Dodaj do ulubionych

Czy można do kilku przedszkoli

05.02.07, 22:54
składać podania o przyjęcie? Niestety kompletnie się nie orietuję, pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • justakoko Re: Czy można do kilku przedszkoli 06.02.07, 09:07
      to pewnie zależy gdzie. np W-wa Ursynów - można składać tylko do jednego, jak
      wyłapią że składało się do kilku to można się nigdzie nie dostać.
      • malgaska Re: Czy można do kilku przedszkoli 06.02.07, 09:34
        we Wrocławiu tez tylko do jednego..działa jakis sytem komputerowy...wrzucają to
        i widzą..podobno... ale podaje sie dwie propozycje innych przedszkoli którymi
        byłabyś ewentualnie zainteresowana czyli w razie wolnych miejsc dostajesz sie do
        jakiegoś z wybranych... ale to teoria wink
    • dexon Re: Czy można do kilku przedszkoli 06.02.07, 21:49
      i nie ma znaczenia, czy do prywatnego czy państwowego?
      • mouse1001 Re: Czy można do kilku przedszkoli 07.02.07, 13:35
        W państwowym nikogo nie interesuje, czy starasz się o przyjęcie w prywatnym.
        Byle tylko nie złożyć do wszystkich państwowych w dzielnicy.
    • agach77 Re: Czy można do kilku przedszkoli 07.02.07, 21:45
      Ja skladałam do kilku przedszkoli, z mysla, ze jak do jednego nie dostanie to
      moze w drugim bedzie miejsce. Finał był taki, ze do ani jednego synek się nie
      dostał.
      U mnie w dzielnicy jest tak, że po złozeniu podan, jest zebranie wszystkich
      przedszkoli i oni wyłapuja podwójne, potrojne zgłoszenia i one automatycznie sa
      odrzucane.
      Ale z tego co się dowiedziłam widocznie musiałam trafić na bardzo skrpulatna
      pania dyr. i już wcześniej wyłapała moje podwójne zgłoszenie. Uważaja też, że
      jak się składa wiecej niż jedno podanie o przyjęcie, to za bardzo rodzicom nie
      zależy na przyjęciu do konkretnego przedszzkla.
      Pani w jednym przedszkolu mowiła zeby nie skladac do innych przedszkoli podań,
      z w drugim usłyszałam, ze z pewnoscia dziecko sie nie dostanie bo cos tam...
      wiec zdania sa rozne na ten temat, nawet z ust dyrektorów i asystentów.
    • niki129 Re: Czy można do kilku przedszkoli 07.02.07, 22:04
      Ja sie dowiadywalam wczoraj u dyr jednego z przedszkoli i podobno jest tak ze
      wszystkie dzieci i przedszkola sa w systemie komputerowym System wylapuje
      dzieci ktore sa zgloszone do kilku przedszkoli i sam przydziela losowo do
      jednego z nich Wiadomosc z pierwszej reki wiec chyba prawdziwa
      • mama_natalci Do niki129 08.02.07, 08:38
        Witam, Mam Podobny problem gdyz zamierzam zlozyc podania do 6 przedszkoli ale
        po przeczytaniu w/w informacji sama nie wiem co robic czy lepiej zlozyc podanie
        tylko do jednego.Czy dyrektor tobie potwierdzila zeby nie skladac podan do
        kilku przedszkoli.Prosze o odpowiedz.
        Pozdrawiam,
        Mama Natalci
    • pszczolka Re: Czy można do kilku przedszkoli 08.02.07, 09:27
      witam,
      chyba właśnie tak jest, ze przedszkola państwowe maja system komputerowy i się
      powiqadamiają gdzie i do ile przedszkoli składamy podania, bo nas w jednym na
      samym początku odrzucili, a gdy zapytałam dlaczego, to odpowiedzieli, ze staram
      sie o miejsce gdzie indziej. Ogólnie lepiej składać do jednego, bo jak jest
      więcej podań to je odrzucają z tych bardziej obleganych przedszkoli i w sumie
      na starcie marnujemy szanse.
      Pozdrawiam
    • mamaoli6 Re: Czy można do kilku przedszkoli 08.02.07, 19:46
      Ja złożyłam podania do 2 przedszkoli w tej samej dzielnicy (Warszawa), co prawda
      2 lata temu, ale już wtedy zastrzegano, że można złoźyć tylko w jednym. Ola
      przyjęta została do jednego z nich, a na liście dzieci przyjętych do tego
      drugiego przedszkola zaznaczone było, do którego przedszkola się dostała. Tak
      więc gdzieś-tam ktoś kontroluje składane podania. Później podczas rozmowy z
      panią dyrektor dowiedziałam się, że z dublującymi podaniami może być różnie,
      nawet tak: skoro składasz podania do kilku przedszkoli, to tak naprawdę do
      żadnego z nich nie jesteś przekonana, a więc równie dobrze "zadowolisz się"
      miejscem w przedszkolu, do którego podania nie złożyłaś.
    • kanna Re: Czy można do kilku przedszkoli 08.02.07, 20:33
      Sprawdźcie warunki rekrutacji - np. na stronach dzielnicy. Na Tarchominie
      (Warszawa) tylko do jednego można, ale można do różnych, w kilku dzielnicach -
      do jednego w kazdej dzielnicy. Na listach przyjetych były nazwiska dzieci
      odrzuconych, z powodu złożenia podań do np. dwóch przedszkoli na tachominie. Do
      prywatnych wszystkich mozesz złożyć, tam nikogo to nie interesuje.

pozd. Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka