Dodaj do ulubionych

dzien babci/dziadka

04.01.10, 14:40
Będzie przedstawienie, syn ma przydzieloną rolę. Uczy sie jej pilnie i bardzo jest z niej dumny....wszystko ok..ale niestety nie ma komu sie pochwalic. Co robicie drogie mamy w takim przypadku?
Smutno mi jak pomysle, że inne dzieciaki beda mialy nawet i cały komplet....a u nas niestety nikogo (dziadek odszedł miesiąc temu, młody moze jeszcze nie jarzy, że go na spotkaniu w przedszkolu nie będzie).
Obserwuj wątek
    • jagodasoft2 Re: dzien babci/dziadka 04.01.10, 15:37
      W takich przypadkach przychodzą rodzice
    • beatulek Re: dzien babci/dziadka 04.01.10, 16:12
      Przyszłabym sama, z mężem lub maz sam - poprostu zadbałabym o to by
      byl obecny ktoj dziecku bliski. Gdyby było to niemozliwe -
      zostawilabym dziecko tego dnia w domu.
    • beatiness Re: dzien babci/dziadka 04.01.10, 22:29
      ja też wysłałabym kogoś - bliską ciocię, wujka albo poszłabym sama. nie wyobrażam sobie, żeby nikt nie przyszedł - oczywiście dla dobra dziecka
      • kalina886 Re: dzien babci/dziadka 04.01.10, 23:20
        Szkoda, ale pewnie bym poszła sama lub z mężem. Ewentulanie wysłała
        kogoś innego bliskiego.
        U nas będzie full.... poza dziadkami nawet prababcia i pradziadek
        będzie.
        • crispina Re: dzien babci/dziadka 05.01.10, 11:08
          Moim zdaniem powinni pójść rodzice lub przynajmniej jedno oraz jeśli
          to możliwe jakis rodzinny senior.
          • leli1 Re: dzien babci/dziadka 05.01.10, 11:57
            niestety z seniorami w rodzinie krucho.
            Mysle jednak, że sytuacja zostala rozwiązana. Poprosilismy nianie, która kiedys sie młodym zajmowała (i dalej na czas choroby jest do niej zawożony), czy nie zjawiłaby sie na przedstawienie.Niania była wyraźnie ucieszona, a jako że własne wnuki ma za granicą i nie jest w stanie uczestniczyć w takich atrakcjach w ich przedszkolu, to tutaj będzie miała "zastępstwo" smile.
            Gdyby nie to, to poszlibyśmy my, bo żal byłoby dziecka.
            W tym roku jest niejaka odmiana, bo przedstawienie jest skeczem, babcie powinny być zaskoczone smile
            • millaisa Re: dzien babci/dziadka 06.01.10, 10:20
              To super, że udało się to tak załatwić.
              Może to śmieszna ale pamiętam z lat dzieciństwa, u mnie nikt nigdy nie
              przychodził ani na przedstawieni, ani na mecze w których grałam, zawsze było mi
              smutno bo do innych dzieci przychodziła rodzina.
              Rozumiem, że Babci nie macie, to może niech mały zrobi prezent dla niani? Taki
              symboliczny? Może mają jakieś wspólne zdjęcie, które można by w ramki oprawić?
              Albo kubek ze zdjęciem - u mnie w domu każdy ma swój kubek ze zdjęciem i
              imieniem smile zamawialiśmy każdemu na urodziny. Polecam Superfoto, sprawdzone.
              Może jeszcze kiedyś wpadnie do Was na kawę?
              A co do niani smile powiem, że moja mama, wnuki ma daleko - za granicą również i na
              drugim końcu Polski, obecnie opiekuje się 3 z kolei dzieciaczkiem. Pozostałe już
              podrosły i są w szkole, przedszkolach, czasem się nimi opiekuje gdy są chore,
              lub wieczorami. Oj jak mama się cieszy jak dzwonią do niej z życzeniami na
              święta smile myślę, że jakby dostała takie zaproszenie na dzień babci byłaby
              zachwycona smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka