mbuk 13.04.04, 11:17 Cześć dziewczyny chciałam się upewnić i zrobiłam sobie badanie krwi, dostałam wydruk i jest na nim napisane HCG - ilościowo ə czy to oznacza, że nie jestem w ciąży?? dzięki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roxi_hart Re: HCG - WYNIK TESTU 13.04.04, 13:58 To jest zero czy jakis znaczek? Ja w 32dc mialam bHCG na poziomie 2210. Z tego co wiem od Pani z labolatorium norma dla kobiet nie bedacych w ciazy jest od 0 do 3. Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: HCG - WYNIK TESTU 13.04.04, 14:06 nie wiem co to za znaczek wyskoczył?? chciałam napisać, że wyszło na wydruku - 1 ( < 1 ), no ale to chyba oznacza, że nie jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: HCG - WYNIK TESTU 13.04.04, 14:54 Przykro mi , chyba jednak nie. Ale glowa do gory, napewno sie uda. A ktory to Twoj dzien cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: HCG - WYNIK TESTU 15.04.04, 11:31 jak robiłam badanie to był 29 dzień, wiem, że trochę może za wcześnie, ale chciałam się upewnić przed świętami. 13- go przyszła @, dziś mam 3dc więc wszystko przede mną. Teraz postanowiłam zrobić sobie małą przerwę, tzn. starania będą, ale myślenie o tym już nie takie intensywne. Może trochę uda mi się schudnąć i jak tylko skończy mi się @ to odwiedzę dentystę, żeby potem nie zawracać sobie tym głowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: HCG - WYNIK TESTU 15.04.04, 14:39 hej, rozumiem z Waszych wypowiedzi, że jeżeli zrobiłam test ciążowy w 21 dniu cyklu, który ciąży nie wykazał, to wcale nie znaczy, ze w ciąży nie jestem, tak? są jeszcze szanse? wydawało mi się że to trochę za wcześnie na test, ale ja jestem strasznie niecierpliwa... a zrobiłam go, bo mam, haha, objawy... tak sobie myslę, że gdybym nawet była w ciąży, to przecież kilka dni, może tydzień, więc te moje "objawy' to chyba jakaś sugestia, jak myślicie? A w/w objawy to: - bolące piersi, - kłucie w okolicach jajnika (to bardziej na miesiączkę, chyba?), - zmęczenie, ból głowy, - mdłości (dziwne bo po południu), - wzdęcia i zatwardzenie, - krwawienie z nosa (pierwszy raz w życiu) To wszystko mam od 3 dni (krwawienie z nosa jednorazowo, jajnik też już się uspokoił). Proszę Was bardzo, może to głupie, ale czy te objawy to może być aż tak wczesna ciąża, mimo negatywnego testu??? Bo jeżeli nie, to chyba jakaś tajemnicza choroba Serio, fatalnie się czuję. Do tego stres, bo nie wierm, cyz coś wziąć na to zatwardzenie? na wszelki wypadek, może nie? całkiem głupieję... pomóżcie niedoświadczonej... A w dodatku właśnie się dowiedzialam że mogłam się zarazić ospą... czekam na objawy.... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: HCG - WYNIK TESTU 15.04.04, 15:10 21 dzień to jeszcze za wcześnie na test z moczu (bo rozumiem że taki robiłaś?). najwcześniej można ciąże zdiagnozować badaniem krwi beta hcg. ten test może już wykazać w 6-10 dni po zapłodnieniu. pozdrawiam i życzę udanych starań, kasia Odpowiedz Link Zgłoś
justynafx Re: HCG - WYNIK TESTU 16.04.04, 09:49 Test rzeczywiście jest zrobiony za wcześnie. Musisz być bardziej cierpliwa Zrób test w dzień oczekiwanej miesiączki wtedy masz powiedzmy 95% szans że dowiesz się czy jesteś w ciąży. Test krwi też nie daje 100% pewności jak zrobisz go za wcześnie. W żadnym wypadku nie bierz żadnych leków! A tą ospą to ty nie strasz, bo jeśli naprawde byś się zaraziła to jest OGROMNE zagrożenie dla ciąży (zresztą jak każda choroba wirusowa). Jeśli nie jesteś w ciąży a zarazisz się ospą będziesz musiała odczekać z 2 miesiące po chorobie. Ja miałam półpaśca i też musiałam odczekać. Życzę Ci wszystkiego dobrego Powodzenia Justi Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: HCG - WYNIK TESTU 16.04.04, 17:16 dzięki za odpowiedź, czekam na objawy tej potencjalnej ospy... i drżę z niepokoju... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
afrodytka1 Re: HCG - WYNIK TESTU 17.04.04, 22:13 Ja mam takie same objawy jak ty, zrobilam beta HCG i wyszlo mi strasznie malo, za malo na ciaze, powtorzylam badanie ale tylko nieznacznie wzroslo co wskauje na brak ciązy. Ale w takim razie skad te objawy? Czy to jaks choroba? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: HCG - WYNIK TESTU 18.04.04, 09:51 hej, ja też nie wiem co to jest... Przestałam o tym myśleć bezustannie. Czekam na "rozwój wydarzeń" Beta HCG z krwi nie robiłam, bo stwierdziłam, że do piątku (to termin miesiączki) wytrzymam (oby, to jeszcze 5 dni!!!) Możliwe, że trochę sobie wmówiłam te objawy, ale z drugiej strony aż tak bardzo mi nie zależy na tej ciąży. Tzn. chciałabym oczywiście, ale to nasz pierwszy miesiąc starań więc wcale nie liczę że zajdę w ciążę tak od razu. No i jednak ciągle czuję że te piersi jakieś dziwne i ciągle chce mi się spać, no i wypróżnianie to koszmar (choć nigdy takich problemów nie mialam). Tak więc liczę dni do piątku, jak nie dostanę okresu to wtedy zrobię test. Ale swoją drogą trochę głupia sytuacja prawda? Nie wiem jak się zachowywać, poszłabym na siłownię i do sauny, bo jakoś się ciężko czuję, ale w ciąży lepiej nie, prawda? wzięłabym coś na to zatwardzenie, ale też lepiej nie... Uff, niech to się wyjaśni, żebym widziała czy już mam na siebie uważać Pozdrawiam CIę serdecznie i łączę się z Tobą w niepewności, daj znać jak rozwój wydarzeń. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
justynafx Re: HCG - WYNIK TESTU 13.04.04, 14:57 Ja 3 tygodnie temu też robiłam sobie test ciążowy (badanie krwi) i wyszedł mi taki sam wynik: HCG < 1,00 mlU/mL co oznacza, że zarówno ja jak i ty nie jesteśmy w ciąży Norma u kobiet jest do 5,3 mlU/mL Pozdrawiam Justi Odpowiedz Link Zgłoś