mama.zuzi 24.01.06, 22:03 Witam, planujemy we wrześniu rozpocząć edukację przedszkolną. Szukamy fajnego przedszkola. Zastanawiamy się nad BAJKĄ na ul. Kłodnickiej. Będę wdzięczna za opinie na temat tego przedszkola. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amazk Re: BAJKA Wocław ul. Kłodnicka 25.01.06, 14:57 podobno jest to najlepsze przedszkole we Wrocku., w ogóle słyszałam od koleżanek że jest tam naprawdę fajnie. I trudno jest się dostać do starszych grup najlepiej jest 3 latkom. Dlatego my myślimy o państwowym na Kłodnickiej (mój mały we wrześniu będzie miał skończone 4 latka). Odpowiedz Link Zgłoś
isacom Re: BAJKA Wocław ul. Kłodnicka 25.01.06, 15:43 Witam, jestem mamą blisko 4 letniej Julki , która chodzi do tego przedszkola od września 2005, więc mam pogląd na sprawy grupy najmłodszej. Nie potrafię powiedzieć czy przedszkole jest najlepsze we Wrocławiu, ale z pewnością jest fajne. Rekrutacja przysporzyła trochę emocji, ale też bez przesady. Byliśmy na dniach wstępnych, potem wspólnie z dzieckiem na rozmowie kwalifikacyjnej. Od początku spodziewaliśmy się sporej konkurencji, ale jakoś się udało dostać bez "pleców". Grupa jaka stworzyła się dzięki wstępnej kwalifikacji jest bardzo fajna i w sumie dosyć zróżnicowana jeśli chodzi o charaktery i umiejętności dziecka. Nasza Julka jest dosyć rozwiniętym dzieckiem jak na swój wiek bo w towarzystwie mamy same starsze dzieci więc to jakby efekt uboczny. Ale w grupie są też dzieci sporo mniejsze i nie umiejące np. samodzielnie jeść czy się przebierać. Na rozmowie Dyrektor zadaje pytania odnośnie stopnia umiejętnośći "samoobsługi" dziecka, czy umie jeść, przebierać się, korzystać z toalety i myślę że stawiają duż nacisk na te sprawy, ale teraz widzę że bez przesady z tym że wszystkie dzieci są takie super rozwinięte. Przedszkole zapewnia sporo zajęć dodatkowych w cenie czesnego, angielski jest prowadzony bardzo fajnie, rytmika też, zajęcia plastyczne są fajne , ale w mojej opinii zbyt rzadkie ( 1 raz na 2 -tyg) i prowadzi je pani atystka. Personel to prawie same Panie, jest 1 pan do ogrodu i spraw technicznych. Przedszkolanki są z reguły młode, nasze są fajne, chociaż też mają swoje humory. Ale naprawdę bawią się z dzieciakami i nie sidzą za biurkiem. Do pomocy w pierwszej grupie jest P.Krysia- starsza Pani, z zasadami ale dla mnie ok.Niektóre dzieci się jej nawet boją(moja córa czasami też) , ale ja oceniam ją pozytywnie. Po prostu jest dosyć stanowcza, ale przy takim ferworze to czasmi pozwala na zapanowanie nad sytucją. Jesienią dzieciaki dużo były na dworze na placu zabaw, teraz są dosyć rzadko, ale bywają. Jedzenie w przedszkolu jest w mojej opinii w porządku, oczywiście ją różne gusta, zawsze jest wywieszony jadłospis na cały następny tydzień więc można przewidzieć np. nielubiane przez dziecko posiłki. Panie pomagają w jedzeniu i namawiają niejadków. Podoba mi się w przedszkolu fakt częstych wspólnych wyjazdów na "zieloną trawkę" razem z dziećmi i personelem przedszkola np na sobotę . Widać że zależy im na dobrym kontakcie z rodzicami dzieci. Nigdy też nie miałam żadnych uwag co do faktu, że po przyjściu do przedszkola np ok. 16 tej zostaję na sali jeszcze ok. godzinę z dzickiem bawiąc się z nią lub innymi dziećmi. Parę rodziców też tak robi więc tworzymy czasami stolik z rodzicami i omawiamy wszystko na bierząco. Myślę że przedszkole jet godne polecenia. Jaśli będziesz miałą jeszcze pytania to proszę bardzo. Pozdrawiam Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
klematis003 Re: BAJKA Wocław ul. Kłodnicka 25.01.06, 22:48 pozdrawiam mamę Zuzi. Zuzkę zresztą też. Do zobaczenia we wrocławiu mama Oli Odpowiedz Link Zgłoś