Dodaj do ulubionych

Warszawa - wyniki rekrutacji

24.04.15, 23:40
Czy gdzieś pojawiły się jakieś sygnały o wynikach, przed czasem?
Czy jednak będziemy wszyscy przetrzymani do godz. 13 w poniedziałek?
Obserwuj wątek
    • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 25.04.15, 09:10
      wcześniej raczej nikt nic nie będzie wiedział

Byłam nawet w pobliskim przedszkolu we czwartek chyba - próbowałam się od dyrektorki coś dowiedzieć... podobno będą mieć listę dopiero w poniedziałek i to też dopiero jak będziew necie o tej 13.
      Zartowałam nawet, ze o 8 rano w poniedziałek będę pod drzwiami ale usłyszałam, że oni sami dowiadują się w tym samym czasie co zainteresowani.

Trochę mi się nie chce w to wierzyć ale... cóż....... pozostały dwa dni nerwówki smile
      • kilovolt Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 26.04.15, 09:34
        A dlaczego na stronie rekrutacji zniknęła strona logowania? Jakiś czas temu można było wejść na swój profil. Teraz nie ma możliwości. W poniedziałek zostanie to przywrócone?
        • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 07:03
          faktycznie nie ma

We czwartek bądź piątek jeszcze wchodziłam sprawdzić coś odnośnie terminów i był cały panel do logowania.

Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i o tej 13 będzie można sprawdzić co i jak
        • taka.ja22 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 09:53
          Podajcie dzielnicę, ilość Waszych pkt, wynik rekrutacji.
          Pozwoli to przyszłym rodzicom rozeznać się w sytuacji.
          Pozdrawiam
          • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 10:30
            ale w którym miejscu?

Po prawej stronie była panel gdzie wpisywało się PESEL i hasło a teraz tego nie ma więc, gdzie te pkt wpisać ?
            • taka.ja22 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 10:46
              Panel pojawi się jak będą wyniki czyli o 13-tej.
              Natomiast ja poprosiłam o podanie powyższych danych tutaj na forum - takie info dla nas i przyszłych rodzicówsmile
          • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 10:50
            a to wyszło tak, że już można gdześ sprawdzić smile

hmmmm... ilość pkt. piszesz..... fajnie, że pamiętam uncertain
            • taka.ja22 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 11:01
              niestety jeszcze nie ma wyników, też czekam
              ja mam tylko punkty za pracujących rodziców 32pkt i podatki 24pkt
              • taka.ja22 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 12:58
                są już wyniki
          • murwa.kac Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 18:46
            Tak z ciekawosci czystej zapytam - po co Wam informacja kto z iloma punktami sie dostal? Przeciez to Waszego wyniku nie zmienia.
            • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 18:56
              po pierwszej z ciekawości smile

a po 2 np... jak u mnie

córka dostała się do przedszkola 3 z listy. Jeśli np. wyjdzie, że dostał się ktoś z mniejszą ilością pkt. do przedszkola 1-go wyboru można wtedy z czystym sumieniem weryfikować listę przyjętych. Wiem, że na plau zabaw gdzie chodzę z małą.... dostał się synek znajomej a córka innej się nie dostała nigdzie pomimo tego, że miała więcej pkt
              • betka1984 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 19:03
                Bemowo, przedszkole na Secemińskiej-przyjęcia dla 3 latków od 56,25. Czyli jednak warto było wypełniać oświadczenia o dochodachsmile
                • kseniax Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 29.04.15, 12:37
                  A skad ta informacja o ilości punktów?
                • naturalna5 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 29.04.15, 23:02
                  betka1984 a skąd taka informacja że od 56,25 się dostawali? Ja miałam 56,28 i nie dostaliśmy się na secemińską
              • murwa.kac Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 19:26
                no ale chyba tak czy inaczej warto weryfikowac i skladac odwolanie chyba?
                to ile punktow miala sasiadka czy pani na forum nie przesadza o niczym. bo spro ludzi przeciez rezygnuje.

zaintrygowal mnie troche temat, bo ja nawet nie wiedzialam z iloma punktami my startowalismy. wypelnilam papiery, zlozylam. po wyniki zadzwonilam trzy dni pozniej i tyle. wiedza o ilosci punktow kogokolwiek czy nawet moich - absolutnie mnie nie interesowala. wazny byl fakt czy syn sie dostal czy nie smile
                • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 19:30
                  ja to tak bardziej czy tylko samotni się podostawali tj. ich dzieci czy i normalne rodziny miały szanse i jak to wygląda w skali dzielnic
                • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 19:33
                  prywata smile

widzę, że jesteś moderatorem - czy możesz coś mi podpowiedzieć ew. zminić na wątku dotyczącym zamiany przedszkoli tytuł mojego posta - bo mam w odpowiedzi na... a żeby łatwiej było szukać i było widać z którego na które

W-wa zamienię przedszkole na Międzynarodwej na przedszkole na Londyńskiej
                  • murwa.kac Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 19:36
                    jest juz zrobiony zbiorczy watek o zamianach przedszkoli.

niestety nie ma mozliwosci edytowania tematu badz tekstu po opublikowaniu.
                  • murwa.kac Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 19:39
                    aaaa chodzi Ci o ten stary watek o zamianach!

niestety nie da sie juz zmienic.
                    • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 06:10
                      taak tak ale jak jest nowy to zaraz tam napiszę

tylko jak tytul zmienić ? tzn własnego posta
                      • murwa.kac Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 07:11
                        nie ma mozliwosci zmiany tytulu po opublikowaniu posta.
                        • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 07:21
                          dzięki smile

już wiem co źle robiłam
              • jakw Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 27.04.15, 23:19
                Prawdopodobieństwo, że do tej samej grupy został przyjęty X z 30-ma punktami, a nie przyjęty Y z 32-ma jest zerowe. Te systemy tak po prostu działają. Owszem, może być do tej grupy przyjęty Jaś co miał punktów 29 oraz nieprzyjęci Kamil i Zosia, którzy tych punktów też mieli 39.

>Wiem, że na plau zabaw gdzie chodzę z małą
                > .... dostał się synek znajomej a córka innej się nie dostała nigdzie pomimo teg
                > o, że miała więcej pkt
                A startowali dokładnie do tych samych grup?
                • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 06:13
                  może może - w ub. roku to była standard i w tym zaczynają już powoli równe kwiatki wychodzić uncertain
                  • baxca Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 09:30
                    a tak z ciekawości misia 0912 - czyli potwierdziło się, że dyrekcja nie brała pod uwagę dochodu? U nas na każdym przedszkolu wisi minimalna liczba punktów i wszędzie po przecinku. Niestety dopiero w centrum nam się udało bo w okolicznych trzeba bylo miec conajmniej 56,51
                    • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 09:56
                      u mniw nie ma listy wywieszonej a dyrektorka nie chce puścić pary z buzi ;/

na ulicy jak i na placu zabaw z rozmów wynika, że podostawałay się co dziwne dzieci z mniejszą liczbą pkt a reszta ta co się dostała to do 2 bądź 3 z listy.

Będę naciskać na dyrektorkę by mi udostęoniła listę przyjętych (oczywiście bez danych osobowych) z wynikiem pkt. bo nie podoba mi się ta sytuacja
                      • baxca Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 10:24
                        u nas wisi lista nazwisk oraz najmniejsza liczba punktów ktora uprawniała do przyjęcia. Są sytuacje ze dziecko dostało się z drugiego wyboru bo miało wiecej punktów.
                  • baxca Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 09:32
                    inna sprawa - tak przy okazji - z tego co wiem nie ma możliwości zamiany przedszkoli pomiędzy rodzicami, więc nie wiem po co ta "giełda zamian", bo i tak dyrektor nie może przyjąć takiego podmienionego dziecka.
                    • grudniowa.mama Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 09:38
                      Dlaczego nie moze?
                      • baxca Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 09:41
                        Ja wiem tylko jakie jest stanowisko w przedszkolu mojego I wyboru (ktorego nie dostałam). Pani dyrektor wypowiedziała się ogólnie, że nie ma podstaw do zamiany dzieci ale nie wiem czy to jej odosobnione stanowisko.
                    • misia0912 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 09:59
                      może może smile

sama dyrektorka powiedziała by szukać we własnym zakresie a jak ona się dowie czegoś to niby ma dać znać.

Przecież mają listę kto gdzie chciał się dostać a gdzie się dostał wieć może się podpytać - oczywiście jak będzie chciała pomóc..

Wszystko zależy od "ludzkości" danej dyrekcji.

W przedszkolu gdzie się córa dostała w zeszłym roku mieli z tego co pamiętam z rozmowy - 2 bądź 3 przypadki dzieci z "zamiany"
                      • cyska80 Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 28.04.15, 22:07
                        Witam serdecznie
                        Nasze dziecko dostało się do przedszkola nr 175 na ul.Astronautów (Włochy,Okęcie) do grupy trzylatków mieszkamy w Ursusie i szukamy tutaj przedszkola a przynajmniej jakiegoś bliżej Ursusa.Może ktoś z Państwa chciałby się zamienic?? mój mail: martusia_rak@wp.pl
                        • grzesiekpod Re: Warszawa - wyniki rekrutacji 29.04.15, 00:54
                          Witam znalazlem grupy na facebooku, szybciej i wygodniej smile
                          www.facebook.com/groups/964866900225028/
                          www.facebook.com/groups/651419055002624/
                          Ja też szukam na wymianę
                          Zamienię jedno miejsce w grupie trzylatki 2012 r. Nasz syn dostał się do przedszkola nr 311 "Sadybiańskie Swierszcze" (ul. Sobieskiego 72B) a interesuje nas miejsce w przedszkolu nr 300 przy ul.Portofino 4 lub nr 349 "Barcelonka" ul. Barcelońska 8.
                          Kontakt 516444786, email: grzesp@vp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka