dobi53 20.04.09, 17:29 mam takie pytanie, skoro w opakowaniu jest 5 testow to czy producent zaklada ze ten jeden jedyny dzien powinien sie pojawic w ciagu tych pieciu dni i tak musi byc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilma.flintstone Re: testy owulacyjne 20.04.09, 18:01 Nie, producent zaklada, ze jesli owu sie nie poojawi to kupisz kolejne opakowanie. I to jest, niestety, prawda, jesli sie chce sledzic owulacje, ze rzadko na 1 zestawie testow sie konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: testy owulacyjne 20.04.09, 19:35 z tego co pamietam te testy mowia czy owulacja pojawi sie w ciagu najblizszych 48 godzin, tak? skoro tak, to 5 testow wystarczy ci jakby na 10 dni testowania - bo testowac wystarczy chyba co 2 dni? a moze sie myle? pamietam takie wskazowki, ze przy cyklu 28dniowym nalezy zaczac testowac w 10tym lub 11tym dniu. jesli testujesz wiec co 2 dni, to wypada: 10, 12, 14, 16, 18. w tych dniach powinna wystapic owulacja. jesli 2 kreski zobaczysz testujac juz w dniu 12tym, to mozesz powotrzyc w 13tym zeby sie upewnic. ale jesli w ciagu 10-18 dnia 2kreski sie nie pojawia, to chyba znaczy, ze na owu w tym miesiacu marne szanse? mnie sie wydaje, ze takie opakowanie z 5-cioma testami powinno wystarczyc na 1 cykl testowania. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
igwiazda Re: testy owulacyjne 20.04.09, 19:41 W opakowaniu jest 5 testów. Musisz wiedzec jaki długoi masz cykl- jest dołaczona instrukcja, którego dnia nalezy zaczac badanie LH w moczu. Owulacja wystepuje 24-36 godz po piku LH. Jezeli zaczniesz za wczesnie to na pewno Ci zabraknie. Ale poszukaj w aptekach dobrze, bo rozbieżnosci co do cen są - od 20 do 70 zł za paczkę, w necie widziałam naeet za 18 (+przesyłka). Odpowiedz Link Zgłoś
dobi53 Re: testy owulacyjne 21.04.09, 10:28 czy czesto sie zdarza miec cykle bez owulacji? i czy zdazylo sie wam ze testy pokazywaly ze jej nie ma a wy zaszlyscie w ciaze? Odpowiedz Link Zgłoś
igwiazda Re: testy owulacyjne 21.04.09, 12:57 Ja zaszłam w ciaze w piewszym miesiacu stosowania testu wiec nie pomogę... Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: testy owulacyjne 21.04.09, 14:54 dobi53 napisała: > czy czesto sie zdarza miec cykle bez owulacji? i czy zdazylo sie wam > ze testy pokazywaly ze jej nie ma a wy zaszlyscie w ciaze? mnie kilku lekarzy mowilo, ze 1-2 cykle bezowulacyjne w ciagu roku to w granicach normy. oczywiscie nie jest powiedziane ze kazda kobieta ma 2 takie cykle rocznie, ale jesli ma, to nie jest to choroba. co do testow i ciazy to ile razy ja robilam testy i owulacja wychodzila, nie zachodzilam w ciaze. zaszlam dopiero wtedy gdy dalam sobie spokoj i odpuscilam z testami i wszystkim innym Odpowiedz Link Zgłoś
dobi53 Re: testy owulacyjne 21.04.09, 15:29 tia, tylko jak to zrobic z tym odpuszczaniem??? juz o to gdzies pytalam... co do tej owuacji to tak sie zastanawiam bo zaobserwowalam u siebie bole jajnikow oraz towarzyszacy sluz mniej wiecej w tym samym czasie w kazdym z cyklow, wiec to moze wskazywac na owulacje ale test nic nie wykazal Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: testy owulacyjne 21.04.09, 16:36 dobi53 napisała: > test nic nie wykazal hmmm.... no nie wiem. ja jakos tym testom nie do konca ufam, sama nie wiem czemu... jesli staraliscie sie mimo pozornego braku owulacji, to teraz musisz tylko uzbroic sie w cierpliwosc i czekac na @ lub jej brak... a jesli sie nie uda to w przyszlym miesiacu... wiesz co, mnie sie wydaje, ze te testy owu tylko bardziej stresuja niz nie. wiem, ze latwo jest powiedziec 'odpusc sobie', ale slowo daje - mnie dopiero to pomoglo. po prostu powiedzialam sobie, ze nie bedziemy mieli dzieci i koniec, ze zycie bez dzici tez jest mozliwe i przeciez do tej pory jestesmy bez nich szczesliwi, nawet wmowilam sobie, ze ich autentycznie nie chce (gdy zobaczylam 2 kreski az sie poryczalam z przerazenia, bo przeciez 'juz nie chcialam miec dzieci' wymysl sobie jakies hobby czy cos... stres jest najgorszy, a takie testowanie non-stop to przeciez ciagly stres... przynajmniej dla mnie byl... powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dobi53 Re: testy owulacyjne 21.04.09, 16:55 dzieki, tak tez zrobie ehh jakie to wszystko dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
dobi53 Re: testy owulacyjne 22.04.09, 13:08 i jeszcze jedno pytanie, zrobilam test i zdaje sie kreska byla bardzo podobna do tej do ktorej mam porownywac, wiec sie ciesze ale potem zaczynam miec watpliwosci... i czytam znowu instrukcje i zniej wynika cos innego anizeli do tej pory mi sie wydawalo (???), tzn. ze pasek do ktorego porownuje (C) zawsze jest taki sam a moj sie rozni (T), ale wg instrukcji jest zupelnie odwrotnie ??? juz sama nie wiem, nie umiem czytac czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: testy owulacyjne 22.04.09, 14:19 dobi, ale jak sie rozni? jest bledsza? ja bym sie nie bardzo przejmowala czy bledsza czy nie - to tak jak na testach ciazowych wszedzie pisza ze ma byc taka sama jak kontrolna albo nawet ciemniejsza, a dziewczyny ciagle pisza, ze byla bledziutka i ciaza byla i sie utrzymala. wiec z tymi testami pewnie podobnie. druga opcja jest taka, ze jesli kreska jest blada, to poziom hormonu jest wciaz niski, ale juz wykrywalny. wiec starajcie sie dzis, a jutro rano powtorz test - kreska moze byc juz ciemna i bedziecie sie starac znow Odpowiedz Link Zgłoś
igwiazda Re: testy owulacyjne 22.04.09, 14:25 U mnie Jednego dnia pojawiłą sie kreska ale była bledsza, a nastepnego dnia była już bardzo wyraźna ale nieznacznie jaśniejsza od kontrolnej. I tak jestem w ciazy... Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: testy owulacyjne 22.04.09, 14:32 igwiazda napisała: > U mnie Jednego dnia pojawiłą sie kreska ale była bledsza, a >nastepnego dnia była już bardzo wyraźna ale nieznacznie jaśniejsza od kontrolnej. I tak jestem w ciazy... no wlasnie o tym mowie gratulacje igwiazdo Odpowiedz Link Zgłoś
dobi53 Re: testy owulacyjne 22.04.09, 15:24 to wszystko takie dziwne i nie do konca pewne... Odpowiedz Link Zgłoś
igwiazda Re: testy owulacyjne 22.04.09, 15:46 >to wszystko takie dziwne i nie do konca pewne... boo to jest biologia i tu nic nie jest pewne i nie wszystko daje się przewidziec ))) Ale nie matrw się, głowa do góry, już niedługo będziesz "brzuchata" Odpowiedz Link Zgłoś