Dodaj do ulubionych

Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabelina

02.12.08, 20:21
Poszukuję fajnego przedszkola w Izabelinie lub najbliższej okolicy. Niestety przedszkole gminne okazało się wielkim rozczarowaniem. Czy któraś z Mam na forum może polecić dobre przedszkole w tym rejonie?
Obserwuj wątek
    • mmmmmmmm_70 Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 13.12.08, 11:22
      Witam

a co jest nie tak u Ciebie? Nasze dziecko też jest w tym przedszkolu
      i mamy mieszane odczucia, ostanio powiedziało, że dostało klapsa od
      pani i że bolało...Odnosimy również wrażenie, że pani nie jest zbyt
      przyjaźnie nastawiona i lubi narzekać.

Pozdrawiam
      • estris Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 14.12.08, 20:11
        W zasadzie jedynym plusem jest ładny budynek. Poza tym przeładowane grupy, panie często przemęczone, metody wychowawcze to krzyk i sadzanie za karę przy stoliku - córka powtarza jak mantrę że "dzieciom nie wolno biegać". Spacery 2 razy na tydzien, pozostałe dni w zatłoczonej sali. Obiad już o 11:30, śniadanie do 9ej więc dzieci nie mają szans zgłodnieć, córka nie tyka obiadu. Menu też czasem zaskakuje (żołądki, żeberka). Zajęć niewiele, obowiązkowe leżakowanie aż 2 godz a za zakłócenie ciszy też kara. Córka wraca apatyczna, osowiała, znudzona. Wcześniej chodziła do klubiku gdzie była szczęśliwa, rozbawiona, poznawała piosenki, literki, teraz mam wrażenie że się cofa. Nie znam innych placówek w okolicy, może któraś z Mam podpowie. Pozdrawiam
        • a.g.a.t.a.majowa Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 14.12.08, 20:56
          jest jedno prywatne w Izabelinie montessorihouse.pl/index.php?id=1 moge
          polecic, male i zadowolone grupy i są chyba w stanie przyjąć od "już " .
          • pawelpiotrstawski Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 18.06.09, 20:22
            Szanowne Niezadowolone Mamy odsyłam do prywatnych przedszkoli. Dzięki temu
            pozostałym będzie luźniej. Moja mała wraca wesoła, zadowolona, literki poznaje,
            piosenki śpiewa. Nie skarżyła się na panie tylko na dzieci, które przychodzą do
            przedszkola chore, zapracowani rodzice - zmora.
      • anianorka Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 29.12.08, 13:09

Serdecznie zapraszam do nowego żłobka, przedszkola i szkoły
        podstawowej (klasy 0-3), które powstają przy ul. Estrady. Oprócz
        podstawowych zajęć, oferowane są różnorodne zajęcia rozwojowe,
        dobierane według zainteresowań dzieci.
        kontakt:Ania 0 694-945-626. A to nasza strona:
        www.ogrodnauk.szkolnastrona.pl
        • anianorka Re:Polecam dobre Przedszkole w okolicach Izabelina 29.12.08, 13:44
          anianorka napisała:

>
          > Serdecznie zapraszam do nowego żłobka, przedszkola i szkoły
          > podstawowej (klasy 0-3), które powstają przy ul. Estrady. Oprócz
          > podstawowych zajęć, oferowane są różnorodne zajęcia rozwojowe,
          > dobierane według zainteresowań dzieci.
          > kontakt:Ania 0 694-945-626. A to nasza strona:
          > www.ogrodnauk.szkolnastrona.pl

• anianorka Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 29.12.08, 13:12

kontakt:Ania 0 694-945-626. A to nasza strona: www.ogrodnauk.szkolnastrona.pl
    • agni71 Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 17.12.08, 09:30
      W Izabelinie sa dwa przedszkola Montessori. Jedno przy Szkolnej (to
      właściwie juz Hornówek), a drugie bodajże na Boiskowej (tez
      Hornówek). W tym drugim jest chyba 4 dzieci na 2 panie smile
      Jest też przedszkole w Laskach (państwowe) i w Lipkowie (prywatne),
      chyba na Osiedlu Kampinos.
      A tak w ogóle - witam sąsiadkę smile
      • sarna73 Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 18.12.08, 09:12
        moje dziecko chodzi do Krasnala na granicy Latchorzewa i Blizne, ale to pewnie
        dla Ciebie za daleko, Słoneczny Domek w Lipkowie znam tylko z widzenia, nie
        znajduje sie w Osiedlu Kampinos, tylko w Lipkowie "w polu" bliżej Babic i
        Zielonek, na Jakubowicza róg Kontuszowej ale wydaje mi sie ze dzieci sa mieszane
        wiekowo, przynajmniej chyba kiedyś tak było, z zewnątrz robi dobre wrażenie
      • pawelpiotrstawski Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 18.06.09, 20:24
        4 dzieci - 2 panie. Czyli po takim przedszkolu tylko i wyłącznie prywatna
        szkoła. Czyli poruszamy się w innych obszarach.
    • komitet-rodzicielski Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 17.12.08, 21:28
      Witaj,
      Znajomi z Bemowa posyłają swoje dwie córki na Okrętową na Bemowie do przedszkola
      "Mały Europejczyk". Ponoć super.Są bardzo zadowoleni, właścicielem jest pedagog
      a budynek został zbudowany od podstaw z przeznaczeniem na
      przedszkole.Przedszkole jest niepubliczne ale czesne mieści się w granicach
      rozsądku.

• zelandia1 Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 18.12.08, 12:08
      Polecam rozmowę z rodzicami dzieci uczęszczających do przedszkola w
      Laskach. Budynek może nie jest okazały, ale wiem że tamtejsze dzieci
      bardzo lubią chodzić do tego przedszkola. A i panie przedszkolanki
      są miłe i nie dają klapsów.
      Pozdrawiam
    • anianorka Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 18.12.08, 23:46
      estris napisała:
      > Poszukuję fajnego przedszkola w Izabelinie lub najbliższej
      okolicy. Niestety pr
      > zedszkole gminne okazało się wielkim rozczarowaniem. Czy któraś z
      Mam na forum
      > może polecić dobre przedszkole w tym rejonie?

kontakt: 0 694-945-626
      • a.g.a.t.a.majowa Re: estri i agni71 18.12.08, 23:58
        estri czy rozejrzałaś sie już ciekawa jestem twojej opinni o nowo wybrany
        przedszkolu .
        Agni71 czy Twoje dziecko chodzi do którego z wymienionych przedszkoli i mozesz
        napisac coś wiecej na ich temat ?
        • agni71 Re: estri i agni71 29.12.08, 01:07
          Nie, moje dziewczyny chodzą do państwowego przedszkola w Izabelinie.
          • estris Re: estri i agni71 06.01.09, 20:38
            agni71, co sądzisz o przedszkolu w Izabelinie? moje doświadczenia to 4miesiące,
            może w dłuższej perspektywie zrobi lepsze wrażenie smile

przedszkola Montessori na Boiskowej nie biorę pod uwagę ze względu na absurdalne
            czesne, poza tym uczęszcza tam tylko czwórka dzieci w wieku raczej żłobkowym,
            pusto tam jakoś i smutno

inne polecane na forum przedszkola wymagają dojazdu samochodem czyli to ja (nie
            niania) będę odbierać swoje dzieci dopiero ok 17-18 wiec ciągle się waham i
            szukam...

pozdrawiam

• agni71 Re: estri i agni71 01.02.09, 22:21
              Szczerze mówiąc, mam pewne zastrzeżenia, ale poniewaz juz drugie
              moje dziecko tam chodzi, to powiem, ze najważniejsze sa nauczycielki
              i .... samo dziecko, jego temperament, umiejetnośc znalezienia sie w
              grupie itd.. Średnia córka jakos nie moze sie przekonac do nowej
              pani i niechetnie chodzi do przedszkola, a starsza, wbrew moim
              wcześniejszym obawom, bardzo łatwo się zaadaptowała swego czasu.
              Dzisiaj skakała z radości, ze jutro juz idzie znowu do zerówki (co
              prawda juz nie w budynku przedszkolnym, ale kierowanej przez
              przedszkole).
              Warto zwracac uwage paniom i dyrekcji na to co nam przeszkadza, ja
              np. poprosiłam o częstsze wychodzenie na dwór zerówkowiczów i od
              razu sie poprawiło smile
              Jeszcze musze przeforsować inną koncepcje prezentów kupowanych
              dzieciom na Mikołaja, zakonczenie roku itp....
              • agat-a54 Re: estri i agni71 07.02.09, 19:50
                Czy uważasz, że prezenty dla dzieci to zły pomysł?
                • sarna73 Re: estri i agni71 21.06.09, 08:49
                  agni napisała "inną koncepcje" czyli inne rodzaje prezentów niż dotychczas,
                  przynajmniej ja to tak rozumiem,
    • pawelpiotrstawski Re: Szukam dobrego przedszkola w okolicach Izabel 18.06.09, 20:18
      Przedszkole w Izabelinie jest bardzo dobre. Mam tam córkę. Jutro ostatni dzień i
      dziecko mam smutne ponieważ chce tam chodzić przez wakacje. Dodatkowe zajęcia,
      tańce, angielski, korektywa, gimnastyka. Jestem bardzo zadowolonym ojcem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka