sylvia14 07.04.05, 21:25 Czy ktoś zna przedszkole Wesoły Smok przy Ruskowym Brodzie w Warszawie? Planuję wysłać tam swojego czteroletniego syna od września i chętnie poczytam uwagi rodziców mających tam dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gnpolec Re: Przedszkole Wesoły Smok 07.04.05, 22:23 byliśmy bardzo zainteresowaniu tym przedszkolem ale daleko (nie dla mnie, mam czas i auto) a dla -tfu tfu- pogotowia, strazy, policji droga zimą, jak mówią tubylcy, nie zawsze przejezdna bylismy kilka razy z maluchem-nigdy nie słyszałam muzyki jako tła do zabawy, na pytanie - jak tam z piosenkami ? odp-na siłę nie uczymy, średnio jedna w miesiącu, co dziwi mnie o tyle, że maluchy same łapią teksty piosenek, jesli lecą gdzieś w tle, ich tekstów, muzyka generalnie uwrazliwia sa tam 3 dziewczynki, córki wychowawczyń - niby nie mam zastrzeżeń, ale zastanawia mnie możliwośc pozostania obiektywnymi wobec własnych dzieci VS cudzych (gdy pojawilismy się jedna z dziewczynek zapytała mojego synka jak się nazywa, odpowiedział "Krzysio" i usłyszał "Krzysio-debilisio", to moje dziecko, fakt, średnio mi sie zrobiło, nie interweniowałam, to przeciez też dziecko ale chyba od opiekunki (matki) oczekiwałabym przynajmniej zwrócenia córce uwagi boc to przeciez nie najcieplejsze przywitanie nowego przedszkolaka a i w kwestii wychowania w sensie ogólnym miałabym zastrzeżenia, chciałabym, aby i mojemu dziecku zwracano uwage na to,co dobre i to co złe nie wiem, jak panie rozwiązują kwestie chorób zakaźnych swoich córek, przecież jako opiekunki muszą do przedszkola przyjść brak możliwości organizacji wycieczek na zewnątrz przedszkola poza tym byłam bardzo ZA ponieważ mała grupa (nie grupy) domowa atmosfera dzieci wychodzą na dwór w każdą pogodę, nawet gdy pada lekki deszcz (dla mnie i mojego synka bomba) gdy pada a jest ciepło (zgodnie z deklaracjami) zajęcia prowadzone są na zadaszonym tarasie świeże powietrze wycieczki do pobliskiego lasu zapisaliśmy się ale zrezygnowaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś