10, 12:47 hej dziewczyny, alr duzo wpisów sie pojawilo w ostatnim czasie fajnie ze niektore z was byly juz u lekarzaja pierwsza wizyte mam dzis popoludniu, oczywiscie napisze jak bylowczoraj zaczelam 7tydzien wiec raczej powinno bic juz serduszko, ide z mezem. mam nerwa czy wszttsko bedzie ok ale przeciez nie ma innej opcji Życze wam powodzenia fajnie ze nas przybywapozdrawiam serdecznie wszytskie babeczki w dwupaku Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 19.05.10, 12:49 Hej dziewczyny co taka cisza?? Ja dziś wyjeżdżam na 4 dni do Warszawy na targi mam nadzieje troszę odpocząć i zapomnieć o tym liczeniu dni godzin i minut do testowania mi wyszły dwie kreseczki ale bardzo mało widoczne jak już wspominałam powtórzę po powrocie dam znać pozdrawiam Was serdecznie buuźka trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 19.05.10, 12:52 marteczka zycze milego wypoczynku i koniecznie daj nam znac po powrocieuwazaj na siebie i koniecznie bierz folik Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 19.05.10, 19:31 hej bylam u lekarza, nie widac jeszcze niestety serduszka, na ekranie widzielismy tylko pecherzyk ciazowy, lekarka powiedziala ze bardzo wczesniutka ciaza . zalozyla mi karte ciazy czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
edzia16051983 Re: Styczeń 2011:D 20.05.10, 11:19 dopisuje sie nie smiał dzis zobaczyłam cien drugiej kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 20.05.10, 12:18 gratuluje ja bylam w pon u lek.serducho juz widzialam i maluch ma 1cm ale za to lek nie zalozyl mi nawet karty ciazy ;/ wypisal skierowanie na badania krwi i powiedzial ze wizyta za miesiac z wynikami to wtedy zalozy karte... nie martw sie moze wou byla znacznie pozniej i maluszek jest mlodszy niz sadzilas kiedy masz nastepna wizyte?zebys mogla juz posluchac serducha? Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 20.05.10, 12:54 sluchaj miska wiesz jak ja plakałam...jak jakas pokrecona...lekarka powiedziala ze wszystko jest ok i tez dala skierowanie na badania, widziala moje przejecie i zaprosila mnie za tydzien na wizyte zebym sie uspokoila i powiedziala ze nawet darmowa(a chodze do niej prywatnie)Mysle ze gdyby bylo cos nie tak to poczekala by z ta karta na nast wizyte no nie...? A co do twojej karty to moja kolezanka tez nie dostala i tez bylo serduszko, trzeba sie upomniec samemu, ale ciesz sie ze jest serduszko i ze wszytsko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 21.05.10, 16:37 prosze napiszcie czy ktos byl w podobnej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
madziorek251 Re: Styczeń 2011:D 21.05.10, 18:31 hej , ja rownież chcę się podzielic z wami moją radościa.jestem w drugiej ciązy, mam juz 4 letnia córcie i oczywiści liczymy na synka byłam juz u gin. 19 maja ,dziecię malutkie bo 9 milim-widizałam wstępny termin na 6 stycznia.Moje objawy to ranne wymioty, ból brzucha ,no i najlepiej spałabym caly dzien.najgorzej jest w pracy przed kompem ,glowa leci ze maskra ale na szcżecie niedlugo bede w pracy juz tylko 5 godz ze względu na mój stan wiec mysle ze spokojnie dam rade) Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: Styczeń 2011:D 24.05.10, 09:13 Jeszcze nie jestem pewna czy jestem w ciąży,ale mam nadzieję.@ spóźnia się już 3dzień.Więc jest szansa.Termin wg.moich obliczeń wychodzi na 30stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 24.05.10, 10:46 ma.ry.ja.ne ale ja jestem pewna ze wzgledu na twoj cien cieniaWitamy Cie serdecznie mam nadzieje ze u nas zostaniesz a w styczniu kazda z nas bedzie juz tulic swojego bobaska Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka_80 Re: Styczeń 2011:D 24.05.10, 12:34 Witam, ja wiem od 3 tygodni i tak naprawdę jestem przerażona, termin na początek stycznia ale z USG może być i w grudniu MAm rocznego synka i za tydzień wracam do pracy a tu niespodzianka...cieszę się ale boję bardzo...nie wiem jak sobie dam radę z dwójką maluchów, mężem pracującym do wieczora, pracą pewnie przez pół roku i kredytem do spłacenia... najbardziej to się boję jak zareaguje mój Synek, czy będzie świetnym starszym bratem czy ryczącym i zazdrosnym jedynakiem Macie podobne doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1311 Re: Styczeń 2011:D 25.05.10, 09:20 Witajcie, a mi niestety się nie udało @ przyszła tak jak miała przyjść i po raz kolejny straciłam nadzieję. Zrobiłam test 2 dni przed spodziewaną @ były dwie kreski i po raz kolejny @ mimo wszystko przyszła Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 25.05.10, 09:38 przykro mi bardzo.mysle ze powinnas zglosic to swojemu lek ze masz na tescie 2 kreski a potem @ przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: Styczeń 2011:D 25.05.10, 09:56 Dopisuję się do waszej listy.Wczorajszy test pokazał dwie kreseczki!Termin wg moich obliczeń wychodzi na 30stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: Styczeń 2011:D 25.05.10, 09:59 Oko teściowej zbielejetylko zastanawiam się kiedy jej o tym powiedzieć?Wstrzymam się z tym do wizyty u gin.Już jestem ciekawa jej reakcji.Będzie marudzenia ojj Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 25.05.10, 10:39 gratuluje !!! a tesciowa...niech se marudzi Odpowiedz Link Zgłoś
dosia2011 Re: Styczeń 2011:D 25.05.10, 14:03 Witam wszystkie przyszłe Mamy. Chciałabym dołączyć do Waszego grona. Jestem w 6t5d ciąży kruszynka ma 6,3mm. Bardzo mi przykro marteczko1311 , ale może nie wszystko stracone. Ja też robiłam Betę po 16 dniach wyszło ze jestem w ciąży następnego dnia dostałam krwawienia myślałam że już po ciąży , a tu.. nieprawda w ciąży nadal jestem . Jak mogę Ci poradzić idź do lekarza opowiedz o wszystkim może jesteś jedna z tych kobiet które jeszcze przez 3 okresy będą miały @. Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 25.05.10, 21:09 radze tak samo jak Dosiamoze akurat bedzie dobrzeCiesze sie maryjane razem z toba a z wizyta u gina lepiej sie nie spieszyc bierz folik Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 26.05.10, 08:26 monia ty dzis idziesz do gina? na kolejne usg?na ktora?dawaj znac ! Odpowiedz Link Zgłoś
aniczka_1 Re: Styczeń 2011:D 25.05.10, 21:11 Witam dziewczyny!! Można dołączyć do Waszego grona ? Jak lekarz w przyszły wtorek potwierdzi to ok. 30 stycznia 2011 zostanę mamusią . Zrobiłam trzy testy (tylko te kreski coś nie takie intensywne)@ spóźnia się 4 dni. Mam nadzieję, że to ciąża!! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 26.05.10, 08:25 spokojnie ja zrobilam 4 testy i dopiero ten 4 pokazal 2 grube kreski a robilam go 12d po terminie @ wszystkie wczesniejsze to ledwo widoczne kreseczki i dlatego zrobilam badanie krwi zeby juz nie miec watpliwosci na bank jestes w ciazy! Odpowiedz Link Zgłoś
aqa-1 Re: Styczeń 2011:D, mama po 30 26.05.10, 10:11 Witam. Dołanczam do was. Termin ok 20 stycznia. To moja 4 ciąża więc mam nadzieję że niewiele mnie zaskoczy. Czy w wątku są mamy które jak ja są duuuużżoo po 30? Ja zaczełam troche krwawić w poniedzałek, od początku ciąży biore dufaston. Narazie się uspokoiło mam leżeć ale niebardzo mi to wychodzi. Jutro ide do gin po raz drugi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D, mama po 30 26.05.10, 10:45 Aniczka witajzapraszamy serdecznie Tak Miska ide dzis do lekarza po raz drugi bo taka jestem zgaga niecierpliwa...dzis powinnam dostac juz drugi z rzedu okres Mam nadzieje ze bąbel mi sie nie schowa tylko pokaze w calej okazalosci bo jak nie to mu nagadam jak juz sie urodzi ze tak mamuske swą straszyl hehe Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D, mama po 30 26.05.10, 13:15 kurcze uswiadomilas mi ze ja tez jakies 2-3dni temu dostalabym kolejny @ wcale ci sie nie dziwie tez bym niecierpliwie czekala na kolejna wizyte ale spokojnie juz dzis zobaczysz serducho Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D, mama po 30 26.05.10, 13:27 Miska a jak nietak sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D, mama po 30 26.05.10, 15:08 bedzie dobrze!! musisz w to wierzyc! Odpowiedz Link Zgłoś
aqa-1 Re: Styczeń 2011:D, mama po 30 26.05.10, 15:42 Monia czytałam wcześniejsze wpisy na forum bo zwolnieniu jestem i nie wiem co z czasem zrobić. Znalazłam twój wpis że dzidzuś jest ale serduszka nie widać i jakiś mały. Ja mam też taki przypadek z okresu 7 t ale dziecko bardzo małe i serduszka nie widać. Nawet mi lekarz karty nie założył tylko gadał że już nie jestem pierwszej młodości i o pustych jajeczkach. Ja ide jutro. Ale i w moim i w twoim przypadku wierze że wszystko dobrze będzie. Jestem tego pewna. Mam nadzieję że jutro serduszko zobacze. Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiiii 26.05.10, 18:34 Witam, bylam u lekarza, i sie go pytam czy ja dobrze widze ze cos tam jest czy mi sie wydaje...a lekarka oj dobrze Pani widzi i po chwili widzi pani serduszko jak pieknie pulsuje... wymiekam.....teraz moge zaczac w pelni cieszyc sie swoim stanem....jestem przeszczesliwa Aga - widzisz lekarze sa rozni, moja lekarka miala podejscie ok, pow ze najwyrazniej owu mi sie przesunela ze natury niemozna przeliczyc. Twoj lekarz jest naprawde dziwny... wiem doskonale co czujesz...jak nikt wiem...ale wiem tez ze i u Ciebie bedzie jutro bilo wieelgasne serducho trzymam kciuki daj znac koniecznie i idz z pozytywnym nastawieniem, po moim przykladzie widzisz ze wszytsko moze skonczyc sie dobrze...7tydzien to wczesniutka ciaza i serduszko moze nawet bic w 8, 9 tyg bywaly takie przypadki trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
aqa-1 Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiii 26.05.10, 19:34 Cieszę się razem z tobą. Jak już pisałam to moja 4 ciaża w dwuch leżałam w szpitalu troche wiec uwierz nie takie żeczy widzałam oczywiście pozytywnie! Od początku raczej dobrze jestem nastawiona. Ale ciesze się że u ciebie wszystko dobrze no to się cieszymy! Odpowiedz Link Zgłoś
aniczka_1 Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiii 27.05.10, 08:20 88monia gratuluję! Super, że wszytko oki. Ja czekam do wtorku, tak mam umówiona wizytę u mojej gin. Boziuuuuu mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiii 27.05.10, 08:32 gratuluje ci Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiii 27.05.10, 12:43 dzieki dziewczyny To takie dziwne ale dopiero teraz zaczynam wierzyc ze jestem w ciazyTeraz to mam 100% pewnosci Aga daj nam znac konieczniena ktora masz do tego lekarza bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
hanczor Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiii 27.05.10, 13:57 To ja wszystkim gratuluję i się dopisuję do listy Termin mam na 12 stycznia. Wielkość dzidziusia zgadza się z tym co wynika z @. Serduszko tyka Starszy brat ma 20 miesięcy i całuje dzidzię w brzuchu Rodzince dopiero powiemy... Życzę wszystkim spokojnych pozostałych miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiii 27.05.10, 15:16 Mi ginekolog wyliczył poród na 13stycznia, wiec Hanczor idziemy prawie łeb w łebNiby wydaje mi sie ze to niedlugo a z drugiej strony kawał czasu no nie?ale wiesz tak naprawde jeszcze tydzien i bedziemy w trzecim miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
aqa-1 Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiii 27.05.10, 18:07 Witajcie. Dopiero dotarłam do domu milion rzeczy do załatwienia. Z fasolką wszystko ok jest piękne serduszko i przemieściła się w wygodniejsze i lepsze miejsce. Wierze że idzie ku dobremu i będzie wszystko dobrze. Hanczor ja tak jak ty mam termin na 12 stycznia. To jeszcze tak bardzo daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiii 28.05.10, 08:42 oj dziewczyny...zleci raz dwa ja mam termin na 6 stycznia.wczesniej aparat usg wyliczyl(u innego lek) na 3 stycznia wiec ja pewnie i grudniowa jeszcze moge byc zobaczymy.cora sie pospieszyla ,nie wiadomo jak tym razem bedzie ja ciagle zdycham. okropne mdlosci i wymioty nekajace ciagle.chcialabym juz byc w 16tc to by juz pewnie tak nie meczylo... Odpowiedz Link Zgłoś
hanczor Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiii 28.05.10, 09:02 mnie to się dziewczyny wydaje, że to już niedługo - szybko zleci mój starszy synek też się pospieszył, więc mam nadzieję, że ta dzidzia do końca roku w brzuchu wytrzyma, da sobie spokój w święta i sylwestra mnie (ODPUKAĆ!!!) nie męczą nudności tym razem, tzn męczyły przez tydzień całą dobę, a jak zaczęłam jeść regularnie witaminy to przeszło - oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiii 28.05.10, 13:13 zazdroszcze ja moge jesc ciagle i nic...a ostatnio jak dobe nic zoladek nie przyjmowal to juz myslalam ze sie zarycze nad kiblem co bym nie zjadla wracalo i tak dokladnie dobe czasu... teraz ciut lepiej ale wlasciwie codziennie jakas pogadanka z kiblem jest masakra,chce zebys ie juz skonczylo! Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D, juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiii 28.05.10, 17:07 przykro mi miska ze masz te mdlosci, mi sie zaczely od kilku dni ale sa bardzo bardzo lekkiechyba naleze do tych szczesciar a moze niedlugo sie zacznie: Ciesze sie Aga ze u Ciebie wszystko okniepotrzebne te nssze nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
kcc_1 Re: Styczeń 2011:D 29.05.10, 08:36 Witam, ja się dowiedziałam 26.05 - nieśmiała, bledziutka kreseczka. Na drugi dzień była już bardzo wyraźna. Bardzo się cieszymy z mężem, tym bardziej, że nam się udało za pierwszym razem)) Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy - " stycznióweczki" szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewitak1 Re: Styczeń 2011:D 31.05.10, 16:04 Witam. Na dzień mamy dowiedziałam się że będę po raz drugi mamą, kreseczki były słabe ale trzy dni później już pokazały się wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D :(( 31.05.10, 20:17 HEJ DZIEWCZYNY MOOJA RADOSC DLUGO NIE TRWALA...jestem w szpitalu na podtrzymaniu ciazy...rano jak mnie pryjmowali serduszko bilo...to najwazniejsze...a co u was?mam nadzieje ze czujecie sie znacznie lepiej...pozdrawiamk Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: Styczeń 2011:D :(( 31.05.10, 20:21 88monia co się dzieje? Trzymam kciuki za was Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D :(( 01.06.10, 08:32 kochana nie daj sie! wszystko bedzie dobrze! trzymaj sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D :(( 01.06.10, 22:26 trafilam z obfitym plamieniem, podaja mi leki leze plackiem ordynatorem w szpitalu jest lekarka do ktorej chodze prywatnie takze jestem pod dobra opieką, plamienia sa juz mniejsze mam lezec lezec lezec...wiem ze musze byc silna i walczyc...niektore z Was wiedza ile sie staralam...takze nieodpuszczam. Dziecko jest chyba silne na usg lekarka powiedziala ze pecherzyk ładny jestem dobrej mysli choc niepowiem ze jestem twarda i niemam slabszych momentow...dziekuje za wasze zainteresowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D :(( 02.06.10, 09:05 jak mama silna to i maluch silny.jestes pod dobra opieka i wszystko bedzie dobrze! wiem ze bez walki sie nie poddasz i wierze ze wygrasz ! baaaardzo mocno trzymam kciuki za ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
ola_lepa Re: Styczeń 2011:D 29.05.10, 13:31 Witam serdecznie, ach jak się cieszę że do was dołączyłam! Temin mam jakoś na koniec stycznia... Są jakieś styczniowe mamy z Gdyni? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: Styczeń 2011:D 31.05.10, 20:36 Monia trzymaj się cieplutko.Życzę szybkiego powrotu do zdrowia tobie i maluszkowi Odpowiedz Link Zgłoś
aqa-1 Re: Styczeń 2011:( Szpital 31.05.10, 21:30 Monia nie przejmuj się naprawde. Ja dziś wyszłam ze szpitala pojechałam z krwawieniem. Krwawienie zatrzymali, potrzymali kilka dni i do domku. U mnie wszystko dobrze tylko nic nie robić i dużo leżeć. Ale ja samotna mama z dziećmi do leżenia mi daleko. Ale damy rade. Trzymam kciuki. Mi narazie się udało! Odpowiedz Link Zgłoś
hanczor Re: Styczeń 2011:( Szpital 02.06.10, 13:54 Dziewczyny trzymam za Was bardzo mocno kciuki! Oby wszystko było dobrze!!! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann77 Re: Styczeń 2011:D 02.06.10, 20:21 Radośnie się dopisuję! Termin mam na 22 stycznia. To moja druga ciąża, w domu już ośmiomiesięczna Mała. Wiem, że bardzo szybko po ciąży zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, ale bardzo chcieliśmy, żeby różnica wieku między szkrabami była jak najmniejsza, poza tym mam już swoje lata i nie chcieliśmy zwlekać. Zdaję sobie sprawę, że będzie nam strasznie ciężko z dwójką maluchów, ale jestem optymistycznie nastawiona. Ponoć później jest już z górki...))). Pozdrawiam wszystkie styczniowe Mamusie, trzymajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka_80 Re: Styczeń 2011:D 02.06.10, 21:26 Ja też chciałabym się przywitać 25go maja zobaczyłam dwie kreseczki na teście ciążowym. Jedna była bladsza, ale wiedziałam już, że jestem w ciąży. Ciąża była oczekiwana, tym bardziej, że w lutym poroniłam w bardzo wczesnym stadium ciąży. Teraz jestem bardzo przeczulona. Od razu poszłam do mojej pani doktor, bo miałam policystyczne jajniki. Zrobiłam badania i wyniki były zadowalające Na 11go czerwca miałam zrobić USG. Jednak wczoraj rano dostałam plamienia i wpadłam w panikę, gdyż bałam się, że poronienie może się powtorzyć. Pojechałam szybko do lekarza, zrobiła mi USG, z którego widać było 4,5 mm pęcherzyk oraz zrobiłam BHCG - wyszło 3556 jednostek Zapewniła, że wszystko w porządku i za tydzień mam powtórzyć badanie. Na szczęście to było jednorazowe plamienie. Biorę Duphaston, Bromergon, No-Spę Forte i Folik. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i już niedługo będę mogła zobaczyć maleństwo i usłyszeć serduszko )) Pozdrowienia z Gdańska! Odpowiedz Link Zgłoś
minka.b witam się i ja 02.06.10, 21:38 Ciąża już dawno potwierdzona z pobytem w szpitalu Straszne zaskoczenie wpadka ze złotego strzału zapraszam wszystkie styczniowe mamusie na forum styczniowych mam Odpowiedz Link Zgłoś
askimmaya00 Re: Styczeń 2011:D 03.06.10, 16:53 ja mam termin na ok. 27 stycznia. Pozdrawiam gorąco wszystkie Panie Styczniówki i Malenstwa Nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 07.06.10, 09:32 cos nam watek podupada monia jak u ciebie?mam nadzieje ze wszystko jest ok i ze juz w domku jestes. ja nadal wymiotuje i zdecydowanie gorzej czuje sie wieczorami wiec "poranne mdlosci" to mnie jakos nie dotycza mam nadzieje ze juz powoli zacznie przechodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
88monia Re: Styczeń 2011:D 07.06.10, 11:11 hej faktycznie cos tu u nas ucichlotak jestem juz w domumam nakaz lezenia w pon mam wizyprzykro mi z powodute kontrolnamam nadzieje ze bedzie ok przykro mi z powodu wymiotow, probowalas imbirem? pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 07.06.10, 11:42 nic nie dziala.w piwerwszej ciazy skonczylo sie na tym ze musialam to przetrwac i podejrzewam ze i tym razem bedzie to samo.musi samo przejsc bonic nie pomaga...oby szybciej przeszlo niz w pierwszej ciazy! ciesze sie bardzo ze jestes juz w domku i wszystko idzie ku poprawieteraz lez plackiem jak ma to pomoc i koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
hanczor Re: Styczeń 2011:D 07.06.10, 12:45 hej Dziewczyny, widzę, że trochę optymizmu - monia w domu, nowe mamuśki miska a witamina B też Ci nie pomaga? mnie w pierwszej ciąży pomogła, teraz biorę metafolin (tam jest B6 i B12) i dodatkowo B6 3x2 tabletki (gin mi wypisała). Jak biorę regularnie to jest super, znaczy jak nie jestem głodna to nie mam mdłości Za to spać bym chciała co chwilę, gdybym tylko mogła A tu praca, domowe obowiązki... I tak chodze wcześniej spać i w weekendy dosypiam z synkiem w południe Ale niedługo 2 trymestr, może nadejdzie energia? W pierwszej ciąży to był mój najlepszy czas w życiu - mam nadzieję, na powtórkę Jak tam brzuszki? Cisną spodenki? Ja luzuję pasek pomału i nosze luźne bluzki, żeby w pracy się nie skapowali Pozdrawiam! Trzymajcie się w tym upale Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda1981 Re: Styczeń 2011:D 07.06.10, 21:33 Hej! I ja do Was dołączam. Jestem obecnie w 8-mym tygodniu i bardzo się z tego cieszę. Termin wyznaczony na 14.01. Ostatnio na USG byłam tydzień temu. Maleństwo ma 2 cm. Pozdrawiam wszystkie przyszłe styczniowe mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: Styczeń 2011:D 08.06.10, 07:14 Mnie dopadły mdłości.Czuję się z tym okropnie.Wczoraj ledwo co doszłam z córcią do szkoły.Modliłam się żeby nie zwymiotowac.I tak cały dzień mnie mdliło,nawet i w nocy:/.Dzisiaj to już masakra.Ledwo co zrobiłam sobie śniadanko.Kawa poszła do zlewu,bo strasznie mnie zmuliło. Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Styczeń 2011:D 08.06.10, 09:19 wiem co czujesz...ja juz 4 tydz wymiotuje a miedzy wymiotami ciagle mdli.rano,w poludnie, w nocy....24/dobe.masakra to jest! Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: Styczeń 2011:D 08.06.10, 09:43 Współczuję.Straszne uczucie.Z tego co pamiętam to przy obu poprzednich ciążach również wymiotywałam.Przy pierwszej tylko po rosołku,przy drugiej po wszystkim.I tym razem jest to samo.Zrobiłam sobie herbatkę z imbirem,i tylko powąchałam i odstawiłam na bok.Czuję głód a nie mogę nic jeśc Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka_80 Re: Styczeń 2011:D 08.06.10, 10:57 Dzień Dobry Dziewczyny! Ja na szczęście nie mam takich objawów jak Wy. Tylko późnym wieczorem czuję mdłości, raz tylko wymiotowałam. Za to jem duzo, staram sie ograniczac, ale prawie ciągle jestem głodna. Dzisiaj jadę na USG. Mam nadzieję, że zobaczę już moją fasolkę Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
ewitak1 Re: Styczeń 2011:D 16.11.10, 14:46 Witam. Styczeń coraz bliżej więc zastanawiam się jakie ubranka przygotować. Pierwsze dziecko urodziłam w lipcu i nie miałam problemu bo było ciepło. Co innego teraz, nie mam pojęcia co z pierwszym spacerem i jaką temperaturę trzymać w domu bo teraz to mamy około 19, 20 bo cała nasza trójka nie lubi gorąca. Może to nic ważnego ale jak macie ochotę to piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska ja też na styczeń :) 11.06.10, 10:39 czesc. ja mam termin na 24 stycznia. jest to ciąża po in vitro. mam nadzieję że teraz już będzie dobrze bo w 6 tygodniu widziałam serduszko. rok temu też byłam w ciąży ale nie było serduszka. teraz musi być już tylko dobrze. czuję się ok... jedynie mam mdłości i wielki bolący biust, a tak no nic. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka000 Re: ja też na styczeń :) 13.06.10, 21:58 No to i ja sie dopisze Termin mam na 9 stycznia. Na dzien dzisiejszy mam juz za soba nudnosci i bol piersi. Teraz mam dla odmiany wilczy apettyt i chec na slodycze (powtorka z pierwszej ciazy ) pewnie i waga bedzie jak w pierwszej... Odpowiedz Link Zgłoś
eternity7476 Re: ja też na styczeń :) 18.06.10, 22:16 Moje dziecie ma przyjsc na swiat pod koniec stycznia 2011. Planowo 29, ale ja bym chciala 11.01.2011 Przez ostatnie 8 tygodni przytyłam chyba ze 3 kilo!!! Nie mam żadnych objawów klasycznych poza wilczym apetytem. Natomiast psychicznie... masakra. Huśtawki nastrojów, szloch z byle powodu, przygnębienie i wlasciwie to nie ciesze sie tak jak sobie to wyobrażałam! Martwi mnie to że taki brak euforycznej radości a to że sie martwie wprowadza w jeszcze wiekszy dół, no i błędne kółeczko sie zamyka. Powiedzcie, że to normalne i że też tak macie.... pozdrawiam uszczęśliwione przyszłe mamhy aha, dodam że ciąża planowana Odpowiedz Link Zgłoś
dudunia22 Re: ja też na styczeń :) 01.07.10, 18:05 Ja też przerabiam teraz huśtawki nastrojów.Chwilkę jestem szczęśliwa i zadowolona a po chwili płacze w sumie bez żadnego powodu,ale to normalne w pierwszych miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska 10tc 21.06.10, 22:05 witam. byłam dziś na kolejnym usg. maluszek ma już 2,5 cm, serduszko pieknie bije, dzieciątko rusza nogami i rączkami jakby miało ADHD popłakałam się na ten piękny widok... cudowny dzień... wreszcie się doczekałam. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska po usg prenatalnym :) 07.07.10, 09:05 wszystko wyszło dobrze jakoś tez z takim nastawieniem jechałam na te usg maluszek ma już 5 cm i dzisiaj jest dokładnie 11 tygodni i 5 dni kiedy ten czas tak leci??? pozdrawiam i piszcie co u was? Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: po usg prenatalnym :) 07.07.10, 09:50 ciesze sie ze na usg wszystko ok ja bylam pod duzym wrazeniem jak bylam na usg w 12t1d mimo ze to moja 2 ciaza maly sie tak ruszal...wiercipieta okropny raz glowka na monitorze sie pojawiala ,raz stopy,dlonie,siusiak no i zdjecie mam jak ssie palucha a przynajmniej tak to wyglada wtedy mial 6.3cmgigant Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po usg prenatalnym :) 15.07.10, 14:20 Przepisuję sie z lutowego bo jednak termin na 26 styczeń, też jestem po genetycznym 5,2 cm i prawdopodobnie dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po usg prenatalnym :) 15.07.10, 15:49 Witam może pamiętasz mnie z kwietniowego wątku, też jestem po usg i chyba córcia będzie. Wymioty mi się już skończyły tylko ospała jestem , lekarka stwierdziła że ciąża delikatna więc się oszczędzam. Jestem na zwolnienu więc dostosowuję się do zaleceń. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: po usg prenatalnym :) 15.07.10, 20:31 ja też ciągle jestem ubezwłasnowolniona przez męża, więc też się oszczędzam damy radę. jak mam termin na 21 stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po usg prenatalnym :) 04.08.10, 15:28 byłam na kolejnym usg , moja panna potwierdzone drugi raz leżala z rączką pod główką i machła nóżkami. Wyniki wyszły super więc nic tylko się cieszyć/ Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: po usg prenatalnym :) 04.08.10, 19:33 hej, no to super. u mnie obecnie 16tc. nadal nie wiem kto we mnie mieszka czuję że to synuś, może dlatego że chyba jednak "bardziej" bym chciała synusia mamusi. oczywiście z dziewczynki też się ucieszę. 16 września jadę na usg prenatalne to pewnie się dowiem, bo mój lekarz coś niechętnie mówi o płci... Odpowiedz Link Zgłoś
mamabaski [...] 04.08.10, 11:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brandy2 Re: Styczeń 2011:D 30.08.10, 22:00 hej mamuśki ! jak tam połówkowe USG ? jak zdrówko, waga, wymiary i w ogóle ?? ja mam dopiero na piątek..... już przebieram nogami Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: Styczeń 2011:D 01.09.10, 11:08 ja na usg połówkowe jadę dopiero 16 września. maluszek rośnie zdrowo, lekarz stwierdził nawet że mało widzi tak proporcjonalnych dzieci i wszystko jest oki. prawdopodobnie synuś... aaa i kopie już nieziemsko a co tam u was?? Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka000 Re: Styczeń 2011:D 01.09.10, 13:41 Ja juz po usg w 21 tc Juz wiem ze w brzuszku siedzi Dawid,wiec bedzie parka Dziecko rosnie zdrowo i to najwazniejsze,gorzej ze w malrzenstwie przechodzimy kryzys ktory nie pozwala tak mi sie cieszyc jak bym chciala. Na dodatek ostatnio pobolewa mnie brzuch i zaloze sie ze to przez nerwy,na szczescie po no-spie przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiolinka Re: I zapomnialam dodac ze wazy... 01.09.10, 15:20 I u nas facet choć pokazał wczoraj, że nie lubi sondy usg i wywijał nerwowo chołubce, pozwolił nam co nieco zauważyć Kochamy bardzo mocno naszego Leonka i cieszymy się, że zdrowo rośnie - oby tak dalej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brandy2 Re: I zapomnialam dodac ze wazy... 01.09.10, 21:19 oj to super mamuśki ja mam USG w piątek....jajo zniosę też kopie nieziemsko.....najgorsze że najlepiej wychodzi to mojemu bączkowi w nocy.... jak będzie tak samo po wyjściu na świat to nie wiem... no i jak narazie same chłopaki ciekawe co u mnie..... jak narazie mam 4 letnią córunię, która nie chce słyszeć o bracie czarodziejka nie przejmuj się problemami z mężem... ja ze swoim...hmmmmy też jakoś tak średnio ostatnio się dogadujemy...... świntuchy nie rozumieją nas i tyle............ Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann77 dołączam radośnie 02.09.10, 10:35 Witam, Dołączam do styczniowych mamusiek. W domu - 11-miesięczna Ala, w brzuchu - Adaś! Zdecydowaliśmy się na drugie dziecko bardzo szybko, zaszłam w ciążę, kiedy Ala miała 7 miesięcy. Wiem, że będzie ciężko, ale damy radę. Czy są tu może jakieś mamusie w podobnej sytuacji? Różnica wieku między dziećmi wyniesie 16 miesięcy, jak dałyście radę ze wszystkimi obowiązkami? W poniedziałek - połówkowe USG. Termin na 21 stycznia. Nie mogę się doczekać! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: dołączam radośnie 02.09.10, 11:44 hej, ja też mam termin na 21 stycznia ale pierwsze dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
debiutantka87 witajcie:) 02.09.10, 12:11 Również z przyjemnoscią do was dołącze, drogie styczniuweczki Ja mam termin na 17.01, a na najbliższe USG ide dopiero 16.09 już nie moge sie doczekac, chciałabym juz wiedziec na 100% co we mnie siedzi Choc tak szczerze to jestem swiecie przekonana, ze moje pierwsze dzieciatko bedzie chlopcem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brandy2 Re: Styczeń 2011:D 04.09.10, 21:19 ja też już po USG okazało się że syyyyyyyyyyyyyyynuś............ (mam 4 letnią córunię) 20 tydzień - waga 438 g zdrowiuuuuuuuuuusi... pozdrawiamy cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
edzia16051983 Re: Styczeń 2011:D ladyann77 05.09.10, 10:09 witam ja mam w domu synka 10miesiecznego i też jestem w ciazy termin na 27.01. bendzię rożnica 1i 2miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann77 Re: Styczeń 2011:D ladyann77 05.09.10, 18:33 Edzia - witam w klubie - u nas, jak pisałam, rok i 3 miesiące różnicy. Damy radę . Zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
mishoko Re: Styczeń 2011:D ladyann77 06.09.10, 11:35 witam drogie mamy. u nas pierwsza pociecha - już jesteśmy po połówkowym usg i wiemy, że około 9.01 urodzi nam się córeczka - Urszulka z tego co widzę to chyba jesteśmy pierwsi z dziewczynką - bo jak do tej pory sami chłopcy na usg wszystko prawidłowo, bardzo dokładną panią doktor mamy Jakoś się nie bałam, że będzie dobrze...ale zawsze to jakiś strach, bo wiadomo, że sprawdzić trzeba wszyyystko i serduszko, i czy dobrze nerki i wątroba, i czy kość nosowa odpowiednia, i mózg, i czy stopa nie końska szpotawa,...nie spodziewałam się, że aż tyle szczegółów jest sprawdzanych...ale to dobrze i cudownie, że można już wiedzieć, kto taki zamieszkał w moim rosnącym powoli brzuchu i zobaczyć Dzidzie na ekranie (już taką "podobną do człowieka") - cudowny niezapomniany widok pozdrawiam pewnie też was czeka teraz badanie glukozy - słyszałam, że to bardzo nieprzyjemne, bo strasznie mdli przy piciu tej glukozy a czy słyszałyście, że podobno można wcisnąć sobie cytrynę do glukozy? moja siostra mi opowiadała, że gdy sama robiła to badanie inna ciężarna (pielęgniarka) ją poratowała cytryną...mówiła, że cudownie pomogło sama nie wiem co mysleć o tym Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: Styczeń 2011:D ladyann77 06.09.10, 14:26 moja siostra 2 razy to miała i mówi że z cytryną o wiele lepiej ja biorę cytrynę ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
ginag Re: Styczeń 2011:D ladyann77 13.09.10, 13:38 Witam, troche mi zajelo znalezienie tego watku. Termin na koncowke stycznia. W piatek bylo usg, okazalo sie, ze zdrowy (!) chlopiec, ok 500g To moja I ciaza Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska cytologia 13.09.10, 20:02 ja też byłam w piątek u lekarza. maleństwo ma już 410 gram ale nadal nie mam pewności kim jest mój lokator w czwartek na połówkowym usg genetycznym się dowiem na bank - no mam nadzieję miałam tez w piątek cytologię... czy was też to tak tragicznie bolało??? miałam już chyba 2 razy w życiu, ale zawsze było to bezbolesne, a teraz... prawie zjechałam z fotela Odpowiedz Link Zgłoś
ginag Re: cytologia 15.09.10, 16:54 Podobno w ciazy boli bywa, ze sa po niej plamienia. Tak w kazdym razie mowila mi lekarka sklaniajac mnie do odszukania przedciazowej cytologii Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: cytologia 15.09.10, 20:37 o te plamienia od razu pytałam lekarza,żeby potem w domu nie dostać zawału w razie czego. mówił że może tak być, ale u mnie raczej nie widział żeby coś się działo, więc mam być spokojna. No i miał rację. Nie miałam plamień. Ale jeśli ominęła cię ta ciążowa cytologia to się ciesz u mojego lekarza tak czy siak w ciąży trzeba zrobić, nie ma zlituj... Odpowiedz Link Zgłoś
ginag Re: cytologia 16.09.10, 14:13 To chyba nie jest zgodne z oficjalnym stanowiskiem PTG. Cytologia sprzed ostatnich 6 miesiecy jest aktualna i jesli taka posiadasz nie trzeba powtarzac. Poza tym jesli z jakichs wzgledow robi cytologie powinien ja zrobic na I wizycie w I trymestrze, a nie w II trymestrze. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: cytologia 16.09.10, 20:42 mój lekarz twierdzi że 1 trymestr to zbyt wcześnie, a do tego jestem po poronieniu (rok temu) i nie pozwoliłabym nikomu robić cytologii na tak wczesnym etapie długo wyczekiwanej ciąży.... Odpowiedz Link Zgłoś
skda1994 Re: Styczeń 2011:D ladyann77 16.11.10, 16:05 mishoko napisała: > witam drogie mamy. > u nas pierwsza pociecha - już jesteśmy po połówkowym usg > i wiemy, że około 9.01 urodzi nam się córeczka - Urszulka > z tego co widzę to chyba jesteśmy pierwsi z dziewczynką - bo jak do tej pory sa > mi chłopcy > na usg wszystko prawidłowo, bardzo dokładną panią doktor mamy > Jakoś się nie bałam, że będzie dobrze...ale zawsze to jakiś strach, bo wiadomo, > że sprawdzić trzeba wszyyystko > i serduszko, i czy dobrze nerki i wątroba, i czy kość nosowa odpowiednia, i móz > g, i czy stopa nie końska szpotawa,...nie spodziewałam się, że aż tyle szczegół > ów jest sprawdzanych...ale to dobrze i cudownie, że można już wiedzieć, kto tak > i zamieszkał w moim rosnącym powoli brzuchu i zobaczyć Dzidzie na ekranie (już > taką "podobną do człowieka") - cudowny niezapomniany widok > pozdrawiam > pewnie też was czeka teraz badanie glukozy - słyszałam, że to bardzo nieprzyjem > ne, bo strasznie mdli przy piciu tej glukozy > a czy słyszałyście, że podobno można wcisnąć sobie cytrynę do glukozy? > moja siostra mi opowiadała, że gdy sama robiła to badanie inna ciężarna (pielęg > niarka) ją poratowała cytryną...mówiła, że cudownie pomogło > sama nie wiem co mysleć o tym WITAM-TAK MOZNA Z CYTRYNĄ-JA DOSTAŁAM Z CYTRYNKĄ I BYŁO NAPRAWDE LEPIEJ ) CYTRYNKE WZIELAM ZE SOBĄ Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska po usg połówkowym ;) 16.09.10, 20:41 wszystko dobrze, dziecko zdrowe i na 100% dziewczynka )))) ale numer Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: po usg połówkowym ;) 29.09.10, 20:01 Ja tez popołówkowym , potwierdzona na 100 dziewuszka. Zdrowa i ładniutka. Usg 3D to świetna sprawa dziś ją oglądaliśmy jest śliczna. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
anndz Re: po usg połówkowym ;) 21.10.10, 14:11 hej. witam. gratulacje. u nas też dziewczynka. urodzi się pod koniec stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska :) 21.10.10, 18:43 cześć dziewczyny. nasza godzina zero powoli nadchodzi ja jestem po wizycie. ostatnio czuję skurcze, więc lekarz zaraz to zauważył i mam luteinę pod język rano i wieczorem. oby mała tam jeszcze troche posiedziała waga +3,5-4kg... ostatnio położna pytała gdzie zostawiłam brzuch chodzicie do szkoły rodzenia? nam lekarz kazał iść około 30 tygodnia, więc trzeba by zadzwonić i dopytać kiedy zaczynają się zajęcia nowej grupy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eternity7476 Re: :) 21.10.10, 19:31 witajcie ponownie, strasznie dawno tu nie zagladalam, ale dzis nadrobilam wszsytkie zaleglosci w czytaniu. Ciesze sie ze tyle dobrego tutaj Ja tez mam ostatnio powody do radosci bo wszystkie moje huśtawki, nastroje i smutki minely i caly drugi trymestr tryskalam energią i radością. Nasza córeczka waży juz kilogram a jej mamusia przytyła... uwaga... 20 kg!!! w zyciu nie wazylam 83 kg!!! Poza ciężarem ogolnym i szybkim męczeniem sie czujemy się doskonale. Czuje juz presje (sama ja sobie funduje) zeby pojsc juz pilnie do szkoly rodzenia. Czy jest tu na forum ktos z jaworzna, mysłowic albo tychow? Nie moge zdecydowac sie w ktorym szpitalu rodzic a mysle o tym bardzo czesto... Czy zaczynacie juz kompletowac wyprawke? Ja kupilam kołyske i zastanawiam sie czy dobrze zrobilam, ale byla tak sliczna.. )) No co - w ciazy jestem, wolno mi robic instynktowne zakupy )) Pozdrawiam wszystkie mamy i ich malenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
soojka Re: Styczeń 2011:D 26.10.10, 14:01 Witam Was wszystkie Ja czuję się świetnie, dziś idę na kolejną wizytę kontrolną. Moja córcia rośnie i kopie jak szalona Odpowiedz Link Zgłoś