Dodaj do ulubionych

Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka?

20.05.06, 18:52
Bardzo prosze o rade w sprawie wyboru przedszkola, dla 2.5 latka . Planujemy
od wrzesnia, ale nie mamy pojecia jakie przedszkole wybrac, mieszkamy na
Ochocie, wiadomo ze Panstwowe przyjmuja 3 latki, wiec wchodzi w gre tylko
prywatne? Synek nie umie jeszcze sam siusiac i dobrze sie najesc sam. czy
ktos cos nam poleci? pozdr.
Obserwuj wątek
    • elizabeth82 Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 21.05.06, 21:22
      mój synek jest ze stycznia 2004, i zapisałam go do państwowego przedszkola w w-
      wie.może podzwoń sobie jeśli ci zależy na państwowwym i popytaj czy nie
      przyjeliby młodszego dziecka, moje dzieko też jeszcze samo jeść nie
      umie.pozdrawiam
    • wmk75 Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 22.05.06, 06:51
      Trochę późno jak na zapisy do przedszkola na Ochocie, ale może Ci się uda. Tomek
      od września będzie chodził do przedszkola Motylek przy Włodarzewskiej. Wiem, że
      utworzyli drugą grupę 3 latków oraz grupę z dziećmi młodszymi (od 2 lat).
      ------------------
      Wioletta mama Tomka 2-latka i 5/12
    • bailays Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 09.06.06, 14:10
      witaj, moje dziecko poszło w wieku 2,5 lat do państwowego. Wedle nowej ustawy,
      jesli tylko sa miejsca w państwowym to moga przyjąć dzieci które mają ukończone
      2.5 roku. Warunek oczywiście jeden - odstawione pieluchy.
      Pozdrawiam
      • juliaaaaa Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 09.06.06, 20:11
        Ja też mieszkam na Ochocie. Mój synek poszedł do przedszkola jak miał 1,5 roku.
        Jest to prywatne przedszkole Montessorii w Ursusie. Tylko nie wiem, czy jeszcze
        są jakieś wolne miejsca. Trochę już późno.
        • edytek1 Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 11.06.06, 01:23
          W warszawie na Ochocie w państwowym nie powinno byc problemu nawet teraz. Jeśli
          dziecko jest samodzielne( nie sika w pieluchy i w miarę samo je) to nie powinno
          być problemu na Częstochowskiej, Chotomowskiej, Siewierskiej i w Alejach
          jerozolimskich ( tu chodzi moja córka i bardzo sibie to przedszkole chwalimy ,
          ale dyrekcja wymaga lojalki czyli podpisu, żee zgadzasz się na powtórzenie
          grupy 1 w roku nastepnym jeśli dziecko jest z roku 2004) Może spojrzysz na
          nasze przedszkole www.przedszkole239.waw.pl/o_nas/o_nas.html
    • olawka Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 09.06.06, 22:04
      moja córeczka poszła do przedszkola, jak miała 2,5 roczku do 100 na
      częstochowskiej. Tam jest specjalna pierwsza "młodsza" grupa dla takich
      dzieciaczków. Bardzo fajne przedszkole, polecam!
    • zuzek15 Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 12.06.06, 18:24
      na Ursynowie własnie otwiera się nowe Przedszkole, niepubliczne. Wprawdzie jest
      w remoncie, ale mają piekną Salę Zabaw a obsługa jest bardzo profesjonalna, nie
      wspominając juz o bogatej ofercie. Od wrzesnia ruszają i przyjmuja 2,5latki, a
      sala zabaw jest od 0-6 lat można zostawić pociechę na godzinkę albo dwie.
      Zachęcam gorącosmile
      • magdage Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 12.06.06, 21:28
        W przedszkolu na żołny 24f w Chatce Skrzatka mile są widziane takie maluszki,
        blisko jest las, spokój cisza -profesjonalna kadra.Polecam: tylko chatka
        skrzatka smile))
        • mtsp Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 12.06.06, 22:28
          Tylko czemu tak drogo w tej chatce??? I jeszcze + 22%VAT???
          • magdage Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 13.06.06, 08:33
            eee wcale nie tak drogo jak się wydaje, prosze sobie policzyc opiekunkę za
            godzinę 10 zl, angielski 350. logopeda za godzinę 50 zl, 5 posilkow
            dziennie...i okazuje sie ze to wcale nie jest drogo wink
            • edytek1 Do magdage 13.06.06, 12:16
              1. Po pierwsze autorka postu prosiła o Ochotę (Ursynów od Ochoty jest daleko)
              na Ochocie też są prywatne przedszkola Piotuś Pan i Motylek a pańtwowych które
              przyjmą 2,5 latka też jest sporo. Miejsce na reklamę jest wyzej.
              2. Co do ceny jest wysoka i to rodzic decyduje czy jest w stanie tyle zapłacić
              czy nie tym bardziej, że nie kazde dziecko potrzebuje logopedy a za 350 to w
              ofertach angielskiego mozna przebierać.
        • kamissa_wawa Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 22.06.06, 19:27
          Witam wszystkich.
          Dokładnie poczytałam inromacje o Chatce Skrzatka.
          Irytuje mnie, gdy rodzicom proponuje się wszystko i nic.
          Po pierwsze, jeżeli osoby prowadzące znałyby Pedagogikę Marii Montessori, na
          stronie nie byłoby o niej wzmianki. Tyle chaosu kolorowego, a poza tym zabawki i
          wykluczające sie niektóre propozycje w postaci zajęć dodatkowych. Szkoda, że ta
          wspaniała metoda jest naciągana tutaj dla celów komercyjnych, a nie do czego
          została stworzona, edukacyjno-wychowawczych.
          Po drugie, widzę troche uchybień w opisach tego bezpiecznego miejsca dla
          dzieci,jeżeli dzieciom zaproponowane będą krzesełka IKEA bez atestów, w dodatku
          przeznaczone do użytku domowego, a nie przedszkolnego, gdzie krzesła powinny byc
          stabilne i twarde, odpowiednio wyprofilowane do pleców. Ale pierwsza wizyta
          sanepidu skoryguje tę wadę pewnie.

Dordzy rodzice, uważajcie, czy płacicie wysokie czesne za coś co ma
          potweirdzenie w rzeczywistości. Zabawek nakupowac mozna dużo, ale nie każdy
          potrafi zaproponowac coś szczególnego więcej.

Pozdrawiam
          Kamila
          • edytek1 Do kamissa 23.06.06, 00:17
            A myślałam , ze tylko ja czepliwa kjestem witaj w klubie. A oferta no coż
            pewnie są rodzice którzy zapłacą ciężką kasę za reklamowy folder...
          • chatka-skrzatka Re: Przedszkole w W-wie prywatne dla 2.5 latka? 23.06.06, 17:30
            Witam Kamilo smile))
            mnie też wiele rzeczy irytuje w życiu wink ale zapewniam ze to co proponujemy w
            Chatce to na 100% nie jest "NIC". Co do Montessori...znają, znają i to nawet za
            dobrze i jakby moje drogie dyskutantki dokładnie przeczytały to znalazłyby
            odpowiedz na swoje wątpliwoscismile)) nigdzie nie piszemy ze jesteśmy przedszkolem
            montessoriańskim, natomiast owszem są rzeczy w Montessori które nas zachwycają
            i z których zamierzamy korzystac smile(to chyba nie jest zabronione co? wink min. z
            grup mieszanych a przede wszystkim z podejścia do dzieci, zresztą mottem
            naszego klubiku jest "pomóżmi to zrobić samodzielnie" i mimo że mogłybyśmy się
            pokusic o prowadzenie placówki ściśle montessoriańskiej, gdyż nasze Panie mają
            pokończone kursy, to jednak są rzeczy, które mnie w montessori nie odpowiadają,
            jesli ktoś ma ochotę na ten temat podstkutowac to ja baaardzo chętnie -
            zapraszam na priv. Co do bezpeiczeństwa dzieci smile))) zapewniam że sa
            bezpieczne - też bym chciała zeby wszystko od razu było najlepsze, najdroższe i
            najlepiej ekologiczne-byłoby super i mam nadzieję kiedyś ten stopień
            doskonałości osiągnąć smile)) a szanowne Panie pewnie znają przysłowie że "nie od
            razu Kraków zbudowano" i mimo że bardzo bysmy chciały mieć od razu wszystko co
            najlepsze, to nietety w naszym drogim państwie się po prostu nie dasad(( ale
            zapewniam ze nie ustajemy w staraniach smile)). Co do samych krzesełek, myślę że
            spożywanie posiłków na krzesłach z ikei nie sprawi, ze nasze przedszkolaki będą
            miały traumę do końca życia lub że wydarzy się jakiś straszny wypadek smile) a
            sanepid....no cóż póki co to Pani z sanepidu raczej się wszysko bardzo podobało-
            oprócz oczywiście kuchniwink)) ale pracujemy nad tym pod
            pilnym okiem miłych Pań z sanepidu smile)))))))))))). I najistotniejsze - jestem
            bardzo otwarta na wszelką konstruktywną krytykę i wszelkie rozmowy, tyle ze
            anonimowość na forum nietety temu nie służy, zapraszam więc jeśli macie ochotę
            do nas albo na priv - chętna do dyskusji jestem zawsze i o każdej porze i jeśli
            mogę dopisuję się do klubu czepialskich osóbwink, poza tym zapewniam że proponuję
            coś więcej niż same zabawki, nie po to tyle się męczyłam z wszelkimu urzędami,
            agencjami i innymi "życzliwymi" żeby otwierać zwykły plac zabaw smile))) zapewniam
            ze zarówno moja praca jak i moja placówka są moją największą pasją, no nie
            przepraszam są zaraz po moim ukochanym Tygryskusmile))
            pozdrawiam serdecznie
            magda

Dokładnie poczytałam inromacje o Chatce Skrzatka.
            Irytuje mnie, gdy rodzicom proponuje się wszystko i nic.
            Po pierwsze, jeżeli osoby prowadzące znałyby Pedagogikę Marii Montessori, na
            stronie nie byłoby o niej wzmianki. Tyle chaosu kolorowego, a poza tym zabawki i
            wykluczające sie niektóre propozycje w postaci zajęć dodatkowych. Szkoda, że ta
            wspaniała metoda jest naciągana tutaj dla celów komercyjnych, a nie do czego
            została stworzona, edukacyjno-wychowawczych.
            Po drugie, widzę troche uchybień w opisach tego bezpiecznego miejsca dla
            dzieci,jeżeli dzieciom zaproponowane będą krzesełka IKEA bez atestów, w dodatku
            przeznaczone do użytku domowego, a nie przedszkolnego, gdzie krzesła powinny byc
            stabilne i twarde, odpowiednio wyprofilowane do pleców. Ale pierwsza wizyta
            sanepidu skoryguje tę wadę pewnie.

Dordzy rodzice, uważajcie, czy płacicie wysokie czesne za coś co ma
            potweirdzenie w rzeczywistości. Zabawek nakupowac mozna dużo, ale nie każdy
            potrafi zaproponowac coś szczególnego więcej.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka