Dodaj do ulubionych

Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie?

25.08.12, 17:02
Może ktoś mi polecic naprawde dobre przedszkole w Krakowie?
Moja córka ma zaburzenia komunikacji i jeszcze nie mowi całkowiecie.
Dlatego szukam takiego miejsca gdzie grupy nie beda duze, panie wyrozumiale i otwarte.
Raczej prywatne bo w panstwowych to róznie z tym bywa (mamy juz 1 bardzo zle doświadczenie...)
Cena nie ma znaczenia.

Proszę o pomoc.

Obserwuj wątek
    • majul12 Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 25.08.12, 18:26
      moja córka chodzi do przedszkola zgromadzenia sióstr ul. piaszczysta 8, SUPER przedszkole tylko nie spełnia twoich kryteriów dot. małych grup /18-24 dzieci w grupie/
    • orangecity Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 26.08.12, 19:13
      im mniej dzieci w przedszkolnej grupie tym lepsze przedszkole. Optymalnie jest 15 dzieci na 2 panie. Ale w Krakowie chyba takiego nie znajdziesz.
      • daniela11 Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 31.08.12, 12:19
        owszem, znajdziesz.
        Polecam przedszkole Mali Artyści ul. Szkolna Kraków.
        Grupy max 17 osób, bardzo miłe i sympatyczne panie.
        W tym momencie są już wszystkie miejsca zajęte, ale warto wpisać się na listę rezerwową.
        Mój synek tam chodzi (jak narazie jesteśmy po okresie adaptacyjnym i od poniedziałku ruszamy na pełen etat) i młody jak narazie zachwycony.
      • mamusia1904 Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 20.02.13, 18:03
        smile drodzy rodzice otóż mylne pojęcie im mniej dzieci w grupie tym lepsze przedszkole. Ja pracowalam w przedszkolach i chce załozyc swoje, wiec wymogi Sanepid i MEN sa takie: grupa przedszkolna na 1 wychowawce przypada max 25 dzieci plus pomoc wychowawcy, na spacery jak grupa jest 25osobowa, to musi byc wychowawca i opieki 2 osoby, na każdą musi przypadac max 10 osob.W grupie żłobkowej na 1 wychowawce lub 1 opiekę przypadac musi 8 wychowankow.Ilośc w grupie dzieci uzalezniona od metrażu sali.Na każde dziecko musi być nie mniej niż 2,5m2 jeżeli przedszkole czynne więcej niż 5 godzin dziennie. A z mojego punktu widzenia dobre przedszkole to są pozytywnie nastawione Panie, czystość przede wszystkim i dobre jedzenie. Ja pracowałam w takim przedszkolu, że Panie musiały dzieciom swoje kanapki dawać, bo były głodne- dyrekcja oszczedzała na żywieniu smile a w innym przedszkolu natomiast był syf niesamowity, smród w łazienkach jak w miejskich szaletach i brak papieru toaletowego czy mydła. Prosze sprawdzac w jakich warunkach przebywają wasze dzieci....
      • metiu3 Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 06.06.13, 21:31
        www.przedszkolezigzag.pl Nowo otwarte przedszkole w Krakowie. Najlepsi specjaliści. Naprawdę gorąco polecam!!!
    • zablakanaowieczka Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 01.09.12, 19:23
      Kolorowe - albo na Hucie, albo na Krowodrzy.
      Maks 15 dzieciaków w grupie, dwie ciocie + pomoc.
      Otwartość jak najbardziej.
      • bozena_1124 Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 18.02.13, 22:10
        Polecam przedszkole polsko-angielskie w dzielnicy Podgórze - Bright Child przy ul. Przemysłowa 4. Bardzo przyjazne miejsce i nowoczesne metody nauczania - język angielski na wysokim poziomie z native speaker'sami! Dla zainteresowanych mam, przedszkole organizuje Dzień Otwarty 23. lutego od 10-13.00. Normalny cennik za miesiąc to 850 zł, do końca kwietnia jest promocja - 500 zł. Zachęcam, warto zapoznać się na żywo z tym miejscem i nauczycielami smile
        Zostało jeszcze trochę miejsc smile
        Szczegóły nauczania tutaj >> brightchild.pl/

• arek_2234 [...] 20.02.13, 17:28
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • sylwia2353 [...] 26.02.13, 23:09
            • ola366 Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 18.04.13, 22:25
              w tym przedszkolu Bright Child nawet nie mają takich złych cen..sama płacę za państwówkę prawie 600 zł.Przestrzegam wszystkich przed państwowymi przedszkolami, nie dość, że się im płaci, i to czasem nie mało, to poziom nauczania jest żenujący....lepiej chyba naprawdę zainwestować w prywatne przedszkola....
              • danuta3300 [...] 19.04.13, 19:52
                • wesola01 [...] 22.04.13, 23:28
    • mama_marcina Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 06.06.13, 12:18
      Cześć,
      gdzieś odgrzebałam ten post bo wiem, że trudny to temat - sama szukałam rok temu. Polecam Ci na 200% Przedszkole Samorządowe nr 79 w Krakowie , ul.Widok 23. Na innych serwisach znajdziesz pozytywne opinię na jego temat. Wysłałam tam syna rok temu i ... REWELACJA - opieka na najwyższym poziomie, optymalne grupy, świetne nauczanie dzieci (nie tylko zabawa), piosenki, występy, zabawki, swój ogród. Przedszkole państwowe ale prowadzone jak prywatne. To wszystko dzięki zasłudze nowej P.Dyrektor.
      Bardzo dużo odwiedzin tzw. gości - straż pożarna, miejska, policja, dentysta, pokaz pszczół, itp itd. Bezpieczne wejście i wyjście plus kadra z wieloletnim doświadczeniem.
      Tutaj masz link do ich strony: Przedszkole 79 Kraków Dąbie
      • adamoskr76 Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 09.06.13, 23:02
        no to mnie pozostaje tylko podić tego posta , dodam tylko że mój niejadek właśnie w tym przedszkolu tzn 79 w krakowie zaczął w końcu normalnie jeść smile
    • adamoskr76 Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 09.06.13, 23:04
      a ja po dwóch prywatnych właśnie trafiłem do samorządowego nr 79 i powiem Ci że prywatne wcale nie znaczy dobre, marna kadra, słaby program idt, teraz jesteśmy zadowoleni
      • borabora1980 Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 10.07.13, 11:07
        Ja z moimi córkami chodze do Kącika Świata na Ostatniej już 3 rok i dla mnie jest bomba nie ma nic do czego maglabym sie doczepic . Córka ubolewa ze musi juz isc do szkoly , wysoki poziom edukacji w tym przedszkolu .
    • rozczarowanyrodzic [...] 06.07.13, 12:57
    • zadowolonamama1 [...] 06.07.13, 13:08
    • bj32 3 osoby, 9 nicków? 07.07.13, 14:19
      A może basen z kisielem, a nie mi tu na forum...?
    • jarosm01 Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 15.03.17, 21:20
      Moja córka od września chodzi tutaj www.malutkowo.pl/kontakt i jestem bardzo zadowolona. Kadra bardzo dobra, jest wiele ciekawych zajęć (teatrzyki wycieczki). Dbają tez by dzieci prawidłowo się rozwijały fizycznie.
    • majamajajer Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 17.12.18, 11:39
      Bardzo fajne przedszkole jest na Kluczborskiej. Moje dziecko tam chodzi i jest bardzo zadowolone. Świetnie się tam bawią. Panie maja fajne pomysły na zabawę do tego poznają cały czas nowe rzeczy. Jest fajny program tego przedszkola. Maja tez dobre jedzonko (tak przynajmniej mówi moja córcia). Panuje tam fajny dziecięcy klimat. Polecam
    • majagrabow Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 08.02.19, 13:51
      Malutkowo na Łepkowskiego jest fajnym przedszkolem. Chodzi tam mój synek i jest zadowolony. Świetnie się tam czuje, mają duzo zabaw i super się rozwija. Panie dużą uwagę zwracają na prawidłowy rozwój dzieciaków oraz na poznawanie świata przez zabawę. Są kreatywne i zaangażowane. A samo przedszkole jest ładne i kolorowe oraz dobrze wyposażone.
    • elizak.edu.pl Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 11.02.19, 09:40
      Polecamy system do zarządzania żłobkami lub przedszkolami.Więcej informacji można znaleźć na elizak.edu.pl
    • marwit03 Re: Naprawdę dobre przedszkole w Krakowie? 14.02.19, 20:41
      Mój syn chodził do Fair Play, w Krakowie jest kilka ich placówek i na Łokietka miała być nowa. Tam spotkałam się z naprawdę indywidualnym podejściem do dzieci. Nawet posiłki były według diety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka