Dodaj do ulubionych

Kangurek Hop, Warszawa Bemowo

11.09.11, 13:01
Szukam opinii o tym przedszkolu. Adres to Kluczborska (kiedyś stara Górczewska), Bemowo.
Obserwuj wątek
    • habibeti Re: Kangurek Hop, Warszawa Bemowo 11.09.11, 22:49
      moj synek tam chodzi od jakiegos czasu i jest fajnie. szybka i sprawna adaptacja, dziecko zawsze zadowolone, kadra ma dorby kontakt z rodzicami, zawsze wiem czy jadl czy spal etc.
      troche malo tylko takich atrakcji dla rodzicow, zebysmy przycodzili na imprezy tematyczne etc.
      • tempera_tura Re: Kangurek Hop, Warszawa Bemowo 11.09.11, 23:58
        Oj to szkoda tych imprez.... Ale czasem coś robią? Jak jedzenie i leżakowanie... Napisz coś więcejsmile
        • habibeti Re: Kangurek Hop, Warszawa Bemowo 12.09.11, 09:01
          ciezko powiedziec bo mnie tam nie ma wink co jest na plus to fakt ze lezakowanie jest w innej sali niz zabawa, dzieci chodza na gore. moim zdaniem to dobre, bo latwiej sie wylaczyc, nie widzi sie zabawek etc.
          co do obiadow, to menu jak menu, takie dla dzieci. czasem na podwieczorek robia cos ekstra np nalesniki.
          moj synek je duzo i wszystko, spi zawsze bez problemu, wiec tak czy siak, nie byloby z nim problemu.
          • tempera_tura Re: Kangurek Hop, Warszawa Bemowo 12.09.11, 09:54
            Do której grupy chodzi Twoje dziecko? Ile dzieci w grupie? Ile Pań?
            Z tym innym pomieszczeniem do spania to faktycznie fajnie. Spią tam dzieci z różnych grup?
            • jabluszko_pelne_snow Re: Kangurek Hop, Warszawa Bemowo 15.09.11, 23:19
              przedszkole spisane na sukces - biznes będzie się kręcił, bo wokół powstają kolejne bloki (trzy korony itp), a w nich młodzi ludzie z dylematem gdzie oddać dziecko żeby było po drodze do pracy.
              z rzeczy godnych polecenia - wspaniały placyk zabaw - z dala od ruchliwej ulicy, zaciszny w cieniu starych drzew, świergot ptaków jak w gaju.

kadra? - myślę, że warto wspomnieć o tym kto zajmuje się dziećmi, jakie ma doświadczenie i jaka jest rotacja opiekunów - a ta kwestia pozostawia wiele do życzenia. rodzice nie są informowani o zmianach kadry, opiekunki nie są przedstawiane rodzicom (nie znamy imienia, nazwiska, zawodu, doświadczenia - NIC), a co się okazuje jedna pani ma doświadczenie pedagogiczne a cała reszta? - "animator", "miłośnik dzieci", "dobra ciocia" - ale czy nam, rodzicom chodzi o to, by naszymi dziećmi opiekowały się przypadkowe osoby? bez doświadczenia? na dodatek średnia rotacja opiekunów (bo nie nazwę tego kadrą) wynosi 1,5 miesiąca.
              strona internetowa ma nieaktualne dane (kadra), wywieszane na tablicy informacyjnej kartki nijak się mają do rzeczywistości (jadłospis), dzieci często są pod opieką jednej opiekunki która o poranku a) zajmuje się dziećmi, b) idzie do kuchni szykować śniadanie (dzieci bez opieki) a w pobliżu są strome schody prowadzące do szatni w podziemiu

plusy - plac zabaw, otoczenie, przygotowanie domku pod kątem adaptacji na przedszkole (wystrój, zabawki, sanitariaty)
              minusy - niewystarczająca ilość kadry, luki w wykształceniu personelu lub brak wykształcenia kierunkowego, rotacja kadry, niedoinformowanie rodziców,

odpowiadając na pytanie - na górze jest sypialnia dla dzieci - dzieci z różnych grup śpią razem, nie ma obowiązku leżakowania - te które nie chcą są na sali zabaw z jedną z opiekunek
    • tempera_tura Re: Kangurek Hop, Warszawa Bemowo 23.08.13, 13:25
      Koniec końców syn poszedł do Kangurka.
      Właśnie miną rok od czasu pierwszego dniasmile
      Jesteśmy bardzo zadowolenismile Dzieciaki mają fajny plan dnia, atrakcje (przyjazd teatrzyku, zwierzaki, zajęcia z judo i tańca) często wychodzą w jakieś atrakcyjne miejsca (teatr, pizzeria, kawiarnia, okoliczne place zabaw) Fajnie się bawią.
      Panie się nie zmieniły (!!) i dzięki bogu bo są naprawdę na poziomie.
      Syn idzie z uśmiechem, wraca z jeszcze większym.
      Polecamsmile
      • boogabear Re: Kangurek Hop, Warszawa Bemowo 02.09.14, 11:25
        Aktualnie w przedszkolu jest baardzo duża rotacja pracowników, chyba im za mało płacą. . .
        W grupie w której było mioje dziecko tymczasowo opiekę musiała sprawować pomoc kuchenna która nie miała pojęcia o zajmowaniu się dziećmi.
        Dzieci są właśnie po dwóch tygodniach adaptacji która przeprowadzana była z Panią która już tam nie pracuje.
        Jeżeli ktoś chce zaserwować dziecku stres związny z ciągła zmianą opiekunów (z czego połowa to studentki i kolpletnie niekompetentne osoby) to może się tam udać.
        TRAGEDIA !!!!
        • froobek Re: Kangurek Hop, Warszawa Bemowo 02.09.14, 12:31
          Ja tez mam prawie wyłącznie zle rzeczy do powiedzenia o Kangurku, doświadczenia z roku 2012/2013. Moze potem opisze.
        • babikie Re: Kangurek Hop, Warszawa Bemowo 13.10.14, 14:45
          A ja lubię Kangurka Hop. Mój synek do Kangurka chodzi pierwszy rok. Bałam się adaptacji i niezostawienia go na dłużej. Jednak adaptacja, ku mojemu zaskoczeniu, przebiegała bardzo szybko i już w pierwszych dniach września przestał płakać. W moim przekonaniu jest to zasługa Pani Joli - wychowawczyni, która jest bardzo miła i ciepła dla dzieci. Też zauważyłam zmiany opiekunek, ale one dotyczą jedynie pomocy wychowawczyni. Dla mnie ważne jest, aby osoba opiekująca się synkiem była odpowiednia do tej pracy - i możne stąd te zmiany.
          • mon-i37 Re: Kangurek Hop, Warszawa Bemowo 23.10.14, 00:15
            Chciałam się podzielić opinią o przedszkolu Kangurek Hop. Mój synek chodzi tam już trzeci rok i jestem zadowolona. Ma ciepłą i serdeczną ciocię Agnieszkę (bardzo kompetentna). Pozostałe ciocie również miłe. Bardzo smaczne jedzenie. W przedszkolu dzieci mają wiele ciekawych zajęć.Mój synek lubi tam chodzićsmile
            Jedyny minus to zmieniające się często ciocie.
            • mart.leb Re: Kangurek Hop, Warszawa Bemowo 19.11.14, 11:15
              Dal mojego dziecka Kangurek HOP to była straszna męka - fakt nie oceniam obiektywnie. Po pobycie w Koangurku zauważliśmy że maluch stałsię bardziej nerwowy, w momencie odprowadzania do Kangurka jak dawałam dziecko na ręce Pani wyło strasznie i wykrzywiało się jak mogło żeby nie trafić na jej ręce - tak wiem może się po prostu jemu nie podobało, ale może to też kwestia podejścia tych Pań.
              Ja szczerze odradzam, aktualnie korzystamy z usług innego przedszkola i wszystkie problemy nagle cudownie zniknęły . . .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka