dexon 05.02.07, 22:54 składać podania o przyjęcie? Niestety kompletnie się nie orietuję, pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justakoko Re: Czy można do kilku przedszkoli 06.02.07, 09:07 to pewnie zależy gdzie. np W-wa Ursynów - można składać tylko do jednego, jak wyłapią że składało się do kilku to można się nigdzie nie dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
malgaska Re: Czy można do kilku przedszkoli 06.02.07, 09:34 we Wrocławiu tez tylko do jednego..działa jakis sytem komputerowy...wrzucają to i widzą..podobno... ale podaje sie dwie propozycje innych przedszkoli którymi byłabyś ewentualnie zainteresowana czyli w razie wolnych miejsc dostajesz sie do jakiegoś z wybranych... ale to teoria Odpowiedz Link Zgłoś
dexon Re: Czy można do kilku przedszkoli 06.02.07, 21:49 i nie ma znaczenia, czy do prywatnego czy państwowego? Odpowiedz Link Zgłoś
mouse1001 Re: Czy można do kilku przedszkoli 07.02.07, 13:35 W państwowym nikogo nie interesuje, czy starasz się o przyjęcie w prywatnym. Byle tylko nie złożyć do wszystkich państwowych w dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
agach77 Re: Czy można do kilku przedszkoli 07.02.07, 21:45 Ja skladałam do kilku przedszkoli, z mysla, ze jak do jednego nie dostanie to moze w drugim bedzie miejsce. Finał był taki, ze do ani jednego synek się nie dostał. U mnie w dzielnicy jest tak, że po złozeniu podan, jest zebranie wszystkich przedszkoli i oni wyłapuja podwójne, potrojne zgłoszenia i one automatycznie sa odrzucane. Ale z tego co się dowiedziłam widocznie musiałam trafić na bardzo skrpulatna pania dyr. i już wcześniej wyłapała moje podwójne zgłoszenie. Uważaja też, że jak się składa wiecej niż jedno podanie o przyjęcie, to za bardzo rodzicom nie zależy na przyjęciu do konkretnego przedszzkla. Pani w jednym przedszkolu mowiła zeby nie skladac do innych przedszkoli podań, z w drugim usłyszałam, ze z pewnoscia dziecko sie nie dostanie bo cos tam... wiec zdania sa rozne na ten temat, nawet z ust dyrektorów i asystentów. Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: Czy można do kilku przedszkoli 07.02.07, 22:04 Ja sie dowiadywalam wczoraj u dyr jednego z przedszkoli i podobno jest tak ze wszystkie dzieci i przedszkola sa w systemie komputerowym System wylapuje dzieci ktore sa zgloszone do kilku przedszkoli i sam przydziela losowo do jednego z nich Wiadomosc z pierwszej reki wiec chyba prawdziwa Odpowiedz Link Zgłoś
mama_natalci Do niki129 08.02.07, 08:38 Witam, Mam Podobny problem gdyz zamierzam zlozyc podania do 6 przedszkoli ale po przeczytaniu w/w informacji sama nie wiem co robic czy lepiej zlozyc podanie tylko do jednego.Czy dyrektor tobie potwierdzila zeby nie skladac podan do kilku przedszkoli.Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam, Mama Natalci Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka Re: Czy można do kilku przedszkoli 08.02.07, 09:27 witam, chyba właśnie tak jest, ze przedszkola państwowe maja system komputerowy i się powiqadamiają gdzie i do ile przedszkoli składamy podania, bo nas w jednym na samym początku odrzucili, a gdy zapytałam dlaczego, to odpowiedzieli, ze staram sie o miejsce gdzie indziej. Ogólnie lepiej składać do jednego, bo jak jest więcej podań to je odrzucają z tych bardziej obleganych przedszkoli i w sumie na starcie marnujemy szanse. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoli6 Re: Czy można do kilku przedszkoli 08.02.07, 19:46 Ja złożyłam podania do 2 przedszkoli w tej samej dzielnicy (Warszawa), co prawda 2 lata temu, ale już wtedy zastrzegano, że można złoźyć tylko w jednym. Ola przyjęta została do jednego z nich, a na liście dzieci przyjętych do tego drugiego przedszkola zaznaczone było, do którego przedszkola się dostała. Tak więc gdzieś-tam ktoś kontroluje składane podania. Później podczas rozmowy z panią dyrektor dowiedziałam się, że z dublującymi podaniami może być różnie, nawet tak: skoro składasz podania do kilku przedszkoli, to tak naprawdę do żadnego z nich nie jesteś przekonana, a więc równie dobrze "zadowolisz się" miejscem w przedszkolu, do którego podania nie złożyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Czy można do kilku przedszkoli 08.02.07, 20:33 Sprawdźcie warunki rekrutacji - np. na stronach dzielnicy. Na Tarchominie (Warszawa) tylko do jednego można, ale można do różnych, w kilku dzielnicach - do jednego w kazdej dzielnicy. Na listach przyjetych były nazwiska dzieci odrzuconych, z powodu złożenia podań do np. dwóch przedszkoli na tachominie. Do prywatnych wszystkich mozesz złożyć, tam nikogo to nie interesuje. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś