Dodaj do ulubionych

mam już dośc

13.02.09, 12:30
jestem w 39 tc,rozwarcie 2 cm,szyjka skrócona, mała w kanale, tylko tych
skurczy brak i tak sobie czekam i mnie trafia, chodzą mi po głowie głupie
mysli czy jak przyjda skurcze to zdążę, a mam blisko, bo przy drugim porodzie
intuicja kazała mi jechac do szpitala, tam sie okazało, że jest 5 cm
rozwarcia,zaczęły sie skurcze po przebiciu pęcherza i po 40 min.miałam małą
przy sobie, teraz lekarz mnie ostrzegał, że po pierwszych skurczach mam
biegiem lecieć do szpitala no i tak sobie czekam i obserwuję
a jak wy sie czujecie na koncówce?
Obserwuj wątek
    • seytan_a_22 Re: mam już dośc 13.02.09, 13:17
      Przybij piatkeuncertain 38tydzien wedlug terminu z USG 39 , syzjki brak, zero
      rozwarcia, owszem skurcze sa, ale jako trening, mlody kopie dalej jak szalony i
      wcale nie mysli na swiat sie wybierac. Tatus sie smieje, ze do 13marca czeka gdy
      sa jego urodzinyuncertain a mnie juz wszystko przestaje powoli bawic, bo ani butow
      zapiac, ani wygodnie usiasc, wszystko boli...przed chwila bylam podpisac zgode
      na ZZO, jak mi pokazali co i jak to juz sama nie wiem czy porod gorszy czy
      zakladanie tej cholernej rurki...zaczynam sie zastanawiac czy faktycznie skusze
      sie na to...wyjdzie w praniu na porodowce...o ile dotrwam do tego magicznego
      dnia gdy wreszcie laskawie cos sie zacznie dziacuncertain ogolnie jestem wsciekla i
      chodze wsciekla na wszystko i na wszystkichuncertain nigdy wiecej ciazy!
    • krztyna Re: mam już dośc 13.02.09, 14:07
      U mnie 40 tc. i nawet nie wiem jakie i czy w ogóle mam jakieś
      rozwarcie i co z szyjką. Ostatnio byłam badana w 34tc i wszystko
      było zamknięte.
      Młody nie zdradza żadnych chęci do opuszczenia swojego gniazdka

-----------
      Platek, Skorpek i Hans Helmut
      • amoremio7 Re: mam już dośc 13.02.09, 18:47
        ja od 39 tygodnia do 41 chodziłam z 3 cm rozwarciem ,skurcze dopadły mnie nagle
        i w ciągu 1,5 godziny dziecko było na świecie (trzecie)
        • adula2 Re: mam już dośc 14.02.09, 09:33
          troche mnie załamałaś,wiec pojechałam wczoraj na ktg- jeden skurcz, połozna
          spytała czy lekarz mi wszystko wyjaśnił jakby co, dzis odchodzi mi czop,
          poprzednio od odejścia czopa do porodu mijało kilka godzin,więc mam nadzieję, że
          niedługo zobaczę moja kruszynę
    • reteczu Re: mam już dośc 14.02.09, 19:57
      Zdążysz, zdążysz. Ja stawiłam się z drugim porodem w szpitalu o
      godz. 19.00, z 8-centymetrowym rozwarciem, skurczami częstymi, a
      panna łaskawie raczyła opuścić me ciało o 21. 40.
      • adula2 Re: mam już dośc 14.02.09, 20:46
        mam nadzieje, bo jak na ktg wyszedł skurcz-85,to ja do męża , że maszyna się
        popsuła- czułam tylko delikatne napięcie brzucha, takie samo jak przy wartości 15
        może przesadzam, ale drugi poród niedługo skonczyłby sie w domu,a teraz lekarz
        już mnie ostrzegał, że pójdzie szybko
        ta końcówka jest okropna
        • peciaigabi Re: mam już dośc 16.02.09, 18:00
          ja też już ma dośc, niech się już rodzi, termin na dziś więc siedzę
          i czekam jak na bombie.Zobaczymy.Adula ty masz termin na jutro?
    • kotopulo Re: mam już dośc 16.02.09, 18:33
      Ja mam termin wg miesiączki na 18, wg usg na 11, a lekarz powiedział, że powinnam urodzić do 13 - zwariować można smile. W każdym razie Mały tylko sie kręci, wierci a wychodzić nie chce, chyba go nazwę Świderek, bo się wkręca w mój pęcherz. Ja nie wiem czy mam skurcze, bo czasem mam problem z jelitami i nie wiem, czy to one mnie kłują, bo gazy, czy to przepowiadające. To moja pierwsza ciąża, więc nie mam doświadczenia. Zapisałam się na 19 na KTG, więc zobaczymy. Ciekawa jestem jak się u mnie zacznie...
      • kiamara Re: mam już dośc 16.02.09, 19:36
        Ja zaczelam 40 tydzien, termin na 21, rozwarcie jest... no i to byloby na
        tyle... Małej chyba się nie spieszy. Czop juz mi tydzien temu odchodzil powoli,
        skurcze nijakie, wiec czekamy... jutro ktg, ciekawe co pokaze. Najbardziej
        wkurzaja mnie telefony z pytaniami "Urodzilas?", "A kiedy urodzisz?". Ale
        pocieszam sie ze w tym oczekiwaniu to nie tylko ja smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka