Dodaj do ulubionych

Smerf Na Odkrytej!

17.04.07, 08:31
Witam! Właśnie podpisaliśmy umowę ze Smerfem na Odkrytej 41. Czy ktoś ma
jakieś świeższe informacje na temat tego przedszkola, bo te co znalazłam na
forum pochodzą sprzed roku. Czy ktoś z Was zapisał tam swoje dziecko rocznik
2004.
Obserwuj wątek
    • karina1233 Re: Smerf Na Odkrytej! 29.05.07, 22:48
      Cześć,
      Zapisujemy tam syna (w październiku skończy 3 lata). Ale jesteśmy pełni obaw,
      bo przedszkole opinie ma różne. Niestety nie znamy nikogo osobiście, więc te
      opinie są przypadkowe lub pochodzą z forum. Mieszkamy blisko tego przedszkola i
      dlatego tak najwygodniej, a czy to dobry wybór to się okaże. W piątek idziemy
      jeszcze raz z Małym zobaczyć i się decydujemy. Chyba...bo ciągle mam
      wątpliwości. Prywatny mail karinabaczyk@wp.pl

Karina i Kubuś
      • gan33 Re: Smerf Na Odkrytej! 30.05.07, 17:54
        Opinie na temat każdego przedszkola są różne, moje dziecko chodzi do smerfa od
        dwóch lat, jest wrażliwym bardzo dzieckiem- nauczył się wiele, na początku
        trudno przychodziły nam rozstania ale w sumie nie żałuję wyboru. Dzieci sporo
        ale w szkole będzie jeszcze więcej, zajecia ciekawe i na dobrym poziomie, z
        opiekunkami można się dogadać. ale jesli wymagacie że będą się zajmować tylko
        waszym dzieckiem bo placicie to na pewno przyjdzie rozczarowanie.
        • gan33 Re: Smerf Na Odkrytej! 05.07.07, 15:49
          Fakt, te kanapki mnie też denerwują, tym bardziej że mój to niejadek ale obiady
          ok. przynajmniej z jadłospisu. Natomiast jesli chodzi o zajęcia plastyczne to z
          wychowawcą grupy mają prawie codziennie: szlaczki, rysowanki, malowanki,
          ćwiczenie rączki do pisania itd. Mam chyba 5 teczek jego prac. Mnie się wydaje
          że to nie mało, dzieci tam sporo się uczą (w formie zabaw)a niewiele mają czasu
          na wolną zabawę.
    • edward29 Re: Smerf Na Odkrytej! 18.06.07, 23:05
      Nasza niunia bedzie tam chodzic "do G" od wrzesnia do najmlodszej grupy - jest z
      konca pazdziernika 2004. chetnie poznamy kogos, kto tez bedzie tu chodzil.
      czekam na sygnal
      pozdrawiam Edyta
      kontakt: milewska@pulsmedycyny.com.pl
    • renatam1 Re: Smerf Na Odkrytej! 02.07.07, 10:57
      Witam, moja córka chodziła przez 3 lata do przedszkola Smerf na Odkrytej
      (budynek bliżej wału)łącznie z zerówką. Nie było przez te 3 lata naprawdę
      żadnych kłopotów ani komplikacji. Córka z chęcią szła do przedszkola, miała
      wyjazdy a to do teatru dla dzieci, a to przyjeżdżają do dzieci artyści - pt
      zwariowani naukowcy, czy grający na instrumentach, czy wręcz przyjeżdżają i
      wystawiają dla dzieci przedstawienia. Dzieci przygotowują występy a to na dzień
      babci i dziadka, a to na dzień mamy i taty, a to na pożeganie najstarszej
      grupy. Mają zawsze atrakcje na dzień dziecka - np tematyczny wyjazd - od
      ziarnka pszenicy do wypieku chleba lub do krainy zabaw dla dzieci. Przychodził
      policjant i strażak, dzieci miały przejażdżki bryczką itd. Można się dogadać z
      Paniami i te które były za czasów Oli naprawdę sympatyczne i podejściem do
      dzieci. Zerówkę (właśnie skończyłyśmy - a jakie było pożegnanie!!! i występy i
      małe co nieco) też odbyłyśmy w tym przedszkolu i zdecydowanie polecam, córcia
      jest super przygotowana do szkoły. Bardzo dobrze wspomina ten czas spędzony w
      Smerfie.
      • jniedz Re: Smerf Na Odkrytej! 03.07.07, 11:42
        Moja coreczka chodzila do smerfa 44 h, wszystko ok, ciocie bardzo miłe,
        jednakze były pewne minusy:
        1) bylam swiadkiem , gdy dzieci były na placu zabaw, to panie wychowawczynie
        rozmawiały sobie , nikt nie stał przy dzieciach korzystajacych z hustawek a
        wystarczyłoby, aby którys z dzieciaków spadł lub podbiegł blizej- bardzo mnie
        to zbulwersowało
        2)dosyc monotonne menu- zawsze kanapki na sniadanie i podwieczorek- nie serwuja
        ani jajecznicy, ani placuszków itp, nic ciepłego na podwieczorek (jak np ryz z
        owocami , czy makaron z serem ), rzadko owoce
        3)brak informacji o programie edukacyjnym na dany miesiąc- rodzice nie
        orientują sie co obecnie dzieci przerabiają. Prace plastyczne tylko raz w tyg(
        wyjatek zerówka i zajęcia z ang )
        4) brak informacji o przeprowadzonych badaniach logopedycznych jak i o
        spostrzezeniach od psychologa
        5) dzieci rzadko wychodzą na spacery zawsze są na placu zabaw
        poza tym plusy:
        1) przedszkole dobrze wyposazone
        2) duzo atrakcji comiesięcznych
        3) czyste łazienki
        4)cena 600 /m
        • tatuumm Re: Smerf Na Odkrytej! 06.07.07, 20:14
          A ja proponuje spojrzec na caloksztalt pracy Cioc.Czy stalo sie kiedys cos Pani
          dziecku bujajacemu sie na hustawce? Zapewniam Pania,ze gdyby grozilo dzieciom
          niebezpieczenstwo to Ciocie zrobilyby wszystko zeby ochronic je.Wiem jak wazne
          jest to by dzieci mialy mozliwosc samodzielnych zabaw...i wlasnie dzisiaj
          bardzo dziekuje Ciociom za to,ze nie chodzily za moim dzieckiem jak cien i daly
          mozliwosc by samo radzilo sobie w niektorych sytuacjach! Moje coreczka
          uwielbiala chodzic do tego przedszkola i bardzo kochala swoje ciocie(pisze w
          czasie przeszlym bo w czerwcu rozstalysmy sie z przedszkolem-szkola
          czeka!).Zostawiajac corke w przedszkolu wiedzialam,ze jest pod dobra,fachowa
          opieka.Oczywiscie musialo minac troche czasu zanim zaufalam Ciociom ale bylo
          warto.Polecam wszystkim i POZDRAWIAM CIOCIE z Odkrytej 44G!
    • matiwisienka Re: Smerf Na Odkrytej! 07.08.07, 00:00
      ja też posyłam swoje dziecko od wrzesnia do smerfa na odkrytej 41,
      rocznik 2003,czy jest ktoś z rodziców którego dziecko tam uczęszcza
      i jakie sa o nim Wasze opinie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka