Dodaj do ulubionych

Przedszkole "Magia" Kabaty

29.04.08, 19:19
Bardzo proszę o opinie na temat tego przedszkola. Moja córka jest
nadwrażliwa i trudno się adaptuje, dlatego szukam przyjaznej dziecku
placówki. Czy ktoś posyła tam dziecko i mógłby podzielić się swoimi
wrażeniami?
Obserwuj wątek
    • biaemi Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 29.04.08, 23:44
      Tez mam synka o tych samych cechach i tez szukam takiego
      przedszkola smile. Slyszalam pozytywnie o Bajkolandii tez na Kabatach.
      Jak znajdziesz cos ciekawego, daj znac - bede wdzieczna.
      • volta2 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 30.04.08, 00:55
        wyszukiwarka,było na pewno
        • babalaga Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 30.04.08, 20:39
          słyszałam , ze fajne jest Jacek i Agatka właśnie od mamy z
          nadwrażliwym dzieckiem. moja córka chodzi do Bajkolandii ale to nie
          jest pzredszkole tylko klub dla dzieci. można oddawać dziecko na 4h 5
          dni w tygodniu 3 lub 2. może poślijcie tam dziecko na 2 razy w tyg i
          zobaczycie jak się adoptuje. Można też chodzić na zajęcia po 45 min z
          uzyki, rysunki itd. Może, bez urazy, ale to mamy są nadwrażliwe wink
          • ab-b Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 05.06.08, 11:10
            Drogie Mamy sprawdzajcie ile dzieci jest w przedszkolu (grupie)
            i w jakich pomieszczeniach przebywają dzieci. Jak ma się adoptować
            dziecko wrażliwe jaśli mauczycielowi trudno opanować zbyt liczną
            grupę. Ja byłem w Magii bo też chcę zapisać do przedszkola swoje
            dziecko. Wrazenie jesk O.K. Grupy 2-e po 11 dz. sale do zajęć
            dydaktycznych, duza sala do rytmiki i korektywy no i nini kolorado.
            (inne prz. takich sal nie mają). wejdz na www. zobacz zdięcia
    • marcov Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 21.05.08, 13:46

• volta2 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 10.06.08, 16:32
        to jakieś bzdury, regularnie dzieci z magii spacerują pod moimi
        oknami, nawet w środku zimy, i nie jest to kierunek wymieniony w
        twoim poście.
        wiem że to z magii, bo rozpoznaję dzieci koleżanki
        moje chodzą do państwowego i naprawdę tych spacerów to zazdrośćiłam
        przez 2 latasad
        • marcov Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 15.06.08, 21:54
          volta2 napisała:

> to jakieś bzdury, regularnie dzieci z magii spacerują pod moimi
          > oknami, nawet w środku zimy, i nie jest to kierunek wymieniony w
          > twoim poście.
          > wiem że to z magii, bo rozpoznaję dzieci koleżanki
          > moje chodzą do państwowego i naprawdę tych spacerów to zazdrośćiłam
          > przez 2 latasad

Coz, proponuje uwaznie czytac posty zanim sie cos nazwie "bzdura". W moim poscie
          okreslilem czas w ktorym moje dziecko chodzilo do Magii. Jesli od tego czasu
          spacery sie zmienily to tylko chwala im za to. Moze na cos zdaly sie moje
          owczesne uwagi...
          • debecka37 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 18.11.16, 14:27
            moje dziecko chodziło do tego przedszkola przez 4 lata i znam to przedszkole od 6 lat. Spacery może nie były codziennie, ale to ze względu na to że kiedy mają basen, nie wychodzą już zeby się nie przeziębić. Dodam,że w tym przedszkolu moje dziecko w ogóle nie chorowało,jak poszło do szkoły wszystko się zmieniło...
    • ludzik48 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 15.11.16, 22:53
      Zdecydowanie odradzam.
      Dziś w TVP był program, że to takie przyjazne przedszkole, ale mają mało dzieci i co lepsza kadra uciekła stamtąd.
      W zeszłym roku dzieci było znacznie więcej, ale ... no właśnie: rodzicie zabrali dzieci do innych przedszkoli. Niestety dzieci nie były w przedszkolu "Magia" dobrze traktowane i to głównie przez właścicieli.
      W związku z powyższym właściciele zaczęli myśleć o przeniesieniu przedszkola, bo po okolicy się już rozniosło, że to nie jest przedszkole dla dzieci. A w szczególności nie jest dla dzieci wymagających większej uwagi lub opieki.
      • debecka37 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 18.11.16, 14:33
        Z tego co wiem, panią od logopedii mają już od 10 lat tą samą a pani od rytmiki też ok.10 lat już jest, więc skąd taka informacja o kadrze? Pani Dyrektor od początku działalności też jest ta sama. Ja nic nie słyszałam o takich opiniach, mieszkam na Kabatach i za każdym razem moje dziecka macha do okien przedszkola jak mija Magie.
        Właściciele są bardzo ciepli w stosunku do dzieci, nie spotkałam się wcześniej z osobami, które by pracowali od tylu lat z taką pasją.
        Pozdrawiam i chyba osoba, która pisała ten komentarz, nie poznała do końca tego przedszkola.
        • idahamakowa45 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 19.11.16, 12:31
          Mój maluch chodził do tego przedszkola i nie sądzę żeby był źle traktowany... wręcz przeciwnie. Do kadry nie mam zastrzeżeń, zawsze jak coś się działo, alarmowali, mieli dobre podejście do dzieci, cierpliwe i ciepłe.
    • ludzik48 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 15.11.16, 23:11
      Zdecydowanie odradzam.

Dziś w TVP był program, że to takie przyjazne przedszkole, ale mają mało dzieci i co lepsza kadra uciekła stamtąd.

W zeszłym roku dzieci było znacznie więcej, ale ... no właśnie: rodzice zabrali dzieci do innych przedszkoli. Niestety dzieci nie były w przedszkolu "Magia" dobrze traktowane i to głównie przez właścicieli.

W związku z powyższym jak się dzisiaj w programie TV okazało właściciele zaczęli myśleć o przeniesieniu przedszkola, bo po okolicy się już rozniosło, że to nie jest przedszkole dla dzieci. A w szczególności nie jest dla dzieci wymagających większej uwagi lub opieki.

Też byliśmy (jako rodzice) na początku bardzo zadowoleni, ale jak zaczęliśmy interesować się tym co się dzieje za zamkniętymi drzwiami, szybko nabraliśmy zupełnie innego spojrzenia. Z resztą nie tylko my.
    • debecka37 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 18.11.16, 14:24
      Moje dziecko chodziło do przedszkola Magia przez 4 lata, jesteśmy bardzo zadowoleni z tego w jaki sposób się rozwijało. Uwielbiało opowiadać i chodzić do tego przedszkola. Do tej pory jest zapraszane na przedstawienia i wydarzenia w przedszkolu i macha Panią z przedszkola za każdym razem jak idzie do szkoły (po sąsiedzku). Ja z Panią Dyrektor mam do tej pory kontakt i jest to przemiła i ciepła osoba
      • mirozlav Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 27.11.16, 22:31
        Jeśli ma Pani taką możliwość, proszę (tak na spokojnie) zweryfikować co właścicielka mówi, a co tak naprawdę potem robi. Tak na spokojnie. My też byliśmy zadowoleni, ale jeden z rodziców zwrócił na kilka rzeczy uwagę. Wtedy zaczęliśmy patrzeć przez pewien pryzmat i dopiero wszystko wyszło. sad
    • idahamakowa45 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 19.11.16, 12:32
      Polecam to przedszkole. Ciepłe podejście do dzieci, specjaliści są świetni. Mój maluch nie chorował i chętnie chodził do Magii. Nie mam żadnych zastrzeżeń
      • mirozlav Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 27.11.16, 22:25
        A ja nie jestem zadowolona, ponieważ zdarzały się sytuacje, że właścicielka mnie okłamywała.
        I niestety, nie była to sytuacja jednostkowa. sad
        • idahamakowa45 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 30.11.16, 14:08
          Widać, że Pani ma jakiś żal do tej placówki. A w jakiś sytuacjach Panią okłamywano? Może właścicielka się zmieniła? Bo aż nie mogę uwierzyć
    • galop79 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 11.02.18, 21:01
      Dzień dobry,

Drodzy Państwo jeżeli macie jakieś wymagania odnośnie placówki to polecam unikać tego przedszkola.
      Przedszkole tak naprawdę składa się z dwóch osób, pani właścicielki Beaty oraz jeden Pani opiekunki, która jest całkowicie podporządkowana właścicielce i mało rozmawia z rodzicami. Nie wspominam tutaj o osobach dochodzących po 20 minut na dzień to tak naprawdę to nie są pracownicy placówki.

Pani Beata chwali się że prowadzi przedszkole od 20 lat, a wystarczy zerknąć w KRS i widać, że placówka jeszcze w 2011 była salą zabaw dla dzieci, a wcześniej firmą ubezpieczeniową męża. Teoretycznie w przedszkolu miały być ostatnie miejsca na 20 dzieci, a tuż po tym jak nasz syn zaczął chodzić do placówki dziwnym trafem dzieci było 14. Własny plac zabaw dla dzieci okazał się być patio w budynku obok. Niestety Panią Beatę często łapaliśmy na kłamstwie i koloryzowaniu, placówka jest niestety chyba głównie na tym zbudowana. Dodatkowo trudno przemilczeć fakt, że Pani Beata lubi opowiadać o innych rodzicach dzieci - wysoko postawionych osobach np. adwokatach, dyrektorach jakości etc. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.

To przedszkole to pomyłka, proszę na nie uważać aby nie zrobić krzywdy swojemu dziecku.
      • olaa2010 Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 27.03.18, 09:42
        Mieliśmy podobnie, nasz syn chodził do Magii ponad rok. Na początku wszystko było dobrze, z czasem zaczęliśmy łapać Panią dyrektor na kłamstwach.
    • annamaria_z Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 05.12.18, 08:40
      Radzę unikać, pani dyrektor lubi koloryzować i tak naprawdę nigdy nie wiadomo co się działo w przedszkolu. Wyszło to niestety po jakimś czasie...
    • elizak.edu.pl Re: Przedszkole "Magia" Kabaty 11.02.19, 09:46
      Polecamy system do zarządzania żłobkami lub przedszkolami.Więcej informacji można znaleźć na elizak.edu.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka