amamutek 21.09.04, 14:08 Czy na Żolborzu są jakieś specjalnie dedykowane dla alergików przedszkola (państwowe). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaoli Re: Państwowe dla alergika/Zoliborz 21.09.04, 16:13 Niestety nie wiem czy na Żoliborzu jest takie przedszkole , ale popytaj w tych państwowych, moze np. nie będa dawać dziecku do jedzenia produktów na które jest uczulone. Odpowiedz Link Zgłoś
mgurniak Re: Państwowe dla alergika/Zoliborz 27.09.04, 08:46 nie radze w panstwowym dla zdrowych dzieci.... ja tak zrobilam bo dyrektorka stwierdzila ze alergia nie jest pzreciwskazaniem do nieprzyjecia dziecka do przedszkola i w rezultacie dziecko jest zsypane, przychodzi do domu i mowi a wiesz mama ja lubie "kakałko", nie maja nic w zamian jak w menu jest cos co dziecko nie moze i np rano kulki na mleku i kanapka z serkiem topionym - moj dostaje kanapke z margaryna / ktora sama przynioslam / bo by dostal chleb z maslem , na drugie pianka ananasowa i sliwki - mojemu nic nie dadza , bo pianki nie moze a sliwek nie lubi, na obiad /najpierw jest drugie danie / makaron z serem smietana i polewa truskawkowa - akurat danie dla alergika - p.dyrektor mowi ugotowalismy specjalnie dla niego makaron .....pytam sie a z czym on jadl ten makaron???? cisza.... po przerwie ale on i tak tego nie chcial zjesc.....jak mowie pil kakao, jadl jogurt....nieeee, napewno nie przeciez wiemy ze nie moze....nie udowodnisz, chyba ze pokazesz jak wyglada jego skora...... a jak przynosisz swoje jedzonko - to inne baby w tym pzredszkolu - no tak w przedszkolu tak malo daja do jedzenia ze trzeba przynosic z domu......ukatrupic tylko taka jedze.... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.oz Re: Państwowe dla alergika/Zoliborz 28.09.04, 12:45 Przedszkole przy Popiełuszki 3a. Ono jest w zasadzie dla dzieci na diecie bezglutenowej, ale podobno równiez dla alergików. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś