buglady 13.06.18, 22:34 Szukam opinii na temat przedszkoli Happy Time na Drezdenskiej i Academy International na Wawrze. Bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buglady Re: happy time i academy international 13.06.18, 22:41 Zapomnialam dopisac, ze chodzi o Warszawe. Odpowiedz Link Zgłoś
kayamn_78 Re: happy time i academy international 14.06.18, 09:31 Academy International znam z Centrum - synek był do mnie bardzo przywiązany, taki trzymający się maminej spódnicy więc nieco się obawiałam. Poszedł do AI jak miał 2 lata, teraz kończy 5 lat i zostaje w przedszkolnej zerówce, a za rok na pewno do szkoły na Karolkową. Szybko nauczył się samodzielności, co było dla mnie zaskoczeniem (i troszkę nawet serduszko ukłuło, że mama już nie taka potrzebna . Angielski super poziom. No i szachy i gry logiczne, bardzo rozwojowe. O ile wiem Wawer to całkiem nowa placówka także pewnie warto się przejść i popytać na miejscu? Mnie przekonała wtedy opinia koleżanki i pani dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
felicity23 Re: happy time i academy international 29.06.18, 18:35 Bardzo polecam Academy International. Placówka nowoczesna, schludna i zadbana. Języka angielski na bardzo wysokim poziomie, dzieci szybko uczą się mówić w obcym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia123456789 Re: happy time i academy international 04.07.19, 01:20 A ja zupełnie nie polecam Moja corka kończyła filie w centrum pare lat temu. Było miło generalnie, dobrze sie bawiła, w miare chetnie chodziła chociaż bólem brzucha. Mam teraz syna i nie poslalabym go do żadnej filii Academy international, bo: - Przez 3 lata co roku zmieniały sie obie panie! Od polskiego i angielskiego, rotacja ogromna i nie z powodu macierzyńskiego - bardzo słabe przygotowanie do szkoły, corka była do tylu w stosunku do innych dzieci, z tego co wiem to wiele dzieci z grupy miało spore trudności, nie nauczyli sie niczego mimo ze swietnie sie bawili - czesne drozalo cały czas - logopedia była dodatkowo płatna tak jak i inne zajecia - panie od angielskiego niektóre bardzo słabo mówiły z silnym polskim akcentem, słabe do osłuchiwania sie Z plusów - Miło, Przedstawienia, wycieczki, ale nie warte tej kasy, teraz próbujemy z Tecuesta Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia123456789 Re: happy time i academy international 04.07.19, 01:19 Moja corka kończyła filie w centrum pare lat temu. Było miło generalnie, dobrze sie bawiła, w miare chetnie chodziła chociaż bólem brzucha. Mam teraz syna i nie poslalabym go do żadnej filii Academy international, bo: - Przez 3 lata co roku zmieniały sie obie panie! Od polskiego i angielskiego, rotacja ogromna i nie z powodu macierzyńskiego - bardzo słabe przygotowanie do szkoły, corka była do tylu w stosunku do innych dzieci, z tego co wiem to wiele dzieci z grupy miało spore trudności, nie nauczyli sie niczego mimo ze swietnie sie bawili - czesne drozalo cały czas - logopedia była dodatkowo płatna tak jak i inne zajecia - panie od angielskiego niektóre bardzo słabo mówiły z silnym polskim akcentem, słabe do osłuchiwania sie Z plusów - Miło, Przedstawienia, wycieczki, ale nie warte tej kasy, teraz próbujemy z Tecuesta Odpowiedz Link Zgłoś