ymeggi 29.11.06, 13:35 Czy ktoś zna piosenkę dla dzieci, której słowa refrenu brzmią mniej więcej tak: Wieje, wieje wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolusia20 Re: piosenka 29.11.06, 13:47 Hm... spiewali to na pasowaniu ale niestety nie pamietam słów, a moje zdiecko w domu tylko : kapcie, ręcznik, worek mam... Tak sie cieszyłam ze umie jaks piosenke ale juz mam jej dosc. Teraz ucza sie o Mikołaju prosze go zeby mi zapśpiewal a on kapcie... Odpowiedz Link Zgłoś
ymeggi Jedzie Mikołaj 29.11.06, 20:33 „Jedzie Mikołaj” 1. Jadą, jadą sanie, księżyc złoty świeci. Hej, jedzie w nich Mikołaj do wszyściutkich dzieci. /bis 2. Świętemu szron biały na wąsikach siada. Hej, leci za nim z piskiem aniołków gromada. 3. Cieszy się Mikołaj, widać to po minie. Hej, zaraz wyląduje na jakimś kominie. 4. Święty Mikołaju, nie wracaj do raju! Hej, zostań tu na ziemi, wszyscy cię kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
ohana1 Re: piosenka 30.11.06, 17:11 Mam nadzieję, że chodzi o tę piosenkę: Pada, pada deszcz Wieje, wieje wiatr I błyskawica grzmot x2 A po burzy śliczna tęcza jest. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: piosenka 30.11.06, 22:30 To raczej pląs, taniec integracyjny z repertuaru KLANZY. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Muzyka 30.11.06, 22:34 Utwór w oryginale nazywa się Tzadik Katamar. Tu jest próbka w mp3: flyhi.de/dances/tanz-tzadik.html Odpowiedz Link Zgłoś