slomska78 26.02.08, 14:54 Dziewczyny czy zapisujecie dzieci do kilku przedszkoli, mnie Pani w przedszkolu powiedziała że dzieci takie na komisji będą automatycznie usuwane. Radziła aby zapisac do jednego. Co wy sądzicie na te temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cotelle24 Re: zapisy.... 26.02.08, 15:30 wg mnie to uczciwe jest. Jak ja zapisywałam synka do przedszkola to pani dyrektor prosiła o złożenie tylko do jednego w dzielnicy i żeby w uwagach wpisać te przedszkola które też rodzić brał pod uwagę. Jakby sie okazało że dziecko się nie dostało do wybranego to pytają w tych wybranych przedszkolach czy są tam miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
slomska78 Re: a o jakie miasto chodzi? 27.02.08, 08:26 chodzi o miasto Łódź (dz.Łódź Górna) Odpowiedz Link Zgłoś
kudp Re: zapisy.... 26.02.08, 16:15 Czy w przypadku Warszawy można zgłosić dziecko do dwóch przedszkoli w różnych dzielnicach bez negatywnych konsekwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkole2 w przypadku Warszawy .... 26.02.08, 19:22 w elektronicznym systemie naboru ustawia Pani przedszkola w kolejności, w jakiej Pani chce żeby ew dziecko było przesuwane. Ilość nieograniczona. Drukuje Pani wniosek i zanosi do przedszkola pierwszego wyboru i dyrektor sprawdza w necie , czy faktycznie tak jest, wtedy odhacza i dopiero zgloszenie jest ważne. Natomiast po wywieszeniu list dzieci zakwalifikowanych trzeba w necie i osobiście znowu potwierdzić w wyznaczonym terminie wolę chodzenia bo innaczej miejsce się zwolni - i dopiero wtedy dyrektor wywiesza listę dzieci przyjętych. Jeśli dziecko będzie miało tylko jedno wskazane przedszkole to może się nie dostać do niego i do żadnego. Ilość zaznaczonych przedszkoli awaryjnych nie wpływa na decyzję systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
joan_17 Re: w przypadku Warszawy .... 27.02.08, 12:54 A jak to jest z dziećmi, które urodziły się po 1 września 2005 r. Podobno ich system elektroniczny ma nie "przyjmować". Dowiedziałam się, że w takiej sytuacji powinno się złożyć wniosek osobiście u dyrektora wybranego przedszkola i że dziecko dostanie się w przypadku wolnych. Czy w takiej sytuacji wystarczy w jednym przedszkolu (tzw. 1-wszego wyboru) złożyć wniosek i w nim wpisać przedszkola "drugiego wyboru", czy też trzeba składać wnioski w kilku przedszkolach? Proszę o informację. Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia Re: w przypadku Warszawy .... 27.02.08, 17:01 mozesz chyba normalnie zalozyc konto i zaniesz wniosek do przedszkola 1-go wyboru i tam wpisujesz inne zastepcze placowki,bo z tego co sie doczytalam tu na forum to ma byc rekrutowany caly rocznik 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkole2 Re: zapisy.... 27.02.08, 19:31 dzieci urodzone po 1 września maja mniejsza ilośc punktów (ale tylko z 2005 rokcznika ) i normalnie podlegają rekrutacji elektronicznej Odpowiedz Link Zgłoś
desada Re: zapisy.... 28.02.08, 17:45 Mniejszą ilość punktów?? czyli automatycznie mniejsze szanse na dostanie się do jakiegokolwiek przedszkola w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
mokrasa Re: do przedszkole 2 28.02.08, 19:07 Czyli jak jestem samotną matką dziecka z października 2005, to mam mniej punktów niż dziecko dwójki pracujących rodziców urodzonego przed 1 września? Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkole2 Re: do przedszkole 2 28.02.08, 19:24 Tego niestety nie wiemy - my dyrektorzy . Napewno ma Pani + za samotność, a - za październik ale ile to punktów? Tego nawet najstarsi górale ... . Tylko tyle mogę przypuszczać. Zresztą już dzisiaj miałyśmy zakończyć I etap naboru czyli oferty dla rodziców, a system zaczął wariować, przeciążać się i w ogóle. Nie wiem jak to będzie. My możemy tylko sortować dzieci z taką samą ilością punktów. Trzeba być dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkole2 Re: zapisy.... 28.02.08, 19:27 Niestety w obleganych dzielnicach te dzieci od lat mają mniejsze szanse bo dyrektorzy wybierali to jako dodatkowe kryterium, a w mniej obleganych myślę, że nie będzie takiego problemu. Warto w obleganych dzielnicach poszukać przedszkola gdzie nie organizuje się w tym roku zerowki bo tam będa otwierane 2 grupy dla najmłodszych. Odpowiedz Link Zgłoś
maglinka urodzone po 1 września 01.04.08, 13:42 przedszkole2 napisała: > dzieci urodzone po 1 września maja mniejsza ilośc punktów (ale tylko > z 2005 rokcznika ) i normalnie podlegają rekrutacji elektronicznej Jeśli w starszych grupach przy przyjmowaniu preferowane są dzieci kontynuujące naukę, to dzieci urodzone po 1 września będą dyskryminowane przy naborze i w następnych latach Odpowiedz Link Zgłoś