kasiula19800 24.10.08, 08:20 Witam. W grudniu2007 urodzilam synka Od tej pory miałam tylko 2 razy okres, w marcu i kwietniu. Nadal karmie piersią, wiec mam takie pytanko. Czy wiecie moze czy to mozliwe ze mogę zajść w ciążę teraz pomimo że nie mam okresu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: okres a ciaza 24.10.08, 09:21 Okres poprzedza owulacja. Owulacja to możliwość ciąży. Tak więc nie masz okresu, ale w każdej chwili może się pojawić. W przypadku seksu bez zabezpieczenia ty tego nie zauważysz, bo poprzedzająca go owulacja skończy się poczęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
puellapulchra Re: okres a ciaza 24.10.08, 10:09 Mnie się wydaje, że jeśli wystąpił okres mimo karmienia, to on tak nie zanika, tylko dlatego, że nadal karmisz. Owulacja wystąpiła przed pierwszą miesiączką - w marcu. O ile nie są to jakieś problemy z hormonami to niewykluczone, że jesteś w ciąży. Robiłaś jakiś test? Zrób i bez względu na wynik idź do lekarza - jeśli to nie ciąża to on Ci wytłumaczy co i jak z płodnością po porodzie i antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula19800 Re: okres a ciaza 24.10.08, 11:37 Wybieram sie do ginekologa w przyszlym tygodniu, wczesniej byłam w lipcu i kazal przyjść jak okres będzie regularny... Test robiłam równiez w lipcu, i będę robiła jutro rano Odpowiedz Link Zgłoś