Dodaj do ulubionych

Warszawa-Wola, Bemowo i okolice

11.04.03, 01:16
W tym wątku wymieniamy się informacjami o przedszkolach na Woli, Bemowie itd.
Zapraszamsmile

Obserwuj wątek
    • gruszka_edziecko Przedszkole na Kole (mrumka) 11.04.03, 01:17
      Bardzo zależy mi na opini nt. przedszkola prowadzonego przez siostry przy
      Dobrogniewa 6. Mam możliwość zapisania tam dziecka ale nie znam żadnej
      opinii na jego temat.

Mrumka. (mrumka@gazeta.pl)

• gruszka_edziecko Re: Przedszkole na Kole (grazbed) 11.04.03, 01:19
        Witaj,

Pięknie położone, kameralne przedszkole o ograniczonej ilości dzieci.
        Najmłodsze maluchy nie mają żadnych dodatkowych zajęć. Leżakowanie jest
        obowiązkowe. Bardzo krótko czynne bo od 8,00 do 16,00 - w ciągu dnia siostra
        się nie zmienia.

Przymierzałam się do niego - ma dobrą opinię, wychowuje wg. zasad
        chrześcijańskich. Ale te godziny otwarcia - to nie na dzisiejsze czasy. No i
        brak zajęć dodatkowych w pierwszej grupie a także to obowiązkowe leżakowanie -
        w przypadku mojego dziecka odpada.

Pozdr.
        Grażka
        grazbed (grazbed@gazeta.pl)

• gruszka_edziecko Re: Przedszkole na Kole (mrumka) 11.04.03, 01:20
          Grażko,
          Czy byłaś w środku (ja widziałam jedynie z zewnątrz) a jeśli tak to jak
          oceniasz warunki dla dzieciaków. Czy jedna siostra prowadzi grupę od początku
          (3 latki) do końca (5 latki)?
          mrumka (mrumka@gazeta.pl)
          • gruszka_edziecko Re: Przedszkole na Kole (grazbed) 11.04.03, 01:22
            Tak, byłam, rozmawiałam z siostrą dyrektorką.

Czysto, schludnie, przepiękny ogród, plac zabaw - chyba najładniejsze
            przedszkole w Warszawie. Opłata niewysoka bo o ile pamiętam 250 zł.
            Czy siostra prowadząca ta sama przez całe przedszkole, tego nie wiem.
            Jeśli chcesz zapisać tam dziecko, pędź jak najprędzej, siostra dyrektorka ma
            taki gruby kajet chętnych, już w październiku ubiegłego roku nie było wolnych
            miejsc ale w w kwietniu będzie weryfikacja tej listy, może będą wolne miejsca -
            np. ja rezygnuję.

Powodzenia
            Grażka
            grazbed (grazbed@gazeta.pl)

• gruszka_edziecko Re: Przedszkole na Kole (mrumka) 11.04.03, 01:23
              Grażko,
              Dziękuję bardzo
              mrumka (mrumka@gazeta.pl)
              • minimo Re: Przedszkole na Kole (mrumka) 09.06.04, 11:46
                Moje dziecko tam chodzi. Drugie będzie. Największy minus to: koniec zajęć o
                16.00, duzo dni wolnych (wszystkie pomiedzy dniami wolnymi, przed swietami, po
                swietach).
                Jak juz ktos nadmienil jest fajna bezstresowa atmosfera. Jak sie dziecko
                posika, zwymiotuje, ubrudzi, nie ma problemu. To jednakze moze byc tez
                problemem w okolicach zerowki. Mam obawy czy w zwiazku z "doktryna
                bezstresowosci" poprzeczka edukacyjna nie jest zbyt nisko postawiona... ale to
                sie dopiero okaze. Ogolny rachunek jest na +, dlatego drugie dziecko tam
                posylam.
                • zuza666 Re: Przedszkole na Kole (mrumka) 09.06.04, 16:40
                  A możesz napisać na jakiej ulicy jest to przedszkole ( na kole jest parę
                  przedszkoli)
                  pozdrawiam
                  Zuzanna
                  • minimo Re: Przedszkole na Kole (mrumka) 23.06.04, 15:01
                    Dobrogniewa
    • delfina3 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 22.04.03, 14:43
      Przedszkole przy Ożarowskiej 59. Jest to na Woli , ale dogodny jest też dojazd
      z Bemowa i z Tarchomina ( jadąc Modlińską i Prymasa Tysiącelcia). Polecam -
      młoda , wykształcona kadra , psycholog i logopeda na etacie.Działa tu teatr
      nauczycielski ( panie nauczycielki z wielkim zaangażowaniem same przygotowują i
      grają w przedstawieniach dla dzieci). Organizowane są pikniki rodzinne , domowa
      atmosfera ( w całym przedszkolu jest ok. 6o dzieci). Ścisła współpraca z
      rodzicami , dyrekcja otwarta na nowe metody pracy z dziećmi.Zwiedzić je można w
      każdej chwili , a przed wrzesniem są organizowane dni adaptacyjne.
      • elela Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 07.05.03, 13:21
        Mieszkam na Tarchominie, swoje dziecko wożę na Ożarowską, jestem bardzo
        zadowolona z tego przedszkola. Moja mała chodzi tam bardzo chętnie. Panie są
        rewelacyjne.
    • kerstink Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 29.06.03, 13:05
      Czy ktos moze polecic przedszkole (prywatne, panstwowe,
      ognisko przedszkolne) na Woli w okolicach ul. Szarych
      Szeregow, ktore bedzie czynne w lipcu i moze przyjac
      dziecko na 3-4 godziny dziennie ?

Kerstin
      • simag Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 13.01.04, 00:53
        Czesc, czy ktos odpisal na twoje pytanie?
        tez szukam przedszkola w tej okolicy
        n aszarych szeregow jest jedno ale nie wiem czy dobre
        bede wdzieczna za informacje
        pozdrawiam
    • dorocia25 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 03.08.03, 22:13
      Na Ożarowskiej znajduje sie rowniez zlobek , ktory bardzo polecam smile Moja
      corcia chodzila tam w lipcu na zastepstwo i wracala z niego bardzo
      zadowolona , CZYSTA i umyta co nie zdazalo sie w zlobku do ktorwgo chodzi na
      co dzien sad Teraz zastanawiam sie nad zmiana wlasnie na ten na Ożarowskiej .
    • malgog Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 28.08.03, 14:14
      Czy ktoś posiada inf. na temat przedszkola na ul. Lencewicza na Bemowie.
      Jak do tej pory nic o nim nie słyszałam, poza tym, że od 1 września wymienia
      się pani dyrektor i personel.
      Mamy w rezerwie również przedszkole na ul. Batalionu Pięść na Woli - również i
      tutaj nic nie wiem.
      Będę wdzięczna za wszelkie informacje - 1 września tuż tuż.
      Mama Kubusia
      • joannagk Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 03.09.03, 15:35
        Wiem, że jest już późno, ale może wiecie coś o wolnych miejscach w dobrych
        przedszkolach na Woli. Nie mam zupełnie doświadczenia w takiej sprawie - to mój
        pierwszy raz - więc nie zdając sobie sprawy z tego, że to wcale nie tak łatwo
        znaleźć przedszkole zostawiłam szukanie na "po wakacjach".. A tak w ogóle, czy
        praktykuje się załatwianie przedszkola w ciągu roku?, tzn. czy nie ma problemu
        z przyjęciem dziecka do przedszkola po 1-wszym września?Będę wdzięczna za każdą
        wiadomość!
      • pacynka3 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 05.11.03, 00:40
        Ojej, przed chwilą przez pół godziny pisałam o przedszkolu na Lencewicza i mi
        zeżarło. Już mnie bolą ręce od pisania, więc w skrócie. Przedszkole ładne,
        kolorowe z drogimi zabawkami, ale niestety mało miejsca w środku i
        trzyodziałowe, co oznacza, że w którejś grupie dziecko będzie dwa lata. Pani
        dyrektor była okropna, choć sprawiała wrażenie miłej. Moje dziecko chodziło tam
        przez rok i zostało usunięte z powodu plotek, których treści dyrektorka nie
        raczyła sprawdzić po prostu pytając mnie. O usunięciu dziecka dowiedziałam się
        tak, że po prostu nie było go na liście dzieci przyjętych na kolejny rok.
        Zostałam zwyzywana od oszustek, gdy próbowałam się dowiedzieć o co chodzi. Otóż
        z owych plotek dyrektorka wywnioskowała że ją oszukałam i nie mam zatrudnienia.
        Ja owszem przez rok nie chodziłam fizycznie do pracy, bo najpierw byłam na
        wypowiedzeniu bez obowiązku świadczenia pracy, a następnie na zwolnieniach
        lekarskich - 9 miesięcy z powodu zagrożonej drugiej ciąży. Ale tego już nie
        raczyła się dowiedzieć, a wywalając moje dziecko chciała mnie chyba ukarać za
        to że jak powiedziała nie powiedziałam jej o mojej sytuacji zdrowotnej. Mojego
        męża - poważnego człowieka na poważnym stanowisku - rówmnież potraktowała jak
        smarkacza. Nieistotne były odczucia dziecka - które powinny być najważniejsze
        dla dobrego pedagoga - a za takiego się uważała. Ja nie wiedziałam jak mam
        powiedzieć dziecku, że przy nie zmienionej sytuacji już tu chodziło nie będzie.
        Za karę, że będzie miało rodzeństwo zostało wyrzucone z przedszkola. Przeszłam
        koszmar - szpital z nerwów w 7 miesiącu ciąży, przepłakane noce i pytania
        dziecka, czy było niegrzeczne i dlatego już go w tym przedszkolu nie chcą. Moje
        dziecko zostało zapisane do innego przedszkola (na Kole). Jest wożone, ale tak
        mu się tam spodobało, że gdy w końcu wywalczyliśmy zmianę decyzji powiedział,
        że za żadne skarby świata do starego przedszkola nie wróci. Zmiana dyrektorki
        mam nadzieję posłuży temu przedszkulu na dobre. Odpowiem na dalsze pytania.
        Nowe przedszkole jest moim zdaniem rewelacyjne.
        • malgog Do Pacynki 3 24.12.03, 10:50
          Dziękuję Ci bardzo za informacje dot. przedszkola na ul. Lencewicza.
          Mój synek co prawda ruszył niezbyt ochoczo 1 września, ale potem było coraz
          lepiej.
          Jak na razie trudno mi się wypowiadać co do p. Dyrektor - ma się wkrótce
          zmienić bo własnie trwa konkurs na stanowisko, ale pani Jola opiekująca się
          maluchami jest przesympatyczna, a moje dziecko bardzo mile wspomina w zasadzie
          wszystkie panie z którymi ma kontakt.
          Inna sprawa, że więcej czasu spędza w domu niż w przedszkolu, bo od samego
          początku chodzenia do przedszkola rozpoczęły się wszystkie możliwe choroby,
          zapalenie ucha, angina i ostatnio zapalenie płuc (wszystko w ciągu 4 m-cy).

Warunki lokalowe rzeczywiście są marne bo bardzo ciasno ale wydaje mi się, że
          nie to jest najważniejsze.

Napisz proszę do jakiego przedszkola na Kole chodzi aktualnie Twoje dziecko.
          Jak wcześniej pisałam rozważaliśmy z mężem ewentualność codziennego
          transportowania synka do przedszkola na ul. Batalionu Pięść - mój mąż był
          zachwycony personelem przedszkolnym a ja słyszłam wiele dobrego o tym
          przedszkolu.

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt wszystkim.

Małgosia
    • ela12345 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 08.09.03, 20:42
      Ja planuję wysłać swoje dziecię do przedszkola od przyszłego września - będzie
      miało wtedy dokładnie 2,5 roku.
      I tu cały szereg pytań do mam już doświadczonych - przyjmą ją? coś mi się
      obiło o uszy, że dopiero od trzech lat - a co mam z nią zrobić wcześniej? - na
      pół roku do żłobka czy jak?
      Czy któraś z Was mogłaby polecić jakieś przedszkole na Jelonkach (W-wa)?
      Bardzo blisko nas są dwa (mieszkamy na ul. Puszczy Solskiej, koło tego starego
      kościoła) - ale o żadnym nie wiem jeszcze kompletnie nic.

Wielkie dzięki za wszelkie opinie.
      ELA
      • erzsi Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 09.09.03, 18:02
        Jeśli chodzi o miejsca , to z tym jest różnie, trzeba
        pytać w konretnych przedszkolach, jeśli będą miejsca, to
        przyjmą. Niedaleko masz w razie czego żłobek (ul.
        klemensiewicza), o którym wiecej powiem , jak złozymy tam
        wizytę (planujemy posłać tak 20 miesieczna córę)

też Ela

• mamabasi Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 11.09.03, 11:50
        > Czy któraś z Was mogłaby polecić jakieś przedszkole na Jelonkach (W-wa)?
        > Bardzo blisko nas są dwa (mieszkamy na ul. Puszczy Solskiej, koło tego
        starego
        > kościoła) - ale o żadnym nie wiem jeszcze kompletnie nic.
        >
        > Wielkie dzięki za wszelkie opinie.
        > ELA

Mieszkamy bardzo blisko siebie!
        Moja córeczka chodzi do przedszkola własnie koło starego kościoła. Przed chwilą
        o nim napisałam w nowym wątku. W okolicy jest jeszcze kilka przedszkoli, może
        tam jest trochę lepiej? Niestety, nic o nich nie wiem. Pozdrawiam serdecznie.
        • erzsi Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 15.09.03, 09:53
          Ja tez mieszkam na Jelonkach. Moja córa ma 21 mieisecy, we wrześniu 2004 nie
          będzie miała 3 lat (urodziła sie w grudniu 2001), ale mam nadzieję, że ja
          przyjmą, bo to jej rocznik, natomiast gdyby urodziła się w styczniu, to moze
          byłby to powód, żeby odmówić. Natomiast w ponoć jedynym żłobku na Bemowie (ul.
          klemensiewicza) powiedzieli, że jeśli małej nie przyjmą do marca 2004 (obecnie
          nie ma miejsc i jest na liście rezerwoej) to już jej nie przyjmą, tylko trzeba
          zapisac do przedszkola. Co do przedszkola, to mam na oku najbliższe na Szobera,
          ale tamte, o których piszesz są bliżej. Niestyty, też nie wiem nic na ich
          temat. W okolicach marca przedszkola organizaują dni otwarte, to chyba
          najlepszy sposób na zawarcie znajomości w miejscem i paniami (poza wywiadami z
          rodzicami, oczywiscie). Ale jeśli ktoś zna to przedszkole lub żłobek na
          Klemensiewicza, to bedą wdzieczna za informacje.
          Erzsi, mama Nadii
          • anyaa przedszkole na Secemińskiej (Bemowo I) 13.10.03, 15:55
            Czy znacie to przedszkole? Jest bardzo blisko mojego domu, ale przeszukalam
            forum i nic nie znalazłam na jego temat.
            Pozdrawiam,
            Ania mama Michasia i Weroniki
            • anyaa Re: przedszkole na Secemińskiej (Bemowo I) 28.10.03, 19:18
              Hej,
              Podciągam wątek. Serdecznie proszę o opinie na temat przedszkoli na Bemowie
              (szczególnie zalezy mi na tym na Secemińskiej, ale nie tylko oczywiściesmile
              Pozdrawiam,
              Ania
          • 12m12 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 09.12.03, 12:30
            Cześć moja córka chodzi do żłobka na Klemensiewicza.Ogólnie jestem zadowolona
            dziecko dużo się nauczyło bardzo chętnie chodzi do żłobka,panie też są
            miłe .Maja tam dość dużo miejsca do zabawy .Ogólnie polecam ten żłobek.
        • izams Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 28.10.03, 21:57
          Witam - czy możesz tu przekopiowac co napisałaś o tym przedszkolu na ul.
          Puszczy Solskiej- nie moge znależć tego wątku , a bardzo jestem ciekawaza. Tez
          mieszkam w okolicy i od nowego roku treba podjąć decyzję.
          A czy może cos wiesz na temat przedszkola przy Renesansowej no i przy tej
          szkole muzycznej- gdzie jest teraz przepiekne nowe boisko ?
          Ja mam tylko wiedze na temat przedszkola przy Synów Pułku ( przy szkole )
          opinia bardzo pochlebna od dwóch mam ,
          poz, Iza
      • sikorka20 polecam przedszkole na legendy!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 12:52
        jest super pod każdym względem pa!!!!!!
        • anulkoz Re: polecam przedszkole na legendy!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.04, 17:02
          A jaki jest dokladny adres i telefon?
          to jest prywatne?
          Anulkoz
    • anyaa Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice - DO PACYNKA3 05.11.03, 23:04
      Hej,
      Napisałam do Ciebie na adres gazetowy - prosze zajrzyj tamsmile
      Pozdrawiam,
      Ania
    • agastach Re: W-wa okolice skrzyzowania Plocka i Gorczewska 11.01.04, 19:49
      Witam!
      Moja Julka ma 3 lata. Wkrótce przeprowadzamy sie na Wole. Bardzo prosze o
      informacje na temat przedszkoli przy Rabsztynskiej i Zytniej (przepraszam
      klawiatura nie dziala tak jak powinna).Ewentualnie o innych pobliskich
      przedszkolach. Najwazniejsza informacja jest opinia o wychowawczyni maluchow,
      poniewaz pani w przedszkolu na Mokotowie, do ktorego chodzi moja corcia nie
      nadaje sie do opieki nadziecmi.
      Bede bardzo wdzieczna za kazda informacje, bo czasu mam niewiele, a watpliwosci
      duzo.
      Agata, mama Julki
      • agastach Re: W-wa okolice skrzyzowania Plocka i Gorczewska 22.02.04, 04:35
        Witam!
        Do zachwalanego przedszkola na Ożarowskiej jest dla nas za daleko. Może jednak
        któraś z mam słyszała o przedszkolach usytułowanych w pobliżu Szpitala
        Gruźliczego (obok niego będziemy mieszkać). Bardzo proszę o informacje!!!
        • sen8 Re: W-wa okolice skrzyzowania Plocka i Gorczewska 23.02.04, 11:24
          polecam przedszkole na Tyszkiewicza, mój michał jest bardzo zadowolony ja
          również .Dzieci w tej placowce napewno sie nie nudzą.Mój mały do malochow
          będzie chodził 2 razy poniewaz poszedl do przedszkola wczesniej.Jezeli chcez
          wiedzieć cos więcej to pisz.
          Ewa gg
          • hansvonb Re: W-wa okolice skrzyzowania Plocka i Gorczewska 16.02.05, 13:41
            I jak wrażenia po roku ?

Właśnie wybieram się na dni otwarte...
            • sen8 Re: W-wa okolice skrzyzowania Plocka i Gorczewska 23.02.05, 15:56
              Po roku wrazenia jak najlepsze.Dziecko szczęsliwe i najedzone.Bardzo lubi
              Teatrzyki i koncerty które odbywaja sie czesto.Przychodzą pan
              weterynarz,policjant ,pisarka i tak potrafia zainteresowac dzieci że te wcale
              nie chcą isc do domu.mój michał bardzo lubi chodzić do biblioteki i słuchać
              bajek które Pani im tam czyta.pozdrawiam Sen
          • magda014 Re: W-wa okolice skrzyzowania Plocka i Gorczewska 08.03.06, 21:42
            proszę napisz coś więcej o Twoich wrażeniach o tym przedszkolu.
        • edytek1 Re: W-wa okolice skrzyzowania Plocka i Gorczewska 21.02.05, 17:31
          Napisz jak wrażenia po roku możr pomozes nam podjąć decyzję.
    • zuza666 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 11.02.04, 10:07
      Dziewczyny a jak jest z przyjęciem 3 latka jak mama jest na urlopie
      wychowawczym z młodszym dzieckiem, jakie są szanse? Chodzi mi głównie o
      przedszkole na ul. Ożarowskiej . Dzięki za jakąkolwiek informację
      • mama2001 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 16.02.04, 13:34
        Witam,
        czy moglibyście napisać coś o przedszkolach na Anriollego i Rosy Bailly? A może
        jest ktoś, kogo pociechy chodzą do Zielonej Ciuchci na Dostepnej? Czytałam na
        forum wiele opinii na tamat przedszkoli ZC, ale nic konkretnego o tym na
        Bemowie. Proszę o jakiekolwiek informacje i opinie, z pewnością bardzo mi
        pomogą w tym - jakże trudnym - wyborze.
        Pozdrawiam serdecznie
    • kasia_mm Re: Jelonki - Szobera i okolice - pilne opinie!!!! 23.02.04, 17:40
      przenoszę Martę już od kwietnia i nie mam pojęcia o opiniach o przedszkolach w
      tym rejonie - bardzo proszę dajcie jakieś namiary na dobre tam przedszkola!!!!!

Kasia
      • agnieszka_azj_edziecko Re: Jelonki - Szobera i okolice - pilne opinie!!! 24.02.04, 00:43
        Moja Julka chodzi od września na Szobera i uważam, że jest w porządku, jak na
        standard państwowych przedszkoli na Bemowie. Jula aklimatyzowala sie bez
        problemu, ale ona wogóle jest raczej bezproblemowa. Lubi panie, podoba jej się
        rytmika i gimnastyka, chodzi z przyjemnością - tyle mogę powiedzieć.
        • 12m12 Re: Jelonki - Legendy pilnie proszę o opinię 24.02.04, 11:27
          Jeśli ktoś zna to przedfszkole to proszę o opinię
          • gruszka_edziecko Re: Jelonki - Legendy 24.03.04, 00:19
            Treść wątku przeniesiona przez moderatora!!!
            przedszkole na legendy bemowo - polecam!!!!
            sikorka20 22.03.2004 09:06 odpowiedz na list odpowiedz cytując

polecam wam to przedszkole moj synek chodzi tam od września był bardzo na nie
            plakal i wyrywał sie pani Ela i Ewa dokonaly cudu teraz placze jak nie moż
            iść do przedszkola pozdrawiam

• Re: przedszkole na legendy bemowo - polecam!!!!
            12m12 22.03.2004 11:16 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Cześć
            Nie wiesz jak bardzo ucieszyła mnie informacja od Cebie o tym przedszkolu.Od
            września bezskutecznie próbowałam się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego
            przedszkola.Nikt mi niestety nie odpowiedział,ale mimo wszystko złożyam wniosek
            do tego przedszkola bo jest najbliżej mojego domu.Jeśli mogłabyś napisać mi coś
            więcej na temat tego przedszkola,bedę bardzo wdzięczna.Mam też jedno szczególne
            pytanie czy mimo tego iz przedszkole jest czynne od 7.00 praktykuje się coś
            takiego jak zostawienie dziecka za 10 lub 15 siódma.Z Góry dziękuję.

• Re: przedszkole na legendy bemowo - polecam!!!!
            sikorka20 22.03.2004 14:09 odpowiedz na list odpowiedz cytując

hej niestety nie wiem bo mój syn chodzi od 8,30 ale podejrzewam że można sie
            dogadać.przedszkole jest super jest sietna opieka jedzenie pyszne bo mój syn
            niejadek wszystko zjada są bardzo fajne zabawki.i przede wszystkim swietne
            podejscie nauczycieli są organizowane rożne imprezy dla dzieci pozdrawiam pa

• kasia_mm Re: Jelonki - Szobera i okolice - pilne opinie!!! 24.02.04, 12:48
          a do której grupy chodzi twoja Julka? jak duża jest grupa (il. dzieci) moja
          Marta chodzi do 3 grupy
          • agnieszka_azj_edziecko Re: Jelonki - Szobera i okolice - pilne opinie!!! 24.02.04, 17:56
            Julka jest w Krasnalach czyli w pierwszej grupie. Na liście jest ich ponad 20,
            ale nigdy nie przychodzi więcej jak 15 dzieci.
            • kasia_mm Re: Jelonki - Szobera i okolice - pilne opinie!!! 02.03.04, 19:11
              Marta - od poniedziałku Niedzwiadek w przedszkolu na Szobera - jest zachwycona.
              A jest to nieśmiałe w nowym otoczeniu dziecko. Panie ją wciągneły do grupy tak
              umiejętnie że już mówi o przyjaciółkach, podobają jej się zajęcia dodatkowe i
              wogóle wszystkosmile) Komentarz mojego dziecka po pierwszym dniu:
              - Mamo jest super co ci będę gadać. Tylko zupy dali mało a ja się wstydziłam
              prosić dokładkę!
              smile) oby tylko takie minusy były!!!
              pozdrawiam
              Kasia mama Marty i Marka
              • agnieszka_azj_edziecko Re: Jelonki - Szobera i okolice - pilne opinie!!! 03.03.04, 00:07
                No to witamy na pokladzie smile))
                Marcie powiedz, niech się nie wstydzi, Panie z radościa daja dokladki. Julka
                dotychczas nie należała do żarłoków, a w przedszkolu podobno je z wielkim
                apetytem i prosi o dokladki.
                • agnieszka_azj_edziecko Re: Jelonki - Szobera i okolice - pilne opinie!!! 03.03.04, 00:09
                  A jak Wam sie podoba szatnia ???
                  • kasia_mm Re: Jelonki - Szobera i okolice - pilne opinie!!! 10.03.04, 18:32
                    szatnia super- wogóle po naszym szarym i zaniedbanym przedszkolu praskim to
                    Szobera to cud; dziwi mnie tylko opinia wśród moich koleżanek z Jelonek o tym
                    przedszkolu - wszyscy mówią że najgorsze w okolicy ale pytani czemu - nic
                    konkretnego nei umieją powiedzieć... bzdura jakaś - Marta przeszczęśliwa, fajne
                    panie (aż 3) dzieciaki miłe kolorowo nowocześnie; przeraziła mnie tylko opłata
                    za miesiąc!!!ok stawka żywieniowa opłata stała zajęcia dodatkowe ale coś co na
                    kwitku mam jako RR w wys. 40 zł???? (płacił mój tata i oczywiście się nie
                    dopytał... Agnieszka co to?? jakiś komitet rodzicielski czy ki diabeł???
                    zresztą pierwsze słyszę o Komitecie Rodzicielskim w przedszkolu bo przecież tu
                    się płaci zamiast tego tą opłatę stałą 80 zł!! oświeć mnie Agnieszko!smile
                    • linusia_75 Re: Jelonki - Szobera i okolice - pilne opinie!!! 22.03.04, 14:13
                      RR to zapewne rada rodziców smile.
                      Moja panna (2,4)zostaje jeszcze najprawdapodobniej w żłobku na Klemensiewicza.
                      Ale za rok tez zapisujemy ją na Szobera.
                      Pozdrawiam,
                      Linusia
                      • linusia_75 Re: Jelonki - Szobera i okolice - pilne opinie!!! 05.06.04, 08:13
                        Wczoraj byłam z młodą na spotkaniu adaptacyjnym w przedszkolu na Szobera. Mam
                        świadomość, że takie imprezy to taka "pokazówka", ale i przedszkole, i panie i
                        panujące tam zasady bardzo mi sie podobały. Mam nadzieję, że małej tez się tam
                        spodoba, bo wychodzić nie chciała.
                        Linusia
    • madzikon Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 28.02.04, 21:33
      Jestem mama prawie czteroletniego lobuziaka. W ubiegłym roku postaniwilismy
      zaczac edukacje przedszkolna. Wybralismy Lencewicza, bo blisko, bo ladny plac
      zabaw - zielony, sporo drzew. Szlismy wlasnie zlozyc dokumenty. I co widzimy:
      Pani wrzeszczac, sciaga dzieciaka za fraki z drabinek i wymierza mu solidnego
      klapsa. Nie chce dyskutowac na temat systemu kar i nagrod, slusznosci czy
      nieslusznosci klapsow, ale my z mezem postanowilismy nie bic naszych dzieci i
      nie wyobrazam sobie zeby moj synek musial tego doswiadczac w przedszkolu.
      Wrocilismy. Skladamy podania na Szadkowskiego i Seceminska. Wypadlo na
      Seceminska. I Chwala Bogu. Jest super. Panie sa cudowne. Moje dziecko jest
      zauroczone, jest sporo zajeć, gości, przedstawien, przyjezdzaja zwierzaki,
      cudowna Pani Dyrektor.
      Tak więc POLECAM SECEMINSKA. OD LENCEWICZA Z DALEKA BRRRR.

pa magda
      • iskra14 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 09.08.04, 11:20
        Mój mały chodzi tam od roku i jesteśmy bardzo zadowoleni. Panie są miłe i nigdy
        nie zdarzyło się,żeby się skarżył . mamy, które znam również są zadowolone. Fakt
        - od tego września są nowe panie,(np. u maluchów). Nawet w najlepszym
        przedszkolu może zdarzyć się właśnie ta jedna...
    • jotika Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 01.03.04, 13:22
      polecam przedszkole prowadzone przez Siostry Zakonne przy ul.Dobrogniewa, mamy
      wspaniałe doświadczenia i mile wspomnienia z tego przedszkola,które bardzo nam
      pomogło, gdy musieliśmy zabrać naszego synka z prywatnego przedszkola na Kole,
      przy Obozowej(róg Deotymy)- po naszej interwencji w Kuratorium okazało się ze
      przedszkole to nie było prowadzone profesjonalnie (brak wykfalifikowanej kadry,
      logopedy, pomocy psychologa i wiele innych niedociągnięć) -my mieliśmy z tym
      przedszkolem sporo problemów i sprawa dotarła nawet do Rzecznika Praw Dziecka!
      ale ponieważ sytuacja miała miejsce prawie 2 lata temu, być może nasza
      interwencja coś zmieniła? jednak niemiłe wrażenia pozostały na zawszem!
      natomiast miłe wspomnienia i efekty pozytywnego podejscia i godnego traktowania
      dzieci w przedszkolu u Sióstr do dzisiaj sa widoczne w zachowaniu naszego
      dziecka!
      jeszcze raz gorąco polecam!
      • ariosa Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 04.03.04, 13:39
        Widziałam je co prawda tylko z zewnątrz, skąd wygląda super. Czy są duże
        trudności z dostaniem się do tego przedszkola? I czy rzeczywiście jest czynne
        od 8 -16?
      • micz73 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 05.03.04, 18:08
        Dziewczyny, gdzie jest ulica Dobrogniewa? Ja mieszkam na Jelonkach, daleko to
        ode mnie?
        pozdrawiam
        Magda
        • poziomka_122 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 05.03.04, 19:35
          A wiecie coś może na temat przedszkola na ul. Batalionu Pięść?
          • hubercia Przedszkole Batalionu Pięść 18.06.04, 10:32
            Dyrektorka miła i rzeczowa, niektóre panie wychowawczynie też, ale nistety moje
            dziecko trafiło na takie sobie - jezeli ktoś chciałby wiedziec więcej zapraszam
            na formu Wychowanie. Wszystko zalezy...
      • mrumka Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 08.03.04, 07:53
        Jotiko,
        Mój syn niedługo zostanie absolwentem przedszkola przy Dobrogniewa. Czy znasz
        może szkołę podstawową godną uwagi? Możesz coś polecić?

Pozdrawiam
        Mrumka
        • ariosa Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice - do Mrumki 10.03.04, 17:22
          Mrumko,
          piszesz,że Twój synek chodzi do przedszkola na Dobrogniewa. Czy mogłabyś
          napisać mi o nim coś bliżej?. Czy jesteś zadowolona, a właściwie to czy Twój
          synek jest zadowolony i czy jest tam dużo chętnych?
          Pozdrawiam
          A.
          • mrumka Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice - do Mrumki 11.03.04, 19:34
            Mój synek jest b. zadowolony, ja również. Przedszkole wychowuje w duchu
            katolickim. Są zajęcia dodatkowe (rytmika, plastyka, angielski, itp.), raz w m-
            cu jest teatrzyk, koncert. Co do zapisów to trudno mi coś powiedzieć jak to
            wygląda w tym roku, najlepiej przejdź się i zapytaj.
            Mrumka
        • jotika Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 17.03.04, 12:08
          obecnie mieszkamy na Ochocie wiec trudno doradzić mi jakąs dobrą szkołe na Woli
          wiem ze kiedyś szkola przy Deotymy(integracyjna) była bardzo dobra, ale to bylo
          pare lat temu
          natomiast wiem, ze byla tworzona katolicka szkola na Bema przy parafii(nie
          pamietam wezwania)niedaleko skrzyzowania z Kasprzaka, nie wiem jak sobie
          radzą,ale bralismy ja pod uwagę przy wyborze, jednak ze wzgl. na to ze mam
          drugiego malucha nie dalibysmy rady wozic syna codziennie, ale szkola wyglądała
          obiecująco, jedyny minus- szkola spoleczna, więc odpłatna
          wiem tez ze dobra jest szkola spoleczna na Ogrodowej, równiez katolicka
          nasz syn teraz chodzi do szkoly publicznej nr.61 na Białobrzeskiej i jestesmy
          zadowoleni! wiem tez ze dobra jest szkola publiczna niedaleko Górczewskiej i
          Księcia Janusza(niedaleko Wola Park) ale kazde takie opinie są bardzo
          indywidualne, i wiele zalezy jakie walory sa dla Ciebie najwazniejsze - czy
          poziom nauczania czy program czy tez np.liczebnosc klas itp.
          spróbuj porozmawiac z Paniami w wydz. oswiaty na Woli, jak sie je ładnie
          poprosi itp. to moze cos doradzą? ew. spróbuj porozmawiac w poradni
          psychologicznej, tam są miłe panie i tez myslę ze mogą pomóc!!
          pozdrawiam serdecznie
          Jotika
      • maminekb Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 25.01.05, 12:47
        Witaj, czy chodziło może o przedszkole Poziomka jest na obozowej własnie róg
        deotymy ... ?
    • steffa Re: Koło: integracyjne 11.03.04, 23:30
      A czy ktoś 'zna' to przedszkole integracyjne przy Deotymy?
    • edziecko_edytam Re: przedszkole nr 238 na ul.Monte-Cassino 17.03.04, 08:55
      Szukam informacji na temat powyższego przedszkola.
      jakieś opinie? sugestie?

Zamierzam tam posłać synka i nie znalazłam jeszcze o nim wątku

pozdrawiam
      Edyta
      • poziomka_122 Przedszkole na Batalionu Pięść 13.04.04, 21:01
        Bardzo proszę o informacje na temat tego przedszkola.

Pozdrowienia,

Poziomka
        • poziomka_122 Re: Przedszkole OŻAROWSKA 06.05.04, 21:45
          Pilnie szukam rodziców, których dzieci będą od września uczęszczały do tego
          przedszkola.
          Pozdrowienia,
          Poziomka
          • mm003 Re: Przedszkole OŻAROWSKA 06.05.04, 22:37
            Witaj, moja córeczka będzie tam chodziła od września.
            Monika
            • zuza666 Re: Przedszkole OŻAROWSKA 12.05.04, 16:17
              Witam Moniko bedziesz jutro na spotkaniu w przedszkolu?
              Jak nazywa sie Twoja coreczka?
          • zuza666 Re: Przedszkole OŻAROWSKA 07.05.04, 07:28
            Witam
            Nasza córeczka również będzie uczęszczać na Ozarowska.
            • poziomka_122 Re: Przedszkole OŻAROWSKA 10.05.04, 23:13
              Monika i Zuza,
              piszę do Was na priva (na adres gazetowy).
              Pozdrowienia,
              poziomka
              • zuza666 Re: Przedszkole OŻAROWSKA 11.05.04, 07:45
                Wutam poziomko
                nic do mnie nie doszlo.
                Zuza
                • mm003 Re: Przedszkole OŻAROWSKA 11.05.04, 23:13
                  do mnie też nic nie doszło
                  Monika
              • zuza666 Re: Przedszkole OŻAROWSKA 12.05.04, 16:20
                Bedziesz na spotkaniu jutro? Jak nazywa sie Twoje dziecko?
            • zuza666 Re: Przedszkole OŻAROWSKA 12.05.04, 07:49
              moj gg 7906271 Zuza
              • mm003 Re: Przedszkole OŻAROWSKA 12.05.04, 16:48
                Cześć. Moja córeczka Natalka będzie w pierwszej grupie, ma niecałe 4 latka.
                Jutro będzie na spotkaniu z tatusiem, ale na następnym będę ja.
                Pozdrawiam,
                Monika
    • anulkoz Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 07.05.04, 09:09
      Zalezy mi bardzo na opiniach na temat przedszkola "u cioci Gosi" - rog Deotymy
      i obozowej. Wstepnie zapisalam tam dziecko. Jak dotad slyszalam 1 dobra (od
      mamy chodzacego obecnie tam dziecka) 1 niepochlebna opinie sprzed 2 lat.
      Bede tez wdzieczna za wszelkie inne opinie na temat przedszkoli prywatnych (bo
      do panstwowych juz chyba za pozno) na Woli.

Mama Karolinki 2,5 letniej
      • jagasz Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 12.05.04, 14:55
        Anulka, chodzę z dzieckiem do Zielonego Domu w Zielonej ciuchci i z innymi
        mamami wymieniamy opinie na temat różnych przedszkoli. Jedna z mam bardzo
        poważnie myslała o posłaniu dziecka do cioci gosi, zapisała tam dziecko i
        poszła na spotkanie organizacyjne (albo może odwiedzić to przedszkole),
        załamała się... "coicie" tak się darły na dzieci, że nic kompletnie nic nie
        było słychać, darły się tak przy rodzicach, nie wiem o co w tym wszystkim
        chodzi.. dlaczego ciocie się tak drą ale jest to chyba ich sposób na
        uspokojenie dzieci, ta dziewczyna czym prędzej wypisała stamtąd dziecko. Myslę,
        że były też inne pobudki tej zmiany, ale nie jestem kompletnie tym przedszkolem
        zainteresowana, więc nie wiem co jeszcze mogło być nie tak.

Pozdrawiam

aga
        • mm003 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 13.05.04, 22:45
          Ja też miałam zamiar zapisać tam córeczkę. Spędziłyśmy tam godzinę i szybko
          zmieniłam zdanie. Zapisałam dziecko gdzieś indziej. Nie podobało mi się wiele
          rzeczy m. in. atmosfera, stosunek do dzieci. A po obejrzniu ich strony
          internetowej spodziewałam się czegoś innego.
          Monika
        • anulkoz Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 18.05.04, 16:48
          Dzieki wielkie. W miedzyczasie odwiedzilam z moja Karolinka to przedszkole i do
          tej pory sie zastanawiam jakie ono ma przewage nad panstwowym. Faktycznie
          ciocie nieustajaco strofowaly dzieci i byly bardzo spiete, caly czas
          skoncentrowane na tym aby utrzymac jako taki porzadek nie zauwazylam bardziej
          cieplego zachowania. Organizowanie zajec odbywalo sie jakby z koniecznosci
          realizacji jakiegos programu. Troche bylam przerazona po tym doswiadczeniu, czy
          taka dyscyplina musi byc w przedszkolu? Lepsze wrazenie na mnie wywarla ciocia
          od starszakow, te od maluchow - bez charyzmy i ciepla.
          Tak wiec odwiedzilam "Poziomke" na Obozowej (malutkie przedszkole na 20 dzieci)
          i nieco sie uspokoilam, zupelnie inne cieple i spokojne podejcie do dzieci. Ide
          tam jeszcze raz aby sie upewnic czy to bedzie na pewno dobry wybor. Moze wiecie
          cos o "Poziomce" ? A inne prywatne przeszkola w okolicy?
        • anulkoz Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 18.05.04, 16:48
          Dzieki wielkie. W miedzyczasie odwiedzilam z moja Karolinka to przedszkole i do
          tej pory sie zastanawiam jakie ono ma przewage nad panstwowym. Faktycznie
          ciocie nieustajaco strofowaly dzieci i byly bardzo spiete, caly czas
          skoncentrowane na tym aby utrzymac jako taki porzadek nie zauwazylam bardziej
          cieplego zachowania. Organizowanie zajec odbywalo sie jakby z koniecznosci
          realizacji jakiegos programu. Troche bylam przerazona po tym doswiadczeniu, czy
          taka dyscyplina musi byc w przedszkolu? Lepsze wrazenie na mnie wywarla ciocia
          od starszakow, te od maluchow - bez charyzmy i ciepla.
          Tak wiec odwiedzilam "Poziomke" na Obozowej (malutkie przedszkole na 20 dzieci)
          i nieco sie uspokoilam, zupelnie inne cieple i spokojne podejcie do dzieci. Ide
          tam jeszcze raz aby sie upewnic czy to bedzie na pewno dobry wybor. Moze wiecie
          cos o "Poziomce" ? A inne prywatne przeszkola w okolicy?
          • rybka10 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 30.08.04, 10:11
            Szukam informacji o przedszkolu "Poziomka" na Obozowej. A może znacie inne
            prywatne przedszkola w okolicy.

Mama Oli
          • erloy1 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 12.03.06, 16:36
            Czy macie może jakieś doświadczenia z Przedszkolem Poziomka.Zastanawiam się czy
            nie posłać tam mojej córeczki, a na razie nie mam żadnych doświadczeń, ani nie
            znam żadnych opinii.Z góry pięknie dziękuję za wszelkie opinie i sugestie.
            Mama 2,4 letniej Zuzanki.
            • talonek Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 03.04.06, 23:36
              Mam zamiar zapisac dziecko do Poziomki.
              Bardzo bardzo sympatycznie, troche ciasno ale mam nadzieje ze to jedyna
              niedogodnosc.
              Aha, o ile mi widomo sa tylko jeszcze dwa miejsca
      • kasiawa01 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 23.07.04, 11:48
        Cześć, przejrzałam wszystkie tematy i niestety nie znalazłam opinii o
        przedszkolach na bliskiej woli.
        Podzielcie się proszę informacjami o przedszkolach: najbardziej interesuje
        mnie przedszkole na Krochmalnej 1, Nowolipki 21a, Okopowej 7a, Miłej 39,
        Smoczej 22, Nowolipie 31.
        Wypadła mi nagła trudna sytuacja i muszę oddać moje 2 i 8 miesięczne dziecko
        do przedszkola. Niestety albo nie ma miejsc, a głównie wszystkie przedszkola
        są zamkniete bo wakacje. Ale jeśli znajdę jakieś miejsca to chciałabym wybrać
        najlepsze, oczywiście.
        Podzielcie się prosze informacjami o nich jesli macie z nimi jakieś
        doświadczenia. Z góry bardzo dziękuję
    • zuza666 Przedszkole na ul. ANDRIOLLEGO 19.05.04, 02:08
      Szukam mam dzieci które uczęszczają lub będą uczęszczać do przedszkola na
      ul.Andriolliego.
      Byłabym wdzięczna za każdą informację na temat tego przedszkola .
      Pozdrawiam
      • 12m12 Przedszkole na ul.Legendy Jelonki 19.05.04, 08:51
        Moja mała Martynka 2 lata 7 miesięcy będzie uczęszczać do tego przedszkola od
        września 2004r.Jeśli jest ktoś kogo dzieci chodzą do tego przedszkola lub będa
        chodziły proszę o opinie
        • ewunia38 Re: Przedszkole na ul.Legendy Jelonki 11.04.05, 14:52
          moja corka od wrzesnia bedzie chodzila do przedszkola na legendy bardzo duzo
          slyszalam dobrego i bardzo jestem zadowolona pozdr ewa
          • sarna73 Re: Przedszkole na ul.Legendy Jelonki 18.04.05, 14:33
            Fajnie ze sie cieszysz, ale ja naprzykład słyszałam wiele złego i to jedną
            opinię bezpośrednio od opiekuna odbierającego dziecko z przedszkola w grupie 3
            latków.
            Zależy co dla kogo jest dobrą opinią.
      • monidob Re: Przedszkole na ul. ANDRIOLLEGO 02.12.04, 10:31
        Pytanie to samo co zuza666 plus
        nr 371 na lencewicza
        402 na Rosy bailly
        389 na Szadkowskiego
        Pozdr M.
    • kasiawa01 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 23.07.04, 11:52
      Podzielcie się proszę informacjami o przedszkolach: najbardziej interesuje
      mnie przedszkole na Krochmalnej 1, Nowolipki 21a, Okopowej 7a, Miłej 39,
      Smoczej 22, Nowolipie 31.
      Wypadła mi nagła trudna sytuacja i muszę oddać moje 2 i 8 miesięczne dziecko
      do przedszkola. Niestety albo nie ma miejsc, a głównie wszystkie przedszkola
      są zamkniete bo wakacje. Ale jeśli znajdę jakieś miejsca to chciałabym wybrać
      najlepsze, oczywiście.
      Podzielcie się prosze informacjami o nich jesli macie z nimi jakieś
      doświadczenia. Z góry bardzo dziękuję
      Kasia
    • ania.freszel Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 08.08.04, 11:07
      Moze orientuje sie ktoras z Was czy sa jeszcze wolne miejsca w przedszkolach na
      Bemowie ewentualnie na Jelonkach? Zlozylam podanie tylko do jednego przedszkola
      na Seceminskiej i oczywiscie glupia bylam w swojej naiwnosci bo podobno wszyscy
      skladaja w kilka miejsc. Poza tym moje dziecko skonczy 3 lata dopiero pod
      koniec wrzesnia wiec wtedy byl (w kwietniu) jeszcze poza konkurencja. No i mam
      problemsad
      Pozdrawiam
    • almadaffi przedszkole nr 135 Ringelbluma 31.08.04, 11:59
      czy któraś z Was zna to przedszkole? szukam o nim informacji, moja córeczka
      idzie tam o jutra... pozdrawiam
    • jolal4 Przedszkole na Czumy 18.11.04, 11:42
      Czy ktos slyszał o tym przedszkolu? Prosiłabym o opinie, bo ja slyszalam
      różne....
      pzdr.
      Jola
    • majka015 Re: Warszawa-Wola, Bemowo i okolice 17.02.05, 14:49
      Interesuje mnie opinia na temat przedszkola na Androlliego.
      Jakie jest podejście Pań do maluszka,
      czy Panie interesowały się dziecmi, które zaczęły uczęszcz.. na zajęcia
      adaptacyjne, jak działa Rada rodziców...itd
      Rozmawiałam z p. Dyrektor i ....
      mam mieszane uczucia.
      Pozdrawiam serdecznie
      • maurycyn Przedszkole - Andriollego 17.02.05, 21:58
        witaj Majka 015
        dlaczego masz mieszane uczucia?
        co cię zaniepokoiło?
        pzdr
        maurycyn
        • majka015 Re: Przedszkole - Andriollego 18.02.05, 08:38
          hej
          zaniepokoiło mnie kilka spraw, np.:
          - sposób żywienia dzieci - kuchnia razem z gimnazjum hmm...
          - odpowiadanie jak automat na zadawane pytania przez p.
          Dyrektor... "Rozporzadzenie Ministra Edukacji Narodowej.... - ja naprawdę
          czytam akty prawne i wykonawcze
          - czy przedszkole łącznie z gimnazjum to dobre rozwiązanie...
          - zapewnienie bezpieczeństwa dzieci
          PS.
          Według słów p. Dyrektor" To najlepsze Przedszkole na Bemowie....(...)"
          Jeżeli sie mylę (oby) to błagam napiszcie !!!!!
          Pozdrowionka

• ewitek01 Re: Przedszkole - Andriollego 18.02.05, 09:20
            też mam mieszane uczucia...

od jedenje z przedszkolanek dowiedzieliśmy się, że Pani dyrektor nie będzie
            chciała przyjąć dziecka poniżej 3 roku życia (grudniowy)... bo mają teraz z
            takim Maluszkiem problem;
            sama Pani Dyrektor nic takiego nie dała nam do zrozumienia, twierdziła, że nie
            jest to jedynym kryterium przyjęcia;
            za to szczerze przyznała, że dzieci, których rodzice złożyli podania do kilku
            przedszkoli będą rozpatrywane w tym przedszkolu, w którym mają największe
            szanse na przyjęcie (czyli tam, gdzie nie będzie wielu chętnych);

mamy ciężki orzech do zgryzienia ...

dlatego gorąca prośba- dzielcie się wswoimi spostrzerzeniami;
            • majka015 Re: Przedszkole - Andriollego 21.02.05, 15:31
              Hej
              Tu ponownie mama zaintersowana przedszkolem na Androlliego

Podnoszę wątek ewitek01.
              Dzielcie sie informacjami o w/w przedszkolu
              to naprawdę ważne !!!!

Pozdrawiam

• maminia9 Re: Przedszkole - Andriollego 21.02.05, 18:24
                Cześć.

Jestem mamą, której dzieci nie uczęszczają do przedszkola na Andriollego, ale
                dość dobrze orientuję się w sprawach przedszkloli na Bemowie (moje dzieci i
                dzieci dwóch braci mieszkających też na Bemowie).
                Co do Andiollego to jestem raczej sceptycznie nastawiona do (j.w) BARDZO
                OFICJALNEJ Pani dyrektor, od której rzadko kożna otrzymać jakieś informacje
                oprócz krótkich teoretycznych informacji. A poza tym nie liczyłabym na
                przyjęcie do tego przedszkola bez tzw. wtyczek. Miejsca są obstawione i
                praktycznie nikt z zewnątrz się nie dostanie. Zresztą w ubiegłym roku moja
                przyjaciółka chciała tam posłać swoją pociechę, bo mieszka tuż obok i mimo tych
                wszystkich warunków typu oboje rodzice pracują, mieszka w pobliżu nie mieły
                znaczenia, bo dyrektorka od razu jej powiedziała, że nie ma tu szans. Kto zatem
                ma?
                Co do Lencewicza, to kiedyś byłam raczej na nie, bo to przerobione mieszkania
                na przedszkole, panie zmieniają się co roku, roczniki się łączy... Ale teraz
                zmieniła się dyrekcja, jest nią zresztą moja koleżanka, więc może i coś w
                przedszkolu się zmieniło (ale warunki lokalowe napewno nie). szadkowskiego
                ogólnie uważam za dobre i inni też go chwalą.

To tyle, gdyby jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem

maminia
                • majka015 Re: Przedszkole - Andriollego 22.02.05, 08:40
                  Hej
                  Ja też słyszałam i czytałam niepochlebne opinie na temat Przedszkola na
                  Lencewicza - jeżeli mogłabyś się zapytać swojej koleżanki, co się zmieniło
                  na "+", bedę wdzięczna.
                  A co z Przedszkolem na Szadkowskiego? Czy może Twoje dzieci tam uczeszczały?
                  Jeżeli tak, napisz te wiadomości, które mogą się przydać mamie przyszłego
                  przedszkolaka - tego Przedszkola jeszcze nie zwiedzałam i nie rozmawiałam z p.
                  Dyrektor, więc Twoje informacje będą mi pomocne podczas spotkania

Pozdrawiam serdecznie
                  • ewitek01 Przedszkole - Andriollego cd. 14.03.05, 15:40
                    złożylismy podanie na Andriollego
                    Pani Dyrektor nie ukrywała, że szanse mamy znikome, bo Młody kończy 3 latka
                    dopiero w grudniu; poza tym jestem na urlopie wychowawczym- a to że tylko do
                    momentu posłania dziecka do przedszkola to już Szanownej pani Dyrektor nie
                    obchodzi (wrrrrrr);
                    i kólko się zamyka: nie moge iść do pracy, bo moje dziecko nie chodzi jeszcze
                    do przedszkola- nie przyjmą mi dzicka do przedszkola, bo jeszcze nie pracuję !
                    cyrk !!!

ale nie o tym chciałam...
                    spotkałam dziś na spacerze sąsiadkę- ma synka starszego od mojego o 2 tyg.
                    (dziecię listopadowe, czyli także we wrześniu nie ukończy jeszcze 3 lat);
                    obecnie mama przebywa na urlopie macierzyńskim (kolejne dziecko); i z
                    nieukrywaną wyższością poinformowała mnie, że jej synek ''będzie na 100%
                    przyjęty na Andriollego";

szlak mnie trafia
    • anabajan do mam z ożarowskiej 18.02.05, 14:12
      witam,
      napiszcie proszę czy jesteście zadowolone z tego przedszkola. wasze dzieci
      chodzą juz tam pół roku, a ja chciałabym zapisać małą od września.
      pozdrawiam
      ania
      • zuza666 Re: do mam z ożarowskiej 26.02.05, 21:53
        Witam
        Jestem mama przedszkolaka z najmłodszej grupy i jestem bardzo zadowolona.
        Przedszkole jest bardzo przyjazne dzieciom ale także rodzicom,Panie są bardzo
        zaangażowane i same informują np.że dziecko zjadło, spało itd.,a nie wspomnę o
        Pani Dyrektor ->złoty człowiek z czystym sumieniem bardzo polecam i pozdrawiam.
        mama przedszkolaka z Ożarowskiej
    • syla_syla u Cioci Gosi 23.02.05, 12:13
      polecam
      chodzi tam moj synek - bardzo lubi a ja jestem zachwycona
      • wujek_ali Re: u Cioci Gosi 20.09.05, 19:08
    • majka015 Re: Bemowo - Szadkowskiego 02.03.05, 15:14
      Intersuje nmnie przedszkole na ul. Szadkowskiego na Bemowie.
      Jeżeli wiecie coś na ten temat, czy Wasze maluchy tam chodzą
      NAPISZCIE
      -
      pozrd,
      Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka