belen 13.08.03, 19:26 Zbieram informacje na temat przedszkoli w mojej dzielnicy. Bardzo proszę o pomoc w wybraniu dobrego dla mojego Słoneczka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_wroclaw Re: Wrocław Sępolno 28.08.03, 09:15 Witam! Ja też mieszkam na Sępolnie. Mój syn już od dwóch lat chodzi do przedszkola, jak wybierałam, które to ma być to odwiedziłam wszystkie przedszkola na Sępolnie i Biskupinie. Wybrałam przedszkole przy ul.Wittiga, moim zdaniem najlepsze, jestem z niego bardzo zadowolona, a co najważniejsze mój syn bardzo lubi chodzić do przedszkola. Przedszkole jest małe, max.75 miejsc, w tej chwili zapisanych jest chyba 66 dzieci, po 22 w grupie. Mieści się w pięknej poniemieckiej willi z dużym ogrodem. Wewnątrz jest bardzo kolorowo i przytulnie, dzieci czują się tam jak w domu. Panie przedszkolanki są młode i stworzone do opieki nad dziećmi. Jest smaczne i urozmaucone jedzenie. Zajęcia dodatkowe to angielski, taniec, plastyka, rytmika, gimnastyka i prawdopodobnie od tego roku jeszcze nauka gry na pianinie. Jeżeli masz jakieś pytania to pisz, chętnie odpowiem. Pozdrawiam, Monika! (mama Alka i Mai) Odpowiedz Link Zgłoś
ewaja2 Re: Wrocław Sępolno 03.09.03, 22:32 Jestem Twoja sąsiadką i miałam tez problem z przedszkolem. Ja również odwiedziłam wiele sąsiedzkich przedszkoli i z całkowitym spokojem polecam "Zielone" z ul. Tramwajowej. O Wittiga slyszałam wiele dobrego (prowadzili swego czasu dietę bezmleczna dla alergików- teraz nie wiem). Na Tramwajowej jest też masa zajęć dodatkowych, raczej należy uważać, żeby nie wpaść w pułapkę tych zajęć. Zeby maluch odniósł z nich realna korzyść, a nie było to tylko zaspokajanie własnych ambicji. Przy starszej córce chciałam koniecznie wykorzystac wszystkie możliwości ( muzyka, tenis, angielski, szachy, rytmika) tak naprawdę to było drenowanie kieszeni. Teraz z synkiem jestem rozsądniejsza. wybrałam sie na " lekcje próbne", żeby sam wybrał co ma ochotę robić. Potem już resztę życia bedzie musiał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abi_moon Re: Wrocław Sępolno 07.01.04, 23:21 Podłączam się pod wątek ponieważ szukam opini na ten sam temat! Czy może wiecie coś na temat przedszkola na Dembowskiego? pozdrawiam Abi Odpowiedz Link Zgłoś