Dodaj do ulubionych

PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM

19.01.06, 11:54
Witam,

Od września synek rozpoczyna karierę przedszkolną. Poradźcie, gdzie w centrum
Warszawy, Śródmieściu e. bliska Wola znajdę przedszkole państwowe.

dziękuję i pozdrawiam z góry
mama Michałkasmile
Obserwuj wątek
    • karanissa Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 19.01.06, 13:41
      Srodmiescie to:

- Sniadeckich 12 (nr 19)
      - Marszalkowska 27a (nr 21)
      - Nowowiejska 1/3 (nr 26)
      - Krucza 19 (nr 31)
      - Wilcza 63 (nr 33)
      - E. Plater 25 (nr 34)

Jestem jak najbardziej zainteresowana tymi placowkami, bo od wrzesnia synek
      idzie do zlobka. Przejde sie po ww. placowkach, zaczynajac od tych najblizej
      domu, czyli Krucza i Wilcza.

Wszystkie opinie innych mam na ten temat mile widziane!
    • koczkodak Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 19.01.06, 20:40
      tez dolaczam sie do apelu: dziewczyny piszcie co wiecie o srodmiejskich
      przedszkolach ale nie tylko tych z okolic lazienek ale tez pln srodmiescia,
      muranowa, nowego miasta. ja wiem, tyle, ze podobno przedszkola na orlej, sowiej
      i elektoralnej sa niezle - ale to wiadomowsci z drugiej reki.
      chetnie dowiedzialabym sie o przedszkola na nowolipkach, dzielnej i dubois -
      jesli ktos cos wie - ujawnijcie sie!

pozdrawiam
      ewa
    • grazbed Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 20.01.06, 05:23
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=34481751&a=34560594
    • idka2 Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 24.01.06, 10:08
      Moje córki chodzą do przedszkola nr 14, przy Senatorskiej (blisko placu
      Bankowego). Jesteśmy bardzo zadowoleni (córka alergiczka), miłe panie, dużo się
      dzieje. Polecam
      • idka2 Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 24.01.06, 10:32
        www.wikom.pl/p14w-wa/index.htm to jest strona przedszkola. Jest 5
        posiłków dziennie (osobno zupa przed leżakowaniem, a po - drugie danie), dobrze
        wyposażony ogródek (podzielony osobno dla 3i 4-latków, osobno dla starszych
        grup.
    • barbamama Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 24.01.06, 13:12
      W ścisłym Sródmieściu jeszcze jest małe przedszkole na Nowogrodzkiej 17-
      dwuoddziałowe, kameralne, z ładnym ogródkiem i rodzinną atmosferą.

Jeśli intersuję Cię bliska Wola ew. pogranicze Woli i Śródmiescia- bez nr bo
      nie znam ul. Elektoralna, Orla, Nowolipki
      • koczkodak Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 24.01.06, 13:24
        Dziewczyny, dzieki za info o przedszkolu na Senatorskiej. Jest w miare
        niedaleko i wyglada fajnie. Duze sa grupy? Czy jest tam opcja, zeby dziecko nie
        jadlo zupy mlecznej?

Barbamama - co wiesz o przedszkolu na Nowolipkach? Fajne jakies?

Ewa
        • idka2 Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 25.01.06, 10:18
          Grupy są chyba standardowe do 25 osób. Dzieciaki chorują, więc w rzeczywistości
          grupy są mniejsze. Z zupą mleczną nie ma problemu. MOja na początku jadła
          codziennie, ale okazało się, że w takich ilościach nie toleruje, więc zamiast
          zupy lub mleka, dostawała herbatkę. Teraz je co 3 dzień. Na śniadanie w
          maluchach sa kanapeczki, zupa mleczna lub mleko i warzywa na talerzu do wyboru
          (surowa marchewka, pomidor, ogórek, sałata itp.). Moja córka będzie powtarzała
          3-latki w przyszłym roku (ponieważ poszła do przedszkola, jak miała 2,10.
          Przedszkole jest zamykane.
      • karanissa Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 24.01.06, 14:27
        O - tego na Nowogrodzkiej jakos nie zarejestrowalam. Wiesz cos moze o nim
        wiecej? Moze chodzi tam ktores z Twoich dzieci?
        • zuzia_i_werka Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 25.01.06, 11:17
          A czy ktoś słyszał cos o przedszkolu na Wspólnej? POdobno jest małe i
          sympatyczne? Ja z kolei poszukuję informacji o Kruczej bo prawdopodobnie tam
          zapiszę córęsmile Jeśli ktoś ma jakieś informacje o tym przedszkolu będę
          zobowiązanasmilePOzdr!
          • karanissa O Kruczej, tak! 25.01.06, 14:02
            Popieram, rowniez prosze o informacje o Kruczej!

A o tym na Wspolnej nie slyszalam.
      • kluncia Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 25.01.06, 18:02
        BARBANA wiesz cos wiecej na temet tego przedszkola na Nowogrodzkiej, jestem
        bardzo zainteresowania, prosze podziel sie jak masz jakies wiadomosci na jego
        temat, wielkosc grup, atmosfera itp
        • barbamama Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 27.01.06, 14:45
          Grupy są mieszane 3-4 latki i 5-6 latki, jest dużo imporez dla dzieci typu
          teatrzyki, koncerty, są wyjscia do teatru (Maluchów też). Jest bardzo
          sympatyczna atmosfera: rodzinna, ciepła, Panie codziennie mają czas na rozmowę.
          Pani dyrektor (nowa!), niezwykle sumienna i obowiązkowa, bardzo dba o dzieci. Z
          tyłu jest fajny ogród do którego jest bezpośrednie wyjście z sal (od tego
          roku). Maluszki mają nowe, śliczne leżaki, widziałam równiez dzieci w
          pampersach. Moje dzieci tam nie chodzą, ja tam pracowalam kilka lat temu jako n-
          l. Teraz jestem na urlopie wych. i dorabiam tam jako sekretarka smile. Grupy licza
          po 25 -ro dzieci i co roku sa tam chętni.

Moje dzieciaki chodzą na Kruczą, bo jest to przedszkole najblizej mojego
          miejsca zamieszkania- jestem zadowolona, od 1 lutego dojdzie tam mój
          Maciuś, ma 2,5 roku.
          • kluncia Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 28.01.06, 16:47
            Wilkie dzieki, przeprowadzam sie w tamte rejony i chcialabym tam zapisac od
            wrzesnia moja coreczke, wiesz moze jeszcze czy bardzo duzo jest chetnych i czy
            sa jakies kryteria przyjmowania dzieci? pozdrawiam moj adres kajka@friend.pl
    • nowaska Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 28.01.06, 22:00
      fajne, nowoczesne przedszkole jest na ul. ludnej, bardzo blisko pl. trzech
      krzyży drugie godne polecenia ale starsze na ul.drewnianej. Byłam, widziałam,
      polecamsmile
      W marcu zapisy. Jeszcze nie wiem do którego zapisze małą ale napewno do jednego
      z nich.
      Pozdrawiam
      Asia
    • agagru1 do Barbamama 01.02.06, 07:55
      Skoro pracujesz w przedszkolu na Nowogrodzkiej, dlaczego nie zapiszesz tam
      swoich dzieci tylko chodzą na Kruczą. Przez cały dzień byłabyś ze swoimi
      dziećmi. Dla mnie to byłoby idealne rozwiązanie, po prostu wymarzone.
      • barbamama Re: do Barbamama 01.02.06, 18:55
        Dlatego, że jestem nauczycielem i... mamą, wiem ze gdybym była ze swoimi
        dziećmi to zagladałabym często jako mama, ale jako nauczycielce nie bardzo mi
        się to podoba. Dzieci świadome mojej obecności też inaczej funkcjonują-
        sprawdzone- pracowałam tak dwa lata- mając Córki przy sobie (tzn w jednym
        przedszkolu). Znam kadrę na Kruczej i ufam koleznakom ( na dniach oddaje im pod
        opieke moje najmłodsze dziecię smile ). Ja ze spokojem pracuję a jak odbieram Córę
        to nieraz mam problem z wyciagnieciem małej z przedszkola, poza tym przedszkole
        na Kruczej mam 50 m od domu smile
        Alez się natłumaczyłam wink
        • barbamama Re: do Barbamama 01.02.06, 18:59
          Acha i jeszcze jedno, bardzo istotna rzecz , która i tak nie zmieniłaby mojego
          zdania. Jak zdecydowałam sie na urlop wych. na Nowogrodzkiej nie było juz
          miejsc. Zwykle jest tak że zgłoszeń jest tyle że trzeba dzieci nie przyjete
          odesłac do innych przedszkoli.
    • agagru1 Re: do Barbamama 02.02.06, 09:06
      Dziękuję za wyjaśnienia, masz rację, bycie mamą w miejscu pracy może kolidować
      wykonaniem obowiązków służbowych. Dzięki za pozytywną opinię o przedszkolu na
      Kruczej, może się zdecyduję posłać tam mojego Skarba bo to b. blisko mojej
      pracy. pozdrawiam
    • agnjan Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 15.02.06, 22:58
      A może ktoś ma aktualne opinie o przedszkolu na Placu Dąbrowskiego? Moje
      starszaki chodziły tam kilka lat temu, byliśmy zadowoleni. Od tego czasu kilka
      Pań się zmieniło. Na pewno złożymy tam papiery (albo gdzieś indziej w Centrum,
      gdzie pracujemy), bo jesteśmy.... z Ursynowa smile Ale może ktoś coś napisze?!!!
    • wana Re: PRZEDSZKOLE W ŚRÓDMIEŚCIU, CENTRUM 16.02.06, 10:51
      Polecam przedszkole "Raj na Skarpie", Jazdów - małe, kameralne, ale
      rewelacyjne. Miałam tam jedno dziecko, teraz pójdzie drugie.
      Pozdrawiam
      wana
      • zuzia_i_werka Re: Wilcza? 17.03.06, 16:55
        Złożyłam dziś papiery na Krucząsmile Bardzo mi sie tam spodobało pozostaje tylko
        wierzyć,że nas przyjmą bo chętnych już jest więcej niż miejsc a to dopiero 17.
        Nieprzyjęte dzieci prawdopodobnie w większości trafią na Wilczą-czy ktoś wie
        coś więcej o tym przedszkolu? W wyszukiwarce dużo nie znalazłamsad
        • karanissa Re: Wilcza albo Nowowiejska 18.03.06, 12:01
          Nie stresuj mnie, prosze! Ja tez zlozylam papiery na Krucza i (fakt, ze bylo to na przelomie lutego i marca) pani dyrektor twierdzila, ze nie powinno byc problemu z miejscami, bo w zeszlym roku przyjeto wszystkie dzieci.

W przypadku nieprzyjecia wybralismy Wilcza albo Nowowiejska, musze tylko zadzwonic na Krucza przed koncem terminu skladania i wywiedziec sie, jakie mam szanse.

Przylaczam sie do prosby - napiszcie cos o Wilczej albo Nowowiejskiej!
        • karanissa Adres www przedszkola na Wilczej 18.03.06, 12:29

www.przedszkole33.pl/

Zawsze znajdziesz tam pare informacji.
    • mery121 u 18.03.06, 19:10
      Polecam przedszkole na ulicy Kruczej 19 (nr 31) lub Wilczej 63 (nr 33)

Pozdrawiam Mery
      • zuzia_i_werka Re: u 19.03.06, 21:55
        Stresuję się podobniesmileA tak poważnie to juz teraz mniej-na początku
        myślałam,że tylko na Kruczą ale po poczytaniu starych watków i rozmowie z
        paniami w moim żłobku myślę że i na Wilczej i na Nowogrodzkiej może byc fajnie.
        Tak że spokosmile
        • karanissa Krucza 20.03.06, 07:48
          Ja tak obstawiam te Krucza m.in. ze wzgledu na odleglosc - mieszkam na Wilczej
          (przy Komendzie) - a wiec na Krucza mamy "w kapciach".

Po wstepnym rekonesansie tez mysle, ze Wilcza i Nowowiejska (a takze to
          przedszkole na Marszalkowskiej, przy Mokotowskiej - za kosciolem) jest w
          porzadku, tylko ze tam trzeba kawalek dojsc/dojechac.

I tak mamy lepiej, niz np. mieszkancy Ursynowa i Bialoleki... w moim
          bezposrednim otoczeniu naliczylam chyba z 5 placowek!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka