mallard Re: przeprowadzacie się 05.01.09, 20:38 No Justi, -padają pytania dot. przedszkoli na Ochocie, Sadybie (kuchnia, gdzie to jest?!), to ja nie mogę zapytać o Kozią Wólkę?! Mam taki kaprys - w wolnym kraju można! Miego wieczoru! Odpowiedz Link Zgłoś
nunik Re: przeprowadzacie się 05.01.09, 21:20 W Koziej Wólce jest fajnie. Nie ma dylematu które przedszkole jest lepsze bo z kilu łatwo to jedno wybrać. Dziecko bez żadnej elektronicznej rekrutacji się zapisuje. Ceny bardzo przyzwoite. Przedszkola liczą 3 grupy. Wszystkie dzieci się znają i rodzice też. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: przeprowadzacie się 05.01.09, 23:54 nunik napisał: > W Koziej Wólce jest fajnie. Nie ma dylematu które przedszkole jest > lepsze bo z kilu łatwo to jedno wybrać. Dziecko bez żadnej > elektronicznej rekrutacji się zapisuje. Ceny bardzo przyzwoite. > Przedszkola liczą 3 grupy. Wszystkie dzieci się znają i rodzice > też. No Widzicie?! Miałem nosa! Chyba się tam przeprowadzę na emeryturze - wnuki będę prowadzał. To już bliżej niż dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: mallard 05.01.09, 21:47 Jak możesz nie wiedzieć gdzie jest Ochota albo Sadyba. Na Ochocie jest całkiem fajny klub (więcej nie napiszę), a na Sadybie jest willa Lubiczów i "Apteka pod Modrzewiami" Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: polecam jeszcze 06.01.09, 00:39 Polecam również Koziegłowy dolne ,przedszkole z renomą,kompetentne panie,świetne wyposażenie i jedzenie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Przedszkola w Koziej Wólce. 06.01.09, 08:17 Prawda jest taka, że warszawka robi na tym forum za gwiazdę sezonu. Dopiero się zacznie lawina dzielnic, ulic, placów i pytań o najlepsze przedszkole w pobliżu domu nr XYZ na ul. XYZ. Poczekajcie do terminów zapisów wtedy forum jako forum ogólne przymusowo zamiera, bo stolica musi być doinformowana. Odpowiedz Link Zgłoś
mariwu Re: Przedszkola w Koziej Wólce. 06.01.09, 10:28 > Prawda jest taka, że warszawka robi na tym forum za gwiazdę >sezonu. Dopiero się zacznie lawina dzielnic, ulic, placów i pytań o > najlepsze przedszkole w pobliżu domu nr XYZ na ul. XYZ. >Poczekajcie do terminów zapisów wtedy forum jako forum ogólne >przymusowo zamiera, bo stolica musi być doinformowana. Justi, Mallard. Nie czepiam się, tylko nie do końca rozumiem dlaczego Wam to przeszkadza. Dobry tytuł wątku to tytuł krótki. Mnie nie raziłby np. "Przedszkole - Zaspa" czy "Krzyki - które przedszkole najlepsze". Najczęściej w poście autorzy podają jednak miasto, o które chodzi. Wydaje mi się, że ludzie z mniejszych miast czy miasteczek nie pytają tu na forum o opinię o przedszkolach w swoich miejscowościach, bo zwykle tam WSZYSCY wiedzą, co się w którym przedszkolu dzieje. Ale Wrocław, Kraków czy Trójmiasto też pyta... Weźcie także pod uwagę, że w Warszawie mieszka mnóstwo osób, które zostały tu po studiach czy przyjechały z powodu pracy i naprawdę nie wiedzą nic o tutejszych przedszkolach. Nie mają też często przyjaciół czy znajomych, którzy mogliby im polecić przedszkole (bo np. pracują w miejscach odległych od tych, w których zlokalizowane jest przedszkole albo często zmieniali mieszkania jeśli je np. wynajmowali). W Warszawie jest naprawdę dużo przedszkoli. Samych niepublicznych prawie 300 (a może już więcej). Jest o co pytać. A i warszawiaków sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Mariwuś! :) 06.01.09, 10:53 Rzadko się zdarza na forum, taka łagodna i rzeczowa odpowiedź! Normalnie gupio mi! (Brak "ł" zamierzony!). W zasadzie nie przeszkadza mi dominacja Stolicy na forum, jest ona zrozumiała z powodów, które podałaś. Wątek o przedszkolach w Koziej Wólce (dlaczego nie w Wilkowyjach?), to czysty żart! Ja tak mam, że lubię czasem wrzucić i patrzeć jak "wybuchło" (dziś zrobiłem tak jeszcze na "wychowaniu"). Natomiast co do dzielnic Gdańska i Wrocławia, które podałaś jako przykład (Zaspa i Krzyki) - wydaje mi się, że do wrocławskich Krzyków, bardziej pasuje gdański Wrzeszcz Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Mariwuś! :) 06.01.09, 11:11 Czy jest forum regionalne gdzie można pytać o warszawskie przedszkola? Chyba jest. Jestem tu już któryś rok i wiem co będzie w czasie rekrutacji do warszawskich przedszkoli. Najchętniej wtedy nie wchodziłabym na forum bo wieje nudą i wiem, że tak myśli wiele foumowiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mariwu Re: Mariwuś! :) 06.01.09, 11:37 > Czy jest forum regionalne gdzie można pytać o warszawskie > przedszkola? Chyba jest. Jest. Są dzielnicowe fora warszawskie. Bardzo często, jeśli pytanie o przedszkole w Warszawie nie znajduje tu odpowiedzi, podpowiadam własnie pytającemu takie forum zamieszczając link do niego. Ale czesto też kopiując adres forum dzielnicowego widzę, że pytajacy na forum "przedszkola" zadał już to pytanie. widocznie ma nadzieję na odpowiedzi z dwóch źródeł >Jestem tu już któryś rok i wiem co będzie w > czasie rekrutacji do warszawskich przedszkoli. Najchętniej wtedy >nie wchodziłabym na forum bo wieje nudą i wiem, że tak myśli wiele > foumowiczek. I ja do nich należę Ale staram się zrozumieć tych, którym bardzo zależy na świadomym wyborze przedszkola dla swojego dziecka. Przecież liczba wątków o przedszkolach warszawskich w żaden sposób nie zamyka możliwości dyskutowania o innych sprawach... Myślę, że warto by np. w tym okresie stale podciągać np. Twój wątek o tym, jak znaleźć idealne przedszkole. Naprawdę wart jest tego i, słowo daję, powinien być na stałe zamieszczony na górze. Już zresztą kiedyś o tym pisałam Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Ale dlaczego nie używają wyszukiwarki??? 06.01.09, 12:41 To najbardziej mnie irytuje, wciąż zakładają nowe wątki a nie czytają co inni już napisali na interesujący ich temat! Nawet teraz (3 miesiące do rekrutacji)pytają np. o zeszłoroczne zasady rekrutacji, zamiast wyszukać sobie te 24 wątki z zeszłego roku! Odpowiedz Link Zgłoś
mariwu Re: Ale dlaczego nie używają wyszukiwarki??? 06.01.09, 14:09 >Ale dlaczego nie używają wyszukiwarki??? Hmmm... Może mają mało doświadczenia w szukaniu informacji na forach? Może są zbyt rozemocjonowani, żeby się najpierw porządnie rozejrzeć? Może to, co znaleźli uważają za niewystraczające? Może są poprostu zbyt leniwi. Ale zwykle szybko spotyka ich za to kara w postaci komentarzy do ich postów > To najbardziej mnie irytuje Czytanie/uczestniczenie w dyskusjach na forach internetowych bywa rzeczywiście irytujące. Z wielu względów. Taka już ich uroda. Widać coś w nich nas jednak pociąga, skoro wciąż w nich uczestniczymy Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Ale dlaczego nie używają wyszukiwarki??? 06.01.09, 14:23 mariwu napisała: Widać > coś w nich nas jednak pociąga, skoro wciąż w nich uczestniczymy oh, te ludzkie słabości.... Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: dzięki Mariwu 06.01.09, 19:54 i fakt, że go zapamietałaś swiadczy o tym, że może jest przydatny albo był taki wtedy. Miałam z sobą 4 letnie doświadczenie w edukacji przedszkolnej syna, bo przerobiłam grupę 3,4,5 i 6 latków więc widziałam potrzeby dzieci w każdym wieku. Opisałam swoje odczucia i to co liczy się dla mnie. Teraz wiem, że się nie pomyliłam w wyborze przedszkola bo mały świetnie sobie radzi w szkole (poza też). Jednak nie wypada mi chwalić i chwalić własnego wątku i nie wystąpie do admini o jego przyszpilenie na górze. Od czasu do czasu komuś go polecam indywidualnie i jeśli jest pomocny to bardzo mnie to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mariwu Re: dzięki Mariwu 12.01.09, 14:15 >Jednak > nie wypada mi chwalić i chwalić własnego wątku i nie wystąpie do > admini o jego przyszpilenie na górze. Od czasu do czasu komuś go > polecam indywidualnie i jeśli jest pomocny to bardzo mnie to >cieszy. W związku z powyższym zajrzyj w pocztę gazetową Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Mariwuś! :) 09.01.09, 10:05 stopjedzeniustokrotek napisała: > super zdrobnienie hahaha Zapożyczone - moja Żonka tak zdrabnia. Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: hmmm.... 12.01.09, 15:21 mallard napisał: > stopjedzeniustokrotek napisała: > > > super zdrobnienie hahaha > > Zapożyczone - moja Żonka tak zdrabnia. Ciekawe jakby zdrobniła stokrotkową albo mnie )) > Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: hmmm.... 13.01.09, 10:16 barakudaa napisała: > Ciekawe jakby zdrobniła stokrotkową albo mnie )) Według tej konwencji, Ty jesteś po prostu Barakuduś , ale z tą Stokrotkową, to problem jest, no bo Stopjedzeniustokrotkuś brzmi raczej durnie... Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
mariwu Re: Mariwuś! :) 06.01.09, 11:28 > Wątek o przedszkolach w Koziej > Wólce (dlaczego nie w Wilkowyjach?), to czysty żart! Toż wiem Nawet usiłowałam dla Ciebie "wygooglować" w odpowiedzi jakoweś koziowólskie przedszkole, żeby Cię zapytać czy o to właśnie Ci chodzi, ale znalazłam tylko przetarg na drogę dojazdową do Koziej Wólki... Może następny będzie przetarg na budowę przedszkola? >wydaje mi się, że do wrocławskich > Krzyków, bardziej pasuje gdański Wrzeszcz I tu muszę się z Tobą bezapelacyjnie zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś