olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 18:47 Witam! Ergus napisalam na starym. Buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 18:53 dzięki dziewczynki - przeczytałam. to samo powiedział weterynarz - tato pojechał bo jej pękł jeden z guzów które miała na brzuchu. no i z tego co tato mówił nie był to miły zapach... i sam wet stwierdził że szkoda ją męczyć.. ale mimo wszystko troszkę mi tak smutno i płaczliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 18:56 Erguś, trzymaj sie, na pewno jest Ci ciezko.*** Odpowiedz Link Zgłoś
lirio.a Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:03 Erguś ściskam i tulę, aż sama się rozpłakałam nad Twoja psinką, bidulka. Mam nadzieję że nigdy nie będę usypiać mojego psa bo mi serce pęknie. Twoja miała 17 lat - to jak na psa bardzo ładny wiek. Pomyśl ile radości jej dałaś i jakie miała przy was piękne życie do samej starości. A zeszyt się nie znalazł. Miałam go w takiej takiej porządnej teczce konferencyjnej, zapinanej na zamek i myślę że to na nią ktoś się połaszczył. Bo na stacji nikt nie oddał, a jestem pewna na 100% że to tam mi wypadła. Ale przynajmniej nieźle się ten ktoś przejechał, myślał że to pewnie wypasiona teczka z kasą, a tam tylko zeszyt. Już kupiłam nowy, ale nie ma szans żebym zdążyła teraz nauczyć się do środy. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio.a Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:05 A może Yskierka w szpiatalu, nie chce mi się wierzyć, że by się nie odezwała z domu, to trochę nie w jej stylu. Samam mówiła że podepnie laptopa i będzie pisac z łóżka. Chyba że też netu nie ma, albo dostępu do serwera. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:36 Cześć! Lirio, jak pech, to pech Może jednak coś ci sie uda poduczyc na ten test.Sprawdź jeszcze dokładnie pod siedeniami, w koncu czarna teczka nie jest taka widoczna. Fantazyjna, szkoda... Olcia, chyba nie ryzykowałabym z tą pościelą...zreszta i tak ja trza uprać Lalisiu, jesli rodzinka sie nie zdeklaruje, zamów tort, trochę ciasta..i chyba będzie najrozsadniej zamówic reszte jedzonka u kucharki. Maruda, helikopterki troszke dziś odpuściły...ale do pełni szczęścia jeszcze daleko.Fakt faktem, jestem osłabiona i do pracy nie poszłam...juz widzę tę dzika radosc dzieciakówA niech maja troche luzu Martwie sie yskierkę.Faktycznie taka cisza do niej niepodobna.Mam nadzieje,że po prostu cały czas spi ..i wczoraj chyba miała betę powtarzać... Melbus , co u ciebie? Kawał dobry Erguś, przytulam bardzo, bardzo mocno! Wiem, co to za smutek, ale dobrze,ze się juz sunia nie męczy, strasznie ją to pewnie bolało Jaaniu, a ja ci zyczę, by te nartki były odwołane z powodu dzieciaczka oczywiścieAlkoholem sie nie przejmuj Jutko, jak zdrówko? Misia. ma HURAAAAAAAAAAAAA! Dalej nic nie mówię, sciskam was oboje i niech wam sie dzieciaczek jak najszybciej zaplanuje.Powiedz tylko, czy długo musicie czekac na wyjasnienie tej sprawy? Chrumpsik, widzę,że sie specjelizujesz w sernikach Bebelku, biedne dzieciaczki i ich mamusia.Sciskam! Wybór chrzestych..mmmm u nas tez będzie ciężka sprawa...mezul ma tylko siostrę, ale ona ma juz chyba 45 lat i raczej pewnie odmówi, bo wiadomo,że rodzice chrzestni powinni dosc mlodzi być, by dzieciaczek w razie czego mógl byc jak najdłuzej pod ich opieką... A braciszek tak długofalowo juz w tym związku..czy nie mogą sie po prostu zdecydowac, bo studia itp sprawy? Agan,Pituś, biedne maluszki..mam nadzieje,ze dermatolog pomoże. Gwiadka znowu milczy Althea, a mnie natomista wydaje się,że ty ciągle jestes w ciązy jesteś w ciązy...u innych babeczek jakos szybciej ten czas uciekał....no nie wiem Trzymaj sie jednak, niech maluszek spokojnie na swój termin poczeka. Buziaki! Jak walka z wózkiem? Ogromnie sie ciesze,że z was juz takie doswiadczone mamusie...i z tymi wózkami macie wszystko tak obcykane...ja tam zielona jestem. A o jakich płatkach mówicie? Coś mnie skleroza zaczyna napadać.... Wylezałam sie dzis w łózeczku, "Szóstą klepke " przeczytałam....i tylko obiadek zrobiłam...potem znowu leżakowanie, wizyta koleżanki... a z pracy to "tylko" 2 razy dzwonili... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Balbinko 08.01.07, 19:39 zazdorszcze Szostej klepki to jedna z ulubionych - chyba nawet ulubiona z calej serii jezycjady. Na CiP znalazlam info prawne, a kiedys pytalas o zwolnienia etc., moze Ci sie przyda: www.rodzic-pracownik.pl/pl/article/57/JAKIE_PRAWA_MAJA_KOBIETY_W_CIAZY_I_MATKI/ praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,3364390.html?as=3&ias=7&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:04 No to wskakujemy Ciekawe na ile watkow jeszcze wskocze w dwupaku?? Olcia, ja nie robie leniwych. Kopytka czasami. U mnie w domu jakos sie leniwych nigdy nie robilo. Ale u mnie w sumie ser mozna zrobic, czasami sobie robie jak mi sie chce. Chrumpsowa, a w sumie to czym sie rozni ricotta od mascarpone?? Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:13 Althea na pewno sposobem wyrabiania no i smakiem Wydaje mi sie, ze czytalam, ze ricotta to mniej wiecej to samo co nasz twarog tylko robiony z czegos chudego... I rzeczywiscie cotto to po wlosku znaczy gotowany, a moja ciocia, ktora mieszka na wsi sama robi twarog. Najpierw robi mleko zsiadle a potem je gotuje na minimalnym ogniu i robi sie nasz twarog. Ricotta musi byc podobnie robiona, ale jest to chudy ser i bardziej "wodnisty" - co pewnie zauwazylas. Za to mascarpone jest taki kremowy, jakby byl ze smietanki robiony... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:15 Liro kicha, ze sie zeszyt nie znalazl ;/ A to z wikipedy o ricottcie: Ricotta- miękki, niedojrzewający ser zwarowy, produkowany we Włoszech z serwatki pozostającej po serach podpuszczkowych (z mleka koziego, krowiego lub owczego) poprzez drugie gotowanie (wł. ricotta), przypominający twaróg, niesolony. Zawiera 20-30% tłuszczu. Spożywany jest na świeżo lub jako składnik potraw: ciast i innych słodyczy, farszów, klusek itp. Mascarpone: Mascarpone ser pochodzacy z północnych Włoch, z Lombardii. Produkowany od kilku wieków głównie w: Lodi i Abbiategrasso, oraz Como i Lecco. Kiedyś był wytwarzany tylko jesienia i zimą, domowym sposobem, w niewielkich porcjach i sprzedawany w materiałowych woreczkach po 100 - 200 g, lub na wagę. Dziś nowoczesna technologia konserwowania pozwala na produkowanie go przez cały rok. Proces produkcyjny To co charakteryzuje mascarpone i odróżnia od innych serów z krowiego mleka, to to że jest produkowany nie z mleka lecz ze śmietany. Aby otrzymać ser najlepszej jakości świeże dopiero co wydojone mleko centryfuguje się aby oddzielić śmietanę, wlewa się ją do kadzi ze stali inox i podgrzewa do temperatury 85-90°C i ciągle miesza. Dodaje się wtedy do śmietany substancję koaugulujące, czyli się ją powoli zakwasza (zazwyczaj kwaskiem cytrynowym). Po 10 min zaczynają się formować małe grudki, które powoli zaczynają się łączyć ze sobą, aż stworzą gęsty koaugulat, który wylewa się na płótno i odsącza serwatkę, przez około 24 godziny, w temperaturze 8°-10°C. W tym krótkim okresie odbywa się superszybkie dojrzewanie sera, a odsączenie serwatki ułatwia się dzieki wielokrotnemu obracaniu masy, co też pomaga w zachowaniu jej jednorodnosci. Końcowy produkt ma wygląd gęstego kremu, miękką konsystencję i kolor od białego do kremowego. Smak słodki, śmietankowy, przypominający trochę masło. Kwaśnieje zaledwie po kilku dniach, z tego powodu powinen być spożywany świeży. Cechy charakterystyczne: Gatunek sera: świeży Gatunek mleka: krowie, z którego wykorzystuje się śmietanę Skórka: brak Masa: tłusta, kremowa, jednorodna o kolorze białawym Smak: słodki, kremowy lekko maślany Dojrzewanie: brak Zawartość tłuszczu: 47% Kształt: bezkształtna masa Waga: zmienna Kraj produkcji: Włochy Region produkcji: prowincja Lodi, Como, Lecco Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:30 Chrumpsowa, dziekuje ze informacje o serach)) Ja właśnie tak robie ser, kupuje zsiadłe mleko w kartonach, podgrzewam go az zacznie sie oddzielac serwatka. Pozniej laduje to w woreczku z pieluchy Odciskam i mam porzadny biały ser A ricotta wyglada prawie tak jak nasz ser, taki gotowy na sernik (zmielony), tylko ma nieco rzadsza konsystencje i nieco inny smak. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:34 No wlasnie jest robiona z pozostalosci po innych serach wiec dlatego nie jest bardzo tlusta, a mi srednio smakuje, no juz sernik z niej upiecozny jest oki. Natomiast tego mleka siadlego to Ci zazdroszcze, bo tu go nie ma, nawet kefiru tu nie ma... Jeju a ja mam pietra przed jutrzejsza rozmowa i tak mi sie marzy, zebym prace mogla zaczac od nastepnego poniedzialku ))))) Mam po prostu pietra i juz... A tak niedawno miauczalam, ze juz mi sie nudzi siedzenie w domu... Trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:36 Witajcie. Wczoraj prawie cały dzień przespałam, a jak próbowałam wieczorem wysłać wam posta, to mnie serwer wywalał i nie mogłam nic napisać. Dzisiaj też forum nie bardzo chce mi chodzić, więc nie wiem, jak długo posiedzę. Gardło jeszcze trochę pobolewa, ale ogólnie jest już dużo lepiej. Czekam teraz, aż mąż odbierze wynik bety. Progesteronu nie badałam, żeby się nie stresować. Łykam grzecznie duphaston, biorę luteinę i czekam na rozwój wydarzeń. Spróbuję trochę poczytać, co u was, ale nie wiem, czy serwer mi pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:39 ufff Yskyerko buziaki dla Ciebie, bo juz sie martwilysmy )))) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:32 No ja twarodu to sama robic na pewno nie bede ) Althea wozek zlozony? Chrumpsie a Ty robisz leniwe? Erga pewnie, ze poryczec sobie trzeba, lzej na sercu sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:35 Olcia odpisalam Ci na starym watku. Leniwych nie robie. Tylko ruskie, z ricotty. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:36 Ktos wyslal smsa do Yskyerki???? Zaczynam sie martwic... No i Balbinka dzis nie zagladala... Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:43 Widze, ze balbinka i yskyerka zostały wywolane do odpowiedzi Dziewczyny, ciesz sie ze u was wszystko w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:35 Olcia, nic nie zrobilam z tego co mialam zaplanowane Chyli wozek stoi tak jak stal, nie umyty i w czesciach. Torby tez nie przepakowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:41 Hi hi hi Altehea to tak jak ja: mialam przed jutrzejsza rozmowa jezyki szlifowac a na checiach sie skonczylo... Oj niedobrze, niedobrze, bo teraz mam pietra No, ale jeszcze rano cos tam poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:51 Hej, Ergunia strasznie mi przykro zawsze jak domowinik odchodzi ciezko jest Bebell, Pitus wiecie jak bym tylko mogła to ja moge sie maluchami tez zajac Tylko chyba nie w tym samym czasie M tez mowi ze moze pomóc) Bebell wiesz ja tez sie boje tych Twoich nocy... Oprocz tego watku nie pzreczytałam wiele .... Z przedszkoolem rozmawiałam, poczatek był troche ostry...potem było spokojnie i konkretnie okazało sie ze dzwonili ale mieli sygnała zajety a potem sie okazało ze zajety był dłuzszy zcas bo to oni mieli zepsuty tel, wiec w miare OK, rozmowa mysle ze była konkretna. I tak nie przepusciłam tego tematu ale i sie troche uspokoiłam. Oni tez wiedza ze maja trzymac reke na pulsie i ze sa tez inne rozwiazania komunikacji z rodzicami. Mała juz prawie zdrowa Ide dzisiaj poskakac z Marudzia nie wiem czy ja to jaos wytrzymam ale mam straszna ochote W pracy jest fajnie az sie boje zeby nie zapeszyć Fajnych mam tych kolegów MOnia wiesz jak pisałas o dziewczynce to ja byłam prawie pewna ze chodzi o J...no comment No dobra czuje sie jak smok ale poskakac ide najwyzej mnie Marudzia bedzie na plecach do domu niesc A propos wiecie co ? dzownie do niej z komory mojego M a ona mnie wita "czesc kochanie..." no żmija ja nie wiem za co ja ją tak lubie))) Megi, Amelka sie mnie pyta kiedy pojdziemy do małego Mikołajka steskniłą sie no dobra lece łowic Mała z wanny bo M miał ja wykapac wiec wszedł do wanny razem z nią.....no to dla mnie zostaje cała robota) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 19:55 Ant super, ze co nieco wyjasnilas w tym przedszkolu, no i ze mala zdrowieja! Co do pracy to jeszcze lepsze wiesci ))))))))))))))))))))) A propos sernikow to absolutnie nie jestem ekspertem i zrobilam zaledwie 3. Swego czasu interesowalam sie jedynie jak sie robi twarog, bo mialam nadzieje, ze uda mi sie go wyprodukowac domowymi sposobami w IT, ale nie da rady... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 20:54 Yskierko, cały czas trzymam kciuki! Ant..ja chyba byłabym zazdrosnaJakie kochanie, jakie ??? Althea, mieszasz ten ścinajacy sie na maleńkim ogniu ser? Moja mama zawsze robi to ręka( oczywisci umytą). Wtedy cos tam się lepiej łączy i mleko równomiernie sie ścina.Najlepiej jest ogrzewac ser na mszynce lub płycie elektrycznej.Woreczki z tetry sa najlepsze Ten serek, o którym mówi chrumpsik, to pewnie dlatego ma troche inny smak...no coż trza lubic mleko owcze i kozie tycja pewnie w szkole walczy... Liria, a jak studentka? Zdała? Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 20:56 Yskyerko, ciesze sie, ze beta OK - mialam nadzieje, ze tak bedzie! trzymam dalej kciuki! Buziak dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:02 Balbinko, najpierw sie grzeje to mleko na malenkim grzaniu (mam kuchenke elektryczna z plyta ceramiczna), dopiero po jakichs 40 minutach mieszam i patrze jak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:06 Yskierko!!! Super wiadomości!!! Teraz obowiazkowe leżakowanie , by wyeliminowac te plamionka! Zresztą, ja mam nadzieje,ze tak jak i u mnie były to plamienia implantacyjne! I najwazniejsze.. 1 IUI wam sie udała! Ale macie farta.. I myślę,ze tak mialo być, ze ten samolot nawalił..i pewnie podanko było na pęknięte pęcherzyki.Kochana,ściskam bardzo mocno!Oszczędzaj sie sloneczko! Matalko, szkoda,ze taki odległy termin.Nic to, zrobisz usg i wszystko będzie wiadomo Ja mam wizytke dopiero za 3 tygodnie..i pomysl sobie, jak mnie skręca z niepewności.Męzul jutro jedzie odebrac zwolnionkoi juz ma sporządzona liste pytanek. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:16 althea, nie pamiętam po jakim czsie mamuska zaczyna mieszać..ale ona to w wielkich garach robi i jedna taka bryłka ma ponad kg.I jak tylko wpadnie w faze zamówień od rodziny znajomych...to biedna z tymi garami ciągle biega.Fakt faktem, serek pyszny wychodzi..ale ja kiedys tego nie doceniałam Matalko, jak ci się smiga w nowiutkich spodenkach? W pracy juz wiedzą? i nie pamiętam czy chwaliłaś się jak zareagowała rodzinka... Fantazyjna, ty to sie umiesz dopiero urządzic...masz rację, gdyby mój męzul byl ode mnie 7 lat starszy..pewnie by teraz nosem nie kręcił..no ale widziały gału , co brały... A ja jeszcze jesem fanka Geniusi i jej obiadków...a scena w teatrze z pomacaniem zimna łapka po łysince biednego dyrygenta...rozbawia mnie do łez Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 20:02 Ant to idz skakac tylko razem z Maruda dziury w poslodze nie zrobcie ) Dobrze, ze w przedszkolu wsio ok. Balbinko posciel i tak trzeba wyprac dlatego chce rozlozyc teraz zeby sobie na niej polezaly bo i tak beda i tak. A tak przynajmniej juz bedzie na niej ich zapach plus zapach proszku. Ja nie mam w planach wychowywania dziecka oosobno i siersciuchow osobno bo to i tak nie jest do zrealizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
matala6 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 20:39 Tak - zgadzam sie jak w naglowku watku ) Tyle, ze w przychodni na wizyte moge liczyc na poczatku lutego ;/ W przyszlym tygodniu ide na usg i zobaczymy co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 20:40 Dzisiejsza beta 355,5. Następnej nie robię. W piątek wizyta u dr K. Próbowałam was trochę poczytać, ale strona się otwiera ruski miesiąc, więc już niewiele pamiętam. Do dziewczyn karmiących i na diecie: ostatnio szaleję z maszynką do pieczenia chlebów, więc jeśli dacie mi znać, jakie rodzaje mąki możecie jeść, to mogę was poratować jakimś chlebkiem. Zawsze to jakaś odmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 20:43 yskyerko, beta sliczna!!! Trzymam kciuki! Właśnie, jak maszyna?? Pewnie codziennie jesz inny chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 20:55 Yskyerko beta super, kciuki dalej zacisniete ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 20:58 witam sie na nowym wątku i się pochwalę - też dzisiaj poskakałam - jutro na pewno będę umierac ale cóż, trzeba zrzucić sadełko Balbinko - ja nie zamierzam odwoływac żadnych nart muszę się nauczyć w tym roku jeździć i kropka! I proszę trzymac kciuki po pierwsze za to żeby był "warun" jak to określa mój kolega a po drugie zżeym się nie połamała bo od razu po powrocie idę do nowej pracy acha - rejsu do Chorwacji w maju tez nie zamierzam odwoływać, już zaliczka wpłacona... przyznaję bez bicia, że nie zdążyłam w pracy wszystkiego przeczytać a teraz zmykam do książki - jutro nadrobię Erguś ściskam z powodu ukochanego pieska.. Bebel - już dawno chciałam Ci napisać, że my z P. jestesmy fanami Oskara z ChNP "i tam Cię podrywał ten przystojny blondyn, w czarnym golfie..... i on był z kolegą. No własnie!! I ja wtedy siedziałem dwa stoliki dalej..." PP i aż sobie zapuściłam fragmenty teraz .... Yskyerko - ściskam mocno i cały czas trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Jaania 08.01.07, 21:09 Oj Jaania Ty pamietaj, ze na rejsach to buja mocno a to mdlosciom nie sprzyja - ))))) Co do nart to kiedy jedziesz i kiedy testujesz? Balbinko zapomnialam napisac, ze kolezanka w 14-tym tyg. wlasnie pierwszy raz rzyganko zaliczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 20:52 witam wieczornie. Wlasnie termometr pokazal 37,6. czuje sie nienajlepiej. Dzisiaj rano zaczelam juz nowe tlumaczenie, a po poludniu bylam w outlecie szukac dzinsow dla grubasow. No i znalazlam ale rozmiar 30 (to chyba amerykanska numeracja) W ogole we Wloszech jest pod wzgledem niefajnie, bo numery sa duze i wczoraj kupowalam sobie spodnie welniane zimowe i mialy numer 44. te dzinsy to tez ten numer w przeliczeniu. fatalnie sie z tym czuje! A jeszcze moj maz wrocil dzis caly szczesliwy z informacja, ze zarezerwowal na jutro przeglad mojego samochodu... i ja niby sama mam tam pojechac!!!! jest to blisko i pojechac ew. dam rade, ale przeciez z panami z warsztatu nie pogadam o samochodach! chyba bede musiala zadzwonic do tesciow po pomoc!!! buuu! Ergunia, sciskam mocno! Olcia, ja robie leniwe za kazdym razem, jak przywioze sobie z polandu bialy serek. Jutro pewnie wieczorem zrobie! mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 20:59 Potwors to daj przepis, moze z tego ichniego twarodu zrobie. Potwors nie dzwon po pomoc, poradzisz sobie, wierze w Ciebie. A rozmiar 30 to incze w pasie, oni tak tu numeracje maja na jeansy. I 30 to nie dla grubasow!!! Kuruj sie Potwors czym sie da i jutro cieple, barchanowe majtki zaloz ))) co sie bardziej nie podziebisz. Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:07 Cześć! Iskierko gratuluję bety i tzrymam kciuki Jania kiedy testujesz? ...yyy skerozę chyba mam, juz zapomniałam co miałam napisać U mnie w końcu dzisiaj temp skoczyła i chyba była owu (kto wie może nawet ten duphaston do tego doprowadził) no i czuję się dobrze, ale czuję że mam większy apatyt i boje się skutków ubocznych aaa dostałam dzisiaj czapkę i szlaik z promocji Żywca Zdroju, ale wśród ludzi nie mam odwagi się w tym pokazać ide czytać jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:10 Balbinko w takim razie mile spędzonego czasu na zwolnionku życzę i odpoczywaj Kochana, żeby dziddziulkowi jak najlepiej w brzuszku było Erguś współczuję z powodu pieska, sciski A wiecie? mój chomik ma świra Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:08 Olcia, jak wstane to poszukam notatek, ale chyba robilam jakos tak, ze kostke sera b.+ 2 jajka + lycha maki + sol. To razem robotem i patrzec czy ma dobra konsystencje i ew. dosypywac maki itp. zawsze to robie metoda prob i bledow, bo moi rodzice zawsze na oko robili. Aha, ale u mnie w domu one nie sa takie zwarte jak mozna zjesc w barze czy restauracji, wiec nie wiem, czy Ci beda odpowiadaly... A co do przegladu to nie wiem, bo juz M. mi zaczal gadac, ze jakby cos trzeba bylo zrobic to sama zobacz ile kosztuje, a potem ewent. powiedz, ze musisz skonsultowac ze mna. No to jak mam tam isc, robic z siebie blondynke i i tak konsultowac z mezem, to juz wole wyslac tesciow. Zreszta zobaczymy, jak sie jutro bede czula... Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:12 a właśnie apropo leniwych...mój P. o niczym oststnio nie mówi tylko o tym , że takiego ma smaka i juz sie nie moze doczekac takich klusek.. ja nigdy nie robiłam, tylko teściowa, ale jej nie chce pytac żeby se nie myślała...macie jakiś dobry i sprawdzony przepis? mój ślubny zawsze je te kluskie ze śmietaną... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:17 Prosze przywolac do porzadku kolezanke Potwors, bo ja nie daje juz rady Tez nie czailam bazy jak przylozyc te wloska numeracje do polskiej i w koncu znalzlam w necie co nastepuje: XXS to wloskie 38 odpowiada polskiemu 32 XS to wloskie 40 odpowiada polskiemu 34 S to wloskie 42 odpowiada polskiemu 36 M to wloskie 44 odpowiada polskiemu 38 L to wloskie 46 odpowiada polskiemu 40 XL to wloskie 48 odpowiada polskiemu 42 Najczesniej we wloskich gazetach dla babek jest info, ze producent wykonuje ciuchy w rozmiarach od 38 do 48. Moja znajoma, ktora miala klopoty strasznie schudla i narzeka, ze musi nosic 40-38, a naprawde zdrowo nie wyglada, raczej jak anorektyczka... Tak wiec macie obraz jaki to "wielki" ten wloski rozmiar 44. Sama mam koszule nocna w tym rozmiarze i bynajmniej nie jest to namiot. Potwors a leniwe w IT robilas? Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:10 Witam wieczorową porą, Yskierko gratuluje bety no i trzymam kciuki za wizytę! Ant zapraszamy!!!)) Wpadajcie do nas jak tylko znajdziecie czas)) Buziak dla Amelki od Mikiego Maruda, Ant miłego skakania Althea wózek nie zając nie ucieknie ale torbę to juz może sobie spakuj, bo po co macie biegać po nocy i pakować)) Jeżeli w sobotę uda nam się dotrzeć, to postaram się zrobić ciasteczka dla mam alergików. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:13 Na narty jadę 27.01 a kiedy testuję? nie testuję tym razem, po ostatniej schizie z betą nie nakręcam się tak więc nie czekajcie Megi - ja cały czas myslę o tej zapiekance, chyba ją niedługo zrobię takiego smaka mi narobiłas... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:22 Jaania, z ciebie to dopiero uparciuszek Yskierko, ale mi apetycik podjarałas tymi chlebkami...mnie sie marzy taki swiezutki posmarowany smluszkiem z cebulka i kiszony ogóreczek do tego... Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:29 Chrumpsie, ja juz mowilam, jaki jest moj za przeproszeniem stosunek do rozmiaru 44 bez wzgledu na jego odpowiednik. Poza tym przed wyprawa po spodnie mierzylam sie w biodrach i wesolo nie jest. A leniwe robilam w It, ale tylko z polskich serkow. kombinowac z wloskich nie probowalam. Balbinko dobrze, ze helikopterkow mniej i ze zwolnienie jest grane Bedzie Cie wiecej z nami ) buziak! Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:33 tak, kostka 250. jutro bede robic z dwoch, to sprawdze, czy sie zgadzaja te proporcje Ja tez popieram postawe Jaani, chociaz my, pocianice, na tym cierpimy, bosmy niecierpliwe. Ja raz robilam test i zobaczylam 1 kreske, a 2 godz pozniej przyszla @. Nie chce takiej akcji powtarzac, bo fatalnie to znioslam Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:17 Wózek gotowy)))) Tobra nie. Dzisiaj patrzylam na strone naszego szpitala i dwie dziewczyny z ktorymi chodzilam na szkole rodzenia juz urodzily. Jedna 3 dni po ostatnich zajecach Ciekawe czy w ogole mieli cos przygotowane, bo oni zupelnie nie mieli pojecia co trzba kupic i jak zaczynalismy szkole to nie mieli nic zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:26 Yskyerko oczywiscie kciuki dalej zacisniete!!!!! Balbinko rany slow ogorki kiszone przy mnie nie wypowiadaj... Wlasnie mam na cos smaka i nic wloskiego mi nie wchodzi... I tak co chwila podjadam i ciagle nie jest to "to", ale chleb staropolski ze smalczykiem i ogorkiem kiszonym to bym zjadla... Oj... Slinka cieknie... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:29 Jaania a ja Cie popieram. Po co wczesniej wydawac kase na jakies bety czy testy. Lepiej poczekac, jak @ bedzie spozniala sie ok. tygodnia to wtedy udac sie do gina/zrobic test... Rozczarowanie boli jak cholera. Altehea dzielna jestes - wypucowalas wozek Mi to sie w glowie nie miesci... Naprawde nic nie mieli? Przeciez kobitka z dzieciem przy piersi, w pologu nie bedzie po sklepach biegala... Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:29 Jaania to nie testuj, ale jak do 27-go nie przyjdzie to chyba nasikasz na patyka co? )) Potwors to z tym 44 faktycznie walnelas, cos mi sie nie zgadzalo bo w 30 jeansach to ja przed ciaza chodzilam a nie mysle, zeby 44 to byl moj rozmiar. ))) Dzieki za przepis przynajmniej poroprcje bede miala, ja nie lubie takich twardych leniwych. Kostaka twarogu to 250 wazy, tak? Althea bez wozka na poczatky przezyjesz ale bez torby do szpitala to chyab nie ) Ale jezeli dobrze zrozumialam to Ty masz spakowana tylko chcesz przepakowac, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:33 No wlasnie tak myslalam, ze jak Potwors napisze 44 to wszystkie pomyslicie, ze jakas chorobliwa nadwage masz Potworsik nie jest zle i wcale monstrum nie jestes )))))) Wiem jak ciezko przestawic sie z polskiego 34 czy 36 na 38 czy 40, bo sama teraz tylko w portki M swoje sedere mieszcze, ale co zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:37 A Wy tu juz nie smalcujcie, co?? Och tez bym zjadla i to chce mi sie jak nie wiem. Pierw Erga potem Babinka slinotok robi. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio.a Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:43 Potwors na żywo cię nie widziałam, ale na zdjęciach wyglądałaś na 36-38, czyżbyś w photo shopie majstrowała?? Boshe jak się cieszę że z Yskierką dobrze, beta piękna cudowna, Yskierko mam przeczucie że to teraz to już na pewno się uda. Ja tam na sernik kupuje gotowy zmielony ser, a wy tu jakieś rikitiki stosujecie, no dobra powiem wam że w kwesti gotwania to chylę czoła, aż głowa od podłogi odskakuje Balbinko studentkę w końcu przepuściłam, ale... nadal nie jestem przekonana do jej wiedzy. Jeszcze jeden semestr do egzaminu, albo się weźmie w garść albo polegnie. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:40 Chrumpsowa, nic nie mieli jak zaczynalismy zajecia, moze cos kupili w ciagu tego miesiaca, ale szczerze mowiac nie wyobrazm sobie jak w takim czasie mozna kupić wszystko, szczegolnie takie duże sprzety typu łóżeczko, wózek, fotelik... toz to cala nauka jest. Olcia, tak torba z grubsza spakowana, ale juz miejsca nie ma, a jeszcze sporo do spakowania, wiec czesc wywalam, do ewentualnego zabrania pozniej. teraz chce spakowac tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:43 A widzialyscie co ma Tycja na GG w opisie napisane? )) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:44 no właśnie - ja wiem jak mi się ryczec chciało jak mi ostatnio babka w laboratorium powiedziała ze wynik "niestety negatywny..." nie chcę tego powtarzac i tyle ale jutro będą zakwasy...już to czuje... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:42 Hej! jestem po szkole, ciężko dziś było... Balbinko, wiem że kobiecie w ciązy takich rzeczy się nie robi, ale.... wczoraj P. zrobił smalczyk z cebulką i jabłuszkiem i jest pyyyycha!!!!!!!!!!!!!!! i ogóreczki własnej roboty kiszone też mamy! Erguś, tulę najmocniej jak potrafię!!!!!!!!!!!!!!! to okropnie boli((( Matalko nie ma to jak nasza służba zdrowia. Jaaniu, gratuluję skakania i dobrze Ci to zrobi przed nartkami ja rok temu przez miesiąc steppowałam i potem byłam total luzak aż instruktor się dziwił, a wieczorem jeszcze tańce były Antuś, miłego ćwiczonka)))) koniecznie jutro napisz jak się czujesz no i nic już nie napiszę o powitaniu Marudzi A co do mojej J. to wiesz co A Kocurek będzie w sobotę??? Tycja, ma full roboty ale ma się już niedługo pokazać! Althea, super że wózek już gotowy teraz tylko torba i start I bardzo mi się spodobał pomysł na prezent ramkowy! Bebelku, super że banda Ci zdrowieje!!!! a co do wybory chrzestnych, to teraz chyba taki ogólnie problem bo albo ludzie innej wiary, albo ogólnie olewają, a to nie chodzi o to, żeby odwalić moja koleżanka ma ten sam problem, i mówi że jej głupio bo P. jest ojcem chrzestnym córki Lirio, strasznie mi przykro że posiałaś zeszyt ale może jednak coś tam w główce jest! Yskyerko, beta pięknie przyrasta!!!!! leż i wypoczywaj Coś jeszcze miałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:48 Chrumpsiku, jutro trzymam kciuki, żeby się wszystko pięknie poukładało) Jaaniu widziałam i jedzie 17 wraca 21 i ma nawet z Ergusią mieć jakieś spotkanie... Potwors Ty mnie nie wkurzaj!!!!! nie patrz na metki, albo je wycinaj!!!! I na pewno świetnie dasz sobie radę w serwisie! Olcia, ja też jestem zdania, że trzeba zwierzaki z dziećmi integrować Althea, to bierz drugą torbę Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:51 dobranoc dziewczynki! ide spac, mam nadzieje, ze jutro goraczki nie bedzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lirio.a Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:49 Janiu szanuję decyzję, ale nam pozostanie jedynie obgryzanie panokci do gołych kości ze zniecierpliwienia. No właśnie Monia w tym zeszycie miałam piękne kolorowe notatki, wystarczyło tylko przez te dwa wieczory wbić do głowy ((( Odpowiedz Link Zgłoś
lirio.a Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:53 Feromonko przeczytaj ulotke duphastonu , bo mnie się coś wydaje że on nie podnosi temp ciała. Nawet już sprawdziałam "nie ma działania termogennego" Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:54 Lirio to pech współczuję(( Potwors oby gorączki jutro nie było! Kurczę narobiłyście mi smaka tymi leniwymi Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:57 Lirio wiem, że duphaston nie podnosi temp ciała, mialam na myśli, że może on spowodował że pęcherzyki pękły (ale nie wiem czy on ma takie właściwości i działanie?) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:17 Erga, a ci zyczę, by małke tam w tej chwili sobie gniazdko wilło Trobielom stanowczo mówimy nie! Feromonko, wcinaj duzo nabiału! Lirio.toz to smutne..a przeciez ona bedzie miała bardzo odpowiedzialna pracę. Jaaniu, ale gdy ci brzuch zacznie rosnać to do lekarza pójdziesz tak? Tysia w Londynie..ja nie mogę! toz to one musza sie dopiero na tym wygnaniu spotkaćciekawe czy do Warszawki wpadnie Monia, wybaczam ci...w tej chwili wciągnęlam troszke przepysznego galatu (galarety wieprzowej)roboty mojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:25 Balbinko - no nie wiem, bo to przecież może byc wzdęcie ;P spadam do wyra kolorowych snów ciekawe czy ant będzie jutro zdychać razem zemną po tych ćwiczeniach czy jednak ma super kondychę? buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 21:58 oj boli taka strata - ale już mi lepiej.. słusznie zauważyłyście opis Tysi - też byłam zaskoczona - rozmawiałam z nią na gg i może nawet uda nam się spotkać w londynie ) tyle że ona będzie tu tylko tydzień Antuś-dobrze że wyjaśniłaś sprawę w przedszkolu. Yskyerko-śliczna beta!!! kciuki nadal trzymam!!! Feromonko-oby owu była owocna!! A mnie boli dół brzucha - kurcze zawsze to jajniki po clo bolały a teraz dokładnie na śrdku - ki pieron??? boję się czy to znowu nie jakaś torbiel albo co gorsze inne świństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:00 Erguś, nie kombinuj! na pewno wszystko jest dobrze! Lalisiu, a nie myślałaś, żeby zrobić coś w knajpce? to na pewno będzie dla Ciebie wygodniejsze. A jak się policzy koszty o wcale nie jest drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:01 dzięki Monia - wierzę ci na słowo )) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:03 Erga ja się moze tez do Was wybiorę,w końcu chyba na wiosne odwiedze ta moją siostre Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:04 Jaania!!!! no jasne!!!! siostrę i mnie przy okazji )) zapraszam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:03 a co do duphastonu to z tego co pamiętam mi zawsze podskakiwała tempka po jego braniu - w końcu to on stymuluje drugą fazę i wytwarzanie odpowiednich hormonków które własnie mają wpływ na temperaturę.. tak mi się wydaje. Ja dlatego nie mierzę tempki - mierzyłam zanim zaczęłam łykać duphaston. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:05 wkleję Wam cos - jak ktoś zna Wrocław to wie, ze to jest największy most w naszym mieście popatrzcie jacy ludzie sa beznadziejnie głupi.... www.youtube.com/watch?v=TRBtmtgappA&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:09 o kurcze!! co za głupi gość! Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:12 ten gośc to chyab sobie jakiś skrót zrobił prez ten most Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:14 Jaania Ty dzisiejszej mlodziezy nie rozumiesz, oni maja teraz takie problemy zyciowe ))) Musza to jakos uzewnetrznic. P.S. Szkoda, ze nie spadl i nog nie polamal. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:01 Nastepna ze smalcem no! Monia jak ja moje myszy napuszcze na Ciebie to Ty nie bedziesz miala co sprzatac ))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:05 no to i ja idę sobie zrobić kanapkę ze smalcem - aleście mi smaka narobiły!!! a doi tego piwko ) mniam!! Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:16 Jeszcze napisz, ze Karmi to przez kabel udusze ))) Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Olcia 08.01.07, 22:16 właśnie patrzę na Twój suwaczek i widzeże już 31 tydz zaczęłyście...ale ten czas leci Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Olcia 08.01.07, 23:19 Feromonka Ty mnie nie strasz bo ja 31-szy to dzisiaj skonczylam. )) Od jutra zacznie leciez 32-gi. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio.a Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:15 erguś te hormony to jest takie dziadostwo że wystarczy coś tam zmienić w budowie chemicznej, czy izomerze i działa na coś tam a na coś nie. Np. " laboratoryjne zestawy nie wykrywają sztucznego progesteronu we kwri zawartego w duphastonie, mimo iż działa on identycznie" globulki dopochwowe podzonszą poziom progesteronu we krwi ale w mniejszym stopniu niż wynikałoby to z dawki. Ja tam wolę mieć nadzieję że temp rośnie po owu, a duphaston tylko podtrzymuje działanie ciałka żółtego. Tzn ja temp nie mierze, bo nie mam tych 6 godzin ciągłego snu. Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:18 Lirio ja temp mierzylam bardzo długo, ale niedawno dałam sobie spoków i tylko czasem zmierzę, zeby sprawdzić w której fazie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:18 nie przeczytalam nowgo watku, zaraz to zrobie. ale musze napisac 2 zeczy: 1. Ant wyglada BOSKO!!!! kwitnie w tej pracy!!!! no ja sie nie dziwie tyle luf P 2. byla dzis ze mana na aerobiku, odgrazala sie ze w polowie spuchnie ale wytrwala do konca i niezle jej szlo!!!!!!!!!!! ) Ergunai sciskam mocno * Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:26 Potwors śpij dobrze i niech temperatura sobie pójdzie pecz! Chrumpsie trzymam kciuki za rozmowę! Ergo przytulam! Jaaniu ja do tej zapiekanki dodaję jeszcze kapustę ale masz rację sama sobie smaka narobiłam, jutro idę po produkty i będzie zapiekanka w środę Balbinko galercik też bym zjadła i smalec też)) i ogórki)) Olcia to ja nie napiszę co piję, bo nie chcę mieć w domu plagi myszy Chyba idę spać dobranoc m. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio.a Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:28 mówię już dobranoc, jeszcze trochę ponotuje (( i idę spać Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:36 Lirio biedactwo wspolczuje. No i taka kicha z tymi notatkami z hiszpanskiego... Ech... Milej nauki PS za chiny ludowe nie moge znalezc Twojego posta, w ktorym wyjasnialas jak przychodzi @ w cyklu bezowulacyjnym... Przepadl A ja w pore nie zapisalam... Moze ktos ma w ulubionych tego posta? Ja tez ide spac Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:37 Yskyerko beta SLICZNA!!!!!!!!!!! kciuki dalej zaciskam ** lykaj prochy, wkladaj je tam gdzie trzeba i lez ) Tycja w Angli??? Poworsik zdrowka i kolorowych snow zycze!!! * ALthea torba jeszcze nie spoakowana?? to na co ty kobieto czekasz??? Megi jak moj ziec??? Boje sie o Ant, czy ona przypadkiem na zawal nie padla wracajac ze skakania P Balbinko dobrze ze helikopterek polecial, sciskam.... i samlec i gorek i piwko ja tez, pliz ..... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:40 Spadam spać, zasypiam na stojąco. Marudzia! u nas smalcu full)) papa Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 23:04 no dobra - zrobiłam więcej kromek ze smalcem - =częstujcie się!!!! Lirio-może i masz rację - ja tam tylko wiem tyle że po duphastonie tempka mi skakała - może nie non stop była wysoka ale wyższa niż przed braniem. ale mimo to mam nadzieję że u Feromonki właśnie owu była!! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:38 Odkryłam dziwną prawidłowośc: jak mój M wyjeżdża (dziś jest znów w Gdańsku) to dzieciaki zasypiaja najpóźniej o 21.00. Jak jest w domu Tadek buszuje do 2.00-3.00... hmmm... A tak w ogóle to jesli spotkanie jest w sobotę to może jakas Laska "niewarszawska" wsiadła by w pociąg i przyjechała???? No!!!!! Jaania ty ostatnio jakis hard-core uprawiasz to moze bys wpadła??? Yskyerko- kciuki zaciśnięte) i beta sobie nieźle rośnie) Balbinko- no, brat ślubu póki co nie planuje, bo młodziak jeszcze (22lata), a że panna jego ma własne mieszkanie to się do niej chłopak de facto wprowadził. No, i bruździ nam tym... Megi- ciasteczka dla mam alergików bardzo mile widziane) Chrumps- powodzenia jutro) i nie bój nic)) nic więcej nie pamiętam... aaa! jeszcze o rozmiarach było) ja noszę 38 albo 40. nigdy nie wlazłam w nic mniejszego)) i jakoś nie mam z tym problemu i jak tak piszecie to ja się zastanwiam czy ze mną jest wszytsko w porządku)) idę troche pospac... k. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 23:02 Bebelku,podoba mi sie takie podejscie. a ja kiedys strasznie się nacierpiałam, bo u nas 32 i 34 nie bylo..a na 36 istne polowania...a i tak wizialo jak na kiju...no i doczekałam sie , te rozmiarki sa w sklepach...a moje d...i uda juz sie w nich nie miesciły....chociaz nie powiem, miesiąc temu 36 zjeżdzalo z pupy...Ale jak to dzis w "M jak milosc" powiedziała Simona:"Figura rzecz nabyta.Raz się ją ma, raz się jej nie ma"..potem , gdy juz maleństwo urodzę będę się martwić, jak nadmiar tłuszczu spalić Prosze mi tu nie pisac o jakiś piwie..ono jest obrzydliwe..a sam zapach...matko jedyna Może jutro przesmażę smaluszek...tylko jak ja zniose ten zapach tłuszczu??? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 23:08 boże...jakie wizialo...wisiało mialo byc oczywiście. Kurka wodna, z tymi porannymi mdłościami, totez mocno przereklamowana sciema...chyba dziec nie lubi galacikuSzkoda,ze ma taki feler po ojcu olcia, Ty wiesz za co cię kocham? Za te teksty między innymi))A facio chyba miał trase obcykaną I skróty bardzo duże Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 23:14 Bebel, dzieciaczki macie mądre.One po prostu chcą jak najwięcej czasu spędzic z tatusiemWysciskaj swoje skarby ode mnie! Ant...no, no, no...mezul jednak niech łapki do masowania na jutro szykuje..masz zakwasy załatwione na bank. Gdzies mi wcięło"Kwiat kalafiora" Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 23:18 hehe - Bebell chyba dzieciaczki wyczuwają przy kim mogą poszaleć ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 08:26 Bebell - no niestety ten weekend odpada bo mam zajęcia na podyplomówce. Ale na wiosnę czemu nie? Ja już tak nawet myślałam, że jak będę kiedyś u teściówki w Piotrkowie to wsiąde w pociąg do Wawy i Was odwiedzę to przecież w miarę blisko..... a tak to będę w Wawie w sierpniu na ślubie ale nie wiem jak to z wolnym czasem będzie wtedy.... ChNP obejrzeliśmy wczoraj cały, tak się wkręciliśmy Socjopatów z braku TV nie oglądam Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 08:29 a Bebell - a dlczego to jest taki starszny problem że brat bez ślubu mieszka?? Ja tam nie przejmowałabym sie tym za bardzo.... w końcu chodzi o to jakim jest człowiekiem i czy jest na tyle odpowiedzialny żeby sie zajać Waszym dzieckiem. Ja tak na to patrzę i takie jest dla mnie kryterium wyboru rodziców chrzestnych Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 08:45 jeszcze Wam coś napiszę bo padłam właśnie kolega przed chwilą powiedział, że wczoraj jego dwuletnia córka śpiewała "Chała na wyskości" akurat jak był jakiś program o Wielgusie w TV no i dokładnie "Chała" ..... przepraszam, jeśli uraziłam czyjeś uczucia religijne... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 08:48 ej no, pobudka!!!!!!!!!!!!!!!!!! gdzie się wszystkie podziały???? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:53 A mnie dzisiaj gin rozbawił. Kiedy mezus się z nim umawiał, spytał czy ma mnie na wszelki wypadek na badanko przywieźć.Na to gin:"Spokojnie, zamiast zony na fotelik pana nie wezmę i badać nie będę" Lirio, z tym spaniem to i u mnie kiepsko..jedyny plus zwolnionka, jesli nocke zarwię, w dzień odeśpię... Babki, czuje sie okropnie, że jutro do pracki nie pójdę...jakies zboczenie czy co?Nerwowa jakas jestem, poniewaz wiem,że nie wszystko pozamykałam Jaaniu, jaki wzdęty, jaki wzdęty... może jest troche racji z tym przedwczesnym testowankiem, ale w niektórych przypadkach lepiej od razu zaczac działać, potem moze juz byc za pózno.Czasem trzeba naturze pomagać. Fantazyjna , a tobie co sie stalo? Cosik krótkie te posty hihi...albo sexu za malo albo za dużo..i sił brak Megi, to jutro ta wizytka u ginka? Trzymam kciuki!Może siostrza Mikigo juz tam sie kręci)) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 22:59 a Ant jak nie bylo tak niema, coraz bardziej sie martwie PP Fantazyjna to ja jade do ciebie, dobra?? na ten smalec, pliz... i chcialam powiedziec ze Potwors to pierniczy jak potluczona, wiecie jaka z niej laska????!!! a te rozmiary to ma do kitu PP no!! ide do wyrka z ksiazka kolorowych ... a zacielam sie przy goleniu i krwawie jak zazynany swiniak Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 23:14 no tak - dopiero założyłam wątek a tu już prawie setka postów - w takim tempie to Althea jeszcze 10 wątków zaliczy w "dwupaku" no dobra-uciekam do łóżeczka - może jeszcze na wszelki wypadek poprawimy tego dzidziusia - a niech będzie dopracowany )) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 23:43 Yskierko tak sie ciesze)))buziak Pisze to specjalnie dla Marudki!!! bo normalnie nie jestem wstanie palcem w nosie ruszyc....o matko jak juz myslałam ze koniec tych meczarni to oni mi kazali jakies odwazniki zakładac na nogi .... jak przyszłam do domku to padałm i nie ruszyłam sie, dopiero co sie umyłam..... ja nie wiem a przez te ch.....e ( czyt Marudke) kupiłam karnet a jak kupiłam to co pieniadze w błoto wyrzuce? a one mi tu jeszcze o smalcach, boszzzz i rozmiar 40 i 42 wcale mi obce nie sa i co tego? a to ze teraz musze chodzic na takie meczarnie no dobra musze jakos na czetrech łapach wczołgac sie do wyra.... Dobrej nocki kochane Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 23:44 i ja nie wiem jak to jest jak na nartach jezdze to moge smigac cały dzien i nic mnie nie boli a tu godzina i ledwo łaze.... Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 08.01.07, 23:56 Ant pewie inne miesnie pracowaly Trzymaj sie sciany jutro jak bedziesz wstawala Maruda a gdzies sie zaciela? Balbinko Ty to jestes z tym stresowanie osobnik straconny dla spoleczenstwa, wiesz? )) Odpowiedz Link Zgłoś
agan10 Balbiniu nasza kochana!!!! 09.01.07, 00:17 Balbinko z okazji Twoich urodzin życzę Tobie przede wszystkim spokojnej ciaży, szybkiego i lekkiego porodu i zdrowego dzieciaczka!!!! Życzę rownież duuuużo zdrówka i spokoju, niech M koło ciebie skacze, a Ty kochana leż do góry brzuszkiem i się niczym nie przejmój!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agan10 Re: Balbiniu nasza kochana!!!! 09.01.07, 00:27 Lalisiu Tobie również z okazji urodzin życzę duuużo zdrowka i spokoju i radości z każdego nowego dnia. Pociechy z dzieci i pożytku z męża. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Baby witajcie! 09.01.07, 00:25 Juz nie przyznam sie wcale ile mnie nie było na forum..... długo. I bardzo długo dajeło mi podczytywanie tego co tam u was i od razu pisze, ze trzymam wszystko co możliwe za Yskierke!!!! I cieszę sie, ze Balbineczka siedzie w domku i czyta przyjemne ksiązeczki- ja mam Kwiat Kalafiora, tylko gdzie????? pewnie jak zwykle komus pozyczyłam i ktos mi nie oddał. U mnie mega zmiany i mega postanowienia NOworoczne: 1. Wzięłam sie za siebie i swoje zdrowie i juz zrobiłam sobie badania kwri i byłam na cytologii 2. Napisałam Program do Nauki jezyka hiszpańskiego , dla klasy rozszerzonej ( nie ma takiego jeszcze w Polsce i jest problem). Musiała stworzyc innowacje właśna i troche mi to zajęło. A w przyszłym roku mam obiecane wychowawstwo w takiej klasie i pomimo tej papierkowej roboty, nie wiecie jak sie ciesze- po raz pierwszy bede mieć cały etat w szkole!!!!!! i będę mieć umowe na czas nieokreślony i.... moge spokojnie zachodzić w ciążę i bede miec prawa jak cywilizowany nauczyciel))) 3. w ten weekend Marcel mi sie pochorował, na poczatku karat i kaszel. Potem doszło charczenie w oskrzelach. Byłam z nim juz 2 x u lekarza. Kilka dnie nieprzespanych ( mniej więcej wtedy co Bebelek i Lalisia), płacz - Ja nie wiedziałam, ze moj syn TAAAAAAK potrafi sie drzeć.( nosek zatkany, więc JAK memlic " monia" i spać? no nie da sie, więc ryk. Teraz bierze zastrzyki. I tak mi go szkoda, ale dzielny jest i słabo płacze, a katar znikł. No wiec, narobiłam troche,syn ma sie lepiej, wiec MOGĘ DO WAS WRÓCIĆ. Wraca marnotrawna córka P.S. Antus, nie dostałam żadnego maila!!!!! dobrze ze forum przeczytałam, to wiem, ze planujecie cosik w sobote- pomysle, pogadam z męzęm. Chociaż...... Będe w Wawie w środe 17.01.lot mam o 20.40..... No własnie. w zwiazku z tym, ze postanowiłam sie wyrwac z ostatnio nieco dołujacej rzeczywistości, jadę do Londynu na 4 dni.Będe tęsknić na pewno za synkiem, ale...zostawiam go pod dobrymi skrzydłami taty i babci . a butelką nakarmic kazdy moze i zupke tez poda zeby mi tylko wyzdrowiał. No ale jeszcze mam 1, 5 tygodnia czasu. To tyle u mnie, widze, ze u was ok. Niedługo pewnie dowiemy sie o kolejnej dobrej becie lub kreseczkach, bo sie miejsca zwolniły))))))))))) papapapapa! Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Balbinko! 09.01.07, 00:28 Zyj nam w zdrowiu i spokoju!!!!!!! Uśmiechaj sie jak najcześciej i miej wspaniałe i radosne dzieciatko płci o jakiej marzysz i oczkach o jakich marzysz i zachowaniu jaki sobie wymarzyłas. No i pociechy i pomocy z męza. Potem przyda sie jeszcze bardziej. i wieeeeelu pozytywnych i wybitnych jednostek- w sensie :uczniów|". hihihihi! całusy, pozdrowienia i najlepsze zyczenia!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Lalisiu!! 09.01.07, 00:31 Agan mi tu podpowiada , ze i twoje tu świeto nastało dzieki dobry człowieku Agan)))))))))) Oby dzieciaki jak najmniej dokuczały, mąz stał sie wyrozumiały i wiecej spedzał czasu w domku , z dziećmi i Tobą. NO i..... dogadajcie się z teściową! Bądz zadowolona i wypoczęta!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agan10 Re: Balbinko! 09.01.07, 00:31 Tysiu, jak się pojawiłaś, to mi się uświadomiło, że zamiast Jutce, to ja Tobie gratulowałam "ślicznych 6 cm plus nóżki" może to jakiś znak był? Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Aganku 09.01.07, 00:34 Własnie wiem i nie bardzo mogłam sie domyslic o co ci mogło chodzic hi! teraz juz wiemMyslałam, ze moze ogladałaś fotki Marcelka i zamiast kg. napisałaś omyłkowo cm, ale potem reszta opisu mi nie pasowała, bo skoro twój niuńm a 6,5 kg, to...... moj juz 7,5 wazy.a kto wie???? wczoraj wkurzał mnie zapach kawy męza i gdy mu to powiedziałam, to spojrzał na mnie znaczaco, tyle ze chyba NIE MA SZANS. Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 dobranocka 09.01.07, 00:36 wiedziałam, ze jak tu nadejde to juz z nikim sobie nie pogadam, a ja tyle was czytałam...... nastepnym razem bede zaczynac od egoistycznego hay! a potem czytać, bo inaczej to nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Agen Balbinka 09.01.07, 07:41 Agen wszystkiego njlepszego duzo zdrowia cierpliwosci pociechy z dzieci zebys miala jak najmniej trosk, zadowolenia z meza a przedewszystkim 100 LAT Balbinko tobie przedewszystkim spokojnej ciazy oby przebiegla ksiazkowo a w wakacje przytylenia najpiekniejszego codu jakim jest dziecko. 100 Lat przed chwila dostalam smsam od gwiazdeczki pisze tak ze elizka troszke sie juz przyzwyczaila do poduchy juz tak strasznie nie placze ale widac ze cierpi nie usmiecha sie nie opowiada nic i poplakuje jak tylko csiagna jejpoduche odrazu jest szczesliwa przewraca sie na brzusek i raczkuje. oni maja dosc bo bardzo zle sypia mirka marzy o wypoczynku i snie Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Balbinko, Agan, Lalisiu!! 09.01.07, 08:14 Dziewczyny - z okazji urodzin wszystkiego najlepszego!!! Samych pogodnych i szczęśliwych chwil, dużo miłości w życiu, żadnych trosk, a mężowie i dzieci niech się dobrze chowają. Tobie Balbinko dodatkowo życzę spokojnej reszty ciąży - żeby wszystko szło dobrze do końca 9 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Agan, Balbinko i Lalisiu! 09.01.07, 00:36 Wszystkiego naj Wam zycze. Duzo zdrowia, roadosci w zyciu i spelnienia wszstkich marzen. Mamom z dziciaczkami po tej stronie brzucha malo brojnych pociech zycze a Tobie Balbinko zebys spokojnie do gory brzuchem lezala w ciazy a male mocno fikalo. Buziaki dla Was ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: Agan, Balbinko i Lalisiu! 09.01.07, 08:54 Witam Na początek najlepsze życzenia dla Agan, Balbinki i Lalisi.!!! Agan i Lalisiu niech się Wam dzieciaczki dobrze chowają i i przynoszą wiele radości. Balbinko Tobie zyczę spokojnej ciąży, szybkiego porodu i mnóstwo radości z maleństwa. Jeszcze raz buziaczki dla Was )) Yskyerko gratuluję ślicznej bety!!!! Erguś przykro mi bardzo z powodu twojej psinki. Mi się plakac chce jak tylko pomysle ze mojej cos by sie moglo stac. Antus z Marudką skakały na aerobiku. Fajnie wam. Wezcie mnie ze soba. Ant dobrze ze wyjasnilas sprawe w przedszkolu. Mam ndzieje ze juz wszystko bedzie OK. Althea super ze wozek umyty i poskladany. Teraz spakuj torbę, zebyś w pośpiechu sie nie pakowała. A jak dziś samopoczucie? Balbinko bardzo dobrze ze idziesz na zwolnionko. Tysia wybiera się do Londynu. Bebellku dobrze ze Tosia ma się lepiej i katarek Tadzika szybko minie. Ciekawe zjawisko z tym zasypianiem, pewnie dzieciaczki chca z tata wiecej pobyć. Olcia alez ten czas leci, dopiero co mowilas ze sie 30 tydzien zaczyna a tu juz 32. Chrumpsiku powodzenia na rozmowie! Nie pamietam wiecej ... Nam weekend minal spokojnie. w sobote bylismy na zakupach, ale najpierw musielismy odstac 2 godz. w biurze tp zeby podpisac nowa umowe na internet. A niedzile spedzilismy spokojnie w domku. Paskudna pogoda byla wiec zaliczylismy tylko spacer po miescie. Milego dnia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Agan, Balbinko i Lalisiu! 09.01.07, 08:56 Dziewczynki, zycze wam zebyscie byly zawsze takie jak jestescie teraz!!! Balbince zycze spokojnej ciazy i mniej nerwow . Lalisis pociechy z corek i meza. a Agan zeby Malgosi szybko przeszla alergia. sciskam i ** Ant - UFFFF, zyjesz P Olcia, w kostke sie zacielam Tycja witaj coro marnotrawna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Agan, Balbinko i Lalisiu! 09.01.07, 08:57 wlasnie Nika mi przypomniala: Althea do raportu!!!! Chrumpsik powodzenia, kciuki zaciskam!!! Yskyerka mam nadzieje ze dzis tez sie zamelduje Nikus zapraszamy do nas na skakanie!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Agan, Balbinko i Lalisiu! 09.01.07, 09:14 Hej, Balbinko, Agan, Lalisiu - wszystkiego naj Wam zycze. Pociechy z dzieciaczow, z małżów, spełnienia marzeń, mało stresów, pogody ducha i błogosławieństwa Tego z góry.**** Antuś, ja tez sie zawsze po aerobiku zastanawiam jak to jest ze na nartach sie czlowiek nie meczy, a na aeriobiku bardzo. Moze dlatego ze narty to przyjemnosc, a aerobik smutna koniecznosc na wielka d... (przynajmniej u mnie:- ). I dobrze ze w pracy Ci sie podoba, w tym zawodzie ciezko o jakies ludzkie warunki pracy. Yskyerko, strasznie sie ciesze.**** Melduj sie. A ja sie z Zoska umowilam do kardiologa. Prywatnie bo te dupki ciagle nie maja kontraktow i wrzeszcza na mnie jak do nich dzwonie. Nie komentuje, tyle place na tych darmozjadow i nic z tego nie mam. cdn Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Agan, Balbinko i Lalisiu! 09.01.07, 09:16 Bebell, Ty sie ciesz ze Cie oszczedzaja jak jestes sama. A W. mow ze tak jest zawsze i ze jak jest w domu to musi sam nosic pana T. zeby Cie odciazyc. A mnie Zoska wczoraj tak dala do wiwatu rykiem (pierwszy raz) ze teraz sie jej boje... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 melduję się 09.01.07, 09:27 wczoraj miałam duzy problem z logowaniem i napisaniem czegokolwiek,ale moze to i lepiej, bo humor pod psem... witami idę czytać Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Agan, Balbinko, Lalisiu:) 09.01.07, 09:41 wszystkiego najlepszego, pociechy z dzieci, i duzo-duzo zdrowia dla Was i Maleństw spadam do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 łomatko, zapomniałam najwazniejszego 09.01.07, 09:42 Yskyerko-beta cudownaa teraz lez, wypoczywaj i hoduj... Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: łomatko, zapomniałam najwazniejszego 09.01.07, 10:10 Dziewczynki wszytkim Wam i kazdej z osobna zycze samych radości w zyciu i zdrówka na każdy dzień No a dzisiaj sie musze pochwalic ze nic mnie nie boli nic a nic jednak nie jest ze mna tak źle i czuje sie jak nowo narodzona mam przypływ sił witalnych na każdej płaszczyźnie))) Tycja nosz mnie zmartwiłas bo to oznacza ze wogóle z przesyłaneim maili do Ciebie mam jakiś problem co gorsza nie mam zadnego sygnału z gazety ze jest coś nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: łomatko, zapomniałam najwazniejszego 09.01.07, 10:15 Ant, nie chce cie martwic, ale mnie po aerobiku boli 2 dni pozniej, a moja 'matke' 3. wiec jeszcze wszystko przed toba Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: łomatko, zapomniałam najwazniejszego 09.01.07, 10:40 Witajcie Balbinko, Lalisiu i Agan życzę wam dużo uśmiechu, radości, optymizmu i nadziei Niech wasi mężowie otaczają Was opieką i noszą na rękach, a Wasze pociechy napełniają Wasze serca dumą i szczęściem Marudko zięciunio ok, gryzie jest tylko jeden problem bo muszę mu zrobić zdjęcie do paszportu a nie wiem gdzie się zdjęcia robi takim maluszkom no i jak to technicznie wygląda Cos Kocurek się dawno nie meldował. Fantaisie zapomniałam Ci podziękować za przepis na pasztet) Nawet opcja bezjajeczna była super i wszytkim smakowała)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0606 Re: Agan, Balbinko, Lalisiu:) 09.01.07, 10:29 Czesc, Balbinko wszystkiego najlepszego. Niech od dzisiaj Twoje dni beda pelna radosci, szczescia, milosci a za kilka miesiecy wypelnione dzieciecym gaworzeniem. I duzo zdrowia Ci zycze. Dobrze ze bedziesz na zwolnieniu. Caluski. Agan i Lalisiu Wam rowniez zycze duzo zdrowia, radosci i milosci bliskich, dalyscie zycie cudownym istotkom zycze Wam abyscie z tego nieustajacego zdrodla jakim jest milosci dziecka czerpaly duzo sily i radosci w codziennym zyciu, szczegolnie w chwilach przykrosci. Wszystkiego najlepszego! Jutko dziekuje Ci za zdjecie maluszka. Wzruszylam sie*** Yskyerko ciesze sie i trzymam kciuki*** Egrusiu przytulam. Ant polecam naproxen Bebellku ciesze sie ze chociaz Tosi juz lepiej, mam nadziej ze Tadzio szybko wydobrzeje. I podpisuje sie pod Jutka. My tez jestemy fanami Oskara. Chrumpsiku trzymam kciuki* ot i skleroza, a my pierwszy raz od 8 lat czekamy... Pozdrawiam wszystkie Kobietki. Milego dziewiatego stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Agan, Balbinko, Lalisiu:) 09.01.07, 10:48 wpadam tylko na chwilke złożyć życzenia dziewczynkom!! Balbinko-przede wszystkim spokojnej ciąży!!! i mniej stresu!!! Agan i Lalisia - pociechy z dzieciaczków!! niech rosną zdrowo!!! Buziaki dla was!!! Ja uciekam szukać pracy - do zobaczenia po południu. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 Re: Agan, Balbinko, Lalisiu:) 09.01.07, 10:52 Dziewczynki, wszystkiego najlepszego, duzo zdrówka dla Was i Waszych pociech, duzo miłości, zyczliwości, pociechy z małżonków i spełnienia marzeń! ) Boże, jaka płodnośc gdy mnie nie ma Yskyerko, trzymam kciuki za Twoje maleństwo i Ciebie. Słuchaj lekarki i mooooocno wierz, ze wszystko będzie dobrze. A kiedy wyjeżdżasz na urlop? Jedziesz w ogóle? Jaania, no widzę, ze nie nudzisz się ani sekundy! Super, zazdoszczę, bo ja ostatnio ciagle w domowych pieleszach I masz rację, nie testuj, choć znając siebie- zrobiłabym test )))))) ciekawość by mnie zżarła Althea sie dziś meldowała? Balbinko, widzę, ze przykładnie zwolniłaś, bardzo Ci się to chwali buziaki zrób sobie kochana suwaczek Chrumpsiku, trzymam kciuki za rozmowę, bo to dzisiaj, prawda? Tycja w Londynie, jak bosko! Nigdy nie byłam i baaardzo chciałabym pojechac Pituś, powodzenia na wizycie u kardiologa, będzie dobrze Bebellku, nie masz wielkiej pomocy ze strony W., tym bardziej Cie podziwiam. Ale z piątką to sobie chyba sama nie dasz rady, chociaż... Melbuś odganiam złe humory, buziak Antus na aerobiku?? Bomba kondycha przyjdzie, jeszcze będziesz z siebie dumna Aniu, przyslij mi swój nowy adres pracowy please... Marudka, co z Twoją pracą? Spokój? Misia, podoba mi się Wasz sposób antykoncepcji ) A u mnie wsio dobrze. Byłam wczoraj na rozprawie, wyrok za 10 dni i bardzo jestem ciekawa, bo to moja pierwsza sprawa. Ale kazdy kij ma dwa końce a sędzie trudny orzech do zgryzienia komu dac wiarę, powódce czy swiadkom, oczywiście zeznania się mijaja Czuje sie dobrze, przeziębienie poszło zanim sie rozwinęło. Brzuszka niet Ale za to problemy z cera kosmiczne i chyba skończy się za zaaplikowaniu jakiegos silniejszego środka, bo fatalnie to wygląda. Oglądałam wczoraj świetny film "Hotel Rwanda". Gorąco Wam polecam. Jest przerażający, smutny, przejmujący- o wojnie domowej w Rwandzie, od której cały świat sie odwrócił, ale jednoczesnie o niesamowitych ludziach. Bardzo mną wstrząsnął, polecam... miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Agan, Balbinko, Lalisiu:) 09.01.07, 10:59 Jutko gratuluję skończnego pierwszego trymestru)) ależ ten czas leci) uściski dla Was obu/obojga) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Agan, Balbinko, Lalisiu:) 09.01.07, 11:02 Kasiu może Wam się powiększyć rodzina, tak?)) Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Megi 09.01.07, 11:15 Zdjęcie do paszportu dla maluszka robi się tak jak dla nas u kazdego fotografa. Tylko dobrze by było zebys znalazla takiego który ma doswiadczenie w robieniu zdjec do paszportu takim maluchom. U nas technicznie to wygladalo tak, że pani kazala mi Olę trzymac od tyłu pod tyłeczkiem i podpierac plecki tak aby nie było widac moich rąk, a dzeicko było na białym tle. My musielismy robic zdjecie dwa razy, bo niestety na pierwszym zdjęciu glowa była za mała. Jak robilismy te zdjęcia to Ola miała 3 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Megi 09.01.07, 11:29 Megi ja sie tez z Zoska wybieram di fotografa. Ja zawsze chodze do takiej kobiety na placu Unii Lubelskiej, robi dobre zdjecia. Jak mi robila do paszportu (juz ten nowy format) to kobieta w urzedzie mi powiedziala ze zadko kiedy zdarza sie tak dobrze zrobione zdjecie (chodzi o te nowe wymiary). Jak bylam ostatnuio to wlasnie robila zdjecie jakiemus dzidziusiowi. A poza tym chcialam o cos zapytac. Poniewaz Agan wybrala Twoje kilogramy a nie moje to swoimi musze sie zajac sama Od kiedy chodzisz z Mikim na fitness? I jak to wyglada technicznie? Ile zcasu zajmuje Wam taka sesja? No. To tyle. Blisko mnie jest tez Klub Aktywnej Mamy (bo to chyba to?) i zastanawiam sie kiedy bede sie mogla zapisac. Na razie to mi sie wydaje ze Zoska by sie darla. Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Kasiu 0606 09.01.07, 11:41 Nie obawiaj sie jesli taki los, ze masz miec 3 dzieci- moze tym razem synka, to nie odrzucaj tego w myslach. Los zawsze wie co robi Jestes z nami, wiec, mozeliwe ze cie zaraziłysmy a tak na poważnie to całusy kochana, jakoś to zawsze będzie i niedługo nawet jeśli sie okaze ze bedziesz miec nastepna pocieche- a dwie masz przeurocze- to będzie fajowo i bedziesz sie cieszyć. Erga, musimy sie styknać. Pracujesz w sobote ( 20 stycznia?) Antuś, no nie wiem, to juz którys raz, ale nie zawsze nie dochodziły, pamietasz, tłumaczenie doszło.)))) napisz mi jeszcze raz , moze jakos dojdzie. Nie wiem tylko od czego to zalezy. Mam dzis o 13.00 kolejną sprawę............... Aż sie boje, bo ja juz nie chcę tych spraw, a nie wiem jaki będzie wyrok...... Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Kasiu 0606 09.01.07, 11:45 Aaaa, i mam jeszcze jedno pytanie. Gdzie sie w Warszawie zalatwia becikowe))? Kasiu nie smuc sie, taki urok Pociana Za jakis czas pewnie stwierdzisz ze to najlepsza rzecz jaka mogla Wam sie przydarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 pitus 09.01.07, 11:47 ty mnie tu nie strasz ze jak dalej z wami jestem to pocian zawita tez i do mnie ja go odstepuje innym) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: pitus 09.01.07, 11:53 Lalisia nie boj sie tu masa chetnych jest zeby przejac od ciebie Pociana )) Megi mowisz ze Miki gryzie i paszport bedzie mial?? kurna dorasta mi ziec ( jeszcze troche i on sie wypnie na ta moja smarkule ( eh ... Pitus trzymam kciuki za lekarza i ucaluj Zosienke. Jestem pewna ze bedzie zachwycona fitnesem, kobiety to lubia ) Melba odganiam zle humork. co jest kotus?? * Althea i Yskyerka!!! czy ja cholera codziennie musze przypominac ze KAZDA ciezarowka na Pocianie musi sie conajmniej raz dziennie meldowac???!!! Kasiu to mamy trzymak kciuki za co??? Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Megi 09.01.07, 11:45 Nika pocieszyłaś mnie, ze da się jakoś zrobic takie zdjęcie)) Pituś na plac Unii to trochę daleko mamy, więc chyba będę musiała znaleźć coś bliżej lub ewentualnie wzdłuż linii metra. Co do fitnessu, to powiem Ci, że dzieici są zajęte nowym miejscem, pełno luster, kolorowych piłek i zazwyczaj są dość spokojne, nawet takie malutkie. Fitness trwa godzinę, oczywiście można w każdej chwili nakarmić maleństwo w trakcie trwania fitnessu, lub pobawić się z nim gdy płącze lub jest senne. Dla mnie to są błogosławione godziny, bo moge pobyć między ludzmi i sie troche odprężyć. Może dla Ciebie tez byłoby to dobre rozwiązanie żeby wyrwać się z domu? Można wybrać się na jedne zajęcia nieodpłatnie i zobaczyć jak to wygląda i później decydować się czy będziesz chodzić. Kasiu, czy ciąża byłaby az tak niewskazana w wasej sytuacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Megi 09.01.07, 11:46 No ja na pewno chce chodzic, ale od jakiego wieku kobiety tam dzieci przynosza? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Urodzinowo 09.01.07, 12:05 Balbinko, zycze ci spokojnych miesiecy a na koncu lekkiego porodu o czasie! A tak przede wszystkim to zycze ci spokoju i mniej nerwow! Agan, duzo radosci z rosnacych zdrowo dzieci. Niech kolki Malgosi szybko pojda w niepamiec i alergia tez. Lalisiu, pociechy z dziewczynek i tylko dobrych relacji z mezem. Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Megi 09.01.07, 12:02 Kochane jubilatki! dziewczyny chyba juz pozyczyly Wam wszystkiego, co mozna. Podpisuje sie pod ich zyczeniami oburacz!! Nie caluje, zeby nie zarazic. Noc mialam fatalna i wciaz mam 37,8. leze sobie w lozeczku i nie mam sily nawet, zeby sobie cos poczytac, nie mowiac juz o pracy. A przeciez od poniedzialku tak ladnie zaczelam... no nic to! Zazdroszcze Wam jezycjady. Ja mam tutaj Czarna Polewke, li i jedynie. Musze sobie z czasem skompletowac caly cykl! zreszta nie tylko ten. Kasiu, a to zaskakujace nowiny!!! Zycze, zeby sytuacja rozwinela sie po Twojej mysli! Tycja, sciski dodajace otuchy przed rozprawa! Ciekawe, jak radzi sobie nasz Chrumpsik!? nie wiem, co jeszcze, fatalnie mi sie mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0606 Re: Megi 09.01.07, 12:08 Megi juz sama nie wiem. Moze nie niewskazana, ale torche nie w czasie. Martwi mnie jedynie co ja powiem mamie. Glupio nie. Mam 36 lat, meza od 12 i dwoje dzieci a mamy sie boje Ale obawiam sie ze ja to zdoluje. Ze ona choruje a ja tu sobie ... Marudko sama nie wiem. Na razie czekam. Wersja pesymistyczna to @ miala byc tydzien temu, optymistyczna wczoraj. Niezla ze mnie ksiegowa co? I do tej pory zadnych objawow ani na ciaze ani na @. Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Megi 09.01.07, 12:13 kasia oby wszystko po twojej mysli bylo a mi w domu rosna 2 pomicnice alicja wklada wszystkie naczynia do zmywarki czy one sa czyste czy brudne i mowi no jeszcze tylko calgonit a amelka co chwile idzie do lazienki i wszystko co znajdzie laduje do automatu:0 ona sie tak nauczyla ze jak wieszam pranie to mi pomaga i wyciaga Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Aganku i Lalisiu! 09.01.07, 12:41 Moc szczęścia i radości, jeszcze więcej miłości w małżeństwie, niech wasi męzowie świata poza wami nie widza! Niech wasze dzieciaczki zdrowo rosną, nie miewaja wysypek i kolek!Ściskam i całuję! Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 Kasiu 09.01.07, 12:21 zrób test, rozwiejesz swoje wątpliwości na co czekasz? a jeśli tylko mam jest powodem Twoich obaw to skąd wiesz, ze się nie ucieszy?? nowe życie będzie, o ile będzie zrób test kochana Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0606 Re: Kasiu 09.01.07, 12:46 No wlasnie, zrobilabym z checia ale nie umiem kupic bylam nawet w takiej samoobslugowej aptece, ale nic mi sie w oczy nie rzucilo. Jak tylko dorwe jakas mame pod szkola mowiaca po francusku to ja poprosze o kupno. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Kasiu 09.01.07, 13:01 Mysle podobnie jak Jutka.Kochana, przeciez tu nie ma powodu do zmartwienia...Nie znam twojej mamy...ale moją to na pewno bardzo zmobilizowałoby do walki o zdrowie! Zrób test, to najlepsze wyjście.Teraz tylko niepotrzebnie zyjesz w stresie.Ostatnio miałas moc emocji, mnóstwo przezyc, trosk i stresujące loty samolotem .Organizm mógł spłatac Ci figla! Moim zdaniem, gdyby teraz wam sie trafilo dzieciątko...to tylko sie cieszyć...Córy juz odchowane,mieszkacie w kraju, który bardzo wpomaga rodzinki z 3 dzieci.A przede wszystkim przypomnę ci twoje slowa...że gdzies w podswiadomosci czekasz na dzieciaczka, męzus teżA może synek postanowił do was przyjść? Althea, witaj w dwupakuI wiesz co...chyba lepiej dzisiaj nie lec na porodówkę...Tak z moich obserwacji wynika,że ludziom urodzonym 9.stycznia..los troche gmatwa w zyciu..i troche pod górke mają...chociaz siła woli i z jakims uporem w końcu jakoś im sie układa... Kurczę...mówisz,ze nic jeszcze nie mieli dla dzieciaczka...My dopiero pierwsze zakupy zrobimy po 32 tygodniu...mam nadzieję,ze zdązymy z wszystkim.Oczywiście decyzje o zakupach wózkowych, łóżeczkowych itd..zapadna wczesniej..tylko trza bedzie isc do sklepu i kupić. Megi, noż gdzie ty chcesz Mikusia wywozić?Światowy panicz z niego bedzie Jak nastrój? Melbus, sciskam, niech zły humor idzie precz! @@@ dostałas? Ergus jak brzuszek? Potwors, kuruj sie kuruj! Tysiu, szkoda,ze synek zachorował.Ciesze się,ze w końcu bedziesz miała ustabilizowana sytuacje w pracy! Az chce sie zyc , no nie? I skrzydła ci urosły))Miłego wyjazdu! Olcia, dobrze prawisz ..straconam dla społeczeństwa Ale staram się, staram Maruda, u mnie tez zakwasy dopiero po 2 dniach. Yskierko, sniadanie o godziwej porze I w jak doborowym towarzystwie A ja niestey juz od 6 nie spię...i mega mdłości mnie dopadaja dopóki nie zjem sniadanka Męzul przynosi do łózia razem z kaweczka zbozową Dziękuje za wszystkie życzonka! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Kasiu 09.01.07, 13:04 O ,to czekamy na wieści!A kiedy byl termin przybycia @@@? Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Kasiu 09.01.07, 13:12 dzien dobry ja rowniez zycze swietujacym dziewczynkom duzo duzo szczescia i zdrowia przede wszystkim i spelnienia wszystkich marzen. Kasiu, zycze ci oczywiscie takiego obrotu spraw, ktory ty bedziesz uwazala za szczesliwy. ale dam glowe, ze jakbys zrobila test i wyszedlby negatywny, albo jak przyszlaby juz @, to pewnie gdzies w srodku sie zasmucisz Megi, a ja mysle o wpisaniu Magdy do mojego paszportu. wtedy koszt jest zdecydowanie nizszy, bo 20 albo 30 zl tylko, no i zdjecia nie trzeba wedlug tych nowych zasad. moze byc z usmiechem na twarzy a i tak przez najblizszych 10 lat nigdzie Magdy samej nie puszcze, no moze 7 i dopiero wtedy zamierzam wyrobic jej paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: Balbninko, Lalisiu i Agan 09.01.07, 13:21 za szybko enter Życzę Wamw szystkich samych słonecznych dn (nawet gd za oknem tak pochmurno jak dziś), dużo miłości i szczęścia, spełnienia wszytskich marzeń, żeby Wasze maleństwa zdrowo się chowały, żeby Wasi mężaowie zawsze byli przy Was gotowi do pomocy, a Tobie Kasiu życzę szczęśliwej i spokojnej ciązy i lekkiego porodu o właściwym czasie) Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Balbninko, Lalisiu i Agan 09.01.07, 13:28 Hej Zuza milo Cie widziec! jakie macie plany na nastepny weekend? w piatek wieczorkiem, albo w sobote u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Misiu 09.01.07, 13:37 Chętnie do Was wpadniemy, ale w ten weekned nie da rady, bo mamy w planach opijanie chrzcin takiego jednego jegomościa, co przyszedł na świat w październikui dortpowadzenie mieszkania do porządku bo trzy weeknedy pod rząd spędziliśmy poza domem MOże następny weekend??? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Erga 09.01.07, 13:52 O kurczki! Mam nadzieje,że ten bol cos innego oznacza.Mnie bolały teraz tak od pach...no i tylko na srodku takie twarde były.Dopiero potem zdałam sobie sprwę,ze ten ból jakis taki inny niz zwykle. Wcinaj wszystko, co ma białko.I obserwuj czy ci pas nie zanika, no i trza wage obserwowac, bo przy przestymulowaniu strasznie rośnie.Mam nadzieje,że żaden torbielek tam nie rosnie! Sciskam! A ja własnie dorwałam gościa, który może mi pomoże w zdobyciu cennych materiałów do mojej pracy podyplomowej...@ tygodnie nie mogłam się z nim skontaktować no i pewnie nie zdąze do piątku zrobic planu pracyAle co tam chyba mi opiekun głowy nie urwie. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Maruda, nie krzycz na mnie 09.01.07, 12:03 Jak mam się meldować, skoro do 11 spałam, a potem zasiedliśmy z mężem do śniadania, przy którym spędziliśmy prawie godzinę? Jestem, żyję i jak na razie (odpukać!) nie plamię. Duża buźka dla wszystkich dzisiejszych solenizantek. Spełnienia marzeń! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Maruda, nie krzycz na mnie 09.01.07, 12:05 Yskyerko ja na was nie krzycze!! tylko glosno przypominam sie o raporty!! ) no dobra od jutra bede sie upominac o wasze meldunki troszke pozniej z takimi dobrymi newsami to sie mozesz meldowac i o 20 * Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Maruda, nie krzycz na mnie 09.01.07, 12:34 Wczoraj wcześniej nie mogłam zameldować o wyniku, bo badanie robiłam po południu i wyniki były dopiero o 20. U nas laboratorium całodobowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Maruda, nie krzycz na mnie 09.01.07, 12:37 a wiesz, Yskyerko ze ja tak walnelam ta 20, bez zwiazku z wczoraj ) * Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 13:10 A moje helikopterki troche odpuściły...niestety zastąpił jej bol glowy.Da się jednak jakos teraz wytrzymać.Rano miałam wrazenie,ze mi oczy wyskoczą z oczodołów.Ta wstrętna pogoda A mnie mezul załtwił na cacy zjadł wszystkie jajka...i nie będzie biszkoptu a goscie juz sie zapowiedzieli na wieczór...i co ja im dam poza kawką?do sklepu sie nie wybiore, bo za daleko...a wieczorem, to juz cukiernie puste...i trza bedzie brac, to co jestładne kwiatki! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 13:31 No tak - napisałam posta i mi go wcięło (( Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 13:35 Kasiu - dziewczyny mają rację - zrób test i będzie wszystko jasne - co ma być to będzie. Nie martw się! ale życzę ci by wszystko ułożyło się po twojej myśli. Balbinko-co do brzuszka to dziś jakby lepiej ale przez niego wczoraj nie było poprawki bo nie dałam rady ( za to cycki bolą jak wtedy przy torbieli i to mnie martwi. pewnie znów Clo mnie przestymulował, ale staram się o tym nie myśleć - musi być dobrze!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 13:37 ach! zapomnialam jeszcze pogratulowac Yskyerce sciskam mocno i trzymam kciuki zeby dalej sytuacja rozwijala sie rownie szczesliwie Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 13:38 No ja tez zapomniałam. Yskierko, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się dobrze rozwijało Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Zuza 09.01.07, 13:43 ja wlasnie mialam na mysli ten nastepny weekend. to super! w takim wypadku jestesmy wstepnie umowieni))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Balbinko, Agan, Lalisiu!!!! 09.01.07, 13:53 Kochane Dziewczątka już chyba wszytkie możliwe życzenia zostały Wam złożone))) więc jak Wam życzę żebyście zawsze ale to zawsze były szczęśliwe i uśmiechnięte))) m&p Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Zuza 09.01.07, 13:57 sciski urodzinowe dla jubilatek) Balbince- spokojnej ciązy i samych radości z Maleństwa) Agan-nabrania ciałka i zdrowych dzieciaków) Lalisi-co by dziewczyny zawsze chetne były do pomagania, mąż miał wiecej czasu dla swoich Kobiet, a tesciowie nie zawracali głowy)) Kasiu-nosz to jest wieśc) ja tam uważam, ze prawie kazdy czas jest dobry na dziecko (no, może jak się ma 67 lat to juz nie powinno się rodzic bliźniaków) ) i czekam z niecierpliwością na rozwiązanie sytuacji) i tak w ogole tez czekam)) Jutka- ja tego piatego to się spodziewam za jakies 10 lat, więc wtedy to juz Tośka bedzie zagoniona do roboty w domu) Tycja- wpadnij do nas w sobotę) jaania- szkoda, ze jednak nie)) Antus- nic nie boli?? wow! Yskyerko- miło Ci się dzień zaczął)) uwielbiam tak długo siedziec przy śniadaniu... Pituś- szkoda, ze sie nie zgadało o tych zdjęciach wcześniej( ja polazłam na Puławską i takich fatalnych zdjęc jeszcze w życiu nie miałam( nic to! k. Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejjja Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 13:57 Kasiu, mamy się nie bój, może akurat się ucieszy, że będzie kolejne wnuczę? Tego nie wiesz. Teraz już trochę za późno na strach, trzeba zrobić test, a potem pogodzić się z tym, co będzie. Bo na pewno wszystko dobrze się ułoży. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:00 Olcia- i ja sie z Tobą zgadzam: Balbinka z tymi nerwami stracona jest) k. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:00 Ups, poszło nie z tego konta. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:01 A ja myślałam, że jakaś nówka sztuka do nas zajrzała i już chciałam witać Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:03 no, ja przez chwilę tez tak myślalam) że siedzi cicho ktos, podczytuje i mu się nagle wyrwało) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 13:59 A teraz grzecznie się melduję! własnie sobie wstałam, zjadłam lekkie śniadanko i jest mi dobrze Balbinko, wybacz że mało piszę ale ostatnio głównie spanie jest moim przeznaczeniem! jeśli nie śpię min.12h jest ledwo ciepła! a i te 12 czasami mi mało. Erguś, biuścik boli też z innych powodów, więc może zmień ponure przewidywania na radosne Kasiu, to trzymam kciuki żeby sytuacja rozwiązała się tak jak Ty tego chcesz! Jutka, ja się boję takich przerażających i smutnych filmów! teraz czytam taką książkę i już się boję... Antuś, popieram Marudzię takie zakwasy to wychodzą raczej dwa,trzy dni później, więc wszystko jeszcze przed Tobą i co do nart zgadzam się)))))) Pituś, czyżbyś wybierała się poskakać z Megi i Mikim? fajnie Wam Yskyerko, odpukać niech plamień w ogóle już nie będzie... Zuza jak sampoczucie? Ciekawe jak tam Chrumpsowa? Potwors, kuruj się, coś nam forum choruje Gdzie Kocurek??????????????????? Witamy córę marnotrawną Tycję))))))) No i bęc skleroza już w szczycie Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Skleroza,krzyczeć:( wieści od BombyMoniki!!!! 09.01.07, 14:02 Kochane, dzisiaj Madzia przeszła samodzielnie cały swój pokoik))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Skleroza,krzyczeć:( wieści od BombyMoniki!!!! 09.01.07, 14:04 No ładnie, jak ten czas zachrzania... Tylko mnie się ostatnio strasznie dni dłużą. Pracować nie mam siły, więc się cofam w rozwoju przed telewizorem. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Skleroza,krzyczeć:( wieści od BombyMoniki!!!! 09.01.07, 14:07 Yskyerko- a Cejrowskiego oglądałaś???? jestesmy ciekawi co myślisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Bebellku 09.01.07, 14:19 No właśnie, zapomniałam napisać. Skleroza. Oglądaliśmy oboje i oboje mamy niedosyt. 20 minut to jednak strasznie krótko. No i głównie o jedzeniu było, a ja bym chciała więcej znajomych widoczków i klimatów. No ale jak tylko zobaczyłam, że WC stoi na Wieży Latynoamerykańskiej, to mi się tak jakoś ckliwie zrobiło... Kiedy WC pokazywał, co je na ulicy, mój mąż zakrzyknął radośnie: "Zupełnie jak w Indiach! Już mi się tam podoba!". Bo tam też trzeba jeść to, co miejscowi, i też koniecznie na ostro, żeby wytłuc wszelkie paskudztwa, które mogą siedzieć w jedzeniu. No i stwierdziliśmy oboje, że dawno nie robiłam tortilli na obiad, więc najwyższy czas nadrobić te zaległości. Natomiast trochę nas irytował szybki, teledyskowy montaż jako przejściówki do nowych sytuacji, bo fajne widoczki miasta, różne ciekawe klimaty, a właściwie jedynie migały nam przed oczami. Mimo to następny odcinek też obejrzymy! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Bebellku 09.01.07, 14:31 Yskyerko- dzięki wielkie) W strasznie zależało na Twojej opini. o tym jedzeniu to specjalnie dla mnie było) w następnych bedzie mniej) i z Meksyku bedzie kolejnch 7 odcinków (tzn. już nie z samego miasta tylko), więc pewnie znajomych widoków jeszcze się dopatrzysz. O tych montażówkach powiem W. on chciał je troche wolniej zrobic z tego co wiem... a ja już drugi mam w domu i sobie obejrze wieczorem)) Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Bebellku 09.01.07, 14:47 No to super, bo ja Meksyk uwielbiam i mogłabym w nieskończoność oglądać zdjęcia i filmy stamtąd. Bałam się, że o Meksyku będzie tylko jeden odcinek, więc stąd moje nienasycenie. Ale skoro będzie ich więcej, to cierpliwie czekam na niedzielę. Poproszę rodziców, żeby nam nagrywali odcinki, kiedy nas nie będzie, ale jakby zapomnieli, to pewnie się do ciebie uśmiechnę, żebyście nam pożyczyli te, które przegapimy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:04 Monia a co czytasz??? Nadziejjja - czyżbyś była nową forumką??? Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:06 Jaaniu czytam "W stronę prawdy" Anny Quindlen. A ostatnio pożarłam wszystko co miałam Sparksa! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:06 a ja myslalam ze Nadziejjja to kolejny nik naszej Prezesowej P Yskyerko a cofaj sie cofaj, kto ci broni???!!! i co tam jeszcze bylo?? tyle przeczytalam i nic nie wiem (( aaa wiem, ja tez naleze do fanklubu Oskara!! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:09 To ja poprosze ten fanclub sformalizowac) i składki wpłacac na nasze konto)) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:10 he he ... Beblek a duze maja byc te skladki???? podaj kwote i numer konta Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:14 Wróciliśmy ze spaceru i królewicz śpi a ja jem kanapkowy obiad i czytam zaległości Misia ja Cię nie chcę martwić ale teraz już nie da rady dopisać dziecka do paszportu, jakieś nowe przepisy weszły i d.u.p.a trzeba robić paszport dziecku. Yskierko emanowaliśmy z Mikim pozytywną energią specjalnie dla Ciebie spacerując pod Twoim oknem Marudka dont worry Miki poczeka))no ale musisz mu o sobie przypominać i często nas odwiedzać)) Balbinko, jedziemy z M. i Mikim na Maltę w czerwcu i stąd te paszportowe zawirowania. Jaania i co z zapiekanką? ja dziś kupiłam składniki więc jutro pewnie będzie Idę po kolejną kanapkę Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:16 Megi a z czym te kanapki??? bo ja juz po krupniku jestem ale nadal glodna (( sama ten krupnik ugotowalam (drugi raz w zyciu), maz mnie na rekach powinien nosic D moge sie wprosic na poczatku przyszlego tyg?? np wtorek? rowno za tydzien, co?? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:19 to jestesmy umowione na 99 %. juz sie ciesze )))) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:21 Megi, do czerwca kupa czasu, nie ma co robic teraz paszportu. I tak pożniej dziecko sie bardzo zmienia i dziewnie wyglada paszport z takim zdjeciem noworodkowym Moi znajomi robili zdjecie swojej corci jak miala 2 tyg., to bylo dopiero wyzwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:25 Althea- lepiej ten paszport zrobic teraz, bo od marca zaczyna się "sezon" i jakies chore terminy maja, np. czekasz 60 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:32 Megi, no to faktycznie bylaby kicha. ale powiem Ci, ze jak weszly te nowe przepisy dotyczace paszportow w lipcu, to moja kolezanka w sierpniu dopisala swojego synka do swojego paszportu. no chyba ze od sierpnia cos sie zmienilo kurcze, jakos sobie nie wyobrazam, jak mozna zrobic 1,5 rocznemu dziecku zdjecie wedlug obecnych wymagan. na tym nowym zdjeciu nawet usmiechac sie nie wolno ale tez musimy zabrac sie za temat, zwlaszcza ze przy skladaniu wniosku musza byc oboje rodzice Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:06 ach Yskyerko - a juz myślałam, ze ktoś nowy a w ogóle "nowe" to się chyba naszego tempa boją bo bardzo dawno nikogo nowego nie było.... czy ktoś wie dlaczego Anialm sie nie odzywa?? Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:10 Nie wiem co u Anialm do mnie też się nie odzywa( Idę poszukać czegoś do jedzenia, ale mi się nie chce jechać na zakupy, ale trzeba bo otwierając lodówkę można ją oglądać jak kiepski obraz nic w niej nie ma. Buziaki papapa Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:16 Monia - jedzenie -mmmm - ja w zeszłym tygodniu miałam atak głodu na "meksykanskie" żarcie. 3 dni nie dawało mi spokoju i w końcu zrobiłam tortille z mięsem mielonym. Jak ja się wtedy najadłam!!!!!!!!!!!!!!!! myślałam ze mi język ucieknie do...... polecam Bebell - chyba teraz wiem dlaczego fryzura na Anię M. Ci się źle kojarzyła bo chyba kiedyś o tym pisałaś co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:23 Jaania- historia z Ania M. jest krótka i zupełnie nie dotyczy tego, o czym myślisz) jak sie kiedys spotkamy i bedziesz ciekawa to Ci opowiem) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:32 Bebell oj ja to jestem ciekawa PPP w ogóle ciekawa baba ze mnie... ale kiedy sie spotkamy to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:37 ja tak na forum to nie lubię( zaraz sobie wyobrażam, ze nas miliony jakies czytają i źle się z tym czuje, tak na talerzu( a spotkac sie spotakmy na pewno. Ja się do Wrocławia wiosną wybieram do teatru) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:42 Bebell ja tam broń boze nie chcę na forum!! przy okazji a do Wrocławia przyjeżdzasz??? hurra hurra!!! do którego teatru? na co??? ja ostatnio często do muzycznego chodze... Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:44 na Transfer chce jechac. Do Współczesnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:44 ckoro dzisiaj yle o paszportachto czy jadac do wlach samochodem potrzebujemy paszport czy mozna na dowod osobisty bo jesli trzeba to my musimy az 4 wyrobic Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:45 Wam starcza dowody, ale dzieci musza miec paszporty (bo dowodow nie maja Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:46 wy na dowód, a dzieci albo na dowód tymczasowy albo na paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 15:08 Bebell to może w teatrze sie spotkamy??? a co do fanklubu to mam już jeden i nawet składki wpłacam na razie wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 15:44 spadam na ang i do domu popołudniowe buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:37 Chrumpsowa, no to teraz juz tylko z gorki bedzie. gratulacje wielkie )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:37 Chrumpsowa, super!!! Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:26 Naszym trzem solenizantkom radosci, szczescia i spelnienia marzen!!! Pociechy z dzieciaczkow tych urodzonych i tych w brzuszku Wiecej nie wiem ale sie pochwale, ze mam prace na 3 miechy, umowa lepsza niz pierwotnie zakladali (zamiast zlecenia umowa o prace, nie na 2 dni ale caly etat), rokowania dobre na przedluzenie jesli interesy dobrze pojda. No i w tej pracy wykorzystam tez jezyk polski ))))) Aaaaa i zaczynam w poniedzialek teraz przygotowuja moje stanowisko pracy, komputer etc... Oj normalnie jeszcze do mnie nie dociera... Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:32 Chrumpsik- jupi!!!!! sciskam)) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:38 i teraz jeszcze te dwie kreski powinny Ci wyjśc)) Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:38 Pewnie tak bedzie, zawsze tak jest I tego Ci Chrumpsie z calego serca zycze:- ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:41 Gratulacje! Mam nadzieję, że firma ci się spodoba, ludzie będą fajni i z przyjemnością będziesz rano wstawała do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:34 Chrumpsik!!!!!!!!!! super - ale sie cieszę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:38 Chrumpsie super!!!! Marudka my też się cieszymy) Althea my chcemy to z wyprzedzeniem załatwić, bo po pierwsze trzeba być tam i po złożenie i po odbiór razem tzn oboje rodziców ( a u nas i Miki bo sam w domu nie zostanie) no i mogą przed wakacjami być poślizgi czasowe jak to w Polsce bywa, a ni chcemy się stresować. Jak Miki sie bedzie usmiechał na zdjęciu to powiem że to nie uśmiech tylko jego normalny wyraz twarzy;P Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:39 Ale jesli chodzi o dzieci to oni chyba az tak rygorystycznie nie traktuja tego ze wyraz twarzy musi byc neutralny???? Bo np Zoska nigdy takiego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:41 Właśnie) normalny) A Tośka się na swoim zdjeciu nie usmiechala i nie było problemu. Ale tak naprawde to teraz powinnismy następny paszport robic bo ona nie wygląda jak ona) Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:44 Bebell, a w Warszawie jest jedno becikowe to ogolnoposkie czy cos jeszcze daja?)) Przy piatym dziecku bedzie git - Toska bedzie je brala na spacer w wozku, Tadek poleci do sklepu, a Ty pozostala dwojke jakos ogarniesz ewentualnie zaprzegniesz do drobnych domowych prac)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:45 No, nam dali tylko jedno. a szkoda) I ja sobie to wyobrażam tak samo)) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:19 I ja myślałam że Nadziejjja to nowa foremka ) Tysia - ja pracuję codziennie - póki co mam tylko poniedziałki wolne... ale i to się może wkrótce zmienić bo szukam drugiej pracy Balbinko-oj chciałabym żeby te oznaki zwiastowały coś innego ale ja realistka jestem - wyczuwam torbiel na odległość ) czekam że sama się wchłonie... Kasiu - a mamą się nie przejmuj - przecież jesteście małżeństwem i możecie sobie figlować!!!! niezależnie od sytuacji rodzinnej!!!! nie martw się!! Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:31 Bebell, ja jestem ciekawa historii o Ani M. bo tez jej nie lubie chociaz bez zadnego konkretnego powodu A bylas po becikowe? A mnie znowu dopadly cytomegaliowe doly... Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:33 Byłam) i juz nawet wydałam)) Dolny Mokotów zalatwia to na Sieleckiej, a Górny to nie wiem, ale jak W się obudzi to go zapytam. On wie)) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:33 Pitus a ty za duzo masz czasu i tak sobie siedzisz i myslisz??? co?? dlaczego doly??! Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:37 No nie wiem. Jakos tak mnie nachodzi co jakis czas. No i znalazlam forum o CMV, jedna dziewczyna pisala ze o jej synku bylo na Polsacie w Interwencji. Wszytko z nim bylo ok, i nagle bach, cos go trafilo cytomegaliowego. No i tak na Zosie patrze i sie o nia boje 17 idziemy pobrac krew na badania przeciwcial i juz sie boje co wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:42 Pitus, ja wiem ze latwo powiedziec 'nie czytaj'... ja tam mysle ze z Zoska wszystko jest OK i mam nadzieje ze najblizsze badania i ciebie przekonaja!!! sciskam ... Faktycznie, Chrumpsowa - teraz to juz 2 krechy migiem sie pojawia )) Jutka w pracy do doopy ( Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:47 Sama sobie powtarzam, nie czytaj, olej to, bedzie dobrze ale czasami mnie jakos przytlacza Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:49 Pituś, trzymam kciuki, żeby to kolejne badanie wykazało, że już nie ma się czym przejmować i że wszystko jest dobrze albo chociaż na dobrej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:54 Pituś rozumiem, myślenia nie da się tak wyłączyć. Niech już zatem jest 17-tego, żeby wyniki Cię uspokoiły. Usciski dla Zosieńki! Bebell nieźle macie to wykombinowane)) Tosia już w sumie z tymi trojaczkami się wprawia, że później może się nie jedny ale np dwójką rodzeństwa na raz zająć)) my raczej z 5 nie zaszalejemy, no może 4 Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:56 ale wam zazdroszcze tych planow, 4, 5 dzieciaczkow. zawsze chcialam troje, a zycie zweryfikowalao marzenia, teraz chce jedno, jedyne.... Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 15:02 Marudko plany planami, ja też nie wiem jak będzie, choć szcześliwe narodziny Mikiego podbudowały moją nadzieję. Obyś jak najszybciej miała w ramionach Malwinke, a później Błażejka i jeszcze kolejne Marudzątko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 16:37 Marudzia! Jestes jeszcze gŁodna? Łap, rzucam rosołek Kasiu, ten tescik będzie dzis czy jutro? Miki będzie wakacjował na całego Bebelku, mój mezus mówił,że koledzy żywo o tym programie dyskutowali. A mnie już teraz zjada ciekawość...poczekam na spotkanko w Warszawce Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:51 tyle dobrze ze my nie musimy wyrabiac bo nasze juz sa nie aktualne:0 w tym roku musze wyrobic jescze nowe prawko bo mam jeszcze na nazwisko panienskie i inny adres zamieszkania jak w dowodzie w razie jakiegos wypadku mogly by byc problemy i przy przekroczeniu granicy pewnie tez Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:31 Chrumpsowa!!! gratuluje!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 09.01.07, 14:31 Chrumpsie, no to super!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Bebell i Yskierka 09.01.07, 15:52 Na poczatku napisze ze dzieki za zaproszenie, jak w piątek pani doktor na sprawdzeniu mi powie ze Marcel ma sie dobrze, to postaram sie do was przyjechac. Tylko o której spotkanko? i gdzie? Czy ja dobrze zrozumiałam???? Bebell, ja właśnie nagrałam sobie ten odcinek o Mexyku co był w niedziele na 2. I mowicie , ze bedzie ich więcej- rewelacja! będe miec o czym mowić i co puszczać na zajęciach przygotowawczych do mojej klasy. Gimnazjaliści beda chodzic na takie od 31 stycznia. Mam im przybliżyc wiedzę o krajach hiszpańskojęzycznych, a Mexyk jest krajem wiodącym))))Super! Jak bedziecie wiedzieć, ze jest taki program, to prosze informujcie mnie a ja wtedy szybko nastawiam video A ty Yskierko, byłas TAM? i jak???? Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Bebell i Yskierka 09.01.07, 16:01 Tycja, Meksyk jest boski! Tak jak zresztą kilka innych krajów w tamtych rejonach. My się już z Bebell namawiamy, żeby tam pojechać. Naciskam na męża, żeby zorganizował wreszcie ekipę na taki wyjazd, bo on jeszcze tam nigdy nie był, a ja marzę, żeby tam wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Bebell i Yskierka 09.01.07, 16:08 Mexyk, Peru, Argentyna, Brazylia i Columbia, to moje marzenie zycie i KIEDYS TO ZROBIE! i w Mexyku ponoc można przezyc nieziemska przygodę nurkujac a to cos dla Marudki))) Pitus, nie strasz mnie błagam, ja juz o tej nieszczesnej cytomegalii zapomniałam.... a miałam w ciazy przeciwciała(((( bede miec o czym myslec.... Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Bebell i Yskierka 09.01.07, 16:38 W Meksyku zwiedziłam stany bardziej centralne i południowe. Taki standardzik wycieczkowy: Ciudad de Mexico, Taxco, Acapulco, kanion Sumidero, Palenque, Chichen Itza, Merida, Cancun + kilka mniejszych miast i obiektów. Jak sobie otworzysz program Meksyku w dowolnym biurze podróży, to one właściwie wszystkie są do siebie podobne. Dlatego teraz namawiam męża, żeby poprowadził grupę prywatną, a nie przez biuro, bo wtedy mogłabym sama ułożyć program. A marzą mi się tereny bardziej na północ - góry i kaniony. Potem byłby taki standard zwiedzania dla wszystkich, którzy jeszcze w Meksyku nie byli. Peru też jest piękne, ale jak już się tam będziesz wybierać, to polecam wypad na kilka dni do Boliwii, przynajmniej do La Paz i na pustynię solną. Rewelacja! Do Argentyny też bym się chętnie wybrała. Mąż przebąkiwał coś o wyprawie z kolegami do Patagonii, ale nie wiem, czy go samego puszczę. Natomiast z Kolumbii widziałam sporo zdjęć i filmów, bo swojego czasu, jak chodziłam na hiszpański, mieliśmy zajęcia z Kolumbijczykiem. No więc tam też bym chętnie zawitała. I jeszcze do Gwatemali. Miałam taki plan, żeby z Cancun wyskoczyć na dwa dni do Gwatemali i zobaczyć chociaż Tical, ale były problemy z biletami lotniczymi i w efekcie musiałam wcześniej wracać do stolicy. Nie żałuję, ale... No i nieustająco polecam ci Kubę. I to jak najszybciej, bo po śmierci Castro może tam nie być za ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 Yskierka 09.01.07, 16:47 Yskyerko, na razie pohamuj te zapędy podróznicze na kilkanaście miesięcy co z urlopem styczniowym? wspominałas kiedyś o nim... Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Bebell i Yskierka 09.01.07, 17:05 O to, to) na Peru I Argentyne tez się piszemy)) Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 16:10 Czyli byłas tam Yskierko? co zwiedziłas?Pisz, bo bardzo mnie to fascynuje))) a Bebell to nie chciała najpierw do Porugalii? a! ona chce tam mieszkac))) tez świetny pomyśł. Ja jak zamieszkam na obczyźnie to będzie to Granada lub Cadiz. Maruda, w wakacje wybieramy sie cała rodzinka z przyjaciółmi do CRO. I wiem ze ty wiesz gdzie warto jechac- daj znac!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 16:17 Tycja w Melsyku najwieksza frajda jest PODOBNO nurkowanie w celotach - takie podziemne jaskinie (niech mnie Yskyerka poprawi jak plote glupoty). w zyciu bym tam nie weszla a co do CRO, to ja moge dluugo ... a tak naprawde to znam z autopsii tylko 2 hotele i oba na Korculi. i uwazam ze jest to jedno z piekniejszych miejsc a wy chcecie wyspe ?? oglnie przyjeta zasada jest taka ze im nizej - Dalamcja PLD tym cieplej, ale skoro wy w wakacje to ten problem odpada wlasciwie. chcecie jechac na kwatery czy do hotelu?? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 16:21 Spadam powoli do domu, a wlasciwie do kina, wygralam bilety na deja vu. a jutro chyba ide na pile III uwielbiam horrory milego popoludnia wszystkim i do wieczorka, chyba. papa Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Chorwacja 09.01.07, 16:42 Fajna jest północ - Istria, jeziora Plitwickie i okolice. To wiem jedynie ze zdjęć i opowieści brata, który siedział tam pół roku. Natomiast spokojnie mogę wam polecić Dubrownik, najlepiej poza sezonem. Wszystko i tak działa, a nie ma tabunów turystów, więc można sobie spokojnie wszędzie łazić. Na Starym Mieście jest super informacja turystyczna, gdzie panienka czystą angielszczyzną informuje, w jaki autobus należy wsiąść, żeby dojechać w miejsca polecane przez biura podróży za spore pieniądze. Tak zwiedziliśmy Cavtat, zobaczyliśmy pokazy tańców ludowych itp. Tylko do Mostaru nie daliśmy rady pojechać sami, bo autobusy odjeżdżały o dziwnych porach. Ale taki jednodniowy wypad do Mostaru też polecam. Zupełnie inny świat! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Chorwacja 09.01.07, 16:57 ech, pomarzyc...pojechałoby się gdziekolwiek. Chrumpsowa, gratuluję Monia, czyzby jakis mały Kazio ci się zalągł?(Kazio bo z Kazimierza) Z tego co kojarzę, to Ty raczej torpeda jestes, a nie spioszek Balbinko-tam, mam @ od 3 dni. Wkurzyłam się na mój bank, i to do tego stopnia,ze chyba przeniosę kredyt i konto;dziady kalwaryjskie capnęły sobie 2 raty kredytu na raz, pojawiło się z kosmosu polecenie zapłaty, którego sama nie ustawiłam.Zabrałam się za płatności,min ZUS, z którym NIE MOGĘ się spóźnić, a tu brak srodków na koncie.Na szczęście mielismy gotówkę, wpłacilismy na konto i udało się wszystko na czas zapłacić, ale nie podoba mi się to;gdybysmy akurat nie mieli wolnej gotówki?mogłoby być nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Kasiu:) 09.01.07, 16:58 czekam na wynik testuzobaczysz, będzie dokładnie tak, jak miało być Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 16:53 Pitus wiem jak musisz sie martwic czy OBy na pewno ta CMV to tylko przeciwciala "pamieci" - ja wierze, ze tak jest i mam nadzieje, ze kolejne badanie Cie uspokoi. Oj jak sie zrobilo wycieczkowo i wakacyjnie Tez chce do Meksyku! Ale jesli juz gdzies w najblizszym czasie pojedziemy to chyba wybyczyc sie do Grecji i tam robic dzieciaka Kasiu, co ja czytam????? ))))))) Jak tu jedna napisala jesli test wyjdzie ujemny to na pewno bedzie Ci przykro... Trzymam kciuki, by ulozylo sie wszystko po Twojej mysli. No, a jesli to nie ciaza to tyle mialas na pewno stresow w zwiazku z choroba mamy, ze byc moze okres CI sie przesunal. Ojj jakies forumowe zgrzyty byly? ((( No, ale dobrze, ze mimo wszystko spokojnie jest na naszym watku i klotni nie ma ))) Maruda gratulejszyn Ja RAZ wygralam bilety do kina - wiecej razy mi sie nie udalo No a ja tak sie rozmarzylam, ze byc moze, jesli interesy dobrze pojda, bede w delegacje jezdzic do Polski ))))) Jednakze do tego daleko - przynajmniej na razie... Tycja trzymam kciuki, zeby Marcel jak najszybciej wyzdrwial. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Tycja... 09.01.07, 17:03 Jeszcze 7 odcinków bedzie z Meksyku. Drugi i trzeci jeszcze z Miasta Meksyk a następne już z innych regionów. Bedzie tematycznie np. peueblo. Tak wiec nastawiaj video przez kolejnych 7 niedziel)) Yskyerko- uwagi przekazałam. Myśłę, ze zostaną wprowadzone) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Tycja... 09.01.07, 17:06 o matko! pueblo!!!!) jakaś pląsawica mnie dopada coraz częściej(( Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Tycja... 09.01.07, 17:12 a nie wiem( ale wiem, ze jeśli przedłuzą umowę to jeszcze raz będzie wyprawa do Meksyku) powiedziałam, ze się podobał) ale W nie jest zestresowany, bo mieli gigantyczna oglądalnosc i na forach wszelkich chwala i szef dwójki zadowolony) W tylko mendzi, ze montażysta słaby i nie umiał zrobic wszystkiego co W sobie wymyślił) Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Bebell 09.01.07, 17:07 No i wyszłam na krytyka filmowego. Ale powiedziałaś W, że program nam się bardzo podobał i czekamy na następne? Żeby się bidulek nie zestresował. A z tym tempem montażu to jest tak, że ja mam słabość do napisów - im dziwniejszy, tym lepszy - i jak już coś widzę na ekranie, to chciałabym móc to przeczytać, a po hiszpańsku czytam znacznie wolniej niż po polsku, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Tycja... 09.01.07, 17:08 aha, Tycja- spotkanie o 15.00 u mnie w domu)) liczę na dużą frekwencję)) więc pakuj się (o ile Marcel wydobrzeje) i przyjeżdżaj) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:04 Chrumpsik- JAKIE zgrzyty???? ja tu dzis siedzę i nie zauwazyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:19 No wlasnie ja tez nie zauwazylam Sadzilam, ze moze np. na privie byly. No, ale jak nie bylo to git Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0606 Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:20 sorki, ale musialam jechac po corki. tuz przed wyjsciem dostalam @ i naprawde mi ulzylo. Mysle ze ja swoj udzial w spoleczenstwo wlozylam Ale gdybym miala miec dziecko to na pewno bym wlosow nie rwala. Stresuje mnie jedynie sytuacja z mama. Mysle ze ona nie bylaby zadowolona z tego. Za to moj maz powiedzial ze od przyszlego miesiac "bierze sie za mnie ostro" no juz sie boje))No i mam miesiac zeby sie nauczyc jak jest test ciazowy po francusku Lece czytac bo mam braki od 12-tej. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Warszawianki, Bebell:) 09.01.07, 17:25 to ja proszę o listę obecnosci-kto się wybiera i czy sam, czy z dzieciatkiem: Melba (bez dzieciątka) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0606 Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:25 i bardzo skrupulatnie zaznaczylam sobie w kalendarzu , co bym na przyszlosc stresow nie miala. Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:32 Ale zapachnialo latem.... Wpisuje sie na liste chetnych do Meksyku i okolic. my bylismy tam w podrozy poslubnej i przejechalismy sobie od Meksyku stolicy do Cancun. Gonila nas powodz, a dwa dni po naszym powrocie byl huragan, ktory zniszczyl wybrzeze ;-( Ale mielismy szczescia!!! Na spotkaniu warszawskim u Bebellka bede obecna duchem, moge? Melba, a coz to za straszny bank! wrrr! Kasiu, czyli juz po strachu Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:33 Aha, no i chyba trzeba jakis toast za prace Chrumpsika, nie? a gdzie Olcia?? Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:28 Kasiu, ale Ty teraz masz swoja rodzine. Nie mozesz zyc w stresie, ze nie zadowalasz dalszej rodziny... Twoja najblizsza rodzina to Twoj maz i corki oni sa teraz na pierwszym miejscu... Przeciez "opusci czlowiek matke i ojca..." Glowa do gory A K. chce pracowac nad synkiem? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:38 Witam sie i tyle dzisiaj nastukalyscie, ze nic nie pamietam. Kasiu mnie sie cos wydaje, ze Wy oboje z Malzowina chcecie dziecko. Nie masz 16 lat zeby sie mamy bac jak w ciaze zajdziesz. Moze wlasnei tego Waszej rodzince potrzeba. Nie wazne co ktos sobie pomysli, to jest Wasze zycie. Chrumpsowa gratulacje wielkie skladam. To co od jutra cwiczysz wstawanie razem z budzikiem? I ja Ci nie popuszcze odpowiedzi, trzeci raz sie pytam kiedy @ powinna nie przyjsc? Wyjazdow sie na forum zrobilo. Co do paszpotow to mi sie wydaje, ze od krotkiegoc czasu paszporty dla dzieci nie sa wydawane na 10 lat tylko na 3 chyba, juz nie pamietam. Ale dzwonilam do konsulatu tutaj zeby szefa corce zrobic paszport i tak mnie poinformowano. To bylo jakies 3-4 m-ce temu, a nei mysle, ze dla nas tutaj obowiazuja inne zasady niz w PL. Ja na swoj nowy paszport czekalam 6 m-cy bo teraz je robia w PL a nie na miejscu. No i wiecej nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:42 Potwors Ty to masz zdolnosc wywolywania ) Jak zdrowko? Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:45 @ ma sie pojawic ok. 15 czyli w pn, no chyba, ze przylezie jeszcze w weekend Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:52 Chrumpsiku!! gratuluję pracy!!! i oby 15-tego nie pojawiła się @ !!! Kasiu - to dobrze że masz czystą sytuację ) najgorsza jest ta niepewność. I trzymam kciuki za to by mężowi udało się ciebie zbałamucić DD Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0606 Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:47 Poczytalam i lezki polecialy. Kochane jestescie. No i teraz to mi smutno troszeczke, bo moze tak by bylo lepiej, ze by jzu bylo. A tak sie swiadomie zdecydowac to troche trudniej. Racje macie, ja wiem ze mam swoja rodzine ale moje rodzina w Polsce tego nie rozumie. Oni by chcieli zebym sie razem z mama umartwiala. A to doluje. Moj Krzys zreszta caly czas powtarza, ze moja mama ulozyla sobie zycie tak jak chciala i ja mam tez do tego prawo. To moje zycie i mam jej przezyc po swojemu. I on bardzo chce miec coreczke.I co ja mam zrobic? Bebellku ja sie zapisuje. Tylko konto zaloz walutowe, bo ja w euro placic bede Fajnie podrozujecie. Ja to bym chyba w narkozie musiala do Meksyku poleciec. Przed lotem do Polski jak i z powortem byla naszprycowana melissa do granic przyzwoitosci. Zasypialam na stojaco! Grazynko gratuluje!!! Powodzenia i powal ich na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 17:55 Krzysiu Kasiny!!!! nosz buziaki dla ciebie bo mądrze gadasz swojej żonie!!! to wasze życie!!!! i Kasiu - masz prawo sama je sobie układać!!! nie jesteś już nastolatką która musi się bać mamy!!!! Krzysiek - bierz się za żonę a my czarownice zrobimy resztę ) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 18:07 Kasiu buziaki duze i cos widze, ze ten Twoj Krzys to musi sie za Ciebie pozadnie zabrac za 2 tyg. co by skutki tego byly. Moze to co sie wlasnie stalo pomoze Ci podajc swiadoma decyzje w tym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
lirio.a Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 18:36 I chyba mamy juz kolejną starającą się!! Kasiu, posłuchaj męża i koleżanek, sądzę że córeczki też się ucieszą. Wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantek, co się będę powtarzać, wszystkiego co najlepsze i jeszcze więcej!! Ale fajnie się złożyło że aż 3 solenizantki jednego dnia. Chrumpsie GRATULACJE wielka buźka, teraz już wszystko z górki pójdzie, zobaczysz. Pituś Marudka chyba ma rację - masz za dużo wolnego czasu na myslenie. Zajmij sie chociażby dzierganiem w wolnej chwili, jak masz Zośkę przy cycku to oglądaj jakiś fajny film, lub czytaj książkę. Tzrymam kciuki żeby kolejne badania wyszły już jednoznacznie dobrze. Erguś a może ten ból cycków to coś innego znaczy, a nie przestymulowanie. Jasny gwint musze już kończyć, spadam na kurs. Wrócę koło 22 i nie wiem czy dam radę jeszcze zajrzećć. Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 19:50 Dziekuję wam za info o Chorwacji\ i Ant i Bebelkowi za zaproszenie. POstaramy się. A jak nie to 21 stycznia w niedzielę będę w Warszawie, to moze wtedy ??? Co do wypadu do Mexyku. Wiecie, ja pisze bardzo na poważnie o takim wypadzie i wiem, ze we dwoje z męzem to raczej finansowo nie damy rady, wiec gdybym miała kompanki wyprawy, to ja bardzo chętnie się wybierę jak Marcel nieco podrośnie.Yskierka widzę zna się na rzeczy, zna wiele miast, o których ja tylko słyszałam na studiach na zajęciach z historii i kultury Ameryki Łacińskiej, ale moze chciałybyście mnie wziąść ze sobą??? mogłabym się przydać...... skromnie prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Bebell , Yskierka, Maruda 09.01.07, 20:11 Ja też skromnie proszę. Możemy wybrac sie na wycieczke Sladami meksykanskiego Pociana Przeciez w kazdym z tych miast rodza sie jakies dzieci, no nie? Wiec jest i Pocian. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Co tu tak cicho??? 09.01.07, 21:28 Zaginely wszystkie czy jak? Rano stukaly i stukaly a teraz co? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Co tu tak cicho??? 09.01.07, 21:35 kurde, w sen zimowy zapadły czy jak...? Odpowiedz Link Zgłoś
matala6 Re: Co tu tak cicho??? 09.01.07, 21:36 Witam sie ziewajaco i zaraz zmykam do lozeczka. Dzis byl spacerek po pracy ) Pozdrawiam wszystkich ) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Co tu tak cicho??? 09.01.07, 21:42 No Melba chyba na to wyglada Jak tam wszystkie siersciuchy w lecznicy? Moj Zdzislaw potrzebuje psychiatry, zajmujesz sie tym tez? Zeszczas sie pod choinka w sobote, dobrze ze i tak bylo jej przeznaczone isc na smieci w ten zien. Stojak mielismy oblozony takim ozdobnym kawalkiem materialu i oba sierscicuhy zawsze tam spaly. W sobote dupek lesny postanowil sie tam zsikac, i jak zawsze zobil to na lezaco. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Co tu tak cicho??? 09.01.07, 22:03 Zdzichu pokazał,że choinka ma iśc do smieciznudziła mu się.Postaraj się zrozumieć i uszanować jego punkt widzenia.Idę sobie, bo mąż mi jęczy,ze niedopieszczony jest;P za uszkiem go podrapię, albo za łóżkiem, jeszcze nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Co tu tak cicho??? 09.01.07, 22:05 Ty go lepiej gdzie indziej podrap Melba ) Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Co tu tak cicho??? 09.01.07, 22:15 cześć, starałam się byc porządna i nie pisać dopóki nie nadrobię zaległości w czytaniu, ale tym sposobem do urlopu bym się nie odezwała, a potem juz nie byłoby po co więc: wielkie dzięki za wszystkie kciuki trzymane i dobre myśli, w pracy na razie jest fajnie- to znaczy tropchę mam mało zajęcia, ale z każdym dniem to się pewnie będzie zmieniać , bo wciągam się w kolejne sprawy. To dobrze, bo nie lubię się czuć niepotrzebna. A i jeszcze szef się zgodził, żebym nie korzystała z przerwy na lunch i wychodziła o godzine wcześniej. A w domu- wszystko baardzo dobrze, osobisty tata sprawuje się wyśmienicie, codziennie są spacery, dzisiaj nawet mnie w biurze odwiedzili, a po powrocie.. tańczylismy sobie w trójkę przy Cohenie i jeszcze dostałam kwiatki od moich chłopaków. Miło było To tyle raportu, wracam do czytania, chociaż zaraz do łóżka musze uciekać, bo wstaję przed szóstą buuu. Do zobaczenia w sobotę z tymi z którymi się uda (o ile sama nie nawalę), a z resztą do napisania jak nadrobię i bedę wiedzieć co u Was piszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Co tu tak cicho??? 09.01.07, 22:20 Cześć! Ja wpadam tylko na chwilkę złozyć soleniznatkom życzenia: samych pogodnych dni, spełnienia marzeń, żeby Wasze buźki byłu zawsze uśmiechnięte, żeby mężowie Was słuchali, żeby w pracy było jak najlepiej i żeby wszystko było tak jak sobie to zaplanowałyście Balbinko Tobie szczególnie życzę pociechy z dzieciaczka, żeby jak najlepiej sie chował i żebyś we wrześniu była najszczęśliwsza mamusią pod słońcem buziaki Balbinko i Ant! ps. uciekam do łóżka bo mam straszny katar, boli mnie gardziołko i chyba mam gorączke.... czuję sie strasznie, a w pracy kupa zaległości (może od czwartku pójde na jakies zwolnionko) buziki laski Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Co tu tak cicho??? 09.01.07, 22:37 Melduję się i spadam spać! P. wrócił z Bydgoszczy, leciał jakimś miniaturowym samolotem który obracał się wokół własnej osiPP i ten mój prawie się posikał z radości i teraz mnie namawia na wycieczkę Wakacyjnie się zrobiło ja stawiam najpierw na Kubę! potem Meksyk i na taką pocianową wycieczkę piszemy się oboje! Melbuś, Kaziutek powiadasz? no nie wiem.... ja tak śpię już od drugiego dnia swiąt Chrumpsie!GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!! brawo!!!!!!!!!!!!!! Pituś, za dużo myślenia zawsze źle robi! całuję Cię! Kasiu, ja tak sobie dzisiaj o Tobie myślałam i wiesz co? skoro przyszłaś do nas, skoro pocian to Twój przyjeciel, to bierz się do roboty i mamą nie przejmuj!!!!! Pomalowałam sobie paznokcie, zrobiłam maseczkę na pysk(P. się pytał czy zapleśniałam?) więc jutro będę robić dobre wrażenie! Kolorowych snów papapa Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Co tu tak cicho??? 09.01.07, 22:48 uff doczytałam jutro bede nieprzytomna Drogie solenizantki -samych słonwecznych dni, radości, uśmiechów, dalekich podróży, fajnych książek do czytania, dobrych win do picia itp. Kasia- dobrze dziewczyny prawią, przemyśl sprawę Chrumpsie- gratulacje wielkie!!! Co z Cytrusiątkami??? Lecę do łóżka.. Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Pituś, 09.01.07, 22:54 Faktycznie cicho jakoś... az dziwne Pitus, powtarzam po raz kolejny- nie strasz mnie)))) i nie czytaj juz tych bzdur, bo jeszcze cos na siebie sciagniesz jak ja gdy czytałam. Teraz wcale nie wchodze na takie strony i finał jest taki, ze to moj mąz czasami bardziej panikuje na temat Marcela. Ja jestem wyjatkowo spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Co tu tak cicho??? 09.01.07, 23:10 Feromonko, kuruj sie kuruj, a jesli nie przejdzie to łap L4 , bo potem to muz będa 2 tygodnie z glowy Horticzko, dobrze,że się odezwałaś! Ojej, ale masz fajowego męzula a pracy będziesz miała az za duzo, zobaczysz.Świetnie,że nie musisz korzystać z przerwy.Wczesniej będziesz w domku Melbus, Olcia ma rację, bodrap wszędzie męzusia.Ucieszy sie w te dni posuchy Fantazyjna, ja cie proszę, opanuj lęk przed pobraniem krwi i marsz na szczegółowa morfologię! Martwię się! Dziewczyny zazdroszczę wam tych wspaniałych podrózy...kurka, ja nigdzie nie byłam Poprosze o przepisy na te wspaniałe potrawy meksykańskie Yskierko, mam nadzieję,że podróz zostanie przez ciebie przesunięta i nie będziesz teraz ryzykować. Czy althea się dzisiaj odezwała, bo nie pamiętam? Męzus przywiózł zwolnionko.Ginek zalecił tez niemartwienie sie na zapas..no i niestety mam brac wtedy relanium, bo w takim stanie nerwów meliska moze mi nie pomagać Te kłucia i zawroty glowy maja mnie nie niepokoić, to tylko kolejny objaw dobrze rozwijajacej się ciązy. Kasiu, duż buziaki dla twojego K.!!!! Ma swięta rację! To jest wasza rodzinka i tyle.A ty wiele razy powtarzałas,ze swojej masz niewiele..to co chcesz same córki zostawić..w trójkę będzie im raźniej Przeciez chcesz tego dzieciaczka, zatem do dzieła, bo potem będziesz żałować Nie możesz zyc tylko w rozpaczy, zycie toczy sie dalej.I faktycznie, mama ulozyła sobie zycie po swojemu..to ty nie masz prawa?Nie odtrąciłas jej, walczysz o jej zdrowie, zamartwiasz się non stop...Jesli tego nie zauważy, a ciąza w takim przypadku będzie dla niej czymś złym..to wybacz moje stwierdzenie..ale ma was w nosie i liczy się tylko ona.Nie musisz się wcale przed nią tłumaczyc...i jak ktos juz wczesniej tu wspomniał, po slubie najwazniejszy jest mąz i rodzinka , którą z nim tworzysz. a teraz moja droga masz kilka dni na wyszukanie jakiejs cudownej bielizny...stworzenie nastroju..i przyjemne przygotowywanie się na powiększenie rodzinyI bez przesady..36 rok zycia to dobry wiek na 3 dziecko Ja wątpię czy się do tego wieku z drugim wyrobię Marudzia, ty bedziesz miała całą bande nurków..szykuj kasę na sprzęt Ant, jak nózki? Lece do łózeczka, pa pa! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Co tu tak cicho??? 10.01.07, 00:01 i ja się melduję po pierwszym dniu pracy w tym roku - ufff ciężko było ) ale własnie wypiłam grzane piwko z miodem i cynamonem i zaraz idę spać. Hortiko-ależ masz fajnych chłopaków!! Buziaki dla nich - zwłaszcza dla tego młodszego Feromonko-kuruj się!! ja oprócz witaminek codziennie grzane piwko piłam i już mi przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re:Chrumpsowa 10.01.07, 05:15 Mam pytanko. Czy robilas ta wedline z przepisu, ktory kiedys podawalas? W przepisie byly podane rozne rodzaje miesa do wykorzystania, gotowalo sie to chyba pare razy i zostawialo no noc czy cos w tym stylu. Zapodzialam przepis i jestem ciekawa czy wyprobowalas osobiscie. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: :) 10.01.07, 08:49 Dzień dobry ja cos dzisiaj lenia mam więc duzo nie napisze.... Olcia - ja do tej wędliny się pół roku juz zabieram i jakoś nie mogę... też jestem ciekawa jak to wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: :) 10.01.07, 09:06 i ja sie witam odkrylam ze poranne wiszenie przy piersi dobrze nam wychodzi przy komputerze i lekturze forum i rzepy tysiu, dobrze, juz nie strasze Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: :) 10.01.07, 09:09 witam i ja wczoraj juz mi sie nie chcialo kompa odpalac Kasia sciskam i popieram dziewczynki i meza!!! do roboty!! Balbinko a dzis tez masz rosolek?? to ja poprosze... Sobota nadal nie pewna u mnie (( Hortika buziaki dla twoich chlopakow ) Tycja w CRO trzeba obejzec tak jak Yskyerka mowi Plitvice, Wodospady Kyrka, Split, KONIECZNE DUBROWNIK!! no i miasto Korcula zwane malym Dubrownikiem ) w tym roku jak Malwina sie nie pojawi jade na Mljet, wyspa za Korcula, prawie cala to park narodowy i ma tylko 1 hotel (!) ) ale ja dopiero we wrzesniu. a i Lastowo jest urocze - wyspa na ktorej jest tylko 1 szkola - podstawowa a dookola masa bezludnych wysepek Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: :) 10.01.07, 10:08 wow, postów dziś zatrzęsienie własnie się zastanawiamy w pracy czy nie przynieść jutro scrabli, albo rakietek do tenisa bo taka nuda...... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: :) 10.01.07, 10:11 acha - Marudka - śniłas mi sie dziś odwiedzałam Cię, i miałas śliczną pomarańczową sukienkę Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: :) 10.01.07, 10:16 Jaa nia to ja przyniose scrablle a ty paletki, bo u mnie taka samam nuda, to sobie razem pogramy )) nie mam pomaranczowej sukienki ( ale zapraszam w odwiedziny!!! Jaania, moze na ten slub przyjedz w piatek, co??? a mi sie snil dizs moj syn, szlam z wozkiem i mowilam do koleznaki ze zawsze o tym mazylam, o spacerze z wlasnym dzieckiem ... ostatnio mam jakies dziwne sny Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: :) 10.01.07, 10:55 normalnie szłu tu dostanę z nieróbstwa...dobrze ze niedługo to się skończy ja tam lubię jak sie coś dzieje, a tu zadania i role sie już koczą, zamyka się pewnien etap i dlatego mało roboty.... Marudka - ja dojrzewam do tej myśli żeby specjalnie do Was przyjechać, a raczej zajechać jak kiedyś u teściowej w Piotrkowie będę ale to raczej na wiosnę... Althea - ciągle w dwupaku..ale i tak blisko coraz bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: :) 10.01.07, 11:32 Marudko-może to znak??? oby dzsiejsze sny były prorocze !!!! )))) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: :) 10.01.07, 10:22 Witam, u mnie bez zmian. Czytam was caly czas, ale jakos nie mam weny tworczej. Monia, czy ty sie przenioslas do jakiejs innej strefy czasowej?? Hortika, ale masz fajnych chlopakow! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: :) 10.01.07, 10:32 Witam sie i ja )))))) Olcia niestety nie robilam tej wedliny... Ostatnio zagapilismy sie, nie zrobilismy zakupow,a tu 6 i 7 byly swietem, no i ten schabik wyciagnelam z zamrazalnika i zrobilam w inny sposob, o tak: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,54978405.htm Natomiast ochote na te wedline mam i to duza, bo teskni mi sie za polskimi wyrobami, natomiast ochoty do pichcenia po tych chorobach nie mam zadnej... Alhtea, ale melduj sie melduj Biedactwo pewnie siedzisz jak na szpilkach... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: :) 10.01.07, 11:25 oo widzę że Althea nadal 2w1 )) może do lutego dociągniesz )) a ja też miałam dziś fajny sen - najpierw śniła mi się moja psinka... a później mój gin którego spotkałam w... chyba katowicach bo tam umówiłam się z kilkoma z was (?????) nie wiem czemu Katowice i nie pamiętam z którymi dziewczynami - na pewno miała być Bebell i Marudka.. No ale wracając do ginka kazał mi się absolutnie nie przejmować, powiedział że wszystko jest w porządku! I mam być dobrej myśli ))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: :) 10.01.07, 11:27 a co do wędlinek to u mnie już od lat tato wędzi schabik, szyneczkę, boczek, baleronik, kiełbaskę i czasem rybki-nosz pyszne są. Już dawno nie jadłam takich ze sklepu - no ale niestety tu bedę zmuszona. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: :) 10.01.07, 11:32 Erga - ja nie jadam kiełbas, ale jak moja babcia uwędzi kiełbasę.......mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: :) 10.01.07, 11:36 Jaania ja też za wędlinami nie przepadam - oboje z M jesteśmy "serojadami" ale domowe wędzoneczki są naprawdę rewelacyjne. wiem że surowe mięsko się pekluje jakiś tydzień przed wędzeniem. Moczysz w roztworze soli peklowniczej i wstrzykuje się do środka mięska ten roztwór, dzień przed wędzeniem dodaje się jakieś ziółka i przyprawy, no i siup do komina na dobre kilka godzin. cieplutki schabik jest rewelacyjny!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: :) 10.01.07, 11:40 Erga, weź mi nawet nie mów!! Te babcine szyneczki...... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: :) 10.01.07, 11:46 hehehe - i ja nabrałam ochoty na te smakołyki - nawet kawałek schabiku mam w zamrażarce - ale chyba zostawię go na specjalną okazję hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
kocurek100 melduje sie na nowym watku!!! ;) 10.01.07, 12:06 ale dawno mnie nie bylo!!! od piatku! lol)) przeczytalam bardzo pobieznie stary watek i czeka mnie jeszcze ten, cobym przynajmniej mniej wiecej wiedziala co u Was jakos nie mialam chwili zeby wogole odpalic kompa... az w koncu wzielam sie w garsc, bo jeszcze moment i w zyciu bym nie nadrobila coscie naskrobaly!!! Balbinko, przyjezdzajcie! 18, 19 pasuje jak najbardziej! I jeszcze raz kochaniutka wszystkiego naj z okazji 18-tych urodzinek )) caluski** wyglaszcz Balbiniatko Lalisiu, Agan - Wam rowniez zycze wszystkiego najlepszego! Wytrwalosci, cierpliwosci i usmiechu od ucha do ucha!!! spoznione - ale ze szczerego serducha! calususki ** Chrumpsie, komentujac stary watek, z ktorym sie pobieznie zapoznalam - gratulacje roboty!!! Mam nadzieje, ze umowe masz juz podpisana i wszystko jest po Twojej mysli No i test moglby wyjsc pozytywny Ergus, sciskam z powodu psinki... Pitus, widze, ze wszystkie laski chetne coby Zoska sie zajac nic tylko do kina musisz isc!!! Bebelku, biedna jestes z tymi nockami mam nadzieje, ze niedlugo bedzie lepiej i, ze nie padniesz do tego czasu! U nas wszystko ok, chociaz Julcia podjrzana byla o zaziebienie - nie miala kataru tylko jakby chrypke miala i mialam (mam nadal - szczegolnie po nocy) wrazenie, ze cos jej jakby splywa po gardziolku. Widzielismy 'boso przez swiat'! Mam nadzieje, ze Cejrowski bardziej sie rozkreci program fajny! tez chcialabym do Meksyku!!! Aaa, i widzialam fote W. w Rzepie i mam nadzieje, ze nie zalicze zwalki i uda mi sie obejrzec w koncu Socjopatow!!! I ciekawa jestem jak Olci baby shower wypadl dlatego musze zabrac sie za czytanie watku... tylko Julcia pewnie lada moment sie obudzi a ja ostatnio caly swoj czas poswiecam jej - nie moge sie od niej odkleic! )) No i Althea, pewnie nadal dwa w jednym, chyba, ze przeoczylam jakies tytuly postow Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Monia 10.01.07, 12:36 Prawdopodobnie poczatkowo "lisnos" byl rodzajem piesni żalobnej,ale powoli dokonała sie jego personifikacja. Psamate, o której ci pisałam, po stracie syna, nie zdołała ukryc i rozpaczy i jej ojciec Krotopos zabił ją.Te dwie zbrodni tak rozzlosciły Apollona(ojca Linosa),że zesłał na Argos harpie, a potem zarazę.Zaraza natychmiast wygasła, gdy pomni wyroczni Argijczycy ustanowili kult dla upamiętnienia i uczczenia Linosa i Psamate. Natomiast według podania z Beocji Linos byl synem muzy i jako doskonały muzyk został nauczycielem Heraklesa.Pewnego dnia skarcił ucznia, a ten zabil go. Inna wersja przekazuje,ze linos osmielil sie rywalizować z apollonem ,utrzymują, iz lepiej niz bóg gra na lirze.Rozgniewany Apollon zabił go, karząc za zuchwałą próżność. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Balbinko!!!!! 10.01.07, 12:47 Wieeeelkie dzięki! uratowałaś mi zycie!!!!!!!!!!!!!!!!!! buziaki))))))) jak przyjedziesz do W-wy to masz u mnie co tylko chcesz)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: :) 10.01.07, 11:28 To ja się też melduję. Już mnie powoli od tego leżenia coś trafia. A wczoraj wieczorem nie włączałam komputera, bo oglądaliśmy "Spacer w chmurach". Jaaniu, skrable są w Internecie. Kiedyś grałam w nie godzinami w pracy. Na którejś stronie jest też taka opcja, że zakładasz własny stolik i zapraszasz znajomych. Ja grałam z koleżanką z innego pokoju. Marudko, dobrze, że ci się synek śnił. To już pierwszy krok do naszej wspólnej szkoły rodzenia. Chrumpsowa, gdzieś mi umknęło. Od kiedy zaczynasz tę pracę? Kasiu, trzymam kciuki za słuszną decyzję! Monia, zrób ty wreszcie jakieś badania. Ospałość w twoim przypadku jest stanem patologicznym i trzeba go wyleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: :) 10.01.07, 11:31 Yskyerko - uwielbiam ten film ))) z jednego głównego powodu - Keanu....ech.... skrabli zaraz poszukam, ale znając życie stronka u nas zablokowana..... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: :) 10.01.07, 11:59 Yskyerka i Althea dzieki za meldunki ) Yskyerko ja moge chodzic z toba do szkoly nawet bez brzucha jako maz )) Ergunia, oby nasze sny byly prorocze. a i do katowic moge na spotkanie z toba jechac ) mysle ze Bebelek tez Jaania le pech z ta blokada Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: :) 10.01.07, 12:22 Yskyerko zaczynam od poniedzialku. A jak Ty sie czujesz? Dobrze, ze plamienia sobie poszly. Torturujecie mnie! Jak nie o smalczyku to o domowych wedlinach, ech Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Kocurku 10.01.07, 12:24 Rzeczywiscie baaardzo dawno Cie nie bylo! O Tatance nie wspomne, bo jej cale wieki nie slyszalam No, ale jest usprawiedliwona brakiem internetu... No i Enterek sie nie odzywa, Cytrusowa ucichla... Mam nadzieje, ze Motylki maja sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: :) 10.01.07, 12:50 Jaaniu, a może uda ci się ściągnąć skrabla na dysk? Na którejś stronce był program do ściągnięcia o nazwie LITERAKI. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: :Tysiu 10.01.07, 13:11 Już od jakiegos czasu piszez o jakiejś sprawie, teraz o wyroku..a ja kurka nie wiem o co chodzi???Czyzby sprawy rodzine? albo bekna ten facio za niedotrzymanie terminu naprawy samochodu? Mam nadzieje,że wszystko wam sie pouładalo po waszej mysli.. Na vice nasyłam myszy! Mój męzul ma okropna jedzę..i wszyscy jej unikaja jak ognia...a juz Wf.i facetów ogolnie to nienawidzi Na szczęscie jakos udaje mu sie unikac konfliktowych sytuacji...ale kilku pracowników juz pani kapo wykończyła. u mnie pani vive jest superowa i złego slow nikt na nią nie powie Monia, co jest takiego waznego o 14? Trzymam kciuki! Marudziu, za chwile lece podgrzac rosołek..i zaraz go tobie ślęPyszny wyszedł..z chudej kurki Kocurku, to fajnie jutro od rana bombarduje tel. bonifratrówZobaczymy, czy mi sie uda umówicna czwartek lub piątek. I mam nadzieje,że babki bedą się chciały z nami spotkać po tej sobotniej bebelkowej imprezie Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: :Tysiu 10.01.07, 13:25 sprawy rodzinne Balbinusiu..... własnie sie dowiedziałam jaki jest wyrok... kiedys bym sie cieszyła, a teraz juz nie...... jest mi ogolnie strasznie przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: czemu "pocian" a nie "bocian"???? 10.01.07, 12:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=54720533&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: czemu "pocian" a nie "bocian"???? 10.01.07, 12:35 ja juz nie bede mowila ktora tak pieknie sie przejezyczyla P pamietacie winracje??? juz sama nie wiem o co mi chodzilo D Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: czemu "pocian" a nie "bocian"???? 10.01.07, 12:40 hej! wstałam, uprasza się o trzymanie kciuków od 14, bo serce mi zaraz wyskoczy, chyba nie pamiętam kiedy miałam taki stres(( Niestety nie zmienił on mojego snu Balbinko, Yskyerko zrobię badania! Althea, ja myślę że jestem jak miś co cały czas śpi Witam Kocurka))))) Marudzia, jeszcze trochę i będziesz chodzić z wózkiem)) zobaczysz i może wtedy kupisz sobie pomarańczową sukienkę)) ale będziesz odblask)))))) Balbinko, dzięki jesteś WIELKA!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy ja mówiłam, że babcia Pawła miałam w piątek zawał i jest w szpitalu, i w karetce zatrzymała się akcja serca, ale już odzyskała przytomność, ale nadal leży na intensywnej... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: czemu "pocian" a nie "bocian"???? 10.01.07, 12:47 Monia - coś mi umkneło, co jest o 14??? Mam nadzieję, że z babcią P. będzie wszystko dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: czemu "pocian" a nie "bocian"???? 10.01.07, 12:50 Witajcie moje pocianówy!!!! mały spi to napisze wam ze w szkole dzis miałam ostrego wkurza spowodowanego moja pania dyr ( vice) .... Poza tym o 12 był ogłoszony wyrok.... i mnie nie było, nie wiem co i jak.... mam mysluna. Dziwczyny, mam nadziej,e, ze te piekne sny o wózkach i pomarańczowych sukienkach sie sprawdza- Marudka dzieki za info o CRO, musze posiedziec jeszcze na necie i zrobic sobie plan wtcieczki. A jakie tam sa ceny???? Monia, oj.....((((( a czemu masz sres? coś mi umkneło???? Althea, jeszcze kilka dni do końca ci zostało, ale mozesz zaczać rodzic w kazdej chwili, zycze wiec byś miałam lekki poród))) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: czemu "pocian" a nie "bocian"???? 10.01.07, 12:54 Oj mi tez umknelo Potworsik a jak tam Twoje zdrowie? Mam nadzieje, ze chorobsko sie nie rozwija... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: czemu "pocian" a nie "bocian"???? 10.01.07, 12:55 wlasnie Prezesowa co jest o 14?? i mam nadzieje ze z babcia P bedzie dobrze Tycja a nie mozna sie jakos dowiedziec o tym wyroku?? i co ci ta vice zrobila?? poczytaj sobie forum Chorwacja. niby tam wszyscy pisza ze jest drozej (jedzenie, piwo, owoce itp). ale ja szczerze mowiac nie zauwazylam, a przeciez nie wydaje na urlpach jakis okropnie duzych kwot!! i zapraszam na zdjecia z 3 lat z CRO jak bedziesz w w-wie Zuzka a ty co powiesz o CRO?? i wogole gdzie ty jestes, co?? Kocurku buziak Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Tycja 10.01.07, 12:59 CRO jest paskudnie droga. Noclegi można załatwić bezpośrednio albo przez jakąś agencję, ale trzeba się trochę naszukać, żeby znaleźć coś w rozsądnej cenie. Jak będziesz chciała, zapytam brata, bo oni w tym roku objechali Chorwację samochodem, nocując w hotelach, żeby przy okazji mieć wyżywienie. Nawet nie wyniosło ich to tak strasznie drogo. Natomiast jeśli zdecydujecie się na własne wyżywienie, zabierzcie jak najwięcej rzeczy z Polski. Jakieś przekąski, płatki śniadaniowe, słodycze itp. Raczej takie rzeczy, które przetrwają w wysokich temperaturach. Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Tycja 10.01.07, 13:08 a kwatera ile by kosztowała? co to znaczy droga? mowili ze tam jest tanio(((( a pani dyr... nie chciala mi zapłacic za cos co robiłam za pieniazki. Stwierdziła, ze skoro było to w grudniu to ptzrpadło, wiec powinnam to uznac, ze robiłam : ku chwale ojczyzny. zabiła mnie tym bezczelnym stwierdzeniem..... Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 NIKA- twe dziecie jest sliczne 10.01.07, 13:05 i choinka tez baaaardzo mi sie podoba- w przyszłym roku robie zmiane bombek na zabawki. A to zdjecie w wanience mnie powala ))) Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: czemu "pocian" a nie "bocian"???? 10.01.07, 12:53 Marudko, ale to właśnie miało być tak, że obie będziemy z brzuchami. Nie zmieniaj planów. Monia, współczuję przejść z babcią. Trzymaj się! Kciuki o 14 zacisnę. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Jaania 10.01.07, 12:55 Może ta strona ci się otworzy i sobie ściagniesz literaki: marek01.pop.e-wro.pl/lit/ Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Jaania 10.01.07, 12:57 Yskyerka ja nie zmieniam planow, ale chyba bez brzucha tez moge z toba chodzic??? co?? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Marudka 10.01.07, 13:03 wiem Yskyerko wiem, wiec odz dzis znow zaczynamy 'produkcjie'. moze sie uda i wtedy bede miec brzych dal ciebie ) a Tycja ja mowie ze nie drogo, bo ja ZAWSZE jezdze do hoteli z dwoma posilkami a takie hotel za 7 dni kosztuja cos ok 700 pln. to drogo?? no oczywiscie plus dojazd + wydatki. ale kurcze urlop ma sie raz w roku, mozna zaszalec Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Marudka 10.01.07, 13:10 czyli 100 zł dniówka z dwoma posiłkami- a dobre daja tam jedzenie i duzo???? co jedzą chorwaci? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Marudka 10.01.07, 13:15 Tycja moj maz sie najada na sniadanie i na kolacje! a to juz cos!! sniadania tylko ser zolty, wedlina, jakies dzemy, serki biale, pieczywo + napoje. kolacjo - obiady z przystawki, dania glownego i jakiegos deserku (owoce, lody). nam w hotelu fajnie gotowali, byly rybki, faszerowane warzywa, nawet raz kalmary. naprawde dobre zawsze 2 dania do wyboru - zamawiasz dzien wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Marudka 10.01.07, 13:20 Marudka - my sami będziemy robić posiłki, i to w CRO - ale na łódce to raczej ciężko o gotowe wyżywienie Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: jania 10.01.07, 13:57 Kto to widział na brak pracy marudzić? Możesz sobie z nami spokojnie posiedzieć Tysiu, przytulam ! Mam nadzieję ,że wszystko sie jakos ułoży i sprawy rodzinne sie wyprostują. Monia, wsólczuję z powodu babci.Pawełkowi pewnie strasznie smutno.wysciskaj go ode mnie! Z uczennicę trzymam kciuki! Erguśi gin ci się snił...jejku ! A jakiegos teściora z PL zabrałas? Althea, buziaki! Lece się szykowac, bo za godzinke mam wazne spotkanko, które zadecyduje o mojej pracy podyplomowej.Zatem upraszam o trzymanie kciuków przed 15. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: jania 10.01.07, 14:01 dziewczyny jak to jest cy w chorwacji sa plaze piaszczyste gdzies czy tylko kamieniste?? bo mo powiedzieli znajomi zetylko kamieniste dlatego zdecydowalismy o wlochach ale moze sa i piaszczyste ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: jania 10.01.07, 14:02 a moje dziecko bylo wczoraj nie mozliwe nie chcialo isc spac i jak sie okazalo po dlugim dochodzeniu to ona czekala na tort ze mamusie bedziemialaP a ja urodzinki robie dopiero w sobote wiec tort zamowilam zeby dziecko sie cieszylo Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Marudka 10.01.07, 13:22 My w Dubrowniku mieliśmy prywatną kwaterę. Śniadania jedliśmy w domu, potem różnie - późny lunch albo kolację na mieście, zazwyczaj jakieś owoce morza, za którymi przepadami. Woleliśmy tak niż w hotelu, żeby móc sobie pojeść ryb i innych robaczków. Zresztą Dubrownik pewnie i tak jest droższy od Korculi czy innych miejsc. Ale bywaliśmy w dużych marketach na obrzeżach miasta i tak porównywaliśmy ceny z polskimi. Większość rzeczy była droższa. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Marudka 10.01.07, 13:18 Idź natychmiast do głównego dyra! To ta okropna baba czegos nie dopilnowała! Zresztą oni muszą ci za to zapłacić.Postaw się i tak tam juz nie będziesz przeciez niedługo pracowac prawda? Nie wolno tak robic, a kobita, skoro tego z księgowościa nie dopilnowała, to musi ci z własnej kieszeni oddac, takie sa zasady i tyle.Zreszta zawsze możesz zadzwonic do organu prowadzacego szkołe i rzecz przedstawic..będa się mieli z pyszna..juz od dawna tam chyba powinna byc kontrola. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Marudka 10.01.07, 13:35 Maruda, szykuj talerz! Rosól leci! a ta kiecka to może już dla mamy karmiącej była Ponczo brązowe narzucisz i wyglądasz ok Megi, a ja sadziłaam,zw czoraj była ta wizytka i juz chciałam krzyczec,że relacji nie bylo! A co tam, pomysl tylko.. X miesięcy bez strachu o maleństwo przezyłasGdyby oczywiście scenariusz ciązowy sie sprawdził Dzisiaj powegetowałam w łózeczku do 11! rozleniwiam się coraz bardziej ciekawe kto zamiast mnie zwlecze się z wyra w sobote o 6 rano?Bleee Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Marudka 10.01.07, 14:25 Balbinko ja już wolałabym sobie troszke ta ciaze zaplanowac, bo musze miec znow zalozony szew i wtedy M musi zajac sie Mikim no i troche mna. Poza tym raczej brak @ to działanie Mikiego - małej ssawki Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Marudka 10.01.07, 14:28 Marudka - jeśli się nie mylę to zahaczymy o Murter, Skradin, Tribunj, Trogir, Milna nie orientuję się jeszcze co gdzie i jak Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Jaania 10.01.07, 13:02 Witajcie Kocurku miałam już dziś do Ciebie dzwonić, bo się martwiłam dobrze że u was wszytko ok Mówicie że tej nocy sny mają się spełniać, hmmm to bedzie ciekawie, bo mi się śniło że byłam w ciąży i zorientowałam się dopiero jak poczułam pierwsze ruchy)) Marudka ja myślę, że ta pomarańczowa sukienka to zdecydowanie ciążowa będzie) Jaania wstawiłam zapiekankę, zapraszam!!! Althea witaj każdego dnia jestem ciekawa czy znajdę na forum jeszcze Twój meldunek) Właśnie, ciekawe jak Motylki się mają, mam nadzieję, że już obie panny są w domku a Cytrusia po prostu nie ma czasu nam o tym napisac. Monia co jest o 14.00? Pomodlę się za babcie P. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Jaania 10.01.07, 13:06 Megi, ten twój sen wcale taki nierealny nie jest. Mam koleżankę, która po porodzie nie miała @, ale się tym nie przejmowała, bo to przecież normalna. Zawsze była dość obfitych kształtów, więc nic nie zauważyła. W końcu wybrała się na rutynową kontrolę do gina, a kobieta jej mówi, że to piąty miesiąc! Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Jaania 10.01.07, 13:07 Yskierko litości, ja mam jutro wizytę u ginekologa)) Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Jaania 10.01.07, 13:14 Megi, he he. Moj brat tak sie dorobil drugiego dziecka I jego zona nie miala @ 4 lata!!! A z to moja @ to byla jakas sciema, bo sie nie rozkrecila za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurek100 Re: Jaania 10.01.07, 13:20 malo co przeczytalam w nowym watku... ale widze, ze jakies spotkanko sie szykuje, chyba u Bebelka. Wprawdzie weekend mam juz niezle rozplanowany ale plany jak to plany - moga uledz zmianie. Mozecie skrobnac o ktorej, co i jak? Monia, przytulam z powodu Babci. I trzymam kciuki! Poniewaz Monia juz pewnie w drodze, to ja Wam powiem - dzis przesluchanie jednej z uczennic Moni w szkole na Tyszkiewicza! Komisja raczej wredna... mala jest w duzym stresie - a Monia rowniez, tak wiec modlitwa i kciuki! Megi, ale numer bys wyciela! Zaczekaj do sierpnia/wrzesnia z 'robotkami' nad rodzenstwem dla Mikiego! Jak dobrze pojdzie, to bedziemy razem sie wspierac no i ide dalej czytac i zajmowac sie Julcia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Yskyerko 10.01.07, 12:59 Ciekawa jestem jak twoja maszyna do chleba?? Jaka kupiliscie i jak sie sprawuje?? Pewnie codzinnie pieczesz inny chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Yskyerko 10.01.07, 13:03 Maszyna jest super! Kupiłam model Alaska BM 2000. W chlebkach na razie się wprawiam i tak np. wczorajszy zupełnie nie wyrósł, ale może dlatego, że był z cięższej mąki, bo z ziarnami. Ale i tak jest pyszny. Za jakiś czas zacznę kombinować takie z dodatkami, chociaż mój mąż nie przepada za owocami w chlebie. Bratowa się ostatnio chwaliła, że rewelacyjny wyszedł z figami. No i muszę zamówić różne rodzaje mąki, bo zapas, który dostałam w Święta, już się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Yskyerko 10.01.07, 13:05 dziewczyny przestancie z ta pomaranczowa sukienka!!! wiecie jak ja wygladam w pomaranczowym?? czy czerwonym??? ale skoro ona ma byc ciazowa to niech juz bedzie, przemecze sie P Megi buziaki dla was *** Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Yskyerko 10.01.07, 13:06 Marudka dla Ciebie też * i właśnie tak myślę, że w ciążowej to będziesz dumnie paradować, mimo że nie do końca to twój kolor)) Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Yskyerko 10.01.07, 13:07 Jak sobie zrobisz brązowy kołnierzyk i dodatki, to nawet przestanie ci przeszkadzać pomarańczowy kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Yskyerko 10.01.07, 13:13 no i mnie ubraly w pomarancz ) wariatki Megi to co trzymamy kciuki za wizyte u gina?? mysle ze Miki by sie ucieszyl z tak malo mlodszej siostry Tycja, z CRO jest tak ze jedni mowia drogo, inni taniej. dla mnie nie jest drogo. ale ja tez nigdy bym sie nie odwazyla jechac na kwatere i samemu robic sobie posilki - na urlopie??? w zyciu ale wiem ze taka forma wyjazdu jest stosunkowo droga. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Yskyerko 10.01.07, 13:18 Marudka - ona była pomarańczowa z jakimiś białymi elementami. I z dużym dekoltem Megi - no co, rodzeństwo dla Mikiego miałabyś juz załatwione, to źle? a na zapiekankę chętnie wpadnę, ale niestety tylko wirtualnie - ale mi smaka narobiłaś.... Yskyerko - ten link się otwiera ale nie mogę ściągnąć - blokada u nas są bardzo duże zabezpieczenia (nawet poczty prywatnej tu nie można ściągnąć), nie można nic ściągać z netu. Dam sobie spokój, w końcu to jeszcze kilkanaście dni - potem już będę miała co robić Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Yskyerko 10.01.07, 13:23 Jaaniu, to ściągnij sobie ten plik w domu i przynieś do pracy na dyskietce. No, chyba że macie blokadę też na otwieranie obcych plików? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Yskyerko 10.01.07, 13:11 Fajnie, ze jestes zadowolona z maszyny. Ja jakos nie mam przekonania... wydaje mi sie ze szybko mi sie znudzi takie eksperymentowanie. Chyba wole jednak chleb bez dziur))) A produkcje mas zniezla skoro cie sie juz maki skonczyly A pieczesz z gotowych mieszanek czy sama mieszasz? Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Yskyerko 10.01.07, 13:18 Althea, miała cztery gotowe mieszanki, a oprócz tego w domu trochę mąki żytniej, którą mieszam z pszenną. A z tymi dziurami to wcale nie jest tak źle. Ja po prostu przed ostatnim rośnięciem wyciągam mieszadła i wtedy zostają tylko małe dziurki od wypustek, na których zaczepia się mieszadła. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Tycja 10.01.07, 13:22 link dla ciebie, ja z nimi dwa razy na Korculi bylam, swoim autem, i zalatwialam wszystko przez tel. adriatyk.com.pl/ Jaania a wiesz ze ja w zeszlym roku na wiosne tez tak maialm jechac do CRO na jacht. ale ci fajnie. znasz juz trase?? tzn gdzie sie bedziecie zatrzymywac i co przyokazji zwiedzisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Tycja 10.01.07, 13:49 DZIEKI MARUDKA, JUZ OGLADAM. ja chyba tez na wakacje wole tym razem jeść przez kogos przyrzadzone dania. zZwykle jak nie było mojego berbecia to jeżdzilismy tak po harcersku ale w tym roku to ja poprosze o pełny luz.Tyle, ze z dzieciami jedziemy. Ja i moja Kaśka, dzieci- miesiąc różnicy.roczne dziecko to juz jada niemal wszystko, tak? sa dla takich zniżki, mam nadzieję.... mozliwe ze juz w piatek jedziemy do Warszawy, to moze jednak sie spotkamy ( mimo. ze przypomniało mi sie ze studniówka jest w ta sobote... ale jakos mi sie nie chce tam isc- co roku bedzie))) a za tydzień wylatuje.... ech! juz sie boję!!!! a za 1, 5 tygodnia . MUSZE sie pochwalic!!!!! jedziemy do Nałęczowa. Musze plan noworoczny urzeczywistnić, bo inaczej to sie na siebie wścieknę. Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Tycja 10.01.07, 14:01 hej hej wtorkowo ja tu leniwie dzis zagladam, a tu niespodzianka tempo sie znacznie ozywilo tak wiec podczytuje Was troche, ale pisac za bardzo nie mam jak, bo obiad gotuje, a i gazeta mi dzis strasznie sie slimaczy powiem tylko jedno Jaania, blagam! wez mnie ze soba. ja stary wilk morski, a juz nie pamietam kiedy moja noga na jakims jachcie stala ale Ci zazdroszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Tycja 10.01.07, 14:13 dokładnej trasy nie znam jeszcze, wiem ze startujemy i kończymy w Sukosanie. Termin 28.04 - 5.05. Nie wiem co zwiedze bo nic nie wiem o CRO!! Rejs jest organizowany prze kolegę z pracy mego P. starego wilka morskiego, on takie rejsy organizuje 4 razy do roku. Stary wyga. Będzie dużo doświadczonych ludzi bo ja to laik jestem. A to link do naszej łódki: 2bavaria-yachtbau.com/index.php?id=572&L=1 Yskierko - szkoda zachodu a z płyty czy dyskietki i tak nic nie moge kopiować - tylko z zasobów banku.... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Tycja 10.01.07, 14:20 Jaania genialny ten jacht!!! robi wrazenie ile osob sie tam miesci?? zdobadz dokladan trase to ci powiemy co masz zwiedzic w sumie to nie wiem gdzie ten Sukosan ale zaraz sobie wgooglam Bebelek hop, hop!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Tycja 10.01.07, 14:33 Euforia mnie ogarnęła taka, że nie wiem co pisać. Pierwszy raz od świąt działa nam net i nie wiem jak długo pohula, więc póki co prześlę buziaki i napisze co u Nas, a później wezmę się za nadrabianie zaległości. Zacznę od tego, że czujemy się dobrze i że nic poza tym że brzuchol rośnie, a mi coraz ciężej się nie zmienia. Wyniki mamy dobre i dopiero na poczatku lutego kolejne badanie. Jak Monia przekazała, Kropek nie dał tym razem pooglądać swoich klejnotów, więc lekarz nie potwierdził, że to mężczyzna z krwi i kośći. Domek wykańcza się pełną parą. U nas od następnego tygonia zaczną kłaść kafle, za miesiąc będą schody i szukamy kogoś od parkietów. To chyba na tyle Buziaczkuję wszystkie zafasolkowane, mamuśki, Pocianiątka i te nadal oczekujące Jak nic mnie nie rozłączy to wpadnę za chwilkę po nadrobieniu choś tego wąku, bo stęskniłam się za Wami i nie wiem co tam słychac. Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Jaaniu 10.01.07, 14:37 serca nie masz wklejajac ten link! teraz to juz na 100% musisz zabrac mnie ze soba Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Jaaniu 10.01.07, 14:41 Misia - pożeglujemy kiedyś razem z dzieciakami ale fajnie bedzie!!!!! teraz to chyba już komplet mamy chyba że Cię przemycę w worku żeglarskim?? Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Jaaniu 10.01.07, 14:47 nie wiem Jaania, kombinuj. to ty wkleilas ten link, wiec teraz sie martw jak mnie ze soba zabierzesz. ja chce na taka lodka. jest piekna ja chce na jakakolwiek lodke a kiedys plywalismy 2 tyg po Mazurach na takiej lodce, ze trzeba bylo na czworakach do "kabiny" wchodzic i oczywiscie w "kabine" nalezalo na czworakach juz pozostac, badz w pozycji horyzontalnej ale bosko bylo )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Jaaniu 10.01.07, 14:53 Misia - ja z rozrzewnieniem wspominam Mazury 2 lata temu.... to było coś w stylu naszej podróży poślubnej chociaz była nas 10 tylko dresiarskie Mikołajki mi sie nie podobały... o kurka, ale narobiłam mogę Cię wpisać na następny w lecie ten koleś do Szkocji płynie pasuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Jaaniu 10.01.07, 15:22 Megi - ja to bym wpadła na tą zapiekankę..szkoda ze tak daleko no i szkoda że ona taka czasochłonna bo zrobiłam dzis na obiad rzućcie pomysł na szybko obiad bo mam dzis brak akcji Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Jaaniu 10.01.07, 15:43 jaania, tak na szybko to jakis makaron z sosem. U mnie dzisiaj bedzie biały barszcz, tez raczej malo pracochlonne danie. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Hejka 10.01.07, 15:50 Jestem,juz za póxno na trzymanie kciuków za Monię, ale za Balbinkę jeszcze potrzymam, a co. Mam nadzieję,że babcia P. szybko poczuje się lepiej... Dziewczyny, kto bedzie u Bebellka?i czy z dzieciatkami? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Maruda, przecież pomarańcz i czerwień są super 10.01.07, 15:53 ...dla rudzielców;trzeba tylko trafic w odpowiedni odcieńpostaram się jakies fotki wkleić (bron Boże nie moje;P),żeby Cie przekonać....indyjska długa sukienka, marszczona pod biustem,ciązowa of course, pomarańczowa, z odrobiną bieli...już Cię w tym widzę Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Melba!!! 10.01.07, 15:56 tak mi mow, tak mi mow ... * moze masz racje co do tych kolorow, moze warto sprobowac?? no to czekam na zdjecia ) moga byc twoje, tobie w rudym slicznie co do soboty to ja chyba bede. Bebelek co mam przyniesc??? i wogole gdzies ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 prosie bardzo:) 10.01.07, 16:09 images11.fotosik.pl/18/b2f4277991bbba9b.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 A własnie... 10.01.07, 16:11 Bebell, czy napewno zaproszenie aktualne, skoro Twoje maluchy chorują...? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 cd dla Marudzi 10.01.07, 16:13 images14.fotosik.pl/15/9e146fddda91d472.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: cd dla Marudzi 10.01.07, 16:14 images12.fotosik.pl/12/b21b63fe093e9b4a.jpg I powiesz mi,że ona źle wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: cd dla Marudzi 10.01.07, 16:20 Melba - wale glowa w podloge ( te zdjecia sa powalajace (pierwsze najbardziej). zaczynam szukac swojego odcienia czerwieni!!!!!!!!! nosz pod wrazeniem jestem ) nie, nie powiem ze zle wyglada, on nigdy zle nie wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: cd dla Marudzi 10.01.07, 16:23 Melba jesteś niesamowita!!! a rudzielce w czerwieni super!!! Marudka - no no - szukaj kiecki!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Jaaniu 10.01.07, 15:41 no i znów gaduły się rozgadały Megi - no no - niezły sen!!! i tej nocy były sny prorocze i tej wersji się trzymamy!! Tysia - czyli wyrok zgodny z oczekiwaniami? mam nadzieję że teraz będzie już wszystko OK w tych sprawach. I Tatanka z Kocurkiem się pojawiły.. Piszcie kochane!!! brakowało tu Was!! Balbinko-co do testu to stwierdziłam że nie ma sensu go zabierać z Polski... Jakoś tak nie wierzę by się miało udać. a może nie chcę wierzyć, żeby nie czuć takiego rozczarowania gdy przyjdzie @. Jeśli się będzie spóźniała to po prostu kupię tu test. ale póki co nie myślę o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Szybko i krótko :( 10.01.07, 16:06 Ergusiu – przytulam z powodu psinki. Przykre to, bo pewnie mocno cierpiała, ale pięknych latek z Wami dożyła. Balbinko – widze, że jakieś helikopterki Cię nawiedzają. Leż sobie Kochana i odpoczywaj, a dzieciaki w szkole miej głęboko i dbaj o Was!!! Widzę, że Althea nadal w dwupaku Pewnie doczekać się nie możesz…Ja już chciałabym urodzić, ale jak przypomnę sobie takie biedne Maleństwa urodzone przed 30tc to odechciewa mi się ciekawości. Już niedługo przytulisz swojego Robczaka Amelka Ant jakieś choróbsko złapała . Dobrze, że już lepiej. Aniu – cieszę się, że w pracy Ci się układa i że jestes zadowolona. Powiadasz, że masz fajnych kolegów… Yskyerko – mam nadzieje, że plamienia szybko znikną i wszystko będzie dobrze. Beta śliczna i oby tak dalej pięknie rosła Nadal mocno ściskam kciuki i intensywnie się modlę!!! Spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe dla Balbinki, Agan i Lalisi. Kochane – przede wszystkim zdrówka i miłości. Agan i Lalisis – pociechy z dzieci i spokoju, miłości i szczęścia. Balbinko – Tobie spokojnej ciąży i mniej stresów. Tycio – toż to wielka wyprawa Cię czeka. Gratuluję zmian w szkole i oby tak dalej. Mam nadzieje, że w przyszłym roku będzie tak jak obiecują i Marcel szybko siostrzyczki się doczeka Melbusiu – odganiam wszystkie złe myśli i humorki!!! Chrumpsie – gratuluje umowy o prace i oby tylko przedłużyli Marudko i Fantaisie – przytulam!!! Bebelku – dobrze, że Tosia i Tadzio zdrowieją. Jak tam Tadziowe rehabilitacje??? Doczytałam, że i Eliza z poduszką szleje – biedna jest, bo to musi być niewygodne… Na szczęscie skuteczne, więc trzymam kciuki, żeby niedługo nie była potrzebna. Więcej nie doczytałam, bo choć net jest to czasu brakuje. Musze jechac na zakupy, bo jutro chłpakom zabraknie materiałów Do wykańczania góry. Buziaki i mam nadzieje, że net będzie już działał i będę częściej niż raz na dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Szybko i krótko :( 10.01.07, 16:14 Melba!! Brawo!!! masz rację!! ja też już widzę marudkę w tej czerwonej ciążowej - wygląda bosko!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Szybko i krótko :( 10.01.07, 16:22 no tak, teraz to bede musiala sobie czerwona ciazowa sukienke sprawic oby jak najpredzej Tatanko buziak dla ciebie i Kropka/i D Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 witajcie 10.01.07, 16:39 Jezu, dopiero otworzyłam forum taka zapracowana jestem. szok, dawno mi się to nie zdarzyło, w końcu od Was zaczynam dzien tyle mam pracy a tu takie fajne pogaduszki, ech przesyłam Wam pozdrowionka i spadam dalej pracować Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: witajcie 10.01.07, 17:15 Yo! spotaknie aktualne jak najbardziej) i tez poprosze o listę obecnosci!! i kto bierze małe??)) Ma_rudka- przynieś co chcesz) ja tez sie postaram cos zrobic of kors) My po kontroli u lekarza: Tośka już jak rydz, a Tadek ma jeszcze troche kataru, minimalnie. zaraz sie rozpiszeę, a teraz na szybko bardzo Was prosze o kciuki i modlitwę. Za moja przyjaciółkę, która od wczoraj jest na Karowej i lezy na bloku porodowym. To 29tc wg OM a według USG 27tc. Maleństwo nie ma jeszcze kilograma. Skurcze na razie poszły precz, ale pęcherz płodowy jest baaardzo nisko i właściwie w każdej chwili może pęknac((( strasznie sie martwię... k. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: witajcie 10.01.07, 17:28 Maruda- szukaj tego czerwonego, szukaj)) Melba- fajne te zdjęcia. I tez mi się najbardziej pierwsze podoba. a tak w ogóle to ja już od pewnego czasu chce sobie taki Tycjanowski rudy na włosy rzucic... hmmm... Kocurku- fajnie, ze jestes. Spotkanie zaczynamy o 15.00 co by mamy z pociechami mogły przybyc) kończymy... no, nie wiem o ktorej nie kończymy)) chatę mamy wolną więc mozemy i do rana) Pitus- ja tez mam teraz taką dziwna @( zalewac nie zalewa, no, ale pewnie następnym razem juz nie bedzie ulgowo. Megi- dziekuję za małego zebacza!! jest boski) i super już siedzi. a tak w ogole to Miki wyglada na niezłego cwaniaka) a z tym snem...)) i ja nie wiem dlaczego, ale pomimo, ze Tadek ssawką jest niesamowitą, ze ssie w nocy (co Tosce w jego wieku juz się nie zdarzało) to ja juz jestem za@-iona( fuj! Lalisiu- ja nie mam pojecia jakie plaże sa w CRO(( Tatanko- witaj!!!) k. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: witajcie 10.01.07, 17:33 i juz wakacyjnie na całego się zrobiło) jak ja Wam zazdroszcze takiego planowania... u nas nigdy nic nie wiadomo i zawsze wszytsko na ostatnia chwilę... po pierwsze nigdy nie wiadomo czy beda akurat fundusze, po drugie nie wiadomo jak z terminami W, a po trzecie nie wiadomo jakie perspektywy przyniesie następny sezon telewizyjny... w ogóle strasznie dużo niewiadomych(( a ja bym tak się chciala podelektowac, poogladac foldery, połazic po sieci w poszukiwaniu fajnych miejsc, zaklepac wczesniej i sobie czekac radosnie)) k. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: witajcie 10.01.07, 17:37 i trzymam kciuki za te sny) co by prorocze były) Erga- i Marudka dobrze prawi: ja tez mogę jechac do Katowic)) no, to kiedy Laska? kiedy? k. Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: witajcie 10.01.07, 17:39 Bebell, modle sie za przyjaciolke i jej malenstwo. oby sytuacja sie unormowala, chociazby jeszcze na kilka tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: witajcie 10.01.07, 17:45 Bebell, to nic o urlopie i wakacjech nie mow, bo ja pamietam jake ty wakacje w tym roku mialas slonce na zamowienie!!!!! ja to dopiero moge ponarzekac ( w zasadzie to moglam) bo moj m. mial w zeszlym roku 59 dni zaleglego urlopu!!!!!!!!! nie mowiac o 26 z roku biezacego no, ale juz to sobie odbilismy Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: witajcie 10.01.07, 19:05 a to fakt) z pogoda się udało) i długie wakacje były) no, ale wyjazd jak zwykle znienacka, nerwowe szukanie... a w tym roku to bym chciała gdzieś dalej)) no, ale pewnie się nie uda) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 10.01.07, 17:20 Dzieńdoberek . Melduję się . U nas wszystko super! Jasiek rośnie jak na drożdżach i to juz od ponad tygodnia tylko na cycku . Dziś jego waga to 3800 - jak wychodziliśmy ze szpitala było 3010, tydzień temu 3500. Coraz większy pucołek się z niego robi i ma już spory podbródeczek . Jest grzeczniutki i kochany, płacze tylko jak jest głodny albo mocno znudzony. Uwielbia jak mu śpiewam i bujam na kolankach, jak go tatuś kąpie, jak go kładzie na klacie i jak go smaruję i masuję oliwką . K. ma jeszcze urlop do konca tygodnia, fajnie nam razem w trójkę - szkoda, ze zaraz musi do pracy wracać... Jejku, już nie pamiętam jak to było jak Jaśka nie było z nami i nie wyobrażam sobie tego! Ściskam Was mocno i przesyłąm buziaki dla Was. Dziękuję tez za wszystkie zdjęcia - odbieram pocztę i oglądam, nawet jak nie odpisuję Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Stokrotko... 10.01.07, 17:35 buziak wielki dla Was) bardzo sie ciesze, ze raport złożyłas) niech Jaś rosnie zdrowo) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Stokrotko... 10.01.07, 18:02 Bebelek trzymam kciuki za kolezanke, niech to male jeszcze sobie w brzuszku posiedzi!! Lalisia w CRO wieksosc plazy kamienista lunb wylany beton (to przed hotelami). Na Korculi jest jedna piaszczysta super dla dzieci a druga o ktorej wiem to ta slynna plaza zloty rog (chyba nic nie pokrecilam). No Erga, to juz Katowice zaklepane, podaj termin D Stokrotko sciski dal jasia! Melduj sie czesciej )) * no i czerwonego szukac bede, bede ...) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Megi:) 10.01.07, 18:17 Miki z zębami jest chyba jeszcze bardziej przystojny niz bez, o ile to w ogóle mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Megi:) 10.01.07, 18:31 Melbuś boję się przeczytać Mikiemu Twój komplement, bo on i tak już zarozumiały jest) tylko po kim on to ma?)) Marudka to w sobotę przybywasz w czerwieni?) Bebelku my na 90% będziemy, to 10% rezerwujemy sobie na nieprzewidywalne przypadki. A co do wakacji to ta malta to pierwsze nasze planowane wakacje więc delektuję się tym ile mogę bo kto wie kiedy następne będą)) Bedę się modlić za Twoją koleżankę, żeby maleństwo poczekało i pęcherz płodowy wytrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Megi:) 10.01.07, 19:00 Bebell, trzymam mocno kciuki za twoja kolezanke! Mam nadzieje, ze jeszcze wytrzyma kolka tygodni! I lece ogladac Mikiego z zebami Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Megi:) 10.01.07, 19:24 Miki z zebami ma jeszcze slodszy usmiech niz Mini bez zebow! A jakie mu sie oczy błekitne zrobily! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Megi:) 10.01.07, 19:49 Materiały dostałam..tylko po ich przejrzeniu..chyba tylko na jeden rozdzialik nazbieram Jutro bede męczyc następna osobę. Stokrociu,fajnie,ze mały taki grzeczniutki Megi, wiem, wiem..chciałam ci tylko pokazac jasne strony takiej sytuacji Sąsiedzi mnie znowu wkurzyli..założyli sobie skrzynke w takim miejcu,ze mozna umrzec ze smiechu...no i oczywiście wygląda to #$%^&! Pomijając fakt,że teraz nie jest do końca wiadomo czyja to skrzynka... A najgorsze jest to,że facio, który miał nam zrobic zejście z tarasu na ogród...i zwodzi nas od pól roku...zrezygnował z tel..i teraz gdzie go szukac? Ciągle odkładał..na za tydzień...i ch...a chyba będziemy musieli kogos innego znaleźć...a same wiecie,że o dobrego fachowca niestety trudno a ten był sprawdzony Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Lista obecnosci:))) 10.01.07, 19:08 Bebell+Tadek Megi+Miki Melba MaRudka Pitus+Zosia ... no, i kto jeszcze???)) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Lista obecnosci:))) 10.01.07, 19:58 Bebell+Tadek Megi+Miki Melba MaRudka Pitus+Zosia Ant bez Amelki)) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Lista obecnosci:))) 10.01.07, 20:02 Hej, Jakas zmeczona jestem dobija mmnie to ciepło ja chce mróz i zime taka prawdziwą.... Bebell trzymam kciuki za kolezanke i maluszka, Oj ja tez chce na wakacje mielismy jechac gdzies do ciepełka w styczniu ale przez prace nic z tego chciałabym sobie poplanowac ale na razie rece zwiazane..... lece do obowazkow domowych jak nie padne całkiem to zajrze pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Lista obecnosci:))) 10.01.07, 21:37 Bebell+Tadek Megi+Miki Melba MaRudka Pitus+Zosia Ant bez Amelki)) Fantaisie Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Lista obecnosci:))) 10.01.07, 22:20 Bebell+Tadek Megi+Miki Melba MaRudka Pitus+Zosia Ant bez Amelki)) Fantaisie Hortika+Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 10.01.07, 20:29 Melduje sie tylko, nie czytalam bo dzisiaj w biurze jestem zarobiona. Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0606 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 10.01.07, 20:57 Bebelku bedziemy sie modlic w intencji mamy i maluszka. Monia za Wasza babcie tez sie pomodlimy*** Stokrotko fajnie sie czta Twojego posta. Szczescie bije z daleka* Megi dzieki za przesliczny usmiech. Przystoniacha rosnie z Mikiego. Kurcze myslalam, ze to pierwsze zdjecie to wlasnie Marudka jest! Eh zazdroszcze Wam spotkania. Do nas jedynie ksiadz w sobote na kolendowa kolacje. Caluski dla wszystkich. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Pocian dobry na wszystko!!! 10.01.07, 21:12 I ja się dopisuję do listy obecności. Z Tomciem. Tylko tak jak Megi na 90, no 95%. Ale co my z wózkami zrobimy? Może w Bebelkowym ogródku zrobimy parking- będą sąsiedzi mieli ubaw I jeszcze chyba Kocurek akces zgłaszał, tylko nie wypowiedziała się co do Julci. Modlę się za Twoją przyjaciółkę Kasiu i jej Maleństwo, musi być dobrze! Mam postulat- niech Wasze zeszłonoczne sny się spełniają, ale mnie z tego wyłączcie, ok?? Bo mi się śniły kolejno: morderstwa, zleżałe trupy, jak się zapadam w jakiejś starej sztolni i na koniec dziura w spodniach jeszcze ( dodam, że spodnie były żarówiasto czerwone, z włóczki -cud miód). Na osłode śniła mi się Tosia Bebelkowa, ale jeden miły wątek sytuacji nie zmienia. A i jeszcze śniło mi się, że spałam na Bebelkowej klatce schodowej na ostatnim piętrze i sąsiad mnie przeganiał. To tyle. Balbinko-a o czym piszesz prace dyplomową? Althea-wiesz co u Cytruska? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 10.01.07, 21:32 Cytrusowa na stycznowkach tez zamilkla kilka dni temu. Ostatnie wiesci byly takie, ze Jasmin byla w szpitalu, a z Kalinka byli w nocy na pogotowiu (bo M. sie wydawalo, ze jakos kiepsko oddycha). Mieli z nia isc do pediatry nastepnego dnia. Lekarz chcial ja zostawic w szpitalu na obserwacji, bo tez miala katar. Cytrusia nie chciala zeby ja brali do szpitala, bo to ryzyko ze sie zarazi czyms innym. Po wizycie u pediatry i konsultacji z nim mieli podjac decyzje. Nic wiecej nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 10.01.07, 21:09 norumalnie dziewczyny male dzieci maly problem doze dzieci duzy problem.Mam dosc alicji zaczyna mnie terroryzowac ze spaniem nie wazne czy spi w dzien czy tez nie to nie chce spac wieczorem tzn jak ja z nia leze to ona jest grzeczna lezy i nawet spi ale jak tylko wstane ona odrazu sie budzi. mam tego dosc i dzisiaj wyszlam po 40 min a ona juz od 30 min placze jestem narzie twarda i nie popuszcze ale mam tego dosc Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pocian dobry na wszystko!!! 10.01.07, 21:35 Witam się z Wami wieczornie i bardzo dziękuję za kciuki gdyż się przydały!!!!! moja dziecina była u kresu wytrzymałości, chciała środki na uspokojenie a ja miałam z żołądka windę stulecia ale zagrała wspaniale, po raz pierwszy cały program bez najmniejszej pomyłki! Kocurek dobrze przekablował)) dziękuję Bebelku, modlę się za Twoją przyjaciółkę!!!!!!! Megi, dziękuję za zdjęcia! Miki jest obłędny z ząbkami))) super! Nic więcej nie pamiętam buźka Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Pocian dobry na wszystko!!! 10.01.07, 21:59 Fantaisie, co tu duzo mowic, to bylo do przewidzenia. twoje dziewczyny sa tak dobrze przygotowane, ze zawsze i wszedzie sobie super poradza po raz kolejny i na pewno nie ostatni : gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Lalisia 10.01.07, 22:04 przepraszam, ciagle zapominam Ci odpowiedziec to niestety jest roznie. czesto jest tak, ze nie ma zanaczenia jak rosna zeby mleczne. zeby stale wyrastaja potem tak jak powinny. ale jesli ktores z Was, ty lub twoj M macie wade zgryzu, czyli krzywo ustawione zeby w luku, to niestety moze to byc cecha genetyczna i sie powtorzyc w uzebieniu stalym a o czyje zobki chodzi? bo jesli o Amelki, to za bardzo bym sie nie martwila, bo one maja jeszcze czas, zeby ustawic sie prawidlowo w luku Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Lalisia 10.01.07, 22:14 Poczytałam was przed snem i idę spać)) Monia gratuluję, no ale tak jak piszały dziewczyny to było do przewidzenia jesteś genialnym pedagogiem i tyle Kasiu mam nadzieję, że roztreki już mniejsze i dasz się uwieść mężowi)) Jutko zwolnij troszeczkę, wszak w stanie błogosławionym jesteś! należy Ci sie troszkę oddechu! Coś Zuza zamilkła. Hop hop!!! Stokrotko super, że Wam się tak dobrze życie w trójkę układa no i że Jasiu taki grzeczny po mamusi jest)) Usciski! Jaania szkoda, że nie wpadłaś na zapiekankę, bo dobra była. Ant stanowczo zbyt zdawkowe Twoje meldunki są! Śpijcie dobrze kobiety m. Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Lalisia 10.01.07, 22:14 Monia- gratulacje, ależ musiałaś być dumna! Prześlecie mi zdjęcia Mikiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Lalisia 10.01.07, 22:20 Hortika, byłam dumna ale prawie zemdlałam i koleżanka po fachu mnie wywlokła z sali koncertowej Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Podczytalam troche 10.01.07, 22:23 ale nic nie pamietam. Tatankie witam i podeslij jakies zdjecia brzuchowe Kropka bo dawno nic nie bylo. Ale Ty mnie gonisz z tymi tygodniami )) Bbebell kciuki za maluszko i kolezanke zacisniete ale jej biednej musi byc teraz zle. Monie gratulacje i jak pisza dziewczyny byly do przewidzenia. Maruda a ja sie dziwie, ze nie napsialas ze ladnemu we wszystkim ladnie, co do tych kolorkow )) Ja Wam napisze, ze moja doopa nie jest przyzwyczajona do siedzenia i juz mnie boli, zaraz spadam do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Lalisia 10.01.07, 22:24 Hortiko- Ty śnisz potwornie inetnsywnie) tyle w jedna noc! i same okropieństwa) Wózki się zmieszczą myślę, jak by co to je na taras wywalimy) Marudka-a propos Piły jak zobaczylismy z W plakaty na miescie to W sie smiał, ze napewno pójdziesz)) Kasia-mi się bardzo podoba co Twój M gada) mądry gosc z niego) Tadek gada sam do siebie. Ide go wesprzec w tej trudnej sztuce konwersacji) k. ps.dzięki za kciuki. Patrycja wciąz na porodówce, ale cisza na razie. Odwiedzic jej nie można niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Lalisia 10.01.07, 22:28 Dzięki za Mikiego-ależ wydoroślał, nieprawdopodobne! I cudowny jest ten Twój synek Megi!!! Fantasie, dobrze, Że Cię ta koleżanka wywlokła Bebell, to nie były SAME okropieństwa, bo jednak ta Tośka A najbardziej okropne były te czerwone spodnie-mówię Wam! Lecę dalej śnić! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Olcia 10.01.07, 22:36 Leć do domku poleżeć! Przeciez o ile pamietam tak ci kazano!!!! Co to za uprawianie samowolki? Podczas siedenia jest największy ucisk na macicę. hortiko, co za sny! i co ja słyszę..zapaalone wilki morskie tutaj mamy! Już sobie wyobrażam ten parking pełen wózkówTylko nie zapomnijcie zrobić zdjęcia! Fantazyjna, jak ty jutro albo pojutrze tego badania krwi nie zrobisz, to mówie ci..sama cię do najblizszej przychodni zawlokę i będe trzymać, bys nie uciekła...i cos czuję ,że mi marudzia pomoże, bo my lubimy takie widoki Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Olcia 10.01.07, 22:40 Balbinko, jak byś mnie dzisiaj widziała to nie miałabyś wątpliwości w jakim jestem stanie nerwowym.... cud że tylko mi się słabo zrobiło Paweł jak dzwonił to nie poznał mnie po głosie Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Olcia 10.01.07, 22:42 Aaa i badań jutro nie zrobię bo od rana gram, potem prosto do szkoły i wracam po 21 w piątek mam zamiar spać bo wieczorem mam przedstawienie Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Monia 10.01.07, 22:25 ...przyro mi z powodu babci oby było dobrze jak najszybciej ściskam Was I to ze Mała zagrała tak dobrze to sie powtorze kolejny raz, przy takiej nauczycielce to nawet ja bym zagrała ) no tak ja jednak nie nadaje sie na konsekwentnego rodzica.....wiecie co ja robie ? chodze do Małej spac....nie ona do nas tylko ja do niej....tak mi dobrze jak sie wtuli ta moja mała pupka we mnie...a ona sie potem zdziwiona w nocy pyta "a co Ty tutaj robisz ..? czemu nie śpisz u siebie ? " a jak sie jej pytam czy moge zostac to ona po namysle..."no dobra" z łaską, no i jak ja mam sie odzwyczaić od niej? M to na szczescie rozumie i mowi ze jak bym nie chodziła to on sam by to robił tez lubi z nia leżeć)))Hi hi i co z takimi rodzicami nalezy robić? Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Monia 10.01.07, 22:28 Antuś dzięki! Babcia ma już 4 zawał A co do konsekwencji.... to się nazywa miłość!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Monia 10.01.07, 22:32 Monia o matko biedna....a jak sie teraz czuje ? cos wiadomo ? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Monia 10.01.07, 22:43 Czwarty zawał? Chyba jest bardzo źle..skoro tak piszesz... Co mówia lekarze? Mam nadzieję,że wyjdzie z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Monia 10.01.07, 22:31 a propos spotkania ja moze przyniose napoje? jezlei nikt nie ma nic na przeciwko bo cos do pochrupania tez moge przyniesc tylko ze kupne nie dam rady nic robic i w napojach uwzglednie preferencje mam karmiących oczywiście, przypomnijcie mi jakie soki oprocz jabłkowego sa "jadalne" Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Monia 10.01.07, 22:37 Nikogo nie wpuszczają do niej, a lekarze mówią że jest trochę lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Monia 10.01.07, 22:44 Jak to nikogo nie wpuszczaja???? Nawet na chwilke? Trzymam kciuki za babcie. Ant ja juz widze jak mala w wieku 9 lat ustawia Was i zycie rodzinne )) Dziecia robcie drugiego szybko Bablbinko przez to, ze mam placone musze sie czasami pojawic w biurze, tu nie Polska i jak bym nie szla co 2 tyg to bym kasy tez nie zobaczyla. Niestety zycie jest paskudne. Ale mam kanape w biurze wiec od czasu do czasu poleguje. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Monia 10.01.07, 22:46 Niestety leży na intensywnej i tak nikogo nie wpuszczają, raz się tacie udało jak nikt go nie widział.... Balbinko szczerze mówiąc to nadal nie wiemy.... Nie chciałam Wam pisać i truć, ale dzisiaj mam podły nastrój.... Odpowiedz Link Zgłoś
matala6 Re:Pocian dobry na wszystko !!! 10.01.07, 22:32 i ja zagladam po ladnym dniu! Spacerek musial byc obowiazkowo, bo dzis mielismy meczace szkolenie- 60 osob na sali i i bylo duszno. I znow spioszek ze mnie Nic nie poczytam, bo zaraz spac zmykam ) Sroda sie zlamala i jeszcze tylko dwa dni do pracy. Rownie ladnego czwartku! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re:Pocian dobry na wszystko !!! 10.01.07, 22:50 Matalko idę w Twoje ślady. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re:Pocian dobry na wszystko !!! 10.01.07, 23:00 Monia..to ja juz wiem skąd te krótkie posty... i wiesz co,manto ci sprawię za takie gadanie..masz problem, to go trza z siebie wyrzucić! No dobra..to załatwię, by ci pielegniarka w żyle pogmerała...jesli nie pójdziesz jak najszybciej!!!Tak na serio, to martwi mnie twój stan! Matalko, oaza spokoju z ciebie...zazdrośc przeze mnie przemawia... Tez sie odmeldowuje do łóżkowa. Mam nadzieję,że u Patrycji sytuacja wróci do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re:Pocian dobry na wsBebelku i kciuki tezystko !!! 10.01.07, 23:34 Bebell-ja tylko nie wiem czemu katowice??? przecież to brzydkie miasto jak nic... jedynie z czego słynie to tam jest jedyny szpital (dla płd wsch Polski) gdzie przyjmują porody więcej niż bliźniacze - hhihi - może to faktycznie jakiś znak ) ale wolę kraków jeśli już coś, albo Warszawka też może być ) Stokrotko-super że Jasiek rośnie i ma się dobrze!! A może jakieś fotki dostaniemy, co?? Marudka - no dobra - mogą być Katowice ale pod warunkiem żeprzyjedziesz w tej czerwonej kiecce Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re:Pocian dobry na wsBebelku i kciuki tezystko !! 10.01.07, 23:37 Bebelkiu i kciuki też zaciskam i pomodlę się za koleżankę Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re:Pocian dobry na wsBebelku i kciuki tezystko !! 10.01.07, 23:42 ooo i widzę że niezłe spotkanie się szykuje - tylko laski błagam nie zapomnijcie aparatu Hortika - ty jesteś zwolniona ze spełnienia snów ) z tej nocy spełnią się tylko dobre sny!! Monia - gratulacje!! byłam pewna!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re:Pocian dobry na wsBebelku i kciuki tezystko !! 10.01.07, 23:46 No i uśmiech Mikołaja mnie rozwalił... Megi - on jest cudowny!! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Już czwartek 11.01.07, 07:43 Dzien dobry Nic sie nie dzieje. Mialam tylko nieoczekiwana pobudke o 6:30. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Już czwartek 11.01.07, 07:47 Dzień dobry!!! Althea posłusznie się zameldowała Megi - bardzo żałuje, ze nie mogłam skosztować zapiekanki Bebell - trzymam kciuki za Twoją przyjaciółke i jej maleństwo Monia - i za Waszą babcię Ale u nas dziś wiało w nocy!! normalnie wisielcza pogoda. A ja dziś słomiana wdowa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Już czwartek 11.01.07, 07:54 acha, Megi - Twój syn jest obłędny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Już czwartek 11.01.07, 07:59 a ja nie mam mikiego mialam ciezko noc bo amelka znowu ma katar i nie chciala spac. Co do alicji to bylam twarda i nie poszlam z nia lezec zasnela o 21:30 Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Już czwartek 11.01.07, 08:45 Witam, No w kwesti drugiego dziecia, napewno w najblizszym czasie nie bedzie bo bede musiała odczekac poł roku po szczepionce przeciwko ospie na która nie chorowałam i dochodzi kwestia wyników cytologi które niestety nie sa dobre i pojawiaja sie zmiany w komorkach w szyjce....na razie za duzo o tym nie mysle bo bym zwariowała....na razie czekam na kolejne badania a teraz jedna ze znajomych własnie zachorowała na te chorobe w 10 tyg ciazy i lekarz jej powiedział ze moze byc bardzo ciezko naszykował ja na najgorsze, nie chce tego przezywac .... w zamian za to planuje wyjazd na długi weekend majowy Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Już czwartek 11.01.07, 08:53 Ant - no to oby reszta badań była ok. Trzymam kciuki. a gdzie jedziesz na weekend majowy? Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Już czwartek 11.01.07, 09:01 Lalisia- podziwiam za konsekwencję. Monia-głaszczę Cię po mądrej i pięknej główce, domyślam się jak Wam ciężko. Erga-protestuję, Katowice wcale nie są takie brzydkie, jak sie rzeczywiście tam spotkamy (!)to pokażę Wam wiele super miejsc. Ja też nie wiem co karmiące i dietujące mamy mogą jeść i w związku z tym co przynieść-moze jakieś wskazówki? A wogóle to trza się zastanowić czy taki spęd to jednak nie za duży kłopot dla zapracowanej Bebell. Może jednak na mieście gdzieś się spotkamy? A jeżeli juz, to może niech Kasia ma całkowity zakaz robienia czegokolwiek, poza otworzeniem drzwi, co? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Już czwartek 11.01.07, 09:09 witam i ja ) Mikiego jeszcze nie widzialam, zostawialm go sobie na deser ) Prezesowa ja moge za ciebie ta krew oddac skoro ty sie boisz a Balbinka naciska ) i gratuluje!!! no i kciuki za babcie trzymam... Bebelek W mnie zna jak nikt ) buziak dla niego Erga w ciazowej czerwonej sukience to ja i do UK pojade!!! * Antus moj M tez juz planuje majowke, na wrakach Baltyku (( i trzymam kciuki za badania!! co nic nie mowilas??!!! AA Althea, torba spakowana?? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Już czwartek 11.01.07, 09:13 Megi, ale Miki ma super zabki!!!!!!!!!!!! i jaki on juz duzy boshe rosna te dzieciaki jak na drozdzach )) ciesze sie ze go zobacze w sobote ) I popieram Hortike, Bebelka niech nam tylko drzwi otworzy!! laski ja myslalam o lodach czy mamy karmiace to moga lody??? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Już czwartek 11.01.07, 09:20 Popieram Hortike w całej rozciągłosci Marudka a co miałam mowic jak nie mowie to mi sie wydaje ze problem nie istnieje i zapominam a tak jest lepiej. Jaaniu no własnie wypatruje i wpadłam na Rodos jakos mnie tam ciągnie tylko nie mam pewnosci jak tam bedzie w maju czy ciepło czy nie i jaka woda ale szperam sobie Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Już czwartek 11.01.07, 09:25 Antus no twoje podejscie mi sie 'podoba' ale skoro robisz badania to nie bede krzyczec ) jak miesnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Już czwartek 11.01.07, 09:30 Marudka, uznajmy, ze tak I mam liste rzeczy do dopakowania w ostatnim momencie. W piatek bede miala szare mydło)))) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Już czwartek 11.01.07, 09:57 łomatko, zaspałam!witam się i spadam do pracy Althea, na kiedy konkretnie masz termin?21 czy 29 stycznia? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Już czwartek 11.01.07, 10:08 Cześc! Hortika- jaki spend??? jaki spend??) kilka kolezanek wpadnie)) Ma_rudka- ja tam jem wszystko) ale myślę, ze z lodów to raczej sorbety bo one maja wode zamiast mleka. I też mam problem( bo co mi wpadnie do głowy to zaraz sobie uświadamiam, ze tam jakiś produkt zakazany jest. No, najwyżej oskrobiemy sobie marchewke i bedziemy chrupac)) aaa! i jeszcze mamy konfiture wisniowa i jabłuszka i powidła)) Monia- Ty masz poprostu przesilenie wiosenne)) Althea- szare mydło to jest bardzo potrzebny produkt)) tak w ogóle pożyteczne jest) Antuś- ja tam za dużo nie powiem o Twoich migracjach do Ameli poza tym, że Ty jej dorosnąc nie pozwalasz. I martwią mnie Twoje wyniki(( ale cieszy ewentualne Rodos)) Lalisiu- dobrze, ze byłas twarda! wspieram Cie z całych sił) tylko pamietaj, ze dziś tez musisz wytrzymac! i jutro! no, a później będzie już dobrze i będziesz miała spokojny wieczór dla siebie) buziak dla Amelki, co by jej ten katar szybko przeszedł. ściski k. Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Już czwartek 11.01.07, 10:11 Cześć! witam sie tym razem z domku - wzięłam zwolnionko bo mnie strasznie ta choroba męczy niby nic takiego, ale samopoczucie okrutne... Miki ale masz śliczną ząbki! mamusia pewnie jest zadowolona buziaki dla cudownego chlopczyka Hortiko gratuluję tej wytrwałości w pracy! ja nie wiem jak bym sie przyzwyczaiła do roboty po tak długim czasie, ja po macierzyńskiem zamierzam pójść na wychowawczy bo dziecka nie będę miała z kim zostawić Erguś mówisz że w katowicach jakieś spotkanko Ci sie śniło? to może z Ane i ze mną też sie umówiłaś? Przykro mi z powodu psinki tym bardziej, że wiem co to za ból...wczoraj nasza 14 - letnia psina też od nas odeszła, tzn dzwoniliśmy po weterynarza, żeby sie nie męczył Ja też nigdy nie byłam w CRO i namawiałam niedawno mojego P. na jakeś zagraniczne wakacje w tym roku, ale z czasem od tego odstąpiłam, bo przecież w tym czasie mogę miec już spory brzuszek i nie wiadomo czy będę sobie mogła pozwolić na takie podróże, i stwierdziłam, że pewnie jak co roku wybierzemy się nad nasze morze samochodzikiem,a dla brzuszka też dobrze jak troszkę jodu powdycha id jeszcze poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: Już czwartek 11.01.07, 10:22 Witam się z Wami poczytałam troche, ale nie mam coś weny pisać w tej chwili. Fajne spotkanie sie wam szykuje )) Nie zapomnijcie aparatu, bo my tu bedziemy na fotki czekać. Natchnęłyście mnie tymi rozmowami o podróżach i zaczęlam intensywie szukać miejsca na urlop. Jak cobrze pójdzie to w drugiej połowie maja lub na początku czerwca polecimy do Grecji, najpradopodobniej na Kretę. I nie mam zdjęc Mikiego. Prześle mi ktoś? Buziaki dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Już czwartek 11.01.07, 10:28 Witam, Monia, modle sie za babcie. Pisz kochana co u Was. Hortiko, dobrze ze mnie uprzedzilas, tez chcialam zaprotestowac ze Katowice wcale nie sa takie straszne I nie mam Mikiego!!!!! Please niech ktos sie nade mna zlituje bo umieram z ciekawosci. A my wybieramy sie na Teneryfe we wrzesniu, juz zaczynam przegladac oferty. Moze nawet zarezerwujemy bo przy rezerwacji do lutego sa znicki (chcemy jechac z Tui zeby nie bylo wtopy). No a potem to bede czekac i sie cieszyc --- Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Już czwartek 11.01.07, 10:31 Balbinko moge Ci zrobic suwaczek, tylko powiedz jaka mam Ci date wpisac OM? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Już czwartek 11.01.07, 10:27 Witam się i ja! Helikopterki dzis mnie męczą..ale za to glowa boli.Nic to, moge sie chociaz z wyra wczesniej zwlec. Kocurku, sprawdziłam połączenia i za tydzien bedziemy cos po 15. Tylko trzymaj kciuki, by mi sie jutro udalo na jakas mozliwa ranna godzinke do Frania zapisać.Jutro będe wiedziała na 100% Oj, Monia, Monia...brałas cos na uspokojenie? Co z babcią? Bebelku, modlitwy cały czas uskuteczniam, mam nadzieję,że akcja porodowa nie poszła dalej. Jutko, juz próbowałam zrobic suwaczek niestety nie udalo mi sie dobrnąc do konca wyszlo mi cos zupełnie innego.A na dodatek nie umiem wstawic tego, by sie ciagle pojawialoMówiłam,ze beztalencie ze mnie.I bariera językowa mnie powaliłaA skoro mam prikaz nie denerwowac się to rzuciłam to dziadostwo w diabły. Jak sie czujesz? Melbuś, widze ,że dopadł cie syndrom prezesowej...no to teraz po sobotnim spotkanku wszystkie warszawianki będą w objęciach Morfeusza Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Już czwartek 11.01.07, 10:48 Bebelku, z ust mi wyjęłaś..no i nie bede krzyczeć na ant..może u mnie będzie jeszcze gorzej? Sama musze przez to przejść.Ant, ale jak nic maleństwa wam brakuje..a wasze instynkty rodzicielkie sa ogromne Podlecz się kochana, zrób te wszystkie badanka.A zamrożenia nie proponowali?Wiesz, jesli ci ten sposób odpowiada..i pomaga... U mnie to nie zdaje rezultatu, potem podwójnie dopada Trzymam kciuki, by wyniki były dobre. Kiedy bedziesz cos wiedziała? A...i ostatanio ciągle pojawiaja sie reklamy by sie zaszczepić przeciwko nowotworowi szyjki...jak urodze to nie bede czekała...przerażające sa te statystyki.Urabiam teraz mame i siostrę.Mama ma 57 latek i chyba jakas refundacja by sie jej nalezała...lirio, wiesz coś na ten temat? Matalko, a kiedy wybierasz się na zwolnionko?Jesli nie chcesz brac długiego, to chociaz z tydzien na odsapnięcie weź..urlopik wykorzystasz przy dzieciaczku Feromonko, a co cię dokładnie dopadlo? Kuruj sie kochana! Psinki szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Już czwartek 11.01.07, 11:01 Balbinko jakieś paskudne przeziebienie mnie trzyma, katar i czuję sie jakbym miala zatoki pozapychane do tego boli gardło no i duphaston też robi swoje... A z drugiej strony brzuszek boli tak doś nisko i na środku, tak jakby na pęcherz coś naciskało. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Już czwartek 11.01.07, 11:13 Feromonko, to herbatka z cytryna w łapki i do łózka poleżec trochę, wygrzac się. I cały czas trzymam kciuki! Pitus,Zochna śpi?Wyściskaj ode mnie! Ciesze się,że tatanka sie odezwała. Mam nadzieje,że zła passa internetowa juz przejdzie..i bedzie mogła częsciej zaglądac. I faktycznie jak ten ucieka...ona juz skończyła 27 t!...jeju tylko 13 jej zostalo...I musza się spieszyc z tym wykończeniem domku... Tatanko, dawno brzuszka nie widziałysmy! Olcia, jak mus to mus.Dobrze,ze masz tę kanapę! Zrób to co trzeba i szybko do domku Matalko,czekam na fotki twojego brzuszka w pierwszych cięzarówkowych spodenkach! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Już czwartek 11.01.07, 11:04 Pitusiu,dobra duszyczko! Dzisiaj mam 9 t 3d Oststni okres wypadł 7.11. a ginek obliczył,ze termin na 13.08.07 według OM Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Już czwartek 11.01.07, 10:58 Monia przykro mi z powodu babci P. Pomodle sie za Twoja babcie i za kolezanke (Bebelka?). No i gratuluje sukcesu Twojej uczennicy!!! Wszak to tez Twoj wielki sukces!!! Na badania jednak sie wybierz! Ant tez widze, ze przydaloby sie Wam dzieciatko, oj przydalo No, ale jesli trzeba czekac, to trzeba! Trzymam kciuki za dobre wyniki badan. Mialas infekcje a ta mogla zaciemnic obraz styuacji. Zreszta pisalam Ci, ze cytologia jest badaniem, ktore czesto na wyrost pokazuje jakies zmiany. Czekaj na kolejne badanie, no i zrob wymazy jesli trzeba. Na pewno wszystko bedzie dobrze. Olcia uwazaj na siebie Dobrze, ze mozesz sie polozyc na kanapie... Ale kicha, ze nie ma czegos takiego jak 100% platne zwolnienie w ciazy na wypadek komplikacji... Balbinko wspolczuje tych helikopterow, ale jak sam dr mowil, to znak dobrze rozwijajacej sie ciazy. Alteha ja tez mialam zapytac na kiedy dokladnie masz termin. Jak sie czujesz ? Yskyerko Ty cos wspominalas o wizycie? Kiedy idziesz do lekarza? Trzymam kciuki, zeby cos bylo widac! Matala super, ze zadne niepokoje Cie nie ogarniaja i tak trzymac! Panstwowego gina znalazlas? Megi Miki jest normalnie do schrumkania ))))) Balbinko sa tez polskie strony z suwaczkami np. tu: www.szipszop.pl/ z tym, ze musisz sie zalogowac. Ja wczoraj zameczalam chora Potwors ;D gluchymi telefonami Potworsiku jeszcze raz dziekuje i zdrowiej!!!!! Nie doszlismy co jest nie tak z podlaczeniami Tutaj szaro buro i wiglotno bleee... Czlowiek by tylko spal i spal... Pozdrawiam czwartkowo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Już czwartek 11.01.07, 11:11 U nas to przede wszystkim wszystko postawione na glowie i lekarze wciaz mowia o nadzerkach choc to pojecie z XIXw!!!! Mi przy dolegliwosciach wskazujacych na infekcje ZADEN lekarz nie zaproponowal badania na czystosc pochwy czy wymazow tylko w ciemno leki leki leki a potem bach wymrazanie... Tylko chyba w PL firmy farmaceutyczne zbijaja krocie na lekach bez recepty, tyle reklam lekow co w PL np. tutaj nie widzialam To samo odnosnie grzybicy uwaga, bo sie tym mozna zarazic uzywajac cudzych recznikow etc. I tu gl. g..no prawda!!! Jesli ktos ma prawidlowo dzialajacy system odpornosciowy, prawidlowe ph skory, to grzybycy nie zlapie. Jesli ktos latem przy 30 stopniowym upale lazi w buciorach i sztucznych skarpetkach to ma grzybice jak w banku! Te grzyby zyja na co dzien na naszej skorze. Namnazaja sie przy sprzyjajacych warunkach: obnizonej odpornosci przy wysokich temp i duzej wilgotnosci. Tak wiec niektore info trzeba umiec filtrowac i pogrzebac troche w literaturze inaczej jestesmy dojna krowa dla firm farmaceutycznych. Balbinko raka szyjki macicy powoduje PRZEDE WSZYSTKIM wirus HPV i chlamydia. Oczywiscie nieleczone infekcje tez moga sie do tego przyczynic, ale nie strasznienie nadzerka, ktora de facto jest SKUTKIEM a NIE przyczyna i statystycznie moze tam siedziec HPV czy chlamydia. Jak ktos jest zainteresowany to zachecam do lektury: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=52716139&a=52747210 Do wroclawianek: autor powyzszego postu to gin z Wroclawia Moze Balbinko napisz do tego lekarza na gazetowego priva i zapytaj kiedy robi sie szczepionki? Z jego postu wynika, ze nie zawsze sa konieczne, a sa dosyc drogie... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=53972355&a=54310637 Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Już czwartek 11.01.07, 11:19 Mala poprawka - wymazy mi zapropnowal lekarz z IT I zaden z 2 wloskich ginow nie sugerowal mi leczenia ektopii - zrobilam cytologie, wyszla oki wiec wytlukli mi bakterie i z glowy. Tu jeszcze ciekawa wypowiedz tego gina: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=53873644&a=54084062 I kolejny ciekawy link Diagnostyka, profilaktyka i wczesne wykrywanie raka szyjki macicy -rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego www.gpsk.am.poznan.pl/ptg/rekomendacjaszyjka.htm Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Marudka!!! 11.01.07, 11:23 Trzymam cię za słowo!! to może ty już zarezerwuj bilet do UK na wakacje, co?? I za tą sukienką się rozglądaj ))))) Hortika - mój brat mieszkał w Katowicach przez 3 lata i strasznie narzekał. Już nawet był zdecydowany kupić mieszkanie ale gdy tylko nadarzyła się okazja to zrezygnował z pracy i przeniósł się do stolicy. Aha - bratowa za jakieś 2 tygodnie rodzi :0) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Marudka!!! 11.01.07, 11:27 Erga, jak bede miec brzuch to kupuje czerwona kiecke (Melba mi pomoze wybrac odcien) i jade do ciebie!!! SLOWO! jaja juz za 2 tyg rodzi?? to ty bedziesz musiala do warszawy zawitac coby to male obejzec i wtedy sie spotkamy!!!! i bedziesz u mnie nocowac i piwko wypijemy!!! ale fajnie DD Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Już czwartek 11.01.07, 11:29 Antuś trzymam kciuki za badania. Nika, Pituś, Lalisia - Miki do was poleciał!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Już czwartek 11.01.07, 11:23 Prezesowa do mnie dzwonila i zgodnie z jej zyczeniem zdaje raport z wizyty wu gina o godzinei 10 wysepilam skierowanie na podglad jajek, ale nie wiem ile w ramach tego jest badan, chyba jedno kazal mi zrobic to badanie okolo 7 dc - nie za wczesnie? ja sie nie znam na podstawie opisu mojego plamienia z 14 dc stwierdzil ze wlasnie wtedy mam owu. no i kazal lykac duphaston po 1 tabl, od 15 do 27 dc. no... Prezesowa happy?? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Już czwartek 11.01.07, 11:33 Marudzia, to ty byłaś u gina czy prezesowa? Mnie gin kazał przyjść na pierwsze podgladanko 8 dc i ja juz miałam nawet ponad 10mm jajko,czasem 16 mm.. potem on ustalał kiedy nastepne wizytki.myslę,że tych podglądanek bedzie więcej.Jedno nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Już czwartek 11.01.07, 11:34 Balbinko, fakt napisalam jak glupia. Ja bylam u gina. a Prezesowa kazala mi sprawozdanie napisac bo dzwonila do mnie jak sie do niego wybieralam. czyli mowisz ze 7dc to nie za wczesnie, no dobra. trza teraz wyliczyc ca ten 7 dc na nastepny tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Już czwartek 11.01.07, 11:35 MIESIAC!! na nastepny miesiac!! jakas glupawka mnie dzis dopadla( Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Już czwartek 11.01.07, 11:35 pitusiu, sliczny...tylko jak go teraz wstawic, by u mnie sie pokazywał? Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pocian dobry na wszystko!!! 11.01.07, 11:32 Test suwaczka Balbinki Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Balbinko 11.01.07, 11:34 Wejdz w opcje moje forum, na samym dole jest takie pole w ktore wkleja sie sygnaturki. Skopiuj swoja sygnaturkę, zmien HTTP na http, tam gdzie jest napisane Balbiniątko możesz wpisać co Ci się tylko podoba no i kliknij ok. I powinno dzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Pitus!! 11.01.07, 11:36 a dalczego Balbinkowa sygnaturka jest z murzyniatkiem P??? nie to zeby mi sie nie podobala, bo sliczna jest, ale czy ja czegos nie wiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pitus!! 11.01.07, 11:38 Oj, nie zauwazylam)))) Zaraz przerobie. Ale gafa, Balbinki M. nie bylby zachwycony)))) Balbinko, wstrzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pitus!! 11.01.07, 11:40 Bo Balbinki mąż z Afryki pochodzi, nie wiedziałyście??? Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Pitus!! 11.01.07, 11:43 Nie, to dlatego że Balbiniątko sie zdecydowalo skoczyc z chmurki jak Pociany w Afryce byly Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Balbinko 11.01.07, 11:38 Feromonko-przykro mi z powodu twojej psinki. Marudka!! trzymam za słowo!! dziewczyny świadkami!! tak - juz za dwa tygodnie będę ciocią. No i na pewno będę musiała odwiedzić małego - tylko nie wiem kiedy skoro najbliższy przyjazd planujemy na czerwiec- lipiec.. pozostaje mi cieszyć się zdjęciami i zobaczyć półrocznego bajtla.. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Białe Balbiniątko:-) 11.01.07, 11:47 Ale numer , erga ja nie zauwazyłam Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Białe Balbiniątko:-) 11.01.07, 11:55 Kurka, cos pogrzebałam..ni ma sygnaturki Pituś, przepisałam dokładnie z wszystkim znakami ..cos robię źle? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Białe Balbiniątko:-) 11.01.07, 11:57 A maz zabiłby mnie jak nic..mam kolege w pracy o tym kolorze skóry Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Białe Balbiniątko:-) 11.01.07, 11:58 Musisz to wkleic w pole "sygnaturka" w moim forum. Nic tam w tej chwili nie ma bo inaczej by sie pokazywalo w Twoim poscie. "Moje forum" jest u goey strony, to tam sobie robisz ustawienia indywidualne. Musisz byc zalogowana. No i jak juz wkleisz to kilknij ok zeby zapamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Białe Balbiniątko:-) 11.01.07, 11:58 wejdz na moje forum, w tym ostatnim okienku wklej cały link który ci Pitusia podała i kliknij OK które jest obok okienka Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Białe Balbiniątko:-) 11.01.07, 12:04 cMam nadzieję,że teraz zadziała Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Białe Balbiniątko:-) 11.01.07, 12:07 Pityś, jestes wielka! Dzieki! Nie pokazywało sie wczesniej, bo chyba troszke czasu musialo upłynąc Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Białe Balbiniątko:-) 11.01.07, 12:08 Erguś, wspaniały tytuł...dalej zakładaj! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Białe Balbiniątko:-) 11.01.07, 11:53 hahahaha - a znasz przysłowie miłość jest ślepa ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 cześć dziewczynki :) 11.01.07, 12:24 ho ho, Balbinko, a to się wydało, kolega z pracy... ) Chciałam Ci napisać, ze skoro JA, niecierpliwiec pierwszej maści, to zrobiłam, to Tobie tez się uda, ale widze, ze Pituś Ci pomogła Super, wciąż jeszcze do mnie nie dociera, ze w Twoim przypadku TO SIĘ NAPRAWDĘ DZIEJE ) Monia, mam nadzieję, ze z babcia będzie dobrze. A co do Twoich dziewczynek to podpisuję sie pod słowami Misi, nic dodać nic ująć. Jestes SUPER nauczycielka Tatanko, kończ już ten swój domek i wracaj do nas Mikiego jeszcze nie widziałam, ale nie mam cienia wątpliwości, ze pięknie się uśmiecha Megi buziak dla Was Marudzia, dobre wieści, podglądanko może Ci duzo powiedziec o Twojej owu. I raczej to będzie kilka wo=izyt co 2-3 dni, inaczej nie ma sensu. Ja np. w cyklu, w którym zaszłam w ciążę, owu miałam wcześniej niż mi się wydawało, ze zawsze mam. Działaliśmy i tak, ale byłam przekonana, ze mam ok. 18 dc, a tu niespodzianka Zazdroszczę Wam imprezki u Bebellki taki zlot mamus z dziecmi, super! KONIECZNIE MUSICIE ZROBIĆ DUŻO ZDJĘĆ!!! Monia, Ciebie zobowiązuję do fotografowania jak już wycałujesz wszystkie maluchy Chrumpsiku spóźnione gratulacje przyjmij!!! Świetnie, ze zaczęło się układać, teraz już wszystko pójdzie z górki Ucałowania dla chorego Potworsika I o takich fajnych podróżach rozmawiałyście. Ech, jak mi się chce! Moja ekipa z która byłam w zeszłym roku w Indiach, teraz leci do Kambodży i Laosu, ale im zazdroszczę, szok! O rejsie też sobie marzę. W Chorwacji polecam koniecznie Dubrovnik, wyspe Hvar (lawenda wszędzie) i miasto Hvar, super klimatyczne, poza tym Jeziora Plitvickie, sa po prostu nieziemskie dla miłosników przyrody. Fajnie tam i woda taka czyściutka, rozmarzyłam się... I widze, ze Teneryfa w planach i Kreta i same super miejsca Kasiu, czy ta @ naprawde Was natchnie do trzeciego dzieciątka? Byłoby super A dziewczynki chciałyby miec jeszcze malucha w domu? Zuza rzadko się melduje, zapracowana pewnie biedaczka Misia, ja Ci chyba nie napisałam o Twoim M., ze bardzo schudł! Fajnie wyglądacie we troje I nie wiem co jeszcze chciałam. Ergus, jak poszukiwania pracy? Ja mam dzis odrobinę luźniej w pracy, ale tylko trochę. Udało mi się nareszcie powiedziec swojej szefowej o ciąży, trochę późno, ale mijałyśmy się ostatnio. Zaczerwieniła się lekko, mam nadzieję, ze to nie ze złości ) Ale poza tym, ze wyrwało jej się, ze nic nie widac, to zachowała spokój, i bardzo w porządku się zachowała. Ja to głupia jestem, bo było mi niezrecznie o tym mówić, nie dość że robię aplikację, więc 1,5 dnia mi wypada w tygodniu to jeszcze ciąża. Ale akurat ona sama to przerobiła na własnej skórze, więc powinna rozumieć. Dobrze, ze już mam to za sobą. No i musze się pożalić, ze moje problemy z cerą sa juz porządne. mam ostry stan zapalny, byłam wczoraj u lekarza, ale babki nie chca dac mi żadnych środków doustnych ze względu na ciążę. Wymysliły jakieś zabiegi, które można robić, m.in. laser biostymulujący który ma zmniejszyc stan zapalny i zobaczymy. Ale obawiam się, ze to za słabe działania Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Pocian dobry na wszystko!!! 11.01.07, 12:04 oho - wątek zwalnia Co powiecie na kontynuację tematu i tytuł: Afrykańskie Pociany atakują... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 nowy wątek!!! 11.01.07, 12:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=55323476 Odpowiedz Link Zgłoś