kamilabarska 10.06.11, 21:07 Czy moze jest na forum mama,której dziecko chodzi do tego przedszkola ? Wiem ze maja wolne miejsca w zerówce ,ale nie znam dobrze tego przedszkola... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h_annah Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 14.06.11, 23:20 Moja corka zaczyna tam od wrzesnia, chodzilysmy na sobotnie zajecia adaptacyjne. Nie jest tania, ale wrazenie robi bardzo dobre, zobaczymy jak to bedzie wygladac w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 16.06.11, 09:17 www.zielona-ciuchcia.pl/ to chyba Zielona Ciuchcia? Odpowiedz Link Zgłoś
makabrra Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 16.06.11, 19:33 Moja córka chodzi tam juz drugi rok. Ja jestem zachwycona. Nie mam żadnych uwag na NIE. Najchetniej zostawiłabym tam dziecko aż do matury )) Przed zapisem postałam zresztą na ulicy pod przedszkolem zaczepiając rodziców odbierających pociechy i żadna z zapytanych osób nie powiedziała nic negatywnego. Polecam gorąco!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilabarska Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 05.07.11, 20:22 No ja posłałam na wakcje w tym przedszkolu i po pierwszym tygodniu jestesmy bardzo zadowoleni.Czyli opinie jak widsc sa nie mylące. Odpowiedz Link Zgłoś
anxiunamun Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 18.07.11, 13:24 Ja właśneiechyba zapiszę od wrzesnia do placówki na Zaciszu mojego 3,5-latka, do grupy 4-latków. Odwiedziłam przedszkole i robi pozytywne wrażenie - nie tylko miejsca ale przede wszystkim ludzie, co dla mnie jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilabarska Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 18.07.11, 16:08 No własnie i ja miałam takie odczucia.Poza tym teraz tez mozna posłac dziecko na wakacje w przedszkolu zeby nabrac takiej 100% pewnosci do tego czy jest to odpowiednie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
anxiunamun Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 31.07.11, 18:27 Idziemy od września, mam pozytywne przeczucia. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
h_annah Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 12.09.11, 16:40 I jak Wasze wrazenia po 2 tygodniach? Odpowiedz Link Zgłoś
anxiunamun Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 17.09.11, 14:48 No wiec mam kilka uwag, ale ogolnie jestem bardzo zadowolona. A najwazniejsze, ze moje dziecko takze. h_annah napisała: > I jak Wasze wrazenia po 2 tygodniach? Odpowiedz Link Zgłoś
menuet123 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 27.07.12, 14:55 Czy jest ktoś z Ciuchci Puch Puch? Uczęszczaliśmy tam chwilę w wakacje i jestem bardzo rozczarowana Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_jozwik Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 28.09.11, 16:34 Mój synek chodzi do Ciuchci na Zaciszu trzeci rok. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Mamy porównanie z innymi przedszkolami (starszy syn chodził do 2 przedszkoli) - Ciuchcia na ich tle wypada znakomicie. Prócz bardzo dobrej kadry, mają przemyślane programy dydaktyczne, integracyjne. Ja cenię najbardziej indywidualne podejście do dziecka, dostrzeganie i wspieranie talentów, współpracę z rodzicami i miłą atmosferę. Mimo dość wysokiego czesnego - mam poczucie, że to dobrze "zainwestowane" pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet123 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 27.07.12, 15:06 Ja mam dokładnie odmienne odczucie, mimo że dzieci nie było zbyt wiele, nie były dopilnowne, program wakacyjny bardzo ubogi mimo zapowiedzi, dzieci pozostawione same sobie. Nagminne przeklinanie, zabawy o których nie chcę nawet pisać. Panie w większości mało przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrra Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 27.07.12, 16:12 Oj brzmi to ogromnie nieprawdopodobnie. W ktorym niby z przedszkoli mialo to miejsce?? Kogos chyba poniosla fantazja Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 28.07.12, 03:03 Czepiasz się. Przez 10 miesięcy od poprzedniego wpisu to wszystko się mogło zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
olenda6 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 21.08.12, 18:45 Coś mi się wydaje, że te pierwsze wpisy na tym forum to nie pochodzą od rodziców bo ja ma zupełnie inne zdanie o tej placówce, gdyby było tak pięknie to byłabym zadowolona a jednak zabrałam swoje dziecko stamtąd do przedszkola Dzieci świata Świat dzieci i nie żałuję wspólne zajęcia integracyjne zupełnie inna komunikacja Pań z dziećmi i rodzicami naprawdę można to robić dobrze, teraz po tej zmianie to wiem Odpowiedz Link Zgłoś
erivela Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 27.08.12, 15:59 Szukałam opinii o przedszkolach w Warszawie i właśnie natknęłam się na ten post (?). Menuet123-nie pomyślałaś aby zwrócić uwagę kierowniczce przedszkola, że jej pracownicy przeklinają i nie robią tego co było programie tylko piszesz na forum? Co to da? Ja nie wyobrażam sobie, że przyprowadzam dziecko do przedszkole czy na zajecia, a prowadzący przeklinają, dzieci robią co chcą, a ja na to nic, tylko lecę do domu i piszę na forum, że było „be”. No chyba, że to konkurencja uprawia czarny PR i wypisuje „takie kwiatki” na temat innych. Ale co to da? I tak każdy kto wybiera przedszkole bardzo starannie je sprawdza, ogląda, rozmawia z kierowniczką , rodzicami którzy tam mają dziecko, albo idzie na okres próbny. Fajnym rozwiązaniem są też zajecia adaptacyjne dla „kandydatów na przedszkolaków” – wiele przedszkoli prowadzi takie w ciagu roku szkolnego. Wtedy można się przyjrzeć jak nauczycielki pracują z dziećmi i jaki mają do nich stosunek. Przynajmniej ja mam taki plan J Odpowiedz Link Zgłoś
olenda6 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 29.08.12, 18:50 W stu procentach się z tobą zgadzam trzeba spradzić a najlepiej wysłąć na kilka dni. Ja tak zrobiłam po doświadczeniach w zielonej ciuchci i przeniosłam dziecko do Dzieci Świata Świat Dzieci w Aninie wiem, że mają tam dobrą opiekę i wykwalifikowany personel, wszystko jest dobrze i jestem zadowolona zresztą moje dziecko również to jest dla mnie najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet123 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 31.08.12, 13:32 Nie miałam na myśli, że nauczycielki przeklinają tylko dzieci. Jeżeli ktoś się wacha to wystarczy popytać rodziców a ja rozmawiając z kilkoma wyczułam już bardzo napiętą atmosferę. W ciągu roku zwalnia się wychowawców, zabiera nuczyciela pomocniczego bez żadnej informacji dla rodziców. Inne Panie same się zwalniają bo mają widocznie już dość choć rodzice są zapewniani, że nie będzie żadnych zmian kadrowych i wiele wiele innych. Dowiadują się w lipcu kiedy tak naprawdę nie mogą już wykonać żadnego ruchu. Ale oczywiście jak to zwykle bywa jest też część zachwyconych rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
aust-in1 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 31.08.12, 18:40 Potwierdzam, iż w przedszkolu była napięta atmosfera, moje dziecko chodziło tam 4 lata. Pierwsze 2 upłynęły sielsko i w tym czasie polecałam to przedszkole gorąco, natomiast rok 2010 i 2011 to były ciągłe nerwy i walka o dobro naszych dzieci. W grupie mojego dziecka łącznie było 4 wychowawców i 3 pomoce, oczywiście część tych zmian była podyktowana losowymi wypadkami, ale na nieszczęście grupy przeszło połowa dotyczyła wymian personelu przez Kierownictwo tej placówki. O zmianach nie informowano rodziców, po prostu je wdrażano i nigdy nie było możliwości aby rodzice mogli o czymkolwiek zadecydować. W przedszkolu między rodzicami krążyła anegdota, iż to czego możemy być pewni to , że w listopadzie dostaniemy listownie informacje o podwyżce obowiązującej od stycznia następnego roku. Jakiekolwiek rozmowy prowadzone z kierownictwem raczej nie przynosiły pozytywnych efektów. Wychowawcy w większości przypadków się sprawdzali i zaryzykuję stwierdzenie, że to z nimi więcej można było załatwić niż z Kierownictwem (choć jak wszędzie były odstępstwa od tej reguły). Gro zmian było dokonywane w takich terminach aby niezadowoleni rodzice mieli bardzo utrudnione poszukiwania miejsca w nowej placówce ( tak było w poprzednim roku. Zmiany personalne zostały przedstawione mailowo w okolicach godziny 17 a obowiązywały od następnego dnia i dodam, iż był to koniec czerwca. Wychowawca nic o tym nie wiedział i dzieci też, nawet nie mieli okazji się pożegnać). Zapewne wielu rodzicom podoba się, że w tym przedszkolu jest tak dużo zajęć dodatkowych. Każdy kij ma dwa końce, czyli faktycznie bardzo bogaty program lecz niestety kosztem czasu zabaw w starszych grupach i o zgrozo kosztem wyjść dzieci na świeże powietrze. Wielokrotnie się zdarzało, że odbierając pociechy z placówki zastawaliśmy je w budynku pomimo pięknej pogody. Najczęściej tłumaczono to faktem iż nie było czasu na wyjście bo mieli dużo zajęć. Na pewno spotkam się zaraz z komentarzem dlaczego wiec dziecka nie przeniosłam? Niekorzystne zmiany jakie zachodziły w tej placówce w 2010 roku były dokonywane przez Pania Dyrektor, która była " na tzw. zastępstwie". W sierpniu 2011 na swoje stanowisko powróciła poprzednia Pani i mieliśmy z innymi rodzicami wrażenie, że "wrócą dobre czasy", kiedy ta placówka naprawdę świetnie funkcjonowała . Życie inaczej pokazało..., na dzień dzisiejszy cieszę się że jest to już za nami, gdybym miała szukać przedszkola dla swojego młodszego dziecka to nie sądzę abym rozpatrywała tę instytucję. Dzieląc się tymi faktami chcę przypomnieć na koniec, że pierwsze lata w tym przedszkolu naprawdę miło wspominam i w tym czasie wiem, że moje dziecko było otoczone naprawdę wspaniałą opieką, to co miało miejsce późniejszych latach pozostawiało dużo do życzenia... i w mojej opinii nie chodziło o Wychowawców bo Ci raczej kierowali się dobrem naszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
olenda6 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 04.09.12, 00:13 Zgadzam się ja miałam dość zabrałam moją pociechę do Dzieci Świata Świat Dzieci i jest dobrze tak jak pisałam wyżej wszystko jest jak trzeba, zdecydowałam się na trudny ruch, ale było warto, wszystko przebiegło bez zarzutu mała zaadoptowała się szybko panie pomogły i wszystko sprawnie się udało jesteśmy zadowoleni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 04.09.12, 11:41 "zabrałam moją pociechę do ...", gdzie, naturalnie, jest cudownie. Nie wiem, kto to jest lesio1001, ale zanim znowu pod innym nickiem zwrócisz uwagę, że moderacja ma swój rozum i nie tnie konkurencji - pragnę Cię uprzedzić, ze ten wątek jest o Ciuchci Puch Puch, więc pisanie o innej placówce - cuchnie reklamą. Troszku rzucasz się w oczy. Niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
flaneur357 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 12.09.12, 23:16 Rzeczywiście,trochę podejrzane-w trzech postach używa nazwy przedszkola,aktywność na innym forum ("Zmiana przedszkola-dzieci świata-świat dzieci-anin") też o czymś świadczy.Tam staje w obronie przedszkola,a tu zachęca do zmiany podając konkretne miejsce.Zastanawiające... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa1791 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 17.09.12, 12:31 Zgadzam się, że to forum o Ciuchcia Puch Puch, ale skoro ktoś pisze o swoich doświadczeniach to chyba dobrze bo daje sygnały na co powinniśmy zwracać uwagę w tym przedszkolu. W końcu zostawiamy tam nasze pociechy na większość dnia Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 17.09.12, 16:39 Ale rozumiesz różnicę miedzy doświadczeniami a nazwą konkretnej placówki? Odpowiedz Link Zgłoś
menuet123 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 01.10.12, 13:37 Teraz jeszcze zrobili podwyżkę ukrytą w zasadach organizacji a nie jakby należało aneksem do umowy a od pierwszego stycznia kolejna podwyżka, czesne sięgnie 1600 PLN jak nie lepiej a na stronie internetowej są podane niższę opłaty niż w rzeczywistości, a poziom przedszkola spada w zastraszającym tempie. Dzieci jak już łaskawie zostaną wyprowadzo ne ogród to nie mogą biegać na placu zabaw bo to niebezpieczne!!! Większej głupoty nie słyszałam. Pozwalniali nauczycieli dodatkowych zatrudnili dwie młode niby lektorki i twierdzą że w przedszkolu jest tyle godzin angielskiego. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrra [...] 05.10.12, 16:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
umizumi80 Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 06.10.12, 20:31 Jesli chodzi o mnie to moje zdanie w tym temacie jest takie.... Nie ma jeszcze takiego przedszkola i takiego rodzica który w 100% byłby zadowolony z tego co sie dzieje w przedszkolu do którego posyła swoje dziecko. I tyle... Otwórzcie swoje przedszkola i sami zarzadzajcie i zobaczycie o co chodzi. Ja powiem Wam ze wybrałam prywatne przedszkole i nie powiem złego słowa, bo miałam dosyc tego co działo sie w państwowym. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrra Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 06.10.12, 20:36 No jasne! Gdybym miała jeszcze raz wybierać też wybrałabym prywatne lub społeczne. Państwowe przedszkola i część szkół też to makabra (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
aldena Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 18.12.12, 22:13 Niestety nie polecam tego przedszkola. Z pozoru wydaje się bardzo dobre, ma sporo dobrych opinii w sieci (przypadek?) ale fakty nie są już takie różowe. My mieliśmy bardzo nieprzyjemne doświadczenia z tym przedszkolem. Po kilku miesiącach zajęć adaptacyjnych i trzech miesiącach regularnego chodzenia do placówki na Zaciszu zostaliśmy po prostu poproszeni o zabranie dziecka oficjalnie z powodu rzekomej niedojrzałości dziecka. Nie pomogły nasze prośby o dodatkowe konsultacje z psychologami o dodatkowy czas na zbadanie dziecka (byliśmy naprawdę zszokowani tą sytuacją a pani psycholog skierowała nas do ośrodka dla dzieci z poważnymi zaburzeniami). Decyzja zarządu - usunąć dziecko. Dodam, że synek doskonale sobie teraz radzi w nowym przedszkolu a badanie rozwoju dziecka (które i tak dla spokoju ducha zrobiliśmy) nie wykazało żadnych zaburzeń. To co przeżyliśmy nie życzymy nikomu. Dlatego zanim ktokolwiek się zdecyduje na to przedszkole przestrzegam - proszę się zastanowić bo albo będzie sprawnie wykonywał polecenia pań albo prędko wyleci a nikt nie spróbuje po prostu popracować nad dzieckiem. Za dużo tam dzieci i za duża fabryka. Procedury, mała korporacja.... Na szczęście to paskudne doświadczenie już za nami. NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
apra_live Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 19.12.12, 20:22 Aldena, ja jestem mamą 2 dzieci którzy chodzą do tego przedszkola. I mam nawyk czytania różnych opinii… Na Twoją trafiłam już chyba z 5 razy na różnych forach. Rozumiem że jakiś rodzic może być niezadowolony, ale aż tak sfrustrowany??? Ja mam roczne doświadczenie z przedszkolem państwowym i absolutnie nie zamieniłabym ciuchci na to właśnie. To dzień i noc. To jest prywatne przedszkole i dobro dzieci jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
aldena Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 19.12.12, 22:11 Jeżeli jest pani zadowolona to prosze śmiało pisać. Ja nie jestem zadowolona z ciuchci puch puch zacisze i mam rownież prawo przestrzec rodziców - po to właśnie są tego typu fora. Musi być Pani wyjątkowo zżyta z tym przedszkolem skoro przeszukuje Pani internet w poszukiwaniu negatywnych opinii na temat swojej placówki. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_one Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 21.12.12, 15:50 Mnie się wydaje, że ten przypadek pokazuje wyraźnie również różnicę pomiędzy przedszkolami państwowymi a prywatnymi. Przedszkola państwowe nie usuwają dzieci tak sobie. Muszą się zmierzyć z problemem podczas gdy prywatne patrzą na wszystko przez pryzmat "zadowolenia ogółu rodziców" a nie poszczególnych jednostek. Lepiej trudne dziecko usunąć niż zmierzyć się z problemem sama też wiem coś o tym. Ale to nie reguła oczywiście. Na szczęście są też i fajne prywatne przedszkola. Obyś na takie w końcu trafiła aldena. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrra Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 08.10.12, 20:10 No pewnie że poważnie Nie poślę mojego dziecka do żadnej placówki państwowej.. Brrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
makabrra Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 10.10.12, 12:53 To zależy o który odddział ci chodzi. Odezwij się do mnie na priv Correa1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
123krater wawer 22.02.13, 15:12 Ja juz w zeszlym roku byłam bardzo niezadowolona z Ciuchci w Wawrze, zabrałam sześcioletnie dziecko do państwowej zerówki i chyba jeszcze nigdy nie podjęłam lepszej decyzji. Moje dziecko na pozór zadowolone z ciuchci, jest jeszcze bardziej zadowolone z obecnej sytuacji, , wcale nie teskni, jest dużo bardziej pogodne, radosne, edukacyjnie jestem bardzo zadowolona. Rodzice często uważają, że dziecku stanie się jakaś krzywda jak je zebiorą, a tak naprawdę dzieci dużo szybciej się przystosowują. Teraz jak rozmawiam ze znajomymi, którzy zostali w ciuchci - predsiębiorstwie to zarabiania pieniędzy i oczywistego traktowania dzieci w aspekcie finansowym, nie mogą się doczekać końca roku szkolnego i zabrania swoich pociech, a może nawet zrobią to wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrra Re: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch znacie ? 10.10.12, 16:55 Moje też )) Bo to bardyo dobre przedszkole chociaz drogie. A najbardziej podoba mi sie tam ciepla atmosfera i bliskosc miedzy paniami a dziecmi. oni sie nwzajem naprawde lubia, a nie tzlko spotykaja z obowiazku! Ale nie ma miejsc idealnych. Szkoda ze moj post z kilkoma punktami krytyki zostal usuniety. Naprawde nie wiem dlaczego..... Odpowiedz Link Zgłoś
lwika Zacisz 03.01.13, 21:43 Ja jestem bardzo zadowolona z Zacisza, na pewno moje dziecko zostanie tam do konca czyli do szkoły, zastanawiam sie nawet nad ich szkołą, bo filozofia w której dziecko traktowane jest jako podmiot, jego zainteresowania sa rozwijane i jest zachęcany do kreatywnosci jest bliska memu sercu a w tym przedszkolu - w tej grupie, wlasnie tak sie dzieje.. Moj synek nie chce z niego wychodzić, codziennie jest "mamo jeszcze chwila", uwielbia swoją "panią" i rozwija się lepiej niż wtedy gdy chodzil do przedszkola publicznego (28 dzieciaków w grupie... tutaj ma 13). Generalnie moim zdaniem osoby pracujące tam, naprawdę starają się aby dzieciakom dac wszystko co najlepsze i ja jestem spokojna, że synek jest w dobrych rękach. Odpowiedz Link Zgłoś