Dodaj do ulubionych

Temperatura!!!

03.02.09, 23:43
Mam do Was pytanko..staram się drugi miesiąc o dziecko. Mierzę od dwóch dni temp pochwy i zauwazyłam ze podskoczyła mi z 36,8 na 37,2-37,4...jestem w 22 dniu cyklu...cykle mam zazwyczaj 25 dniowe tak wiec narazie nie zamierzam testować bo to za wcześnie...po ostatnim razie nie chce się napalac...miesiac temu testowałam przed terminem @ mimo ze testy wychodziły z blada drugą kreska, to beta wyszła negatywana i @ przyszedł, co prawda spóxniony kilka dni, ale przyszedł...
Pytam głownie doświadczonych dziewczyn, które są lub były juz w ciązy...czy taka podwyższona temperatura może świadczyc o ewentualnej ciązy? Wiem, ze na badania jeszcze za wczesnie, wiec nawet o nich nie mysle...
bardzo chcialabym, zeby sie w koncu udało. Oprucz podwyższonej temp pobolewają mnie jajniki, brzuch (jak przed @) i piersi, a dokładniej sutki...ale wiem też ze na objawy też za wcześnie...co o tym sądzicie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • julimama79 Re: Temperatura!!! 04.02.09, 00:17
      Taki skok teperatury świadczy o tym,ze wystąpiła owulacja i to jest
      normalne w każdym cyklu po przebytym jajeczkowaniu. Jeśli nie jestes
      w ciąży temperatura spadnie tuż przed miesiączką, a jeśli to ciąża
      będzie utrzymywac się na tym poziomie.
      • bunia0510 Re: Temperatura!!! 04.02.09, 00:22
        Dziekuję Ci bardzo za odpowiedź...wlasnie nie byłam pewna co do znaczenia temperatury...przynajmniej wiem, ze była owu smile Może akurat sie udało...smile
        Poczekam do soboty...wtedy wypada termin @...
        • wro-tka Re: Temperatura!!! 04.02.09, 08:05
          > wlasnie nie byłam pewna co do znaczenia temperatury...

i nie będziesz pewna. żeby coś osądzić na podstawie temp musisz mieć
          przemierzony cały cykl.
    • skorpionka1981 Re: Temperatura!!! 04.02.09, 12:13
      Wg mnie - za mało jest tu danych. Napisalaś tylko dwie temp. a po tym nie da sie za bardzo nic ocenić. Oczywiscie mozna zgadywać, ale zgadywanka, to tyle co nic smile
      Mierzylas temp. od poczatku cyklu? Jak Twoj śluz? Kiedy wspołżylas? Napisz więcej informacji, bo po tym co podalas - nawet lekarz by Ci nie powiedzial, czy to może być ciąza czy nie. smile
      • bunia0510 Re: Temperatura!!! 04.02.09, 12:45
        Temperatury nie mierzyłam przez cały cykl..tak od kilku dni dopiero mierzę..na początku bylo mniej wiecej 36,4, potem utrzymywała się 36,8...a od trzech dni mam temp 36,2...36,4..36,5...
        @ mam dostać w piątek lub najpóźniej w sobote.

Dziś jest mój 22 dc. kochałam się z nażeczonym codziennie począwszy od 23.01.---> @ skończył mi się 20.01.....największe prawdopodobienstwo ewentualnego zajścia w ciązę przewiduję na 28...staralismy sie wtedy baardzo...

Nie chcę się napalać. Nie wiedziałam, ze jak słyszy się tyle o niechcianych ciążach, to jest tak trudno w nią zajsć...

Wiem zawsze kiedy mam dni płodne, własnie z obserwacji śluzu..zresztą za kazdym razem pobolewają mnie wtedy jajniki...

Wiem, że nie ma sensu robić testu przed spodziewanym @ bo nawet jeśli od ewentualnego poczecia minęłoby te 7, czy 8 dni, to i tak jest małe prawdopodobieństwo, ze podałby taki test prawidłowy wynik po upływie tak krótkiego czasu..słyszałam, ze dziewczynm bladziutka kreseczka wychodziła nawet tydzien po terminie @...wiec nie wiem ile czekać...boje się, ze nie wytrzymam i zrobie test w piatek rano,a potem popołudniu dostane @....chciałabym poczekac ewentualnie dłuzej jakby np nie przyszedł ale w tych sprawach to ja jestem kompletnie niecierpliwa..tak chciałabym juz zobaczyc dwie kreski...
        • bunia0510 Re: Temperatura!!! 04.02.09, 12:46
          Pomyliłam się...od trzech dni mam temp: 37,2...37,4...37,5
          • jesse_82 Re: Temperatura!!! 04.02.09, 12:56
            Za mało danych, żeby wnioskować cokolwiek na podstawie temperatury musisz mieć
            przemierzony cały cykl i to z pewnymi warunkami - mierzysz zawsze rano, przez
            wstaniem z łóżka, o jednej porze, jednym termometrem i w jednym miejscu. Jeżeli
            trzymasz się tych zasad prawdopodobnie na wykresie da się zauważyć fazę niższych
            i wyższych temperatur a skok może (ale nie musi!) świadczyć o owulacji (100%
            pewności, że owu była daje tylko monitoring cyklu).
            W Twojej sytuacji nie da się absolutnie nic powiedzieć, musisz czekać na test.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka