Dodaj do ulubionych

Pytanie do mam z Wrocławia

04.11.03, 23:23
Mam pytanie do Was, mamuśki z Wrocławiasmile Czy znacie przedszkole na
Kuźnikach, chyba na ul. Dźwirzyńskiej i na ul. Lotniczej? Ewentualnie jakieś
inne w pobliżu. Bo narazie rozglądam się w najbliższej okolicy, ale jak
będzie trzeba to poszukam i dalej. No i czy orientujecie się czy są szanse
na posłanie dziecka (ponad 4 latka) do przedszkola w ciągu roku szkonego, a
nie od września? I czy dziecko trochę mniej sprawne manualnie (kłopoty z
ubraniem, zjedzeniem zupy) może liczyć na pomoc pań przedszkolanek? Jestem
zielona w temacie przedszkoli a chciałabym się rozejrzeć za czymś dla synka,
najlepiej na parę godzin dziennie, bo i tak jestem na wychowawczym.
Chciałabym tylko zeby miał więcej kontaktu z dziećmi, ćwiczył swoją
niesprawna mowę w kontaktach z rówieśnikami....
Obserwuj wątek
    • kopytko1 Re: Pytanie do mam z Wrocławia 07.11.03, 09:50
      Hej,mój synio chodzi do tego na Dźwirzyńskiej,z tego co wiem to panie pomagają w
      ubieraniu czy w jedzeniu.Mójsyn ma 5 lat i nadal potrzebuje pomocy przy
      ubieraniu szczególnie na pdowórko.Jest to fajne przedszkole,napewnosą lepsze ale
      to jest dla mnie akurat bliziutko więc nie szukałąm dalej.Jest też przedszkola
      między blokami blisko Nowego Dworu(nie wiem jaka to ulica,ale jest nieco drożdze
      za to mają częste wyjazdy w teren)O zaraz przed Centrum Sztuki po prawej jest
      uliczka i tam trzeba wjechać.Nie wiem skąð jesteś ale może orientujesz się w
      terenie bo ja ulic nie pamiętamsad
      Pisz na gg 4418712
      A myślę że jest szansa od półrocza przyjąć dziecko jeśłi tylko jest miejsce.A
      dyrektorka to bardzo przemiła kobieta.
      Ewa
      • marekl Przedszkole sióstr Józefitek przy Prusa 21.07.04, 09:14
        Zapisaliśmy tam naszą córeczkę od września. Bardzo proszę o opinie na temat
        tego przedszkola.
        • solaris123 Re: Przedszkole sióstr Józefitek przy Prusa 27.02.05, 22:22
          Zapisaliśmy tam też córę, ale już na liste rezerwową! to znaczy, że przedszkole
          cieszy się dobrą opinią. Ja słyszałam taką od pani prowadzącej w nim gimnastykę
          korekcyjną; wysłała tam też swoje dziecko. Trochę mnie zraziła wielkość grup -
          aktualnie u 4-latków 27 dzieciaków! A czy ktoś może podzielić się wrażeniami z
          przedszkola Salezjanek przy ul św. Jadwigi (+- Ostrów Tumski) - podobno dużo
          mniejsze i bardziej "domowe" - napiszcie, proszę!
          Pozdrowienia dla rodziców przedszkolaków
    • ineta Re: Pytanie do mam z Wrocławia 07.11.03, 15:41
      Mój 3 latek chodził 2 miesiące do p-la przy Dźwirzyńskiej. Zrezygnowaliśmy
      przed tyg. ze wzgl. na paskudne, przewlekłe choróbska. Z tego co wiem od
      dyrektorki, to na jego miejsce było już kilku chętnych. Tak więc raczej małe
      szanse, że w ciągu roku uda wam się załapać, tym bardziej, że nie pracujesz.
      Jeżeli chodzi o samo przedszkole, to chyba ok, chociaż mam wrażenie, że
      niektóre przedszkolanki są raczej "starej daty". Ale wiele mam jest
      zadowolonych. Mój Michał nie polubił tego przedszkola, ale trudno mi
      jednoznacznie stwierdzić z jakiego powodu.
      Przedszkole na Nowym Dworze, o którym pisze Kopytko, to p-le nr 148 przy ul.
      Rogowskiej. Podobno świetne ale miejsc to tam raczej na pewno nie będzie.
      Na Muchoborze Małym jest prywatne p-le, a właściwie to nazywa się "Kajtuś"-
      opieka nad dzieckiem czy coś takiego. Misiek był tam pare razy na wiosnę i
      podobało mu się. Mieści się w domku jednorodzinnym, przebywa ok 10 dzieci w
      wieku 2-6 lat. Realizują program autorski, maja rytmikę itp. Godzina
      kosztowała 6 zł, po umówieniu sie telef. możesz przyprowadzić dziecko na parę
      godzin. W tym roku chyba będziemy czasem korzystać znowu z ich usług, a od
      września spróbujemy znowu w publicznym.
      Przedszkola na Lotniczej nie polecam.
      • anma Kopytko1, Ineta.... 07.11.03, 23:06
        Dziękuję Wam za informacje, spróbuję popytac na Dźwirzyńskiej, a moze się
        uda....
        Mam tylko pytanie do Inety, mogłabyś bliżej napisać dlaczego nie polecasz
        przedszkola na Lotniczej, co tam jest nie w porządku?
        Pozdrawiamsmile)
    • ela2222 Re: Pytanie do mam z Wrocławia 22.11.03, 09:08
      To przedszkole na Nowym Dworze to dobry wybór. A czy ktoś zna przedszkola w
      okolocach ul. Legnickiej, i to nie tylko na Lotniczej ale np. Kłodnicka czy
      Niedźwiedzia. odpsiszcie.
      • joasiapa Re: Pytanie do mam z Wrocławia 04.12.03, 15:37
        Prosze o polecenie przedszkola na Gaju lub w okolicach.
        • stynka Re: Pytanie do mam z Wrocławia - Gaj 19.10.04, 22:41
          Znalazłaś coś może? Bo ja teraz szukam.
          stynka
      • skarolina Re: Pytanie do mam z Wrocławia 25.12.03, 22:54
        Moja córka drugi rok chodzi do "Wesołej gromadki" na Kłodnickiej. Obie
        jesteśmy bardzo zadowolone smile. Panie są bardzo fajne, dużo ciekawych zajęć
        dodatkowych(rytmika, plastyka, gimnastyka korekcyjna dla wszystkich,oprócz
        tego angielski, tańce, dżudo, szachy, dzwonki dla chętnych), częste imprezy i
        wyjazdy (kino, teatr, wycieczki, aquapark, itd.).
        Koszty - przedszkole jest państwowe, więc stawka stała 104 zł, stawka
        żywieniowa 5 zł/dzień, do tego 10 zł za plastykę i 27 zł miesięcznie za
        Komitet Rodzicielski. Zajęcia dodatkowe dla chętnych płatne osobno. Wszystkie
        imprezy są opłacane z KR, więc nic się nie dopłaca za wyjazd do kina czy np.
        paczki mikołajowe.

pozdrawiam,
        skarolina
        • alga28 Re: Pytanie do mam z Wrocławia 24.03.04, 21:22
          Kochane Mamy Wrocławianki!Odświeżam wątek. Proszę podzielcie się swoimi
          wrażeniami z przedszkoli wrocławskich. Ja szczególnie jestem zainteresowana
          przedszkolami z osiedla Kosmonautów i Gądowa. Kłodnicka - Horbaczewskiego.
          Zastanawiam sie też nad prywatnym przedszkolem - Bajką, przestraszona opiniami
          że ciężko się w tym roku będzie dostać do przedszkola na dużym osiedlu bo
          pierwszeństwo bedąmiały 6-latki. Wiadomo- zerówka obowiązkowa. Więc jeśli się
          nie uda do państwowego (sad( ) i trzeba będzie zapłacić te 500 zł za przedszkole
          - to czy Bajka jest tego warta? Proszę o radę!!!!!!!!!
          Pozdrawiam
          • 19gocha73 Re: Pytanie do mam z Wrocławia - Bajka/Mały Twórca 08.03.05, 15:45
            Też szukam przedszkola dla mojego Bąbla. Zastanawiałam się nad Bajką (ale
            opinia: podejścia materialistycznego do rodziców)i nad Małym Twórcą. Mój mały
            jest z XII 2002. Nie wiem jaki rocznik teraz idzie we wrześniu. Chciałabym dać
            go do przedszkola w lutym 2006 (jak się da). Proszę poradźcie, czy powinnam
            teraz już go zapisywać? Bardzo bardzo proszę o opinie na temat Bajki i Małego
            Twórcy!! Czytałam ich strony internetowe, wybieram się tam na dniach...
            Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

Pozdrawiam i dołączam się do postu-prośby algi28 smile
            • jdmc Re: Pytanie do mam z Wrocławia - Bajka/Mały Twórc 31.03.05, 18:57
              a co na akademię pana Kleksa na Wielkiej

• pio4 Re: Pytanie do mam z Wrocławia 26.12.03, 11:08
      Jestem z Wrocławia. Szukam miejsca, w którym mógłbym zostawić dwulatka na
      godzinę lub dwie pod fachową opieką. Coś w rodzaju Kajtusia z Muchoboru Małego
      (proszę o podanie ulicy i telefonu), ale jeśli sie da, bliżej centrum.
      Pozdrawiam wszystkie mamy
    • abi_moon Re: przedszkole Sępolno Biskupin 07.01.04, 22:55
      Dziewczyny czy któraś z Was wysyła dzieci do przedszkola w tej okolicy? które
      poleciłybyście? może macie wyrobione zdanie na temat przedszkola na
      Dembowskiego? będę wdzięczna za wszelkie informacje.
      pozdrawiam serdecznie
      Abi
      • aaniam Re: przedszkole Krzyki 08.01.04, 13:41
        Czy ktoś posyła może dzieci do przedszkola na Gajowickiej lub Orlej lub innego
        w okolicy (jeśli takie istnieją) i coś o tych przedszkolach może powiedzieć ?

Ania z Justynką
        • moniaser Re: przedszkole Krzyki 14.02.04, 23:47
          świetne przedszkole jest na szczęśliwej, mój synek chodzi tam już od 3 lat i
          jestem naprawdę bardzo zadowolona - przedszkole nr 88
        • ewa.analityk1 Re: przedszkole Krzyki 15.02.04, 21:09
          Fajne przedszkole jest na Łączności 5/7 nr 52 z nagrodami ministerstwa itd.
          Lista oczekujących jest długa, ale według mnie warto się zapisać bo trochę
          ludzi porezygnowało

Przedszkole nr 52

ul. Łączności 5/7, tel. 784 70 80 (są w trakcie powoływania zespołu szkolno-
          przedszkolnego)
          ilość dzieci i grup: 164 dzieci w 6 grupach
          warunki: przedszkole zajmuje połączone ze sobą dwie poniemieckie wille, 6 sal
          dydaktycznych, muzyczno-rytmiczna i językowa, podwórko dobrze zaopatrzone w
          urządzenia jordanowskie, drzewa (wśród nich pomniki przyrody); w otoczeniu
          budynki, parking, garaże; posiłki w kolejności tradycyjnej; dzieci nie leżakują
          zajęcia dodatkowe: zajęcia logopedyczne, religia w grupach 6-latków, język
          angielski - obowiązkowy od 3. roku życia, język rosyjski, okazjonalny kontakt z
          językiem włoskim, obowiązkowo tańce nowoczesne, poszerzone zajęcia muzyczne i
          plastyczne (ok. 100 technik plastycznych), lekcje muzealne i w bibliotece
          informacje dodatkowe: program autorski - metoda wszechstronnej stymulacji
          rozwoju dziecka w warunkach przedszkolno-szkolnych, globalna nauka czytania,
          oparta na motywach G. Domana (gimnastyka również), dzieci poznają rzeczywistość
          w doświadczeniach przyrodniczo-matematycznych; program zapobiega dysfunkcjom
          typu dysleksja, dysgrafia; zatrudniony jest psycholog; przyjazny kontakt ze
          szkołą muzyczną, współpraca z Przedszkolem nr 53 i 111, Dolnośląską Wyższą
          Szkołą Edukacji i Uniwersytetem (na zajęciach są obecni studenci), planują
          współpracę z zespołami szkolno-przedszkolnymi z zagranicy (w tym z Białorusi);
          przedstawienia teatralne - grupa grupie; rekrutacja już w marcu, zapisy -
          obecnie na rok szkolny 2004/05 i 2005/06 (lista oczekujących)
          • daga28 Re: likwidacja wrocławskich przedszkoli 16.02.04, 12:13
            Ostatnio bardzo o tym głośno we wrocławskich gazetach. Mówi się o likwidacji i
            łączeniu placówek. Mnie najbardziej interesuje łączenie przdszkoli z
            Niedźwiedziej. Może wiecie o tym coś więcej. I jakie przedszkola mają być
            zlikwidowane w przszłym 2005 roku. Moje dziecko przeszło już likwidację żłobka
            i nie chciała bym aby znowu zmieniało miejsce do którego się przyzwycziło.
            Pozdrawiam
            • ewa.analityk1 Re: likwidacja wrocławskich przedszkoli 16.02.04, 23:22
              miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,1915442.html

Co do roku 2005 wszystko jest w zawieszeniu. Są jakieś przedszkola w planach,
              ale co będzie nie wiadomo. Najbardziej rozbawiło mnie zlikwidowanie przedszkola
              na Akacjowejk gdzie co dopiero miasto dałao kupę kasy na zrobienie podwórka.
              Ot..
              • daga28 Re: likwidacja wrocławskich przedszkoli 17.02.04, 14:28
                No właśnie a we wszystkich wypowiedziach władze miasta deklarują że zamykają
                przedszkola w których należy wykonać duży remont. Mydlenie oczu. Tworzą wielkie
                przedszkolaz oszczędności a dobro dziecka to sprawa drugorzędna.
                • anetta75 Re: likwidacja wrocławskich przedszkoli 16.04.04, 15:03

Akacjowa to urocze miejsce ale b. zapuszczone. Moja znajoma tam posyłała syna,
                  są wegetarianami i to była pierwsza placówka w której jego dieta nie sprawiała
                  problemu. Bardzo szkoda, bo małe i chyba przyjzane przedszkole. Ja polecam nr
                  90 na Zaporoskiej, gdzie chodzi moja Hania. Jest nieduże, zadbane, dzieci
                  otoczone są fachową opieką i jest dobry kontak z personelem.
                  • pipi11 Re: przedszkole nr 91 na Zaporoskiej 17.04.04, 17:53
                    Dziewczyny, czy znacie może to przedszkole? Czy Wasze dzieci tam chodzą z
                    zadowoleniem? Złożyłam podanie do przedszkola nr 90 i 91 (mały we wrześniu
                    będzie miał 4 lata) i wydaje mi się, że w 91 będą większe szanse na przyjęcie.
                    Czekam na informacje od Was.
                    Pozdrawiam
                    • anetta75 Re: przedszkole nr 91 na Zaporoskiej 19.04.04, 21:51
                      byłam w obydwu jakieś 2 mies. temu gdy zapisywałam Hankę. NR 90 wydało mi się
                      lepiej położone, ale rozmowa z panią dyrektor (sprawiała wrqżenie odrobinę
                      nieobecnej i zaczeła rozmowę od pytania, czy wiem, że za przedszkole się płaci:-
                      ) i pierwsze wrażenie z wizyty w I grupie (śmierdziało starą wykładziną) trochę
                      mnie zniechęciły. Słyszałam jednak o rodzicach, którzy są z niego zadowoleni i
                      zdaję sobię sprawę, że moje wrażenie mogło być mylące. Ale, że to drugie (nr
                      90) spodobało mi się bardzej (również p. dyrektor, która zresztą wydaje mi się,
                      po 2 mies. naprawdę fajną panią)poszłam za głosem intuicji.
                      • pipi11 Re: przedszkole nr 91 na Zaporoskiej 20.04.04, 08:57
                        Dziękuję, dziękuję!! Może jeszcze jakaś mama się wypowie?
                        Pozdrawiam
                    • agnieszka114 Re: przedszkole nr 91 na Zaporoskiej 22.04.04, 19:14
                      Ja własnie złożyłam podanie do przedszkola na Zaporoskiej. Przed złożeniem
                      podania odwiedziłam 6 przedszkoli w okolicy Poltegoru, gdzie pracuję i to
                      przedszkole zrobiło na mnie najwieksze wrażenie. Może nie sam wystrój wnętrz (z
                      tym ogólnie chyba we Wrocławiu nie najlepiej), ale przede wszystkim
                      zaangażowanie kadry. Pani dyrektor poświęciła mi i mojemu mężowi naprawdę dużo
                      czasu. Dokładnie wyjaśniła mi zasady funkcjonowania przedszkola, pokazała sale,
                      przedstawiła panie i zaprosiła na 24 kwietnia na spotkanie integracyjne (dla
                      zaintersowanych godz. 11). Sale może nie wyjątkowo nowocześnie wyposażone ale
                      kolorowe i zadbane - atmosfera naprawdę przyjemna. W odróżnieniu np. od
                      przedszkola na ulicy Drukarskiej gdzie wszystko wydawało mi się szare, bure i
                      smutne (być może odniosłam mylne wrażenie). Jak się uda nam dostać do zaczynamy
                      od wrzesnia u maluszków.
                      • agnieszka114 Re: przedszkole nr 91 na Zaporoskiej 22.04.04, 19:16
                        Zapomniałam napisać, że opisywałam przedszkole nr 90.
                        • jklk Na Fiołkowej? Na Kolbuszowskiej? 30.04.04, 22:07
                          Czy ktoś może ma doświadczenia z któregoś z tych przedszkoli (na Fiołkowej lub
                          na Kolbuszowskiej). Byłabym wdzięczna za opinie i radę, które wybrać.
                          • ggoska Re: Na Fiołkowej? Na Kolbuszowskiej? 12.05.04, 20:20
                            Moje dziecko chodzi czwarty rok do przdszkola na Kolbuszowskiej. Przedszkole
                            jest ok, panie są w porządku, nie ma obecnie takiej, której moje dziecko by nie
                            lubiło. W przedszkolu jest mało dzieci, przez co np. zespół taneczny, który
                            działa w przedszkolu nieco podupadł. Do przedszkola przyjmowane są dzieci
                            malutkie ( bywają takie z pampersem i smoczkiem). Od tego roku zostały
                            wydłuzone godziny otwarcia. Przedszkole czynne jest do godz.18,00.
                            • jklk Re: Na Fiołkowej? Na Kolbuszowskiej? 14.05.04, 22:26
                              Dzięki za opinię. Wciąz się nie mogę zdecydować, bo o przedszkolu na Fiołkowej
                              też słyszałam dobre rzeczy, no i wygląda ono trochę porządniej. Ale przedszkole
                              na Kolbuszowskiej lezy zdecydowanie bliżej mnie, no i ta mozliwość zostawianie
                              dziecka do 18.00 jest kusząca (choć oczywiście nie zamierzam codziennie
                              przechowywać tam córki do 18.00).
                              Maj jeszcze kilka dni.
                              • jklk Re: Na Fiołkowej? Na Kolbuszowskiej? 14.05.04, 22:27
                                Miało być: Mam jeszcze kilka dni.
                          • a_gawronska Re: Na Fiołkowej? Na Kolbuszowskiej? 18.05.04, 14:16
                            Moja córcia chodzi do przedszkola na ul. Kolbuszowskiej. Już drugi rok.
                            Obie jesteśmy zadowolone, miłe panie, dobre jedzenie, zajęcia dodatkowe itp.
                            Ale dla mnie bardzo ważne jest to, że Panie Przedszkolanki są osobami szalenie
                            kontaktowymi i zawsze można porozmawiać z nimi na temat dziecka.. Można się
                            dowiedzieć nie tylko o pozytywnych rzeczach ale i o tym, na co trzeba zwrócić
                            dziecku uwagę.Są naprawdę dobrą bazą informacyjną, tzn, że interesują się
                            każdym dzieciaczkiem z osobna. Ja osobiście nie zamieniłabym tego przedszkola
                            na inne, mimo iż przeprowadziliśmy się i mieszkamy dość daleko od przedszkola.
                            • jklk Re: Na Fiołkowej? Na Kolbuszowskiej? 22.05.04, 08:34
                              Dzięki za opinię! No to chyba się zdecydowałam - w poniedziałek zaniosę
                              podpisaną umowę (mam nadzieję, że nie za późno). Myślę, że miłe panie i dobra
                              atmosfera to rzecz najważniejsza.
                              Pozdraiwam
                              jklk
              • dorittak Re: likwidacja wrocławskich przedszkoli 04.06.05, 13:40
                Szczytem jest to , że mimo tego, że przedszkole jest czynne i miasto ponosi
                wszelkie opłaty związane z jego funkcjonowaniem (wysoki czynsz dla właściciela
                budynku, prąd, ogrzewanie itp.)w roku 2004/2005 były tam tylko 2 grupy dzieci
                (ok.40 dzieci, przy wcześniejszych 80-90). W tym roku ponownie zabroniono
                naboru do tego przedszkola (podobno tylko do grupy 5 lub 6 latków można sie tam
                dopisać). Przedszkole ma piękny, duży ogród z nowym wyposażeniem, prace tych
                wychowawczyń, które tam zostały i nowej pani dyrektor też można wysoko ocenić.
          • moniaser Re: przedszkole Krzyki 15.06.04, 15:36
            hehe porezygnowało bo nie wytrzymało z panią dyrektor i nie udało im sie stawić
            czoła dziwnym metodom wychowawczym - sama mam kilka koleżanek które wiały
            stamtad aż sie kurzyło
            • muzaza Re: przedszkole Krzyki 09.03.05, 14:57
              Oj, chyba macie nieaktualne informacje. Otóż pani dyrektor z przedszkola na
              Łączności została wysłana na wcześniejszą emeryturę, a że ma licencję na swój
              program autorski, skończyła się "rozbuchana edukacja", która tak denerwowała
              urzedników i - jak widzę - niektórych rodziców. Osobiście baaaaaaardzo żałuję,
              chciałam tam wysłać moje dziecko, a z tego, co słyszę, panuje tam teraz totalny
              chaos.
              • ewa.analityk1 Re: przedszkole Krzyki 17.03.05, 12:15
                program jest nadal realizowany, ale trzeba przyznać że jest gorzej, ale i tak
                uważam że moje dziecko chodzi do fajnej grupy rozwija się nieziemsko.
      • aniak6 Re: przedszkole Sępolno Biskupin 11.10.04, 12:27
        Slyszalam dobre opinie o Dembowskiego , ale też posłucham dobrych rad
    • alicjagrabowska Re: Pytanie do mam z Wrocławia 05.05.04, 23:46
      kochane mamy,czy znacie pfzedszkole integracyjne na grochowej?słyszałam że na
      szczęśliwej jest fajnie ale nie wszystkie mamy się z tym zgadzają-podobno panie
      krzyczą?!zależy mi na tym żeby moje dziecko miało wychowawczynie które nie
      pokrzykują,jeśli takie wogóle są...proszę napiszcie jeśli macie jakieś
      doświadczenia będę bardzo wdzięczna.ala
      • syla24 Re: przedszkole na Wittiga. 12.05.04, 18:49
        A ja pytanko a propo przedszkola na Wittiga Zapisałam tam mojego 3 letniego
        synka i mam mieszane uczucia czy może znajdzie sie jakaś mama która ma tam
        dziecię i podzieli sie informacjami ?
        katarzyna
        • kostaga Re: przedszkole na Wittiga. 24.03.05, 08:13
          Moja Perła właśnie idzie od 1 kwietnia do przedszkola na Wittiga. Przyznam
          szczerze, że mnie najbardziej podpasowało przedszkole na Tramwajowej, ale tam
          zapisy są dopiero na wrzesień sad Mam koleżanki, które posyłają dzieci na Wittiga
          i są niesamowicie zadowolone. Poszłam za ciosem i mała poszła obejrzeć
          przedszkole. Była tak zachwycona, że po półtorej godziny wyciągaliśmy ją siłą.
          Została zapisana do grupy najmłodszych dzieci (Perła ma 2,5 r.), w której
          dyrektorka wprowadziła jakiś specjalny program nauczania. Ale szczegółowe
          informacje dam Wam po 4 kwietnia.
          A co do przedszkola na Dembowskiego - słyszałam przeważnie złe opinie. Dość
          nerwowe opiekunki, dużo dzieci. Sama się też zastanawiałam nad tym przedszkolem,
          ale po wizycie tam i opiniach koleżanek, które wypisywały stamtąd dzieci,
          zrezygnowałam. Pracuję na Zieloneg0 Dębu, mieszkam koło kościoła, więc
          "odległościowo" jest mi generalnie wsyzstko jedno, ale jak na razie większość
          moich plusów zebralo Wittiga. No i stosunek Pani, która podczas męża tam wizyty
          zajęła się Młodą smile
          Jeżeli jesteście osobami wierzącymi mogę polecić przedszkole prowadzone przez
          siostry zakonne na ul. Monte Cassino. Są tam przywożone dzieci nawet z odległych
          części miasta.
          Pozdrawiam
          Sushi
      • moniaser Re: Pytanie do mam z Wrocławia/ Przedszkole 88 15.06.04, 15:33
        Droga Alu mój synek uczęśzcza do przedszkola nr 88 od 3 lat - NAPRAWDĘ ŚWIETNE
        PRZEDSZKOLE - panie są bardzo miłe dobrze przygotowane do opieki nad dziećmi,
        świetna organizacja - wycieczki, zabawy, wyjścia do kina, do teatru, imprezy
        rodzinne, świetne jedzenie - nie ma nic do zarzucenia - a że pani czasem
        krzyknie? hmm spróbuj siedzieć przez 8 godzin z banda rozwrzeszczanych
        dzieciaków które w ogóle cie nie słuchają i nie krzyknij - ja miałam taka
        próbkę w tym roku, na urodzinach mojego syna było 7 kolegów z grupy - urodziny
        w domu - nawet nie wiesz co przezyłam chciałam stamtad wiać - oni w ogóle nie
        słuchają W OGÓLE - robią co chcą - żeby cokolwiek od nich wyegzekwować trzeba
        nieźle sie nagimnastykować i uzyć podstępu wink przypominam było ich tylko 7 i
        tylko 4 godziny - to teraz pomnóż ilość dzieci niemalże x 4 i ilość godzin x 2
        i zastanów sie jak tu czasem nie krzyknąć. Nie będę cię na siłę namawiać, radze
        jednak podjedź sobie do tego przedszkola, obejrzyj je, porozmawiaj z Panią
        Dyrektor i sama zdecyduj.
        pozdrawiam
    • pade Re: Pytanie do mam z Wrocławia 09.06.04, 16:57
      Witajcie
      Co prawda to stary wątek, i ja niczego nie będę polecać a odradzać, ale
      postanowiłam, że napiszę, żeby ostrzec.
      Nie posyłajcie dzieci do przedszkola na Strzegomskiej!!!
      Co prawda to nowo wybudowane przedszkole, piękne z cudownym placem zabaw, ale
      nic poza tym. Wychowawczynie sa do d...Mój syn dzieki Bogu kończy uczęszczanie
      do tego przybytku a do zerówki pójdzie do szkoły.
      Podam Wam kilka przykładowych sytuacji. W styczniu-wielki mróz, w przedszkolu
      upał, dzieci były na dworze przed południem. Przychodzę po mojego syna, a on ma
      na sobie dwie pary spodni, w tym jedne ocieplane!!! i Siedział tak przez kilka
      godzin. Albo wczoraj: na obiad były naleśniki do wyboru z czekoladą lub z dżemem
      (mój syn nie lubi dżemu). Nie dostał nic!!! Bo nie umie się rozpychac łokciami
      (po jedzenie?). Znowu jakaś inna Pani podała lek nie temu dziecku co trzeba.
      Dziś na obiad synek dostał dwa? kopytka, nie wiem dlaczego i nikt mi tego nie
      wytłumaczył.Gdy najwiekszy łobuz w grupie bił mojego synka powiedziano mi , że
      się przewrócił. Albo jeszcze coś, w zeszłym roku , w czerwcu było bardzo
      gorąco. Gdy przyszłam po syna dzieci były na podwórku, syn miał na sobie bluzę
      polarową(rano było chłodno) i czapkę a inne dzieci były prawie gołe. Mogłabym
      pisać i pisać
      Nie tylko ja mam negatywna opinię o tym przedszkolu, a nieświadomi niczego
      rodzice pierwszaków biją się zeby ich pociecha chodziła do
      takiego "luksusowego" przedszkola.
      Zdecydowanie odradzam
      E.
      • mamba9 Re: Pytanie do mam z Wrocławia 19.08.04, 08:47
        Kochane Mamy przedszkolaków! Bardzo proszę o opinie na temat przedszkola na
        Bartla. Właśnie rozpoczęłam prace w tej okolicy i ze względu na lokalizację to
        przedszkole bardzo by mi odpowiadało. Zanim jednak poślę tam Basię chciałabym
        poznać Wasze zdanie. Z góry dziękuję za pomoc
        buziaki
        • edki16 Re: Pytanie do mam z Wrocławia 05.09.04, 00:37
          Hej !
          Co przedszkola na Bartla, moje wiadomości są mocno przedawnione, ale mój 11
          letni syn ciagle chciałby tam wrócić. Byłam bardzo bardzo zadowolona. Od
          kolezanek wiem że niewiele się zmieniło więc chyba dalej jest fajnie.
          Pozdrawiam Edyta
          • mamba9 Re: Pytanie do mam z Wrocławia 13.09.04, 15:14
            Bardzo dziękuję za odpowiedź, dopiero teraz bo już przestałam liczyć na
            jakikolwiek odzew. Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam, Kaśka
            • dotima Re: Pytanie do mam z Wrocławia 10.10.04, 13:52
              Witam mamy z Wrocławia! Podciągam wątek, bo chociaż myslimy o posłaniu naszego
              synka do przedszkola dopiero od września przyszłego roku to ...ja juz jestem
              pełna obaw i watpliwości. Bardzo proszę o jakąś radę co do wyboru placówki, bo
              mieszkamy tu od niedawna i jesteśmy kompletnie zieloni. Szukamy przedszkola, w
              którym opiekunki pomagają mniej samodzielnym dzieciom. Mały za niecały miesiac
              skończy 2 latka, wciąż korzysta z pampersa i pomimo naszych starań nie zanosi
              się na zmiany sad nie je sam, a o ubieraniu nie ma nawet mowy. Wiem, że to
              jeszcze rok, ale istnieje duże prawdopodobieństwo,że niewiele sie tu zmieni. A
              tu czytam, że panie nie wytrą nawet pupki (o zmianie pieluchy nie chcą nawet
              słyszeć), nie nakarmią, nawet nie dopilnują, żeby dziecko ubrało się przed
              wyjściem na dwór! Czy to naprawdę tak wygląda? Bardzo proszę o odzew i
              polecenie jakiegos "przyjaznego" przedszkola. Najbardziej interesuje mnie
              okolica Parku Południowego, bo tam pracuję. Mieszkamy na Księżu Małym, ale
              w "naszym" przedszkolu właśnie pracują panie, które wyznają zasadę, że jak
              dziecko w zimie zapomni o włożeniu kurtki to jego sprawa. Z góry dziękuję i
              pozdrawiam!
              • agnespot Re: Pytanie do mam z Wrocławia 13.10.04, 15:54
                Na ul. Wiśniowej, czyli tuż obok Parku Południowego jest prywatne
                przedszkole.Moja Zuzia chodziła tam przez 3 lata i byłyśmy bardzo zadowolone z
                tego miejsca. Gorąco polecam zwłaszcza dla takiego Maluszka! Panie są bardzo
                miłe, posiłki są gotowane w domu przez Panią Dyrektor smileprzedszkola. Jest mały
                plac zabaw za domem z ładnymi zabawkami. Atmosfera niemal domowa. Moja córcia
                utrzymuje kontakty z dziećmi z tego przedszkola do dziś.Naprawdę gorąco
                polecam!!!Jeśli będziesz zainteresowana to wyślę namiary.
                Pozdrawiam
                Aga z Zuzanką
                • dotima Re: Pytanie do mam z Wrocławia 13.10.04, 19:22
                  Bardzo dziękuję agnespot, ale myślę raczej o państwowym.. no chyba że coś się z
                  finansami poprawi. Pozdrawiam serdecznie!
                  • agnespot Re: Pytanie do mam z Wrocławia 14.10.04, 14:04
                    Rozumiem..fakt,że prywatne jest trochę droższe smile, ale jeśli chcesz
                    do "państwowego" to polecam przedszkole prowadzone przez zakonnice na ul.
                    Januszowickiej.Siostrzyczki mają "anielską" cierpliwość do brzdąców wink.Jeden
                    mankament tego przedszkola to to, że jest otwarte do 16.00! ale jeśli pracujesz
                    przy Parku Południowym, to jest właściwie przedszkole w Parku.
                    Inne-też blisko Parku Południowego jest na ul. Orlej. Tam obok siebie są dwa
                    przedszkola-jedno pryw. a drugie państw. To państw. też cieszy się dobrą
                    opinią, ale większych szczegółów nie znam.
                    Powodzenia!
                    Agnieszka
                    • dotima Re: Pytanie do mam z Wrocławia 16.10.04, 17:29
                      agne, jeszcze raz dzięki! Przejdę się tam i popytam co i jak. Pozdrawiam
                      serdecznie.
                      Dorota
                • muzaza Re: Pytanie do mam z Wrocławia 09.03.05, 15:04
                  To ja poprosze o te namiary na przedszkole przy wiśniowej, moje gg 8253829
    • madzias3 Przedszkola na Kwidzyńskiej i Kiełczowskiej. 02.01.05, 23:37
      Drogie mamy od września zamierzam posłać swoją córeczkę do przedszkola.
      Zastanawiam się tylko czy na Kwidzyńską, czy na Kiełczowską. Może Wasze
      pociechy chodzą do któregoś z tych przedszkoli - co myślicie o tych placówkach?
      Będę bardzo wdzięczna za opinie.
      • lolo09 Bardzka, Gliniana, łódzka, Borowska, Dyrekcyjna 11.01.05, 12:23
        drogie mamy
        mam pytank\ie o przedszkola na ulicach: Bardzka, Gliniana, łódzka, Borowska i
        Dyrekcyjna
        najbardziej chodzi mi o bardzka i gliniana bo od wrzesnia bedziemy mieszkac na
        gaju i chcialabym aby synek mial blisko. na razie chodzi do zlobka, ale ja sie
        juz rozgladam bo podobnjo w tym roku maja by7c zapisy przez internet i bedzie
        mozna zlozyc podanie tylko w 1 miejscu
        czekam na odzew
        pozdrawoiam ::::smile))))))
        • dorittak Re: Bardzka, Gliniana, łódzka, Borowska, Dyrekcyj 04.06.05, 13:16
          U mnie wiele ma lub zapisało dzieci na Łódźką, otoczenie przedszkola nie jest
          może piękne (zniszczone podwórko ma być ponoc remontowane), ale praca
          wychowawczyń jest wysoko oceniana przez rodziców, a dzieci lubia tam chodzić.

O Borowskiej słyszałm tylko od jednej mamy, że narzekała na posiłki w
          przedszkolu (catering). I ten plac zabaw od strony ulicy, mimo, ze ładny i nowy
          nie wyglada zachecająco.
    • lolo09 Re: Pytanie do mam z Wrocławia 17.01.05, 23:00
      podciagam
    • nuki Re: Pytanie do mam z Wrocławia 24.02.05, 01:43
      Bardzo proszę o informacje na temat przedszkola przy ul. Krętej, numer 25.
      Może znacie jakieś przedszkole we Wrocławiu, w którym w trakcie całego pobytu
      nie zmieniaja się opiekunki, tzn. prowadzą grupę aż do "zerówki"? Albo
      przedszkole państwowe, w którym są mało liczne grupy?
    • eko7 okolice Żeromskiego, Nowowiejskiej, Matejki 02.03.05, 18:47
      Witam, co możecie powiedzieć o przedszkolach w tej okolicy (lub odrobinę
      szerszej okolicy)- coś doradzić - odradzić? Czekam na każdy głos, sama też
      oczywiście je szybciuko odwiedzę, ale nie wszystko w pierwszym wrażeniu
      widać...
      Syna wozimy na Krzyki na Szczęśliwą do szkoły, córę chcemy bliżej domu (chyba
      że zdecydujemy się na jakieś blisko synka szkoły...)
      Samo przedszkole jest bardzo ważne,najważniejsze wg. mnie zaangażowanie i
      podejście pań, to jakimi są ludźmi, jak traktują dzieci i pracę z nimi(to jest
      zresztą ważniejsze od zajęć dodatkowych). Ale odległość od domu - pracy to też
      istotna sprawa - dobrze mieć po powrocie do domu trochę siły i czasu na zabawę
      i pogaduchy... Wiem coś o tym, bo przez trzy lata dobrego Przedszkola na
      Krzykach i przez trzeci rok szkoły widzę kumulujące się zmęczenie (synka i
      nasze). Czyli szukam: 1. dobrego przedszkola 2. najlepiej w okolicy
      Żeromskiego, Matejki, Nowowiejskiej (ewentualnie Szczęśliwej)
      pozdrawiam Ewa (i Kuba 9, Michaśka 2,5)
      • muzaza Re: A co z przedszkolami prywatnymi 09.03.05, 15:22
        Wybaczcie, dopisuję się do tego wątku, bo biadoliłam na brak odzewu wrocławian,
        a tu pod nosem taka dyskusja! Czy ktoś pomoże mi w sprawie przedszkoli
        prywatnych (pracuję od 10.00 do 17.00 i dłużej) na Krzykach? Najbardziej
        interesuje mnie Wrocławska Szkoła Przyszłości i przedszkole na Orlej. Ale
        dzięki za informacje o przedszkolu na Kolbuszowickiej - miło, że państwowe
        przedszkola też wydłużają godz. pracy.
        • jklk Re: A co z przedszkolami prywatnymi 09.03.05, 16:06
          > a tu pod nosem taka dyskusja!
          Ale ta dyskusja to jest z dwóch lat - tak więc średnio raz na miesiąc ktoś się
          dopisuje.
          Możesz jeszcze spróbować zadać swoje pytanie na regionalnym forum dolnośląskim:
          > Forum > eDziecko > Regionalne > Dolnośląskie.
          • muzaza Re: A co z przedszkolami prywatnymi 10.03.05, 11:22
            Dzięki!!!!! Już próbuję smile
    • patrycja0 Biskupin, Sępolno 15.03.05, 12:08
      Więc i ja się podciągnę. Bardzo zależy mi na informacjach na temat przedszkoli
      na Biskupinie i Sępolnie. Z tego co zdążyłam się zorientować nie ma tu ani
      jednego prywatnego, ku mojej rozpaczy, bo usilnie do takiego pragnęłam zapisać
      swoją córeczkę (przede wszystkim małe grupki i, przynajmniej teoretycznie,
      bardziej starające się panie). Niestety trzeba wybrać coś z przedszkoli
      państwowych. Zastanawiam się nad Tramwajową. Byłam też na Wittiga ale
      przeraziły mnie małe salki i przedpotopowe podwórko. Gersona, Braci Gierymskich
      i Dembowskiego nie grzeszą dobrymi opiniami na temat podejścia pań opiekunek.
      Ale to opinie "z trzeciej ręki". Czy Drodzy Rodzice wiedzą coś więcej? Będę
      wdzięczna za każde słówko. Pozdrawiam.
      • anula71 okolice Niskich Łąk 15.03.05, 23:43
        Prosze o info na temat przedszkoli na Zgodnej,Pulaskiego,Hauke Bossaka.Macie
        cos dobrego lub zlego do powiedzenia na temat tych przedszkoli?
      • magpis4 Re: Biskupin, Sępolno 24.03.05, 11:09
        Drogie Mamy . Czy któraś z Was posyła lub posyłała swoje dziecko do przedszkola
        przy Noskowskiego lub przy Bartla .
        Będę ogromnie wdzięczna za każdą opinię .
      • rybczuchy Re: Biskupin, Sępolno 30.03.05, 00:16
        oprócz przedszkoli wymienionych na Biskupinie również znajduje się przedszkole
        przy ul. Sławka,niedaleko Tramwajowej i Dembowskiego, bardzo polecam,
        szczególnia dla mam małych 2-latków, moje dzieci chodziły do tej placówki
        właśnie mając niecałe 2 lata, zarówno wychowawczynie jak i pani do pomocy warte
        polecenia, zajmą się każdym dzieckiem, również pokarmią niejadków.
        Przedszkole organizuje dużo dodatkowych imprez, ma duży ogród z placem zabaw.
        pozdrawiam
        • colline Re: Biskupin, Sępolno 30.03.05, 08:53
          Dziewczyny,
          Czy słyszałyście jakieś opinie o przedszkolach na Dembowskiego i na Witelona?
          Pozdrawiam
          • patrycja0 Re: Biskupin, Sępolno 05.04.05, 18:58
            O Witelona słyszałam /a raczej czytałam na różnych forach/ dużo dobrego,
            generalnie przedszkole mocno polecane. Byłam tam niedawno i faktycznie pani
            dyrektor miła, przedszkole ładne - choć salki dla maluszków nie za duże - tylko
            z miejscami krucho. Przynajmniej dla czterolatków.
            Jeśli chodzi o Dembowskiego to, jak już pisałam, słyszałam że nie jest
            najfajniej, ale rozmawiałam tylko z jedną mamą. Pozdrawiam.
    • dorittak ul. Januszowicka przedszkole Sióstr Elżbietanek 04.06.05, 13:24
      Proszę o opinie. Jak tam jest? Z zewnątrz wygląda bardzo zachecająco, położenie
      też bardzo atrakcyjne. Jakie są opłaty w takim przedszkolu? Ile dzieci w
      grupie? czy prowadzą też zerówkę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka