meresanch 07.12.09, 14:23 mam skierowanie na cc (wiem że można pokopać w strych wątkach ale taki zebrany też sie przyda) jaki szpital polecanie a jaki doradzacie ? gdzie wyznaczają termin cc a gdzie czekają na początek akcji porodowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarling Re: cc - W-wa 07.12.09, 15:25 Obie cesarki mialam w szpitalu praskim - termin ustalany z ginekologiem. Jeśli doczekasz terminu, to wtedy znieczulenie jest podpajęczynówkowe, jeśli zaczęłaby się akcja porodowa - wtedy zn.ogólne najczęściej - w zależnosci od postępu akcji, na początku moze uda się z zzo. Mi akurat skurcze zaczęły się (chyba z emocji) podczas montowania cewnika, dosłownie 5 minut przed zabiegiem Mogę polecić ten szpital, serio. Pełen profesjonalizm, nieco kontrastujacy z ogólnym wystrojem wnętrz, ale to przecież jest najmniej ważne. Dzień wcześniej trzeba położyć się już na oddziale i caly dzień wykonywane są różne badania, wywiad internistyczny, przychodzi też anestezjolog i szczegółowo wypytuje o rożne rzeczy. Opieka po też jest ok. Pionizują po 10-12 godzinach. Leki p.bólowe na życzenie. Profilaktycznie podawany jest antybiotyk. Lekarze zachodzą kilka razy dziennie, pielęgniarki bez przewy Nie miałam najmniejszych problemów zdrowotych ani po pierwszym ani po drugim porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika101 Re: cc - W-wa 08.12.09, 13:35 mialam dwa cc jedno na żelaznej; poród zacząl się sn a skończyl cc drugie na madalińskiego; mialam swojego lekarza i termin zostal wyznaczony wcześniej, zostalam przyjęta tego dnia, kiedy mialam ustalony z lekarzem zabieg jeśli chodzi o samo cc czyli samą operację to zdecydowanie madalińskiego nie chce wchodzić w szczególy, ale operacja wyglądala inaczej niż na żelaznej, rzeczywiście nic nie czulam, komfort bardzo duży, również po operacji środki przeciwbólowe na życzenie,nic nie bolalo, wstaje się następnego dnia na żelaznej sama operacja byla dla mnie malo komfortowa natomiast jeśli chodzi o opiekę po operacji to polecam żelazną zdecydowanie; zupelnie inny standard, dla mnie bez porównania z madalińskiego ponieważ na madalińskiego mialam drugie cc to spodziewalam się, że będę się dobrze czula i będę mogla radzić sobie sama bez pomocy personelu i tak też bylo po przeniesieniu na normalną sale są dziewczyny które chwalą opiekę poporodową na madalińskiego, ale ja, porównując z opieką poporodową na żelaznej, wiem już na czym polega fenomen żelaznej i uważam, ze szpital na madalińskiego ma nad czym pracować oczywiście to moja subiektywna ocena Odpowiedz Link Zgłoś
zmorapotwora Re: cc - W-wa 08.12.09, 16:45 miałam cc na madalinskiego, porod po rozpoczeciu akcji porodowej. pojechalam gdy skurcze byly co 7min. wszystko spokojnie, sprawnie, jestem b zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
zmorapotwora Re: cc - W-wa 08.12.09, 16:46 kurcze to byla moja pierwsza ciaza, nigdy wcZesniej nie zajmowalam sie niemowalakiem, balam sie jak to bedzie po cc w zwiazku z powyzszym, a do opieki na Madalinskiego nie mam co sie pzryczepic. Wiec juz sobie nie wyobrazam jak jest na Zelaznej, skoro jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: cc - W-wa 12.12.09, 14:34 Zelazna - polecam. Nie wiem, jak sn, cc-bardzo ok. Są zapisy, z tego, co wiem. Ja chodziłam do lekarza z Zelaznej, ktory mnie zglosił do cc. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: cc - W-wa 12.12.09, 17:13 Miałam cc na Wołoskiej. Lekarka, która prowadziła moją ciążę pracuje w tym szpitalu. Pisałam już w wątku o Wołoskiej, ale mogę powtórzyć - jestem bardzo, bardzo zadowolona. Decyzja o cc zapadła dzień przed cięciem. Odpowiedz Link Zgłoś