Dodaj do ulubionych

Suwalska 15 (Warszawa)

10.04.06, 13:29

Ktoś cos wie o tym przedszkolu? Chodzi, chodził, zamierza? Bo nie za wiele
można znależć w internecie a mojemu dziecku, które nie dostało się tam gdzie
chciałam proponują właśnie to.
Obserwuj wątek
    • jagna_jagna Re: Suwalska 15 (Warszawa) 11.04.06, 09:20

Byłam tam dzisiaj. Na liście przyjetych trzylatków jest 54 dzieci...
      • dominikan1 Re: Suwalska 15 (Warszawa) 14.04.06, 13:47
        Cześć!
        Dzisiaj rano postanowiłam zobaczyc to przedszkole, ponieważ moja córka również
        nie została przyjeta do wybranej przez nas placówki.Niestety nie zrobilo na
        mnie pozytywnego wrażenia. Miejsce (jak dla mnie) bardzo ponure, budynek stary,
        a ogródek na betonie z niezbyt nowymi zabawkami. Pani odbierająca dzieci w
        szatni nie zbyt zorientowana, jak zaczęłam pytać o przedszkole, o zajęcia
        dodatkowe, o atmosferę-odpowiedziała, że w niedługim czasie zostanie
        zorganizowane spotkanie z P. dyrektor i wszstkiego będziemy mogli się
        dowiedzieć... Także po swiętach można dzwonić i pytac o date.
        Pozdrawiam
        • jagna_jagna Re: Suwalska 15 (Warszawa) 14.04.06, 22:07
          Zastanawia mnie dlaczego akurat to przedszkole stało się miejscem "zsyłki" w
          tym roku (bo inaczej trudno to nazwać).
          Z krasiczyńskiej skierowano tam całą grupę, z obydwu przedszkoli na Suwalskiej
          też chyba najwięcej dzieci wysłano właśnie tam.
          To przedszkole jest takie dobre czy wręcz przeciwnie nikt nie chce się tam
          zapisywać i trzeba im przedszkolaków napędzać?
          • mammolla Re: Suwalska 15 (Warszawa) 15.04.06, 10:11
            nie znam niestety numeracji przedszkoli na suwalskiej, a jest ich w sumie trzy,
            czy chodzi o to przedszkole najblisej ogrodka jordanowskiego, czy po drugiej
            stronie łabiszyńskiej?
            • jagna_jagna Re: Suwalska 15 (Warszawa) 15.04.06, 13:47

To jest chyba to obok ogródka. Idąc od Chodeckiej to jest ostatnie, już za
              Łabiszyńską.
              • dominikan2 Re: Suwalska 15 (Warszawa) 18.04.06, 12:49
                Witam, szczerze mówiąc także zastanawiam sie dlaczego wszystkie tzw "odrzuty"
                zostały skierowane do tego przedszkola. Dla mnie jest to bardzo dziwne a wręcz
                zastanawiające, ponieważ dzwoniac do gminy otrzymałam informację, iż jest to
                stara czesc Bródna i nie ma tak wiele dzieci jak na Targówku.

• mammolla Re: Suwalska 15 (Warszawa) 18.04.06, 14:03
                  Ciekawa w tym przedszkolu jest ilość dzieci przyjetych - 150, a z tego co wiem
                  jest pięć grup. Ciekawe jakie są normy, bo jedna sala jest przerobiona z szatni
                  i nie posiada sanitariatów. Więc dzieciaki muszą wychodzić poza salę i
                  korzystać z jednej toalety na 30 osób. Gratuluję pomysłu - przyjmowania takiej
                  ilości dzieci. Już ja tam swojego dziecka nie oddam i wszystkim będę odradzać.
                  Widać, że w tym przedszkolu nie dzieci są najważniejsze sad((
                  • jagna_jagna Re: Suwalska 15 (Warszawa) 18.04.06, 20:03
                    Czy coś już wiadomo o tym spotkaniu dla nieszczesnych rodziców?
                    • dominikan1 Re: Suwalska 15 (Warszawa) 20.04.06, 15:08
                      Niestety nie!
                      wczoraj otrzymałam teleon od Pani z Suwalskiej z zapytaniem czy potwierdzam
                      miejsce dziecka. Odpowiedziałam, że złożyłam odwołanie i czekam na odpowiedź-
                      ale osobiście sądzę,że decyzja ostateczna została podjęta a odwołania to
                      fikcja....
                    • jagna_jagna Re: Suwalska 15 (Warszawa) 09.05.06, 11:00
                      Dowiedziałam się telefonicznie, że zebranie dla rodziców trzylatków jest 23
                      maja o godz. 16.
                      • jagna_jagna Re: Suwalska 15 (Warszawa) 31.08.06, 18:49

Nie wyrobili się z remontem generalnym i do soboty będa sprzątać. sad
    • monikam72 Re: Suwalska 15 (Warszawa) 10.05.06, 07:40

HEJ,
      Mój mały tez został skierowany z innego przedszkola , do którego sie nie
      dostał.Pojechałam na Suwalską,zobaczyłam i już wiem że chodzić tam nie
      będzie.Oraz dowiedziałam się dlczego jest tam tak dużo wolnych miejsc dla 3-
      latków.
      Miejsce zrobiło na mnie okropne wrażenie,Pani Dyrektor nie mająca 5 minut na
      rozmowę i tłumaczenie że wszystkiego się Pani dowie później.Zabrałam kartę i
      nie mam nic dla'' mojego''-ale na 100% tam nie pójdzie.
      Pozdrawiam Mamy
      • dyedka Re: Suwalska 15 (Warszawa) 10.05.06, 15:21
        hej
        mój synek też został tam przeniesiony.Potwierdzam ,że Pani Dyr wiecznie nie ma
        czasu.Niestety jest problem z miejscami w innych przedszkolach sad((.
        Zobaczymy co będzie na zebraniu może Panie będą milsze smile
        Pozdrawiam
        • zeppelia Re: Suwalska 15 (Warszawa) 02.06.06, 09:23
          Jesli mowa o przedszkolu przy ogródku Jordanowskim, ja postanowiłam przenieść
          tam córkę z przedszkola z drugiego krańca Suwalskiej.
          Dostałyśmy się, co przyjęłam z wielką ulgą. Pani dyr bardzo zakręcona.
          Z opinii znajomego handlowca, stale współpracującego z przedszkolami, z tym
          również, jest nieco "stuknięta".
          Póki co, zwalę to na charyzmę a potem zobaczymy. Mam nadzieję, że panie
          przedszkolanki będą bardziej kompetentne niż w obecnym przedszkolu.
          • jagna_jagna Re: Suwalska 15 (Warszawa) 02.06.06, 14:10
            Czyli przeniosłaś z tego najbliżej Chodeckiej? Dlaczego?
            • zeppelia Re: Suwalska 15 (Warszawa) 03.06.06, 13:15
              wyraziłam już swoje zdanie na temat tamtego przedszkola, w watku przedszole nr
              91 na Suwalskiej.
              Niestety, złe wrażenia. Początkowo bardzo pozytywnie, owszem. Pani dyr
              przemiła ale miałam przyjemność rozmawiać z nią o problemach z moją córką i
              jako pedagog, wypadła żałośnie. Owszem, wszystko byłoby ok, gdyby kadrę
              przeszkolić od nowa, bo pani w przedszkolu, poza tym, że miła, powinna być
              fachowcem, który radzi sobie nie tylko z grzecznymi dziećmi.
              [co więcej psycholog dyżurujący w tym przedszkolu, ma dokładnie takie samo
              zdanie, cóż więcej dodać]
      • jagna_jagna Re: Suwalska 15 (Warszawa) 10.05.06, 18:07
        monikam72 napisała:

>
        > HEJ,
        > Mój mały tez został skierowany z innego przedszkola , do którego sie nie
        > dostał.Pojechałam na Suwalską,zobaczyłam i już wiem że chodzić tam nie
        > będzie.Oraz dowiedziałam się dlczego jest tam tak dużo wolnych miejsc dla 3-
        > latków.

Dlaczego?
    • zeppelia Re: Suwalska 15 (Warszawa) 10.12.06, 13:43
      czy przypadkiem znajdzie się tu ktoś, dysponujący adresem do strony tego
      przedszkola?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka