e-millie 23.08.06, 14:48 witam! czy ktoras z Was testuje na dniach? jakich testow uzywacie? ja pierwsza probe podejmuje jutro rano na pre-tescie trzymajcie kciuki, dam znac, jak poszlo. e-millie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoniaaa Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 14:59 pre-test jest daremny... pokazał mi słabą drugą kreseczkę a w ciąży nie byłam. Uważaj na niego! Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 15:12 dzieki amoniaaa!!! kupie w takim razie jeszcze jeden. jaki jest najlepszy? e-millie amoniaaa napisała: > pre-test jest daremny... pokazał mi słabą drugą kreseczkę a w ciąży nie byłam. > Uważaj na niego! Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 15:17 polecam Quick Vue pre - test tez mi pokazal druga słaba kreseczke i tez nie bylo ciazy trzymam kciuki i pisz juztro z ranca co i jak! Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 15:21 dzieki dziewczyny! zaraz lece po Quick Vue i czekam do jutra. bardzo bym chciala , a jak nie, to beda starania wrzesniowe. oczywiscie dam znac, jaki wynik. pozdrawiam! e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 15:23 Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie - skoro ten test jest najlepszy, czyli najczulszy, to kiedy mozna go zrobic? czy przed terminem @? U mnie to pierwszy miesiac po odstawieniu tabletek i nie mam pojecia tak naprawde, kiedy powinnam dostac @. pozdrowinia, e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 15:25 a ilu dniowe masz zazwyczaj cykle? który to dzień cyklu dziś u Ciebie? Ten test jest czuły ale lepiej zrobić go z rannego moczu i najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 15:31 od niepamietnych czasow biore tabletki, wiec nie wiem, jakie dlugie mam cykle. ostatnia @ mialam 31 lipca, wiec gdyby przyjac 28-dniowy cykl, to powinnam poczekac do niedzieli/poniedzialku i chyba poczekam... e Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 15:33 poczekaj bo teraz raczej może Ci nic nie wyjść i szkoda kasy na te pomylone testy no i daj znać co tam wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 15:53 ja też po tabletakch założyłam cykl "tabletkowy" czyli 28 dni. Okazło się, żepierwszy był 30 dniowy. Poczekaj do poniedziałku i wtedy rób dopiero. I pamiętaj, spokojnie organizm czasem potrzebuje kilka chwil na przestawnienie sie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
amoze1 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 16:01 odradzam test "pre-test" polecam "bobo-test" naprawdę bardzo czuły test! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 16:03 bobo albo quik Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaa7 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 16:48 w którym dniu cyklu jesteście? ja robiłam juz wiele testów w poprzednich miesiącach a teraz się boje tego napięcia, czekania i rozczarowania. To mój 5 cykl starań. Zawsze robiłam testy przed spodziewaną @ a ona przychodziła w terminie albo nawet wcześniej. Teraz mam jeden dzień opóźnienia więc jest jakaś nadzieja, ale boje się, że wraz z testem wszystko sie skończy. Znowu ... Odpowiedz Link Zgłoś
niesiek6 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 17:34 jestem przed terminem @ zrobiłam Qick Vie pokazał 2 kreseczke pre test nastepnego dnia słabsza testuje jeszcze raz w piatek rano Qickiem Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 18:59 ile dni przed @ jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaa7 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 21:00 no to kiedy testowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 21:07 kupilam dwa testy Quick Vue - chyba jutro zrobie jeden (niecierpliwosci wielka!), a jak wyjdzie negatyw, to dopiero w poniedzialek lub wtorek. no i trzymam kciuki za Twoj test - w koncu juz po terminie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaa7 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 23.08.06, 21:16 ciągle latam do łazienki, bo wydaje mi sie, ze to @. A testowac sie boję. To by było zbyt piękne. A test mam bobo czy cos takiego - dostałam z testami owulacyjnymi i leży głęboko schowany. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 24.08.06, 08:47 mam nadzieje, ze sie nie doczekasz @ ja dzisiaj rano oczywiscie nie wytrzymalam i zrobilam test, jedna krecha, tak wyrazna, ze oczy bola od patrzenia, a drugiej ani sladu. nic to, czekam do wtorku, ale zostaje na forum i sledze Wasze testowania )) milego dnia! e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
niesiek6 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 24.08.06, 09:05 termin @ mam na 26 sierpnia ale mam nadzieje że nie przyjdzie wczoraj powtórzyłam wieczorem test-bo nie wytrzymałam i 2 kreseczki już wyrażne tylko martwi mnie biały śluz podbarwiony krwia a w nocy ból krzyża i brzucha strasznie sie boje zeby było wszystko wporzadku w piatek do gina nie wiem jak dotrwam Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 24.08.06, 09:22 nie martw sie!!! sluz jest ok, a plamienia bywaja przez kilka pierwszych tygodni ciazy i dopoki nie ma krwi, to naprawde nie masz powodo do obaw bardzo sie ciesze i gratuluje oczywiscie i trzymam kciuki, zeby w pt wszystko, co dobre potweirdzil lekarz. a bole krzyza czy nawet brzucha tez jak najbardziej w normie, ja w pierwszej ciazy przez dwa-trzy tygodnie czulam sie dokladnie tak, jakbym miala dostac @. powodzenia i daj anc w pt! Odpowiedz Link Zgłoś
niesiek6 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 24.08.06, 10:06 Troszke mnie uspokoiłas -dzieki napewno dam znac po wizycie u gina mam nadzieje ze plamienia minął i bedzie o.k Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 24.08.06, 09:03 ja bede testowac, ale dopiero za tydzien, chociaz nie wiem, czy jest jakis sens, bo w tym cyklu nie zauwazylam zadnych objawów owulacji... no ale mimo wszystko próbowalismy, tak..rekreacyjnie, wiec , moze mimo wszystko... taak, a obiecalam sobie ,ze nie bede sie nakrecac,a le to chyba awykonalne )) juz nawet kupilam testy owu na przyszly cykl. korci mnie strasznie, zeby jednak sprawdzic, dlatego jeszcze nie kupilam testu, bo majac go w domu nie mialabym szans... )) robie sobie nadzieje, bo od ok 16dc pobolewa mnie brzuch i piers, a w sumie do terminu @ jeszcze daleko... wiec moze jednak??? ehhh...... buziaki dziewczyny!!!! polecam tez Quick Vue (lubie go, bo pokazal mi pierwsza ciaze )) dzis 22 dc.( dopiero!!!!) pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 24.08.06, 09:23 Ty to jestes jednak wariatka))))))) 3mam kciukersy! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaa7 Re: huraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! 24.08.06, 10:09 Są dwie kreski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po 5 miesiącach starań. Jeszcze w to nie wierzę, bo w tym miesiącu najmniej na to liczyłam. Czy to może być prawda????? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: huraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 24.08.06, 10:24 GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! widzicie dziewczyny? nie myslcie o dziecku podczas sexu psychika to klucz do SUKCESU i II kresek raz jeszcze gratuluje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: huraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 24.08.06, 11:09 gratuluje!!!! szczesciara z Ciebie )) zycze duzo zdrowka i wszystkiego naj na nadchodzace miesiace! masz juz moze lekarza prowadzoacego? ja jestem na etapie wyboru, dlatego zbieram namiary i opinie. no i na etapie czekania na dwie kreseczki pozdrawiam mame i fasolke e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaa7 Re: huraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 24.08.06, 14:03 dzieki serdeczne, muszę przyznać, że jak czytałam przez te 5 miesięcy posty tych którym sie udało, byłam strasznie zazdrosna i nie wierzyłam w to, ze i ja kiedyś pochwale sie dwoma kreseczkami. Jakos przyzwycziłam sie do tego, że mnie to nie dotyczy. Dlatego może w tym miesiącu nie nastawiałam sie na ciążę i zaskoczyło mnie to, że @ zaczyna sie spóźniać. Co do lekarza moge polecić dobrego ginekologa w Poznaniu, ale nie wiem skąd jesteś więc być może to za dlaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: huraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! 24.08.06, 14:08 zupelnie zapomnialam, ze przeciez jestescie tutaj z calej polski! jakby tylko warszawa byla na tym swiecie... ja wychowalam sie w poznaniu i mam ta cala rodzien, w tym polozna , ale szukam gina w warszawie. pozdrawiam i ciesze sie, ze juz masz te II kreseczki! dla mnie to pierwszy miesiac staran, wiec tez nie nastawiam sie, ze ostatni, ale nadzieje jednak mam e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: huraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 24.08.06, 14:08 gratuluje serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!! dbaj teraz o siebie, przybieraj grzeczniutko na wadze , bo jak nie teraz, to kiedy???? PP \ siskam przemocno Was (!) Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 a co se bede zalowac ;PPP 24.08.06, 14:07 o i kupilam ten test.... jestem zalamana swoim kompletnym brakiem konsekwencji.... ;p lezy sobie grzeczniutko w szafeczce... ))))) ... na razie. zobaczymy jak dlugo.. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: a co se bede zalowac ;PPP 24.08.06, 14:16 oj fasolinka... cos czuje, ze dlugo ten test sobie nie polezy. ale chyba to dotyczy wiekszosci z nas - co rusz czytam o testach zrobionych przed terminem @. zreszta jestem niestety tego dzisiejszym przykladem. tym razem zamierzam poczekac do wtorku. zobaczymy. a ty fasolinko, jak dlugo jestes juz mama? moja coreczka w pazdzierniku skonczy dwa latka pozdrawiam. e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 no to mozemy sobie podac rece ;p 24.08.06, 14:26 ja nieustannie walcze z testem!!! tzn. z checia zrobienia... i tez czuje ,ze cos dlugo nie polezy.. najwyzej kupie drugi.. ..bo przeciez jednemu negatywowi nie uwierze, ale to chyba standard ) moja córeczka tez ma dwa latka!!! niezły zbieg okolicznosci ;p własnie siedzi obok i oglada "kasztaniaki". długo sie juz staracie? Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: no to mozemy sobie podac rece ;p 24.08.06, 14:49 to moj pierwszy cykl po odstawieniu tabletek ostatnim razem mielismy sporo szczescia, bo udalo sie za pierwszym razem! ale teraz staram sie tak nie nastawiac. ale moze, moze, moze... nie tracmy nadziei! widze, ze obie czekamy do wtorku e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 mam pytanie. 24.08.06, 14:46 wiesz, przesledzilam teraz uwaznie caly watek i zwróciłam teraz uwage ,ze powiedzialas , ze przez pierwsze tyg 1 ciazy bolał cie brzuch. To ciekawe, bo mnie tak od 16dc czyli zaraz po owu. zaczał pobolewac brzuch (dokladnie tak jak przed @, ale troche mniej intensywnie, a przeciez do terminu @ jeszcze daleko). Nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzyło, wiec moze to "TO"? jak myslisz? chyba zrobie jutro test raniutko, bo w sobote ide na wesele... nie wiem. mam nadzieje,ze wytzrymam chociaz do jutra )) Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: mam pytanie. 24.08.06, 14:52 ja tez sie teraz tak czuje i dlatego nie trace nadziei. normalnie brzuch zaczyna mnie bolec najczesciej zaraz przed @, a teraz troszke wczesniej. ale odstawilam tabletki, wiec moze byc inaczej. a Tobie radzie poczekac z testem do soboty, skoro nie mozesz wytrzymac do wtorku ale nawet jesli bedziesz sie bawila na pelen gwizdek na weselu, nie powinno sie odbic na fasolce - jeszcze chyba za wczesnie! e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: mam pytanie. 24.08.06, 15:12 dobra, to czekamy do wtorku. jakos damy rade ja juz mam cały zestaw objawów ;P - wspomniany ból brzucha i piersi jakby wieksze, a do @ daleko... - sennosc (ale to raczej przez te skoki cisnienia) - ostatnio nawet zgage mialam (pierwszy raz od 1 ciaży!) - mdłosci (tylko podczas jazdy samochodem , ale zawsze - nawet opryszczka mnie dorwała ( co słyszałam tez sie zdarza na poczatku) ....liste bede uzupełniac na bieżaco )) Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: mam pytanie. 24.08.06, 15:14 A jak jest z rogrzanym ciałem? Czyktóraś też tak miała? Bo ja mam od kilku dni takie ciepłe ciało - nie jak stan podgorączkowy ale jakoś takie ciepłe Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: mam pytanie. 24.08.06, 15:20 ooo... tego jeszcze nie mialam ale gdzies zyatlam, ze po zapłodnieniu temp. ciala utrzymuje sie na takim poziomie podgorączkowym... wiec szansa jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Do kka... 24.08.06, 15:44 Ja tak miałam a teraz czekam na 1 maja bo wtedy przytule swojego Skarbusia Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Do kka... 24.08.06, 15:50 No nie wiem, aż boję się zapeszać, ale takie mam wahania nastroju. Dzisiaj rano mega dół, że prawie płakałam w autobusie, a teraz po Twoim poscie jakiś taki optymizm.... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Do kka... 24.08.06, 16:00 Wiem co to znaczy jeszcze nie tak dawno sama się tak zachowywałam. Niby widziałam,że są jakieś objawy, ale zaraz mi sie robilo smutno i dochodzilam do wniosku ze to przeciez nie mozliwe i ze to objaw typowy dla @. Tylko ze piersi powiekszone po 3 dniach od owu tak ze wylewaja sie ze stanika to raczej nie jest objaw @, bo powiekszone i bolace piersi to ja mialam owszem ale na 3-4 dni przed @. Ale bylam przekonana ze nie jestem w ciazy wmowilam to sobie tymbardziej ze zrobilam po 7 dniach od owu test i wyszedl negatywny, a potem jeszcze jeden za 3 dni i tez negatywny, a w koncu 3 dni przed @ cos mnie podkusilo. Kupilam i zrobilam nie liczac ze sie pojawi druga krecha. A tu prosze... az sie poplakalam ze szczescia. Ale modlilam sie o to goraco... chyba nigdy w zyciu nie prosilam Boga i Matki Bozej tak mocno o pomoc jak wtedy gdy chcialam zajsc w ciaze... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Do kka... 24.08.06, 16:00 No to już wiem, że nic z tego. Właśnie dopadała mnie @ i wiem też że w ciążę nigdy nie zajdę Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Do kka... 24.08.06, 16:03 Tak mi przykro... Nie wolno tak się załamywać, trzeba myśleć pozytywnie i iść do przodu... Wiem , pomyślisz ze mi latwo tak powiedziec, ale przeciez nie wiedzialam co mnie czeka, a tymczasem powiedzialam sobie ze mam czas. Kup testy owu i sprobuj w przyszlym miesiacu. Musi sie udac i ja w to wierze... Trzymam kciuki zeby tak byalo... Ania Odpowiedz Link Zgłoś
sevelinka7 Re: Do kka... 31.08.06, 08:13 Czesc nie martw sie, bylam wczoraj u gina i podal mi sposob na poczecie dzidzusia podobno trzeba sie oszczedzac w 1 czesci cyklu (moze nie zupelna abstynencja ale...) i zbierac "watosciwy material" u partnera po to aby w 2 czesci cyklu wziac sie ostro do roboty ),jezeli chodzi o 3 cz. cyklu to mozna sie kochac wedle uznania ) Wiec glowa do gory )wiara czyni cuda! Pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: mam pytanie. 24.08.06, 15:47 ja jestem w 7 a nadal mnie pobolewa. mądre dziewczyny mówią, że macica sie rozciąga Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 :)))))))))))))))))))))))))) 24.08.06, 15:59 oj, to cudownie!!!! gratuluje ci z calego serducha!!!!! wlałas w moje serduszko dUUUUUUUzo nadziei, ze moze i u mnie ten ból jest spowodowany tym, ze szykuje sie kolejny cud.... oby!!!!!!!!!! pozdrawiam serdecznie i zycze zdrówka!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
disme Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 24.08.06, 14:18 Ja kupilam az trzy testy hehe, bo byly w jednym opakowaniu. Napewno nie wytrzymam do dnia miesiaczki ktora ma byc we wtorek. Zebym tylko wytrzymala do niedzieli. Bede testowac w niedziele bo idziemy z mezem na chrzciny to juz moje trzecie w tym roku i zawsze jest tyle bobasow chyba nie wytrzymam. Maz przynajnmiej moze sie upic i miec dobry humor a ja ?? bede tylko myslec o dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
sophie2202 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 24.08.06, 18:04 Ja tez testuje w niedziele, to będzie 35 dzień cyklu, miesiaczki mam nieregularne więc ciężko mi obliczyć kiedy przyjdzie @. Jak na razie to od owulacji pobolewa brzuch jak na @, i jakaś taka strasznie nerwowa i płaczliwa jestem. 3 dni temu robiłam pre- test ale wyszedł negatywny, ciągle jeszcze mam nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 24.08.06, 20:40 dziewczyny! jak nam sie uda, to termin bedziemy mialy na poczatek maja??? dobrze policzylam? wtedy rozpoczne nowy watek - majowe fasolki pozdrawiam wszystkie testujace na dniach! e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
waraai Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 24.08.06, 22:55 A ja zaczynam sie martwic. Albo ciaza, albo cos nie tak. Swoja droga, od paru dni nie mam zadnych szczegolnych objawow, oprocz tego, ze czuje sie fatalnie i od czasu do czasu mam nudnosci (cisnienie skacze, to tez moze byc to..). A @ po terminie. OD niedzieli plamie raz na jakis czas delikatnie na taki brunatny kolor - martwi mnie to, bo zaczelam dokladnie po przytualncach z moim lubym. Testom nie ufam, jutro ide robic bete HCG. Czy tak, czy siak, lece do gina. Cholera jasna, kiepsko tez tak czekac samotnie, bo luby czeka na brak ciazy i tak dalej. Anyway - biust mi za diabla nie urosl. W drugiej ciazy, po karmieniu dlugasnym, tez powinien byc wiekszy na pocz. ciazy? Za duzo pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
waraai Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 24.08.06, 23:02 Btw. Co z tym dobrym ginem w Poznaniu? Gdzie, i jak tanio? Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia.orbitrek Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 25.08.06, 08:23 cześć dziewczyny, ja tez testuję "na dniach" - chociaż tych dni to jeszcze 5. ciężko wytrzymać. objawy "ciąży" i to już zaawansowanej- urósł mi brzuszek, mdłości, zawroty głowy . taka ciąża bardzo urojona. najzabawniejsze jest to,że jeszcze parę postów temu zastanawiałam się, czy to odpowiedni czasn na dzidzię, a teraz z niecierpilowością czekam na II kreski. pozdrawiam,Jadzia Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 25.08.06, 08:26 widze, ze sporo bedzie tych wtorkowych testow oby jak najwiecej pozytywnych, czego i Tobie zycze. ja tez we wtorek Odpowiedz Link Zgłoś
disme Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 25.08.06, 16:33 juz nie moge wytrzymac??? powstrzymajcie mnie dziewczyny te zakupione testy kusza mnie zeby je zrobic hehe. ale ten czas sie dluzy, jutro sobota bedzie pewnie trwala wiecznosc i jak na zlosc nie mam co robic jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 25.08.06, 16:41 disme, wytrzymaj chociaz do poniedzialku! bo z tego, co zozumialam, testowac powinnas we wtorek. z drugiej strony, skoro juz masz trzy testy... ja pewnie bym sie skusila, ale zostal mi jeden i juz naprawde szkoda mi kasy. mysle, ze poczekam do wtorku a ty, jak sie jednak skuisz, daj znac, jak z kreseczkami. e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
niesiek6 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 25.08.06, 21:11 Miałam dać znać jak tam wizyta u gina -wczesna ciąża moja fasolka ma 2 mm narazie wszystko o.k jutro napisze co i jak bo strasznie jestem zmeczona Odpowiedz Link Zgłoś
onna79 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 25.08.06, 21:42 Ja miałam testować 3 lub 4 września, nie wytrzymałam zrobiłam dzis pre-test, jedna krecha Pozdrowienia dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
sophie2202 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 25.08.06, 23:24 nie wytrzymałam do niedzieli, zrobiła test i są 2 kreseczki, rano jeszcze powtórze ale czuje ze to fasolka. Moja córeczka ma teraz 6 miesięcy to prezent dla niej na pół roczku. W tym momencie nie mam zadnych objawów ciązowych, tj 34 dzień cyklu. Dziewczyny trzymam kciuki i modle się zeby wam tez się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 26.08.06, 15:12 super, a po ilu dniach po owulacji robiłaś test?? Odpowiedz Link Zgłoś
sophie2202 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 26.08.06, 17:45 po 12 dniach od owulacji Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 26.08.06, 19:27 bo ja miałam owulację tak pomiędzy 17-23 wtedy to były dni płodne i nie wiem kiedy zrobić test a juz umrę z czekania do 4 wrzesnia czy dostanę czy nie, a nie chcę dostać Odpowiedz Link Zgłoś
waraai Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 26.08.06, 21:36 Poszlismy zrobic wczoraj bete. 0.137 Nic z tego.. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy34 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 26.08.06, 23:32 Hej, ja testuje w niedzielę. Jak by sie powiodło to było by super. A@ spóźnia sie dwa dni, brzuch boli. Mam juz córcię, w październiku bedzie miała dwa latka. Używam Bobo - Test Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 08:25 i jak dziewczyny? ja niestety nie wytrymalam i wczoraj zrobilam test - jedna kreska nadal wiec czekam na @, a jak sie nie pojawi, to kolejne testowanie jutro lub w srode. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 09:41 ... a ja myslalam, ze mnie zganicie za kompletny brak cierpliwosci!!!! ja tez zrobilam wczoraj po poludniu- negatyw. no to jedziemy na jednym wózku!!!! kiedy powtórka? jutro chyba za wczesnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 09:53 latwo radzic, trudniej wykonac ja chyba poczekam do seody, ale mam w szufladzie dwa testy, wiec niewykluczone, ze skusze sie jutro )) dam oczywiscie znac! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy34 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 09:28 wczorj wieczorem test i niestety jedna kreska a @ nadal nie ma. zobaczymy za kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 09:36 widze, ze nie jestem sama w oczekiwaniu trzymam kciuki za dwie kreseczki i daj znac, jak cos sie wyjasni. ja - jak juz pisalam - planuje wtorkowe lub srodowe testowanie. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 09:40 a ja mam mieć @ w niedziele czyli w rocznicę naszego ślubu 3 wrzesnia tak sobie obiecałam że nie zrobię testu bo nie sądzę żeby coś wyszło w tym miesiącu, ale z drugiej strony jak wyszło to bym miała super prezent dla męża na rocznicę.... Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 09:50 a ja dzisiaj się nie wyrobiłam..... idę na bete jutro...ale się boję rozczarowania.............. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 09:57 ale skoro mialas owu miedzy 17 a 23 sierpnia, to poczekaj jeszcze! mysle, ze kilka dni najwczesniej test moze cos pokazac. ale moze wczesniej mozna roboc bete - tego nie wiem. wiesz moze, ile kosztuje badanie i w jakim czasie sa wyniki, czy tego samego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 10:13 W LIM kosztuje 18 zł, niby wyniki na drugi dzień ale zawsze po godzinie juz są bete mozna zrobić 10 dni po owulacji, zreszta ja juz mam dość tych testów, za kazdym razem coś innego....ale beta jest wiarygodna, lepiej na nią iść. ale masz racje powinnam sie wstrzymać do końca tygodnia ale wiesz jak to jest ciekawość silniejsza.... Odpowiedz Link Zgłoś
niusia5 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 10:48 No i nie wytrzymałam i zrobiłam test w 21 dniu cyklu (owulacja ok19go sierpnia). Oczywiście negatyw. Wiedziałam i jednak zrobiłam Nie potrafie czekać. Wiem ze zaden test minie pokaże ciązy w 21 dc nawet jeśli bym w niej była, ale co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
onna79 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 11:00 niusia5 nie martw sie ja też zrobiłam test za wczesnie. Drugiego robić nie będę, bo zwiastuny @ są tak wyrażne, że nie ma sensu. Pozdrowienia trzymam kciuki pa Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 11:04 widzisz ja też jakoś miałam owulację 17-23 i tez się boje a nie moge czekać , ale ponoc po 10 dniach powinna beta wyjsc i mnie strasznie kusi, ale jak nie pokaże?? nie wiem co robić??? Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 11:06 to jest najgorsze to czekanie.... objawy miesiączki albo mała fasolka.... Odpowiedz Link Zgłoś
niusia5 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 11:30 Ammisia to jesteśmy w tej samej sytuacji Trzymam za nas kciuki. Ne test z krwii to chyba nie ide. Jakoś się boję. Ale czekam jeszcze cierpliwie do końca tygodni. B o jakoś w weekedn ma się pojawić @ <oby nieeee>. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 11:36 własnie oby nie.....nie...nie nie pojawiła się! a masz moze inne jakies objawy bo ja nic, oprócz tego że z piersi jakas dziwna wydzielina mi leci.... Odpowiedz Link Zgłoś
milena2006 Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 28.08.06, 11:44 Usmialam sie z was i z siebie tez. Jedziemy na tym samym wozku robilam test wczoraj/negatyw, a objawy mam wszystkie i te mdlosci... no ciesze sie ze je mam Jutro Quick View. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 poszlam na bete... 28.08.06, 11:57 .... no co zrobic, dziewczyny... tak jakos szlam na zakupy i przechodzilam kolo szpitala, wiec stwierdzilam: raz kozie smierc! przynajmniej bede wiedziala na czym stoje, a nie bede sie zameczac urojonymi objawami ciazy. testy wykrywaja ciaze dopiero od 25 , a z krwi juz od 5, wiec... gdybym byla , to na 100 % beta to wykarze. koszt praktycznie taki sam jak testu (18 zł) a test ciazowy w aptece 15zł.. a przynajmniej bede miala pewnosc i oszczedze na kolejnych testach ciazowych ( bez których na pewno by sie nie obyło ) o 14 bede wszystko wiedziec! trzymajcie kciuki bardzo mocno dziewczyny!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: poszlam na bete... 28.08.06, 12:00 trzymam kciuki fasolinka! rzeczywiscie koszt badania prawie taki, jak testu, a z testami zazwyczaj nie konczy sie na jednym. ja jednak mam jeszcze dwa w szufladzie, wiec pewnie poczekam z beta ale teraz czekam na wiesci po 14:00! Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: poszlam na bete... 28.08.06, 12:19 ciekawe od czego to zalezy... moze podzwon po wszystkich laboratoriach w miescie, to znajdziesz cos tanszego... Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: poszlam na bete... 28.08.06, 12:38 no, kochana, na Twoje (wasze) kciuki licze najbardziej ))) tak Ci rano pozazdroscilam dobrej nowiny, ze podjęłam desperacką próbe przyćmienia jej )) zartuje!!!!! buziaki powiedzialas ju mezowi?????? Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: poszlam na bete... 28.08.06, 12:11 Fasolinka ale poszłaś tak z ulicy? nadczczo, a który dzien po owulacji!, dawaj znać! trzymam ksiuki, pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: poszlam na bete... 28.08.06, 12:15 no tak z ulicy taka juz jestem. 31 mam dostac @, wiec dzis jest 26 dc. nie bylam na czczo, bo to nie ma naczenia na stezenie hcg. buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: poszlam na bete... 28.08.06, 12:12 mezowi nie powiem, ze poszlam, bo by sie ze mnie nabijal, ze do glowy dostaje ) no chyba, ze wyjdzie pozytyw... BOze!!!! ale mnie nosi. pani w laboratorium wytłumaczyla mi, ze jesli wynik bety bedzie wyzszy niz 5, oznacza ciaze, testy sikane wykrywaja od hcg 25, wiec z krwi mozna wykryc ciaze naprawde duuuuzo wczesniej, bo juz po ok tygodniu od owulacji... a test sikany by jej jeszcze nie wykazal. z drugiej strony powiedziala, ze jesli beta bedzie mniejsza niz 5, to nie ma sie juz co ludzic w tym cyklu, ze "a moze jednak". co ma byc to to bedzie. dam wam znac oczywiscie juz o 14,03!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 wyniki.. 28.08.06, 13:49 no i dupa wielka!!!!! w ciązy oczywiscie (!!!!) nie jestem, beta wyszla 2,365 ... dzieki dziewczyny za mile słowa i wsparcie... bede jeszcze do was zagladac i trzymam kciuki za Was wszystkie po kolei!!!! a teraz ide sobie poplakac do kacika... a potem sie przenosze na stale na watek wrzesniowy... ehh.... na mysl nasuwa mi sie tylko piosenka "znowu w życiu mi nie wyszło..." buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: wyniki.. 28.08.06, 13:58 a po ilu rozbiłaś po owulacji i ile przed @? smutno mi ... Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: wyniki.. 28.08.06, 14:01 @ mam dostac 31. niech juz przyjdzie i zacznie ten nowy cykl... teraz bede próbowac juz z testami owu. to juz bedzie 4 cykl.. owu mialam gdzies ok 17 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: wyniki.. 28.08.06, 14:11 a objawy jakies szczególne to nic... wiesz ja też się boję że dostanę@ strasznie bym nie chciała, ale piersi mam strasznie dzwine i leci i jakaś mazia... ja tez miałam owulację ponoc od 17 do 24 kochalismy sie dzień w dzień, ale wiesz ...a ile brałaś tabletki przed ich rzuceniem?? oczywiście jak chcesz odpowiadać i się nie smuć... Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: wyniki.. 28.08.06, 14:21 wiesz, ja mialam nadzieje, ze sie tym razem udalo, bo od owulacji caly czas mialam bóle podbrzusza jak na @ i piersi tez bolesne.. dlatego caly czas mialam nadzieje... ale teraz jestem spokojniejsza, wiem na czym stoje przynajmniej... tabletek nie biore juz 6 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: wyniki.. 28.08.06, 14:22 aha, tabletki bralam przez rok. teraz od pól roku nie biore. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: wyniki.. 28.08.06, 14:23 fasolinko, glowa do gory i cos ci opowiem na otarcie lez, moze sie przyda jak pierwszy raz staralismy sie o "fasolke" poszlam do lekarza jak odstawilam tabletki, mniej wiecej po dwoch tygodniach. dowiedzialam sie, ze jest piekny pecherzyk i ze niedlugo powinien peknac, wiec powinnismy sie teraz przytulac. niestety moj maz wowczas sporo wyjezdzal, a przed nami byl tylko weekend - dwa dni... powiedzialam wiec, jak sprawa wyglada i lekarz przepisal mi zastrzyk - pregnyl i pwiedzial, ze dzieki niemu pecherzyk powinien peknac w ciagu dwoch dni. weekend wykorzystalismy przykladnie i doczekalam sie mojej fasolki. teraz robimy drugie podejscie po dwoch latach - jesli uda sie w tym miesiacu, to bedzie naprawde cud, bo niewielkie dalismy fasolce sznase, jak sie nie uda, to spotkamy sie na wrzesniowych staraniach. lekarz po wielkosci pecherzyka jest w stanie powiedziec, czy jest dojrzaly i gotowy powodzenia! e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: wyniki.. 28.08.06, 14:27 dzieki, ale nie waż mi sie pokazywac na staraniach wrześniowych!!!! ) juz sie uspokoilam. teraz czekam na okres, a zaraz po nim ide do gina, bo zaczynam sie martwic, co powoduje te moje bóle podbrzusza od tylu dni, skoro nie ciąża... troche sie boje, ze cos jest nie tak... a Tobie życze pieknej malej fasolki juz w tym miesiącu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: wyniki.. 28.08.06, 14:28 No ale przy każdym cyklu trudno chodzić do lekarza i sprawdzać pęcherzyk. A testy owu nie wykarzą owulacji? Poza tym w którym dniu cyklu się idzie? W okolicach owu pewnie, ale na ile dni przed? Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: wyniki.. 28.08.06, 14:30 ja nie wiem, brałam tabletki 1,5 misiąca i mam ich dość poza tym nie wiem co jest ze mną nie tak juz wszystkie badania były ok. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: wyniki.. 28.08.06, 14:34 ja juz sobie kupilam testy owulacyjne i w nastepnym cyklu bede próbowac z nimi...mam nadzieje, ze moze bedzie latwiej... a jak nie, to juz nie wiem. po okresieide do lekarza, moze cos jest nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: wyniki.. 28.08.06, 14:37 najgorsze jest ze człowiek budzi się tak poxno jak chce i ma kłopoty, chociaż w moim przypadku myslałam ze jest ok, a tutaj spotyka się luszi co się tyule starają.....niesprawiedliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: wyniki.. 28.08.06, 14:41 dziewczyny, naprawde nie wiem, jak to jest z testami owu. zapytalam lekarza i powiedzial, ze bez usg nie mozna na nich polegac. ja poszlam do gina po mniej wiecej dwoch tygodniach i pecherzyk juz byl dojrzaly, ale wiem na pewno, ze jesli nie jest dojrzaly, to lekarz jest w stanie wyliczyc, za ile dni dojrzeje i wtedy mozna wziac pregnyl. trzymam za Was wszystkie kciuki!!! i czekam na to, co mi los przyniesie. chyba jutro zrobie test, jak nie wyjdzie, to czekam na @. pozdrawiam! e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
alela12 Re: wyniki.. 28.08.06, 15:48 dziewczyny jestem zielona, co to jest ten pregnyl? Odpowiedz Link Zgłoś
disme przyszla @ :( 28.08.06, 16:17 jestem zalamana. wczoraj wylam wieczorem. wiem ze to dopiero drugi cykl ale jakos nie potrafie myslec pozytywnie boje sie ze tak dalej bedzie co miesiac. jeszcze na dodatek wczoraj bylismy na chrzcinach i bylo pelno malych dzieci i wszystkie sie pchaly na kolana. najsmieszniejsze ze wiekszosc dzieci moich znajomych to wpadka. nie rozumiem tego. najgorsze jest to ze zostaly mi tylko dwa cykle a pozniej juz nie bede miec ubezpieczenia na porod. mieszkamy za granica i tutaj porod to masa pieniedzy mozna sobie samochod nowy kupic za ta kwote. nie chce zostac z takim dlugiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alela12 Re: przyszla @ :( 28.08.06, 16:23 a gdzie zagranica? ja rodzilam w Austrii i nie bylo tak drogo Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: przyszla @ :( 28.08.06, 16:39 wiem co to za ból wszyscy jakoś łatwo wpadaja a jak się chce to raptem niemoc! Odpowiedz Link Zgłoś
disme Re: przyszla @ :( 28.08.06, 17:30 mieszkamy w stanach. ubezpieczenie jezeli nie ma sie go z pracy, jest drogie. teraz mam dobra sytuacje bo chodze na studia i mam gwarantowane ubezpieczenie ale szkola konczy mi sie w sierpniu za rok. a gdy pojde do pracy to bede musiala czekac na dzidziusia znowu rok. juz nie wiem co mam robic. plakac mi sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kto testuje na dniach? jakie robicie testy? 29.08.06, 12:29 zrobilam dzisiaj test i jedna kreseczka, wiec rozstaje sie z Wami i dolaczam do staran wrzesniowych. i czekam na @, zeby wyliczyc sobie, kiedy w przyszlym miesiacu moze byc owu pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie, ktore jeszcze beda testowaly na dniach )) e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
dezee kiedy test? 31.08.06, 14:35 po ilu dniach od zapłodnieniach można zrobić test? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: kiedy test? 31.08.06, 14:46 wszędzie już o tym piszemy że najwcześniej należy zrobić test w dniu spodziewanej @ !!!!!! wpisz w wyszukiwarkę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dezee Re: kiedy test? 31.08.06, 15:00 ;P nie krzycz nie pomyślałam ...sorki ale wiem że zawsze ktoś zagląda na takie wątki i zawsze odpowie , za co z góry dziękuję ci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś