Dodaj do ulubionych

przedszkola w Sosnowcu

26.01.06, 19:48
Pilnie musze przeniesc sie na kilka tygodni,a moze nawet miesiecy do
Sosnowca, wraz z dzieckiem(4lata),ktore chodzi do przedszkola. I tu moja
prosba: czy ktos wie gdzie sa takie placowki na terenie Sosnowca? Poszukuje
przedszkola ,ktore przyjmie moje dziecko w srodku roku
szkolnego(czy raczej przedszkolnego) i co wazne-o
najlepszej opinii .

Obserwuj wątek
    • olamka1 SOSNOWIEC DĄBROWA GÓRNICZA ZĄBKOWICE !!! 27.01.06, 08:57
      Przyłączam się do autora postu smile
      Kochani!!! Polećcie jakieś dobre przedszkole w tych okolicach. Wracam z moją
      pięciolatką do Polski po ponad dziesięcioletnim pobycie w Niemczech i w ogóle
      nie orientuję się w przedszkolach smile
      Pozdrawiam wciąż jeszcze ze Szwarcwaldu - Ola
      • boleda Re: SOSNOWIEC DĄBROWA GÓRNICZA ZĄBKOWICE !!! 27.01.06, 11:53
        Witaj olamka1
        Czytalam twoje wczesniejsze listy i wiem, ze zalezalo ci na dwujezycznym
        przedszkolu, co niestety jest chyba niewykonalne na tym terenie...a moze jakies
        dodatkowe(osobno)platne zajecia(?)...Ale widze, ze mamy podobny problem. Ja,co
        prawda,kiedys mieszkalam w Sosnowcu,ale od kilkunastu lat "podrozuje" po
        swiecie i ,niestety, to miasto jest juz dla mnie nieznane, zwlaszcza, ze
        zmienily sie moje potrzeby. Teraz musze pomieszkac tam jakis czas. Dla mnie nie
        bylby to problem gdyby nie moje malenstwo(no moze juz nie takie malenstwo...).
        Tu Pysiu ma swoje miejsce, swoj domek, swoje przedszkole- dobrze sie w nim
        czuje, a ja mam dobry kontakt z kadra i odpowiada mi program zajec. Chcialabym
        moc znalezc dla niego podobne miejce w Sosnowcu. Wiem, ze jest tam sporo
        przedszkoli,ale ciezko zdecydowac sie na ktores jezeli zna sie opinie-oferte
        tylko z jednej strony. Bylam na kilku forach, ale niestey nie mam zadnej
        informacji poza tym co juz wiem. Jesli bedziesz miala wczesniej jakies
        informacje to prosze podziel sie nimi.
        Pozdrawiam boleda
        • olamka1 Hej??? 28.01.06, 08:53
          I jak tam poszukiwania przedszkola? Ja na razie nic się nie dowiedziałam, ale
          może Ty? Z tym niemieckim w przedszkolu już chyba sobie odpuszczę... już mi aż
          przykro po niektórych wrednych postach, że mam wypie... sad z powrotem do
          Szwarcwaldu a nie w "CZYSTYM NARODOWO" Zagłebiu szukać Niemców... sad Eeech...
          odechciewa się... . Zaściankowość mnie dołuje... . Tym bardziej więc chciałabym
          jakoś sie podbudować psychicznie i znaleźć jakieś naprawdę dobre przedszkole
          dla Mojej Małej... . Eeeech... coś dzisiaj jestem w ponurym nastroju... .
          Gdybyś coś wiedziała - to prosze daj znać.
          POZDROWIENIA smile
          • alpepe Re: Hej??? 28.01.06, 11:59
            w Dabrowie mogę polecić z czystym sumieniem Przedszkole nr 8 na Partyzantów,
            boczna od 11 listopada. Moja córka tam chodzi, to małe przedszkole, jeden
            oddział 3-4 lata i jeden 5-6. Nie wiem, czy jest jeszcze miejsce, trzeba by
            zadzwonić. Moja córcia chodziłaby do przedszkola CODZIENNIE, tak je lubi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka