Dodaj do ulubionych

Przedszkola - Poznań

15.04.07, 13:58
Czy ktos wie, dlaczego w Poznaniu trzena czekac do konca kwietnia z
ogłoszeniem listy przyjetych dzieci? Przeciez juz chyba wiadomo ile jest
miejsc i ile chetnych?
Obserwuj wątek
    • gizela123 Re: Przedszkola - Poznań 15.04.07, 18:20
      Najpierw muszą być przyjęte wszystkie sześciolatki i aktualnie trwa
      ustalanie dla nich miejsc
      • lucia1 Re: Przedszkola - Poznań 17.04.07, 12:56
        Ale dla 6-latkow sa osobne grupy, przeciez nie łączone z maluszkami? Czy tego
        nie mozna przyspieszyc? W innych miastach (nawet duzych) wyniki przyjec juz
        zostaly ogloszone smile
    • hannajamrozek Re: Przedszkola - Poznań 19.04.07, 13:11
      Bo to jest Poznańsmile Same czekamy na ogłoszenie wyników. Będziecie dzwonic do
      przedszkola czy sprawdzać w UM?
      • lucia1 Re: Przedszkola - Poznań 22.04.07, 20:09
        Nie wiem jeszcze smile
    • hannajamrozek Re: Przedszkola - Poznań 24.04.07, 14:20
      Nie mogę się doczekac,juz bym chciala wiedziec
      • miniaxv Re: Przedszkola - Poznań 24.04.07, 16:53
        My też czekamysad Nerwy straszne, bo nie mamy żadnego planu awaryjnegosad A co
        do list przyjętych, to nie będą wisieć w przedszkolach??? My wystartowałyśmy do
        przedszkola nr 163, a Wy?
    • lucia1 Re: Przedszkola - Poznań 30.04.07, 14:50
      Moje dziecko przyjete!! A moze jeszcze czyjes dziecko bedzie chodzilo do
      przedszkola nr 7?
      • niewiadomocoto Re: Przedszkola - Poznań 01.05.07, 11:55
        a moje nie sad dzwoniłam wczoraj do Wydziału Oświaty i dowiedziałam się,że w
        Poznaniu jest jeszcze 500 wolnych miejsc...nikogo nie obchodzi,że placówki te
        są cholernie daleko sad Nie mam pojęcia jakimi kryteriami kierują się
        przedszkola rekrutując dzieciaczki sad Oboje z mężem pracujemy od 8...mąż do 15,
        ja do 17...co mamy zatem teraz zrobić??? Budzić dziecko o 5:30,żeby zawieźć je
        na drugi koniec Poznania i zdążyć na 8 do pracy??? Matko! Proponuje zamknac
        jeszcze kilka placowek!
    • hannajamrozek Re: Przedszkola - Poznań 01.05.07, 19:29
      A ja nadal nie wiem nicsad Jestem na wyjeździe, a "moje przedszkole" w
      poniedzialek (dzien ogloszenia wynikow) odlozylo sobie sluchawke i koniec. Nie
      powiem brutalnie, gdzie maja nerwy rodzicow, chyba w ..... . Musze sie teraz
      wstrzymac do 2 maja, ale nie wiem czy z nerwow jakiejs schizy nie dostane.
      Trzymajcie za nas kciuki.
    • hannajamrozek Re: Przedszkola - Poznań 02.05.07, 09:30
      Jesteśmy przyjętesmile Bardzo sie ciesze, ale bylam juz tam dzisiaj przed 7. Spac
      nie moglam.
      Ale radosc!!!!
      • niewiadomocoto Re: Przedszkola - Poznań 02.05.07, 12:43
        cieszę się Waszą radością...nam pozostaje odwołanie, buuu......
    • hannajamrozek Re: Przedszkola - Poznań 02.05.07, 13:47
      Może jest jakaś szansa z odwołaniem.
      Ale u nas w Głuszynie, od razu, obok listy z dziecmi przyjetymi byla lista z
      dziecmi rezerwowymi i to chyba z 20 osob. Nie wiem skad taka lista? Czy to juz
      z odwolan? Nie mam pojecia.
      Zycze powodzenia!!!
      • nathalka2 Re: Przedszkola - Poznań 07.05.07, 09:28
        Nam sie nie udalo, nie rozumiem tylko czemu do przedszkola dostaly sie dzieci z
        gminy Swarzedz, mimo, ze przedszkole jest poznanskie...
        • niewiadomocoto Re: Przedszkola - Poznań 07.05.07, 18:55
          no to witam w klubie smile jak pisałam, nam też się nie udało. Napisałam
          odwołanie,ale Pani Dyrektor stwierdziła,że nie zostanie rozpatrzone pozytywnie,
          bo ma obsadzone wszystkie miejsca sad do dwóch placówek z listy rezerwowej też
          się nie dostaliśmy sad W kuratorium poinformowano mnie,że w Poznaniu jest
          jeszcze ok.400 miejsc w przedszkolach...kiedy spytałam gdzie-powiedziano,że na
          drugim końcu Poznania. Pozostaje zatem wozenie dziecka z Naramowic na Rataje,
          grrrrr....
          • niewiadomocoto Re: Przedszkola - Poznań 07.05.07, 18:57
            i jeszcze jedno, podobno w grupie 25 dzieci 21,to dzieci matek samotnie
            wychowujacych dzieci,albo z rodzin wielodzietnych...az nie chce mi sie
            wierzyc...
            • kuka9 Re: Przedszkola - Poznań 07.05.07, 23:51
              no to współczuje - nam się udało do tego, do którego chcieliśmi. 7 dzieci nie
              zostało przyjętych a z tym, że 21 na 25 to dzieci samotnych matek i z rodzin
              wielodzietnych to chyba jakaś bujda big_grin powiedzieli ci to w kuratorium??
              -__________________________
              • marzena751 Re: nowe przedszkole od stycznia na piątkowie 08.05.07, 12:53
                Moja Córka wprawdzie już chodzi do przedszkola ale na tablicy ogłoszeń z
                listami dzieci przyjętych wyczytałam informacje że od stycznia ma być otwarte
                nowe przedszkole jak się nie myle to na Chrobrego a zapisy mają być od
                listopada.Może ktoś będzie zainteresowany to mogę sprawdzić dokładnie.Pozdrawiam
                • niewiadomocoto Re: nowe przedszkole od stycznia na piątkowie 09.05.07, 22:29
                  potwierdzam, też o tym słyszałam. Póki co nadal szukam wolnego miejsca sad Na
                  dzień dzisiejszy jesteśmy nr3 na liście oczekujących do przedszkola przy ul.
                  Świt sad (w 2/3 drogi pomiędzy naszym Naramowicami (nasze miejsce zamieszkania)
                  a Grunwaldem (gdzie pracuję)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka