max161 20.11.04, 12:58 Do wszystkich łodzianek! Jakie przedszkola polecacie, mam się tam przeprowadzić i chcę posłać 4 letniego synka. Czy któreś będzie pracowało w lipcu. Pozdrawiam wszytkie mamy przedszkolaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johana2 Re: Przedszkola w Łodzi 22.11.04, 12:55 Najlepiej zapisz dziecko niedaleko miejsca gdzie będziesz mieszkać. jest sporo dobrych przedszkoli ale czy szukasz państwowego czy prywatnego? W lipcu większość jest zamknięta. W sierpniu zresztą też, w okolicy jest zazwyczaj wtedy jedno dyżurne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
max161 Re: Przedszkola w Łodzi 22.11.04, 19:44 Będę pracować w wielu miejscach Łodzi, nie zależy mi jakoś specjalnie na lokalizacji, będę miedzkać w śródmieściu, więc wszędzie mogę dojechać. A czy prywatne pracują w lipcu? Może wasze przedszkole jest "dyżurne"? Odpowiedz Link Zgłoś
rubi21 Re: Przedszkola w Łodzi 27.11.04, 22:04 dyżury ma wytypowane przez wydział oswiaty przedskzole, kazdego roku jest to inne przedskzole. W kazdej dzielnicy dyzurujacych jest około 3 przedszkoli. I jest tu sporo dobrych przedszkoli, były juz takie wątki na tym forum, mozna je znaleźć w wyszukiwarce. I zparaszam tez na forum łódzkie w dziale regionalne >Polska, poniezej na liscie link (nie te z prawej strony), pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czajka30 Re: Przedszkola w Łodzi 29.11.04, 10:59 Cześć, Mój synek chodzi do przedszkola prowadzonego pzrzez TPD na Franciszkańskiej (Bałuty). Mimo, że były przejściowe problemy to myślę, że mogę ci je polecić. To jest przedszkole prywatne,jest 13 dzieci w grupie, bardzo miłe panie. Przedtem Kacper chodził do przedszkola państwowego i widzę ogromną różnicę między przedszkolami. Po pierwsze przestał chorować. Po drugie przestał przynosić "brzydkie wyrazy" i ogólnie lepiej się zachowuje. Jak przychodzę po niego to widzę, że dzieci się grzecznie bawią, pani kontroluje sytuację i bawi się z nimi a nie są pozostawione same sobie. Uczy się 3 języków ( niestety- bo uważam, że 3 to za dużo) i ma bardzo fajne zajęcia z plastyki. Ogólnie przedszkole polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
max161 Re: Przedszkola w Łodzi 29.11.04, 11:52 Też słyszałam od koleżanek dużo dobrego o tym przedszkolu, co prawda trochę daleko, ale mam dobry dojazd. Czy będzie czynne w lipcu? A jak wygladają opłaty? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
czajka30 Re: Przedszkola w Łodzi 29.11.04, 15:01 W tym roku przedszkole było czynne przez całe wakacje, za rok , z tego co wiem na pewno będzie otwarte w lipcu- co z sierpniem nie wiem. Ja płacę około 410 zł miesięcznie- te cena objemuje czesne, wyżywienie, języki, rytmikę i plastykę. Mamy zniżkę 100 zł ( normalnie czesne wynosi 400 zł, ja płacę 300) plus dodatkowe zajęcia- co sobie wybierzesz. A w jakim wieku jest Twoje dziecko? Mój Kacper chodzi teraz do 2 grupy. Też nie mam blisko do przedszkola- ale jest warto. Odpowiedz Link Zgłoś
max161 Re: Przedszkola w Łodzi 30.11.04, 13:58 Dzięki, na pewno wezme je pod uwagę. Mam nadzieję, że przyjmą nas w środku roku. Byłby to maj - czerwiec....Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
czajka30 Re: Przedszkola w Łodzi 01.12.04, 14:54 Nie powinnaś mieć problemów, ja swoje dziecko zapisałam w marcu w ubiegłym roku Odpowiedz Link Zgłoś