Dodaj do ulubionych

2 przedszkola na DĄBRÓWKI

16.02.05, 14:30
Witajcie,
chciałam zapisać dziecko do jednego z przedszkoli przy ul. Dabrówki (nr 162 i
211). Wiem, ze oba są mniej więcej podobne do siebie (rozkład salek, ogródki,
budynek).Interesuja mnie opinie matek, które mają dzieciaczki w tych
przedszkolach.
Proszę doardzcie, opowiedzcie o Paniach i o relacjach z rodzicami, o
pierwszych dniach w przedszkolu. Jak was potraktowano, jak dbano i takie tam
same wiecie.

Dziekuję z góry i czakam na Wasze opinie smile)))))))))))
L.

Obserwuj wątek
    • lulka77 Re: 2 przedszkola na DĄBRÓWKI 17.02.05, 09:04
      witajcie ponownie,
      kochani stoje przed trudną decyzją wyboru. Nie chce zajmować 2 miejsc i
      zapisywać dziecka do 2 przedszkoli , bo to nie fair. jeszcze raz prosze o
      pomoc, opinie na temat Dąbrówki 3 i 20 (Saski Zakątek i Kubus Puchatek)
      Bardzo dziekuję
      L.
    • lulka77 Re: 2 przedszkola na DĄBRÓWKI 18.02.05, 16:03
      Ponawiam prośbę
      I dzieki za ewentualne odpowiedzi.
      L.
    • oaza.sa Re: 2 przedszkola na DĄBRÓWKI 19.02.05, 20:56
      Cześć,
      Ja posłałam swoje dziecko do Kubusia Puchatka we wrześniu, wtedy mój syn miał
      2,5 roku i niestety po 3 tygodniach byłam zmuszona go zabrać - Pani w jego
      grupie nie bardzo wiedziała jak go uspokoić, żeby za mną nie płakał. Odebrałam
      go parę razy z czarnymi rękoma zaraz po obiedzie, a ostatniego dnia pobytu w
      przedszkolu rozciął sobie wargę (oczywiście wiem, że takie sytuacje mogą mieć
      miejsce) jednak Pani Opiekunka nawet nie raczyła mnie o tym poinformować.
      Ogólnie przedszkole, jak podejmowałam decyzję, mi się podobało, Pani Dyrektor
      bardzo miła, plac zabaw podzielony ma grupy wiekowe, sale w miarę przestronne
      itd. Myślę jednak, że opiekunka w grupie maluchów nie bardzo umiała sobie
      poradzić. Do grupy wyżej chodzi syn mojej znajomej i jest zadowolona i syn też.
      Tak, że trudna rada.
      Jeśli chodzi o Saski Zakątek to słyszałam opinie, że przyjmują tam
      tylko "wybranych", rzeczywiście jak przyszłam w zeszłym roku po kartę, jedna z
      opiekunek poweidziała, że syn jest za mały i nie mamy szans (Pani Dyrektor była
      zajęta i nie miała czasu na rozmowę).
      W tym roku znowu stoję przed dylematem wyboru przedszkola dla mojego już prawie
      o rok starszego syna i skłaniam się do przedzszkola na Walecznych lub na
      Mokotowie (polecone przez koleżankę, której syn tam chodzi) - tylko te
      dojazdy ! - sama nie wiem.
      Jeśli odwiedziłaś jakieś przedszkole na Saskiej Kępie proszę o podzielenie się
      wrażeniami.
      Joanna
      • lulka77 Re: 2 przedszkola na DĄBRÓWKI 19.02.05, 21:23
        Witaj,
        o nareszcie jakis wpis smile)))))))))))))))
        Rozmawiałam z matkami w ogródku jordanowskim i słyszałam że super opinią cieszy
        sie przedszkole na Afrykańskiej, mają kącik zoologiczny i sa bardzo otwarci na
        różne dzieci (wrazliwe, niepełnosprawne, energiczne). To znaczy m.in, że nie
        boja sie wyzwań i mają dobrych specjalistów-pedagogów. Matki, które oddały tam
        dzieic są bbbb zadowolone. O walecznych słyszałam, ze jest przytulniejsze od
        takich zwykłych "placówek", mniej dzieic w grupach, tylko 4 grupy (a nie 4 jak
        wszedzie). Ja chciałam zapisac synka do Saskiego Zakątka, ale słyszałam rózne
        opinie. Ogórdek maja sliczny, salki wielkie i mnóstwo zabawek.
        Każą sobie płacic co prawda "darowizny", ale to jest na porządku dziennym juz
        chyba we wszystkich publicznych przedszkolach.
        Jest przedszkole domowe Madzia (była tam ) w mieszkaniu 110 m2, 3 pokoje- 15
        dzieci. Bardzo kameralnie, spokojnie, dzieic w róznym wieku, 2 grupy. (cena 550
        + 300 wpisowe+jedzenie). Polecane dla bbb wrazliwych dzieci. Maja mały troche
        zaniedbany ogródek. Serwuja jedzenie zwykłe (czyli pulpety, buraczki, zupki,
        ale też np. placki, nalesniki, jedzenie wegetariańskie) Było bardzo miło.
        Gdzie ja jeszcze byłam??.... Hmmmmm
        Słyszałam o przedszkolu na Lońdyńskiej- same niepochlebne opinie, że panie mało
        sie przejmują, że w ogóle jakies "dziwne".
        Słyszałam tez o Niekłańskiej- matki są zadowolone, dzieci też. Ale ogródek mają
        fatalny- robie tam zakupy więc wiem- sterta złomu, przy moim energicznym
        maluchu zdaje sie niebezpieczna (naprawde nie przesadzam)

Czasami sobie tak myslę, ze pal licho konkretna placówkę. Wszystko zalezy od
        Pani opiekunki. A to przeciez loteria, nie wiadomo na kogo sie trafi.
        Dyrektorka może byc fatalna, przedszkole takie sobie, a np. trafi sie na
        przeurocza, kochajacą kobietę- i jest ok. A czasami wszystko suuuper, a trafi
        sie jakaś ....... i guzik.

Chyba zapisze tam gdzie najbliżej i poczekam do wrezsnia żeby "przejrzeć"
        opikunkę, a potem najwyżej zmienię.
        Pozdrawiam Cie serdecznie dzieki za odpowiedz. Jak bedziesz wiedziała o jakis
        nowościach z Saskiej Kepy, albo opiniach na temat przedszkoli prosze podziel
        sie- ja rówież odpisze.
        L.
        • oaza.sa Re: 2 przedszkola na DĄBRÓWKI 20.02.05, 22:24
          Cześć,
          Dzięki za informacje. Chyba zdecyduję się na Walecznych, ale jeszcze raz muszę
          tam pójść. Proszę podaj adres lub telefon tego domowego przedszkola - nie
          słyszałam nic o nim.
          dzięki i pozdrawiam
          Joanna
          • lulka77 Re: 2 przedszkola na DĄBRÓWKI 21.02.05, 16:10
            witaj
            Przedszkole domowe "Madzia" ul. Berezyńska 37 lok. 4
            telefonu nie pamietam, ale jest w spisach lub na teleinfo.
            Pozdrawiam
            L.
    • oaza.sa Re: 2 przedszkola na DĄBRÓWKI 22.02.05, 13:10
      Dzięki za adres też tam byłam jeszcze w zeszłym roku. Nie podobało mi się to,
      że to mieszkanie nie było tylko do celów przedszkolnych, chodzi o to, że w
      jednym z pokoi mieszka "ktoś" na stałe, a przede wszystkim, że korzysta się
      wobec powyższego wspólnie z łazienki i tego samego sedesu. salki ogólnie małe i
      trochę mało zabawek w ogródku.
      Owocnego szukania
      Joanna
    • lulka77 Re: 2 przedszkola na DĄBRÓWKI 02.03.05, 16:33
      Bardzo, bardzo prosze o wpisy smile)))))))))))))))))))))
      L.
      • graaz Re: 2 przedszkola na DĄBRÓWKI 09.03.05, 11:34
        mój synek chodził 3 dni wewwrzesniu do przedszkola na Afrykańskiej. Tak, jest
        tam kącik zoologiczny. Pani dyrektor bardzo miła, otwarta. Ale chyba nie
        trafiliśmy na fajną opiekunkę. Szymek czuł sie tam fatalnie - ale to pewnie
        bardziej dlatego, że bez mamy - w każdym razie 3 dni płakał, - nie jadła, nie
        mówił nic, tylko płakał. Potem się rozchorował, zaraził młod=szego brata - i
        koniec końców zabrałam go z przedszkola. To było nie na moje nerwy. Aha, mały
        uciekł z przedszkola na ulicę - i tam dopiero złapał Go jakiś tatuś. Panie
        niestety zawiodły na tym polu...

W tym roku spróbujemy do przedszkola na Afrykańskiej 14 czyli naprzeciwko smile))
        ale kurcze po zeszłorocznych przejściach już mnie ściska jak pomyślę o
        przedszkolu....
    • lulka77 Re: 2 przedszkola na DĄBRÓWKI 16.03.05, 16:23
      Proszę, proszę o info na temat tych przedszkoli. Może ktoś z was coś wie.
      Pozdrawiam
      L.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka