agness79 25.10.07, 22:44 Ile po ostatniej dawce na WZW typu B trzeba odczekać do zajścia w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joana.mz Re: 3 mies.n/t 25.10.07, 23:44 u mnie był odstęp ok 2 m-ce. A pytałam i gina i ogólnego i obaj tylko powiedzieli by nie szczepić w trakcie ciąży, ehh.... Mam nadzieję, że to nie jest jakoś szczególnie szkodliwe dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkalp Re: 3 mies.n/t 26.10.07, 08:24 kiedy ja sie zaszczepilam zapytalam o to 2 lekarzy, powiedzieli ze od razu mozna zachodzic, poniewaz to nie jest "zywa" szczepionka jak np. przeciw rozycce po ktorej trzeba odczekac 3miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
agness79 Re: Szczepienie na WZW typu B a planowanie ciąży 26.10.07, 18:20 Tak samo mi odpowiedzieli na stronie żółtego tygodnia (że nie trzeba robić przerwy), ale wolałam zapytać na forum jak Wam mówili lekarze, bo nie chciałam ufać opinii jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: Szczepienie na WZW typu B a planowanie ciąży 05.11.07, 13:54 a ja słyszałam, że w przypadku tej szczepionki - właśnie dla tego że nie jest "żywa" to nie trzeba odczekiwać, a nawet gdyby się zaszło w ciąże w trakcie jej podawania, pomiędzy kolejnymidawkami, to nie szkodzi, bo można kontynuować szczepienie nawet w ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś
ameliaand Re: Szczepienie na WZW typu B a planowanie ciąży 06.11.07, 22:40 czy to znaczy że w czasie ciąży można tą szczepionkę przyjąć?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś