begonia4 24.02.06, 18:43 Szukam szczęsliwych zafasolkowanych mam, które od niedawna są w ciąży. Jak się czujecie, jesteście szczęśliwe, czy rodzinka już wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yskyerka Re: Początek ciąży 24.02.06, 18:52 Begonia, jeszcze raz gratuluję! A szukałaś na forum Październik 2006? Odpowiedz Link Zgłoś
begonia4 Re: Początek ciąży 24.02.06, 19:15 Cześć Yskierko - tak, jestem na tym forum, ale pomyslałam sobie, ze może warto poznać jeszcze inne młode mamy Pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Początek ciąży 25.02.06, 14:20 Hej ! ja też jestem od niedawna ! 11 tc ! I oczywiscie szczęsliwa ! A to moja piekna dzidzi ! img96.imageshack.us/my.php?image=pierwszeusg23mm2pb.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
syow Re: Początek ciąży 27.02.06, 08:38 hej ja jestem w 5 tyg. i bardzo sie ciesze,czasem rano mam nudnosci tylko.rodzinka jeszcze nic nie wie ale planuje powiedzieć w tym tygodniu więc trzymajcie kciuki bo to bedzie ich pierwszy wnók albo wnóczka) Odpowiedz Link Zgłoś
marcia1977 Re: Początek ciąży 27.02.06, 12:47 Witaj!Ja jestem w 11tc i jestem bbbaarrddzzzooooo szczęśliwa!!!!!Czuje się źle bo mam mdłości,ale jakoś to zniosę)Moja rodzinka już wie.Pozdrowionka!! Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Początek ciąży 27.02.06, 22:12 Czesc! Wyglada na to, ze i ja zaciazylam I to od razu jak sie zaczelismy starac hehe... Jestem w 5tc, i mam wiekszosc objawow: czuje sie zmeczona, czesto mi niedobrze, czuje ucisk w dole brzucha... Ale i tak jest fajnie Wiekszosc rodziny juz wie. A reszta dowie sie w najblizszym czasie. Pozdrowki! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1975 Re: Początek ciąży 02.03.06, 10:49 Witajcie, ja jestem w 9 tyg ciąży. Bardzo się ciesze tym bardzije ze pierwsza poronilam. Rodzinka juz wie i wszyscy skacza do gory Pare dni temu miala plamienie brazowe w dniu spodziewanej miesiaczki - podobno sie tak zdarza u niektorych kobiet. Poza tym mialam troche nudnosci i mdlosci a wieczorem ok 20 jestem padnieta i klade sie do lozeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
xedonis Re: Początek ciąży 08.03.06, 20:39 Hej, mi wychodzi 4 tydzień, jutro idę do lekarza. Czy to nie za wcześnie? Dwa testy wyszły mi pozytywnie bez zadnych wątpliwosci. Narazie powiedziałam mężowi i mamie. Ale dzis własnie zauwazyłam brązową dość sporą plamkę na bieliźnie. Co to moze oznaczać? To moja pierwsza ciąża. Czy wszystko jest w porządku. Pomóżcie bo nie doczekam jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
bugsia1 Re: Początek ciąży - do gosiaczek 09.03.06, 09:48 Wiatm, ja tez początek 6-7t.c i tez pierwszą ciążę poroniłam, w przyszłym tygodniu czeka mnie pierwsze badanie ;o) Czuję się dobrze, chociaż strasznie zmęczona, zapachy drażnia i piersi bilą, ale to normalka ;o) Pozdrawiam dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa Re: Początek ciąży 09.03.06, 07:33 no to podjeżdża kolejna ciężarówka z terminem 19.10 W grupie zawsze razniej ja mdlosci nie mam, odczuwam zmeczenie, ale miewam tez problemy ze snem... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia100 Re: Początek ciąży - 17.10 11.03.06, 13:06 Witajcie, ja mam termin na 17 października! Gdybym wiedziała, że to taka ogromna radość to nie czekalabym z ciążą tak długo, mam 29 lat.. Z objawów tytko zwiększony apetyt na słodycze a później źle się czuję po nich. Żadnych uciążliwych nudności, wymiotów.. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
witaminnnka Re: Początek ciąży 09.03.06, 09:33 Hej,ja tez się dolaczam. Jestem w 5 tygodniu.To druga ciaza i jest totalnym zaskoczeniem ale ciesze sie bardzo i moj 2-letni synek oraz maz takze. Pije kawke,planuje pracowac do 8 miesiaca (tak jak poprzednio)Nie mam mdlosci jedynie jestem bardziej zmeczona, senna, i czuje ucisko w dole brzucha...Mam termin na 07.11.2006 Pozdrawiam Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
bugsia1 Re: Początek ciąży 09.03.06, 09:50 acha z rodzinki wie mąż, mama i siostra, reszta poczeka na pierwsze USG ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
ireczka1 Re: Początek ciąży 09.03.06, 11:52 Hej, ja jestem w 7-8 tygodniu, czuje sie b. dobrze, spie jeszcze lepiej Pierwsza wizyta u lekarza w przyszla srode... Poniewaz jestem papla, o bejbi wie juz chyba cala rodzina, i sporo znajomych Niby nie mozna mowic do 3-go miesiaca, ale ja bym nie wytrzymala.... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
bugsia1 Re: Początek ciąży 09.03.06, 12:15 ;o) mówić można, ale ja ostatnio niepotrzebnie wszystkim rozgadałam za wcześnie i potem niepotrzebnie wszyscy się zdenerwowali, dlatego teraz się wstrzymuje z paplaniem, chociaż mnie korci ;o) Zresztą tym razem będzie już oki ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia100 Re: Początek ciąży 11.03.06, 13:08 to nie Ty jesteś papla, o tym po prostu ciężko nie mówić. Ja też planowałam nikomu nie mówić do 3 miesiąca, ale nie wytrzymałam. Pozdrawiam i życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
begonia4 Re: Początek ciąży 10.03.06, 12:07 Ja jeszcze nikomu z rodzinki nie powiedziałam ( oprócz męża oczywiście). W poniedziałek idę na usg i może poproszę o tydzień zwolnionka, bo miałam ostatnio sporo pracy i czuję się zmęczona, poza tym jestem trochę przeziębiona. Jak złożę zwolnienie z zaświadczeniem od gina, to sprawa się wyda. Ale może to juz odpowiedni czas, żeby powiedzieć w pracy? Sama nie wiem. O pierwszej ciąży powiedziałam szybko - właściwie od razu po wizycie u gnia, o drugiej - którą straciłam musiałam powiedzieć kadrowej, bo składałam jej zaświadczenie o ciąży, zwolnienie i wypis ze szpitala. Więc teraz, jak będzie ok na badaniu i jedank poproszę o L4, to powiem. Poza tym czuję się ok, tylko śpię prawie bez przewy. Ostatnio mój M powiedział, że mnie nie ma. Na pytanie co to znaczy, odpowiedział, ze przychodzę z pracy, jem obiad i idę spać. To święta prawda. Biedaczek. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
bulinka78 Re: Początek ciąży 10.03.06, 20:33 U mnie to ok. 5t. Jeszcze to do mnie nie dociera chociaż bardzo się ciesze bo udało się za pierwszym podejściem. Jeszcze nikomu nie mówiliśmy bo nie chcę zapeszyć ale już nie mogę się doczekać kiedy powiadomimy rodzinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: Początek ciąży 11.03.06, 09:38 czesc kochane jeszcze nie mam pewnosci ale nadzieje. boje sie cieszyc ale bardzo bym chciala. w poniedzialek planuje badanie krwi i wszysko sie wyjasni. mam pytanko - jak liczycie w ktorym tygodniu jestescie. ja ostatnia miesiaczke mialam 3 lutego - licze od niej czy od dnia zaplonienia? Odpowiedz Link Zgłoś
bugsia1 Re: Początek ciąży 11.03.06, 10:11 no właśnie z tym liczeniem to takie dziwne dla mnie, bo generalnie licza od ostatniej miesiączki, wtedy jestem w 7tc, a od zapłodnienia w 5 , śmieszne to takie, Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia100 Re: Początek ciąży 11.03.06, 13:12 już coś pisałam na forum odnośnie liczenia.. chyba warto się przestawić na liczenie od zapłodnienia, tak jak lekarze, co Wy na to? Też mam z tym problemy. ja jestem w 6 tygodniu, od zapłodnienia, a ostatnia miesiączka była 10 stycznia.. wcale mi jej nie brakuje) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bugsia1 Re: Początek ciąży 11.03.06, 13:27 no kurcze, ale lekarze właśnie licza od OM,przynajmniej ostatnio tak miałam Odpowiedz Link Zgłoś